aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

vineri, 31 august 2012

IOIO pentru Android – ghidul incepatorului


Platforma IOIO este un dispozitiv special creat pentru a permite telefonului tau Android sa interactioneze cu lumea din jur (lumea fizica). Mai precis, IOIO se conecteaza la telefon prin intermediul unui cablu USB si ofera un API prin care poti citi o multitudine de tipuri de senzori (temperatura, umiditate, presiune atmosferica, nivel de alcool in aerul respirat, forta de apasare, tag-uri RFID, distante, nivel de iluminare, prezenta umana sunt doar cateva exemple) sau poti controla motoare si servomotoare pentru a realiza actiuni fizice asupra mediului inconjurator.
Acest document este un ghid de utilizare pentru platforma IOIO pentru Android, scris pentru utilizatorii care sunt la primele lor aplicatii Android. Obiectivul acestui tutorial este de a demonstra cum poti sa scrii o aplicatie simpla care sa comunice cu platforma IOIO.
Pentru acest tutorial, ai nevoie de urmatoarele :
  • un telefon capabil sa ruleze Android (cel putin 1.5)
  • o platforma IOIO< pentru Android
  • cablu USB al telefonului
  • o sursa de tensiune de 5 V cu un curent de cel putin 1 Amper (vezi mai multe la finalul articolului despre cum sa alimentezi platforma IOIO). Aceasta sursa poate fi un simplu alimentator cu care alimentezi router-ul sau switch-ul.

Cum iti instalezi mediul de dezvoltare Android

Primul pas este sa instalezi Android SDK. Este recomandat sa instalezi de asemenea si Eclipse IDE + ADT plugin. Poti gasi un tutorial foarte bun despre cum sa realizezi acest pas  aici .

HelloIOIO – aplicatie exemplu

Pentru a importa aplicatia exemplu HelloIOIO, urmareste pasii urmatori :
  1. Descarca fisierul HelloIOIO.zip si dezarhiveaza-l in locatia unde iti vei pastra proiectele Android.
  2. Deschide Eclipse, alege File -> Import, apoi selecteaza “Existing projects into workspace”. Apasa apoi “Next”

Vei vedea fereastra de mai jos. Selecteaza optiunea “Select root directory” si alege directorul in care ai dezarhivat aplicatia HelloIOIO la pasul 1. Selecteaza proiectul tau din lista (vei avea o singura intrare), si apoi apasa “Finish”.


  1. In acest moment ar trebui sa ai deja proiectul HelloIOIO importat in Eclipse. Daca te uiti cu atentie, vei vedea ca exista un mic “x” de culoare rosie langa numele proiectului, care te avertizeaza ca exista erori de compilare. Ca sa fixezi aceste erori, este necesar sa adaugi libraria IOIO la proiectul Eclipse, ca in pasul urmator.
  2. 5. Fisierul zip IOIOLi.zip contine toate librariile necesare care iti permit sa comunici cu platforma IOIO din telefonul mobil. Descarca acest fisier si dezarhiveaza-l. Mai departe, urmeaza exact pasii 2 si 3 de mai sus pentru a incarca acest nou proiect in Eclipse, doar ca in loc de fisierul HelloIOIO vei folosi fisierul IOIOLib. Dupa ce ai adaugat si IOIOLib in workspace, selecteaza proiectul HelloIOIO, si in partea de sus selecteaza “Project -> Properties”. Selecteaza apoi “Android” din lista din stanga. In sectiunea “Library” apasa “add”, si adauga apoi libraria “IOIOLib”. Ar trebui sa vezi libraria IOIOLib marcata cu un mic mark verde, ca mai jos.



Tot la acest pas asigura-te ca “Project Build Target” este setat corespunzator cu versiunea de Android pe care o folosesti.
Urmatorul pas este sa te asiguri ca aplicatia ta are permisiuni de a utiliza Internet-ul. Pentru acest lucru, deschide fisierul AndroidManifest.xml, alege tab-ul “permissions” apoi alege “Add -> Usage Permissions”. Alege la “name” valoarea “android.permission.INTERNET”, ca in imaginea de mai jos.


Dupa acest pas (si dupa ce ai salvat proiectul), ecranul tau ar trebui sa arate ca mai jos.


In cele ce urmeaza nu vei avea nevoie sa modifici nimic din proiectul “IOIOLib”, asa ca sugestia mea este sa il minimizezi. Fisierul care contine codul sursa pentru aplicatia ta este in “HelloIOIO -> src -> ioio.examples.hello -> MainActivity.java” . Fa un dublu click pe fisierul MainActivity.java si ar trebui sa se deschida in editare, exact ca mai jos.


In aceasta fereastra poti scrie codul pentru aplicatia ta Android. Mai departe, poti testa direct aceasta aplicatie pe telefonul Android (sari direct la sectiunea “Setarea IOIO” pentru asta), sau poti citi in continuare ca sa afli mai multe.
Fisierul “MainActivity.java” contine codul care comunica cu platforma IOIO. Daca vrei sa schimbi UI-ul aplicatiei tale, va fi necesar sa modifici fisierul “res -> layout -> main.xml”. Fisierul “main.xml” in aplicatia HelloIOIO descrie o interfata care arata ca mai jos.



Pentru mai multe detali despre cum sa configurezi layout-urile XML, vezi aplicatia “hello world example” pe developer.android.com, sectiunea “Upgrade the UI to XML Layout”.

Codul sursa din aplicatia HelloIOIO

In acest moment totul este configurat ca sa poti scrie cod. Exemplul pe care l-ai importat afiseaza un buton pe ecran, care buton modifica starea ledului de control de pe placa IOIO. Acest exemplu demonstreaza unul dintre cele mai simple lucruri care se pot face cu platforma IOIO (control de led-uri). Continutul fisierului “MainActivity.java” este mai jos.
[java]
package ioio.examples.hello;
import ioio.examples.hello.R;
import ioio.lib.api.DigitalOutput;
import ioio.lib.api.exception.ConnectionLostException;
import ioio.lib.util.AbstractIOIOActivity;
import android.os.Bundle;
import android.widget.ToggleButton;
/**
* This is the main activity of the HelloIOIO example application.
*
* It displays a toggle button on the screen, which enables control of the
* on-board LED. This example shows a very simple usage of the IOIO, by using
* the {@link AbstractIOIOActivity} class. For a more advanced use case, see the
* HelloIOIOPower example.
*/
public class MainActivity extends AbstractIOIOActivity {
private ToggleButton button_;
/**
* Called when the activity is first created. Here we normally initialize
* our GUI.
*/
@Override
public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.main);
button_ = (ToggleButton) findViewById(R.id.button);
}
/**
* This is the thread on which all the IOIO activity happens. It will be run
* every time the application is resumed and aborted when it is paused. The
* method setup() will be called right after a connection with the IOIO has
* been established (which might happen several times!). Then, loop() will
* be called repetitively until the IOIO gets disconnected.
*/
class IOIOThread extends AbstractIOIOActivity.IOIOThread {
/** The on-board LED. */
private DigitalOutput led_;
/**
* Called every time a connection with IOIO has been established.
* Typically used to open pins.
*
* @throws ConnectionLostException
*             When IOIO connection is lost.
*
* @see ioio.lib.util.AbstractIOIOActivity.IOIOThread#setup()
*/
@Override
protected void <strong>setup</strong>() throws ConnectionLostException {
led_ = ioio_.openDigitalOutput(0, true);
}
/**
* Called repetitively while the IOIO is connected.
*
* @throws ConnectionLostException
*             When IOIO connection is lost.
*
* @see ioio.lib.util.AbstractIOIOActivity.IOIOThread#loop()
*/
@Override
protected void <strong>loop</strong>() throws ConnectionLostException {
led_.write(!button_.isChecked());
try {
sleep(10);
} catch (InterruptedException e) {
}
}
}
/**
* A method to create our IOIO thread.
*
* @see ioio.lib.util.AbstractIOIOActivity#createIOIOThread()
*/
@Override
protected AbstractIOIOActivity.IOIOThread createIOIOThread() {
return new IOIOThread();
}
}
[/java]
Codul de mai sus este suficient de comentat incat sa nu insist prea mult asupra a ceea ce face.
Mai jos gasesti doua link-uri cu informatii utile pentru a scrie cod pentru IOIO :

Cum compilezi, incarci si rulezi aplicatia

Ori de cate ori modifici in aplicatie si salvezi modificarile, mediul de dezvoltare creaza un nou fisier Hello.apk Fisierul .apk este un fisier comprimat Android Package file, similar cu fisierele .zip si .jar, acest fisier fiind folosit pentru a instalarea aplicatiei pe telefonului Android. Acest fisier poate fi gasit in cadrul proiectului HelloIOIO, in folderul “bin”.
Mai jos sunt pasii pentru a face sa ruleze acest exemplu pe un telefon N1 Android care ruleaza o versiune de Android 2.3.3
  1. Activeaza “USB debbuging” (Setting -> Applications -> Development -> Enable USB Debugging).
  2. Instaleaza fisierul .apk. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este sa cuplezi telefonul la calculator. Driverele pentru telefon le gasesti in “Program Files -> android-sdk -> extras -> google -> usb_driver). Click dreapta apoi pe proiectul HelloIOIO in Eclipse, si alege “Run As -> Android Application”. Fisierul .apk este in acest moment instalat pe telefonul Android. Poti acum deconecta telefonul de la calculator.
  3. Pregateste platforma IOIO. Singurul lucru pe care va trebui sa il faci pentru exemplu HelloIOIO este sa alimentezi platforma IOIO. Indiferent de proiect, IOIO are nevoie de o alimentare externa intre 5 si 15 V. Cel mai simplu este sa folosesti un alimentator obisnuit utilizat in mod normal pentru routere, caruia ii elimini mufa rotunda si pastrezi doar cele doua fire (daca ai nevoie de ajutor la pasul acesta, cei de la robofun.ro vor fi fericiti sa te ajute).





Odata ce ai platforma IOIO alimentata, poti cupla telefonul mobil la IOIO prin cablul USB. Telefonul ar trebui sa arate ca acum debug-ul prin USB este disponibil (in bara de notificari). In plus, telefonul ar trebui sa afiseze ca se incarca. Daca nu vezi ambele notificari, modifica valoarea potentiometrului marcat “chg” plasat langa mufa USB. Acest potentiometru seteaza cat curent este folosit de catre IOIO pentru a incarca telefonul mobil.


  1. Ruleaza aplicatia HelloIOIO si apasa pe buton, si ar trebui sa vezi ca led-ul galben marcat pe placa “stat” se aprinde si se stinge.
Gata, tocmai ai rulat prima ta aplicatie pe IOIO :) Acum ai putea sa ma intrebi, si ce e asa de cool ca aprind un led cu telefonul ? Well, asta este doar inceputul :) Folosind IOIO si telefonul Android, poti realiza ORICE proiect (doar ca avantajul este ca programezi pe Android, unde deja stii cum merg lucrurile). Mai jos am pus doar cateva sugestii de proiecte.
  • robot controlat de un telefon cu Android (telefonul pe post de creier al robotului, este interfatat prin IOIO cu senzori Sharp de distanta si comanda cele doua motoare direct prin IOIO. Telefonul poate fi in acelasi timp conectat la Internet, astfel incat robotul poate primi comenzi / transmite date catre un server web.
  • “Retroid Showcase” – un dispozitiv compus dintr-un mecanism de ceas controlat cu IOIO – vezi aici filmul de prezentare
  • “Wall Printer” – un dispozitiv compus din 6 markere controlate prin intermediul a 6 servomotoare, capabil sa tipareasca text pe un perete – http://liatsegal.blogspot.com/2011/05/wall-printer.html
  • senzori de alcool conectati la telefon, care sa foloseasca informatia despre cat esti de beat intr-o aplicatie funny :)
  • senzor de forta prinsi pe o manusa si conectati la IOIO pentru a crea urmatorul dispozitiv inovator de interactiune om-masina – http://vimeo.com/4044436
  • senzori de presiune atmosferica, temperatura, umiditate conectati prin IOIO la telefonul mobil si capabil astfel sa inregistreze log-uri complexe.
  • iti poti extinde display-ul telefonului mobil oricand cu unul dintre LCD-urile seriale de aici – http://www.robofun.ro/lcd
  • poti conecta 6-10 senzori de lumina la IOIO si apoi facand sinteza de sunet prin telefonul mobil sa obtii o harpa fara coarde .
  • poti sa adaugi led-uri, butoane, servomotoare la placa IOIO, pe care sa le folosesti pentru a transmite diverse informatii culese de pe Internet de catre telefonul mobil (cum ar fi numarul de emailuri din inbox, cate reply-uri ai pe Twitter, and so on).
Daca ti-am starnit interesul, platforma IOIO o gasesti in Romania la http://www.robofun.ro/ioio. Pentru orice fel de neclaritati lasa-mi te rog un comentariu mai jos, voi reveni cu raspunsul cat de curand pot.









Chinezii au combinat iPhone 4S cu Galaxy S III. Ce a iesit?




joi, 30 august 2012

Samsung pregateste o camera foto "GALAXY S III"



Camera ar putea avea un zoom optic de 10x si o rezolutie de 16 MP
Cum ar arata o camera foto care sa integreze si o serie din facilitatile de pe celebrul smartphone GALAXY S III? O sursa a site-ului GSM Arena sustine ca a vazut un astfel de gadget. Camera ar putea fi lansata la targul de tehnologie IFA 2012.
Camera va avea o rezolutie de 16 megapixeli, zoom optic de 10x, display touch SuperAMOLED de 4,8 inch si sistem de operare Android 4 Ice Cream Sandwich. Aparatul va fi cu 50% cu pana la 100% mai gros decat GALAXY S III.
Camera va fi denumita cel mai probabil GALAXY S si este de asteptat sa fie disponibila in doua variante Wi-Fi si 3G + Wi-Fi. Gadgetul ar putea fi lansat odata cu GALAXY Note II si prezentat la IFA Berlin, eveniment ce va avea loc intre 31 august si 5 septembrie.

Sursa: http://blog.gsmarena.com/exclusive-samsung-is-reportedly-working-on-a-galaxy-s-iii-based-16mp-point-and-shoot/

Samsung a lansat GALAXY Note II cu ecran imens si procesor cu patru nuclee




Noul model hibrid tableta telefon va fi prezentat in cadrul targului de tehnologie IFA 2012. GALERIE FOTO
Samsung a lansat GALAXY Note II cu display 5,5", Android 4.1 Jelly Bean si procesor cu patru nuclee. Noul model hibrid tableta telefon va fi prezentat in cadrul targului de tehnologie IFA 2012.
GALAXY Note II are un ecran HD Super AMOLED de 5,5 inch cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli si o camera cu o rezolutie de 8 megapixeli. Smartphone-ul este echipat cu un procesor quad-core cu frecventa de 1,6 GHz si o memorie RAM de 2 GB.
"Anul trecut, la IFA, am lansat GALAXY Note, produs care a inaugurat o noua categorie de dispozitive mobile smart. Anul acesta, tot in cadrul IFA, sunt onorat sa anunt GALAXY Note II, care ii va incuraja pe utilizatori sa-si dezvaluie latura creativa", a declarat JK Shin, Presedinte al Diviziei de Comunicatii Mobile si IT a Samsung Electronics. "Bucurandu-se de o experienta vizuala remarcabila si functii unice si diverse, utilizatorii pot gasi cu usurinta informatii si capta mai rapid ideile, isi pot exprima gandurile liber si gestiona sarcinile mult mai eficient. Acest dispozitiv a fost creat cu scopul de a le da sansa tuturor utilizatorilor sa fie creativi, oferindu-le acestora experiente mai bogate in activitatile zilnice," a mai adaugat JK Shin.
GALAXY Note II va ajunge in magazine in luna octombrie si va fi prezentat la standul Samsung din cadrul IFA Berlin, in perioada 31 august - 5 septembrie.

Caracteristici tehnice:
  • Retea: 3G: HSPA+ 21 Mbps (HSDPA 21 Mbps / HSUPA 5,76 Mbps), 4G LTE: 100 Mbps/ 50 Mbps
  • Procesor: quad-core 1,6 GHz
  • Ecran: 5,5" HD Super AMOLED, 1280 x 720 pixeli
  • Sistem de operare: Android 4.1 Jelly Bean
  • Camera: 8 MP, autofocalizare, blit LED, BSI, 
  • Camera frontala: 1,9 MP, BSI
  • Video: redare / inregistrare Full-HD (1080p), Codec: MPEG4, H.263, H.264, VC-1, DivX, WMV7, WMV8, WMV9, VP8, Format: 3GP(MP4), WMV(ASF), AVI, FLV, MKV, WebM
  • Audio: player audio cu SoundAlive, jack de 3,5 mm, Codec: MP3, OGG, WMA, AAC, ACC+, eAAC+, AMR(NB,WB), MIDI, WAV, AC-3, Flac 
  • Solutii corporative disponibile (optional): On Device Encryption (H/W), Microsoft Exchange ActiveSync, VPN (F5, Cisco, Juniper), MDM (Sybase Afaria, MobileIron, SOTI, Good), CCX, VMware MVP 
  • GPS: A-GPS, Glonass
  • Conectivitate: Bluetooth v 4.0 (Apt-X Codec support) LE, USB 2.0 Host, WiFi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi HT40, Wi-Fi Direct, mHL, NFC
  • Senzor: Accelerometru, RGB Light, Busolă digitala, Proximitate, Giroscop, Barometru
  • Memorie: Memorie internă 16/32/64GB + 2GB (RAM), microSD (până la 64GB)
  • Dimensiuni: 80,5 x 151,1 x 9,4 mm, 180 grame
  • Baterie: standard, Li-ion 3100 mAh


Alte functii:
  • Functii optimizate pentru S Pen: Air View, Popup Note, Popup Play, Shape Match, Formula Match, Idea Visualizer, S Pen Experience (S Note, S Planner, Email cu scris de mana integrat, S Pen Keeper, Quick Command, Easy Clip, Photo Note, Paper Artist)
  • Functii de distribuire a continutului: S Beam, Samsung AllShare Framework, Samsung AllShare Play & Control, Samsung AllShare Cast (WiFi Display) – Mirroring & Extension
  • Functii si servicii de continut: Samsung Apps, Samsung Kies /Samsung Kies Air, Samsung TouchWiz / Samsung L!ve Panel, Samsung Hub (Game Hub, Learning Hub / Music Hub / Video Hub / Media Hub), serviciul de comunicatie mobila Samsung ChatOn, Samsung S Suggest, Smart Stay, Direct Call, Screen Recorder, Quick Glance, Page Buddy/ Tag Buddy/ Word Buddy, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads



Sursa: http://www.samsungmobilepress.com/2012/08/30/Be-Creative,-Be-Expressive-with-the-GALAXY-Note-II

Samsung reinventeza camerele foto. Camera GALAXY vine cu 16,3 MP, zoom optic 24x, Wi-Fi, 3G si Android 4.1




Noul model hibrid camera telefon va fi prezentat in cadrul targului de tehnologie IFA 2012. GALERIE FOTO
Samsung a anuntat miercuri seara la Berlin GALAXY Camera, care combina performantele superioare ale fotografiei cu cel mai nou Android, 4.1 Jelly Bean, si cu conectivitatea Wireless.
Noua camera le este adresata celor care doresc sa fotografieze, sa editeze si sa posteze online in timp real fotografii si videoclipuri de calitate superioara.
Noul gadget nu sacrifica deloc calitatea imaginii in procesul de editare si uploadare pe Internet. Ea are un zoom de 21x, un senzor CMOS foarte luminos si vine cu o multime de feature-uri utile care fac ca fotografiile sa arate de parca ar fi facute de un profesionist.
GALAXY Camera va fi prezentata la standul Samsung din cadrul IFA Berlin, in perioada 31 august - 5 septembrie.

Caracteristici tehnice:
  • Senzor imagine: 16.3 effective megapixel 1/2.3" BSI CMOS
  • Lentile: F2.8, 23 mm, 21x Optical Zoom Lens
  • IS: OIS
  • Ecran: 121.2 mm (4.77"), 308 ppi, HD Super Clear Touch Display
  • ISO: Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200
  • Retea: 4G, 3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz
  • Procesor: quad-core 1,4 GHz
  • Sistem de operare: Android 4.1 Jelly Bean
  • Memorie: 8 GB / memory slot: micro SDSC, micro SDHC, micro SDXC
  • Format imagini: JPEG format  16M, 14M, 12M Wide, 10M, 5M, 3M, 2M Wide, 1M
  • Video: MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC), Full HD 1920x1080 30fps, Slow motion Movie 720x480 120fps
  • Video Output: HDMI 1.4
  • GPS: A-GPS, GLONASS
  • Conectivitate: WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, Bluetooth 4.0
  • Baterie: 1650 mAh
  • Dimensiuni: 128,7 x 70,8 x 19,1 mm 
  • Greutate: 305 grame





Alte functii:
  • Smart Pro: 10 modes (Macro, Rich Tone, Action Freeze, Waterfall Trace, Light Trace, Beautiful Sunset, Blue Sky, Natural Green, Silhouette, Vivid Fireworks)
  • Share shot, Auto Cloud Back-up
  • Smart Content Manager, Photo Wizard, Movie Wizard
  • Voice Control, Slow Motion Video, S Planner, S Suggest
  • AllShare Play, Family Story, Drop box

Servicii Google Mobile
  • Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude
  • Google Play Store, Google Plus, YouTube, Google Talk
  • Google Places, Google Navigation, Google Downloads, Google Chrome browser
  • Google Play Books, Google Play Movies



Sursa: http://www.samsungmobilepress.com/2012/08/29/Samsung-presents-10281979Camera,-Reborn.10281979-the-GALAXY-Camera

miercuri, 29 august 2012

NASA va folosi smartphone-uri Android pentru controlarea nanosateliţilor


NASA a iniţiat un proiect PhoneSat, destinat construcţiei de nanosateliţi de costuri reduse. Deocamdată, sunt prevăzute două modele de sateliţi care vor utiliza spartphone-urile cu sistem Android Nexus One şi Nexus S pentru a trimite informaţii pe Terra.
Planul elaborat de NASA rezidă în diminuarea taxelor folosind tehnologia comercială. Intenţia agenţiei spaţiale americane este aceea de a reduce costurile. Primele prototipuri folosesc Nexus Oe şi Nexus S de la Google.
Pentru a-şi atinge scopul, programul creat de NASA a recurs la o tehnologie care nici măcar nu este una de ultimă generaţie.Nexus One a ieşit pe piaţă de mai bine de doi ani, în timp ce lansarea dispozitivului Nexus S a avut loc acum aproape trei ani. Ambele terminale nu doar funcţionează operând cu istemul Android, dar sunt şi smartphone-urile create de Google.
Aceste dispozitive pot fi folosite pentru a controla activitatea sateliţilor în miniatură pe care agenţia spaţială americană intenţionează să-i lanseze în curând. Viteza procesorului şi a sistemului de operare al acestui smartphone, precum şi numeroşii senzori îl fac atât de atractiv. Camera de fotografiat are o rezoluţie mare, iar funcţia GPS este indispensabilă sateliţilor. Dar ceea ce este şi mai interesant este faptul că toate acestea sunt disponibile în miniatură.
NASA vrea să trimită nanosateliţi în spaţiu, pentru a-i studia, iar utilizarea smartphone-urilor Android pentru atingerea acestui scop este soluţia optimă, întrucât aceste dispozitive reprezintă o formă mai puţin costisitoare. Proiectul demarat PhoneSat are în vedere trei prototipuri, componentele niciunuia dintre acestea nedepăşind 3.500 de dolari.
PhoneSat 1.0, care foloseşte drept suport smartphone-ul Nexus One, construit iniţial pentru HTC, a fost deja construit ca prototip şi probat în împrejurări şi condiţii extreme. Senzorii lui oferă informaţii de orientare generală, iar prin intermediul camerei foto se pot face observaţii cu privire la planeta noastră.
Cel de-al doilea nanosatelit este PhoneSat 2.0 şi este controlat de smartphone-ul cu sistem de operare Android. Acesta din urmă este mai avansat decât primul. Terminalele celor doi nanosateliţi coincid, de vreme ce Nexus S, produs de Samsung, a fost lansat după Nexus One. Satelitul va include şi o bandă radio, ce permite controlarea satelitului de la sol şi un receptor GPS.
NASA va putea să-şi controleze sateliţii de pe Pământ, iar misiunile vor putea fi mai lungi, datorită cuplării de mini-panourile solare.

Chinezii au lansat iPhone-ul 5 cu Android



Pentru ca niciodata piata de chinezarii nu va fi privata de produse surprinzatoare, de curand a ajuns pe internet un nou smartphone, al carui design este inspirat din cel care se presupune a fi pentru noul iPhone.
Goophone i5 este numele acestui smartphone care pare a fi un gadget chic, probabil destul de plasticos si usor, insa extrem de bun in ceea ce-si propune: sa fie prima clona a unui produs Apple care nici macar nu s-a lansat. La capitolul hardware, sistemul de operare Android ruleaza pe o configuratie momentan necunoscuta.
Ecranul este de 3,5 inci, in loc de 4 inci, iar produsul final este rezultatul experientei dobandite si cu alte clone. Goophone de exemplu, a mai creat Goophone x1 si Goophone 4S. Desi estetic si modelele anterioare si acesta arata foarte bine, recomandarea celor de la Techrunch este sa evitati o achizitie.
Nu avem inca un pret sau o data de lansare pentru noul model, insa nu ar merita sa fie lansat vreodata daca nu ajunge la primii utilizatori inainte de primul iPhone oficial ce pare ca va fi anuntat pe 12 septembrie.

Reacţia Google după ce Samsung a pierdut procesul cu Apple


Deşi era previzibil că Google nu-şi va păstra liniştea când vine vorba de verdictul procesului dintre Apple şi Samsung, abia astăzi a făcut în sfârşit publică o declaraţie, informează Realitatea.net

După ce s-a ajuns la concluzia că Samsung trebuie să plătească celor de la Apple 1,049 miliarde dolari într-un proces care implică smartphone-uri şi tablete cu Android, compania Google nu putea să rămână tăcută. A făcut o declaraţie simplă şi la subiect, lipsită de atitudinea agresivă a celor de la Samsung: 

"Tribunalul responsabil de apeluri va avea în vedere atât acuzaţiile de încălcare a patentelor cât şi validitatea respectivelor patente. Marea majoritate a acestora nu au legătură cu nucleul sistemului de operare Android şi sunt în acest moment re-examinate de Biroul de Patente al SUA. Industria mobilă se mişcă repede şi toţi jucătorii -incluziv proaspăt sosiţi- construiesc pornind de la idei că există de zeci de ani. Lucrăm cu partenerii noştrii pentru a oferi consumatorilor produse accesibile şi inovative şi nu vrem că nimic să ne limiteze această activitate." 

Chiar dacă atitudinea din textul oficial pare interpretabila în mai multe feluri, un lucru este sigur, şi cei de la Google sunt de părere că o parte din ideile avute în vedere în proces există de câteva zeci de ani.

LG OPTIMUS L9


Se pare ca in urma lansarilor din marca “L” a celor de la LG, adica LG Optimus L3, LG Optimus L5 si LG Optimus L7, acum a venit randul unui alt smartphone ce va face si acesta parte din gama “L”, acesta se va numi Lg Optimus L9 si va dispune de foarte multe caracteristici destul de interesante.
Pe parte de design, LG s-a inspirat la fel ca la celelalte smartphone-uri Android din gama lor “L”, de la LG L-Style. LG Optimus L9 o sa aiba 9.1mm grosime si va dispune de un super ecran de 4.7 inch IPS. Telefonul va avea un acumulator de 2150 mAh, ceea ce este un avantaj adus acestuia, telefonul, normal o sa tina mai mult incarcat decat predecesoarele sale din gama “L”.
LG Optimus L9 va rula celebrul sistem de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich si va dispune de un procesor destul de bun, un dual-core de nu mai putin de 1GHz. Din informatiile ce le detinem pana acuma, se pare ca acesta va avea 1GB de RAM DDR2 si va dipsune de o camera de 5 megapixeli iar o camera frontala, folosita in special pentru 3G, destul de slabuta, aceasta fiind doar VGA, multi asteptandu-se ca aceasta sa fie de 1.3 megapixeli. La partea de memorie interna, nu sta foarte bine, LG Optimus L9 avand o memorie interna de doar 4GB iar inca nu suntem siguri daca va avea posibilitatea de adaugare de card microSD sau nu pentru extinderea memoriei telefonului.
Alte caracteristici pe care le vom intalni la LG Optimus L9 sunt DLNA, Q
Memo, functia QTranslator si My Style Keyborad, o tastatura cu stil care pare ca va fi destul de interesanta. Cei de la LG din pacate pentru toti utilizatorii Android, inca nu au anuntat mai multe detalii despre LG Optimus L9, un pret estimativ sau data cand acesta va aparea pe piata inca nu a fost comunicata, dar va vom tine la curent cu ultimele informatii pe care le vom avea.

SKYDRIVE PENTRU ANDROID


La inceputul acestei luni, Microsoft a promis ca va lansa in curand prima lor aplicatia SkyDrive special destinata smartphone-urilor cu sistemul de operare Android. Iata ca s-au tinut de cuvant iar aplicatia SkyDrive pentru Android este disponibila de acum pentru toti utilizatorii ce folosesc sistemul de operare de la Google, Android. Aplicatia SkyDrive va dispune practic de aceleasi caracteristici care erau oferite si de cei de la Windows sau iOS.
Utilizatorii de SkyDrive pentru Android au nevoie pentru a rula aceasta aplicatie de cel putin versiunea 2.3 de Android, cei de la Microsoft ne anunta insa ca cel mai bine aplicatia functioneaza cu versiunea Ice Cream Sandwich 4.0. Cu ajutorul aplicatiei SkyDrive pentru Android puteti vedea liste cu documentele deschise recent, precum si documente pe care altii le-au impartasit cu tine.

luni, 27 august 2012

ONLINE TV ROMANIA PENTRU ANDROID


Ei bine, cred ca marea majoritate dintre voi, cei care detineti unsmartphone cu sistem de operare Android, ati incercat vreodata sa urmariti postul dvs. TV favorit pe telefon sau cel putin va-ti gandit la lucrul acesta. Se pare ca de acum, acest lucru este posibil, tinand cont ca romanii care se implica in realizarea de aplicatii romanesti android, au creeat o asemenea aplicatie.
Este vorba despre Online TV Romania, o aplicatie foarte utila plina cu programe TV si la care nu intalnim erori de functionare. Spre uimirea mai multor persoane, aplicatie merge cat se poate de bine, daca o folosesti mai ales pe Wi-Fi cum este cel mai indicat, tinand cont ca un live stream consuma foarte mult trafic, nu intalnim la ea bug-uri sau erori majore, ca se mai blocheza sau se mai intrerupe putin transmisiunea e ceva normal dar e bine ca nu sunt probleme mai grave.
Aplicatia este una gratuita si pentru a o putea folosi este indicat sa o facem folosind plugin-ul Sopcast, acesta fiind un plugin special destinat live stream-ului si foarte bine conceput pentru acest lucru. Transmisiunea nu are o claritate asemanatoare cu cea de la un TV personal, insa tinand cont ca se face pe un telefon mobil, ea este destul de reusita putem spune. Oricum, faptul cel mai important este ca nu sunt intalnite erori majore in functionalitatea aplicatiei si poate fi folosita foarte usor.
Aplicatia Online TV Romania functioneaza doar pe dispozitivile care au o versiune de Android compatibila, adica in cazul de fata, cel putin versiunea 2.2 si sa aiba putin spatiu pe telefon sau pe card-ul atasat. Aplicatia are o marime de 1.1 MB si poate fi descarcata din Magazinul Play.

SKYPE PENTRU ANDROID


Marea majoritate dintre voi stiti ce este acela Skype si probabil aveti chiar si cont pe el. Daca nu stiti, sa va explic putin cum sta treaba, Skype este folosit in principal de pe PC-uri pentru a face apeluri de la un utilizator catre altul fara nici o taxa sau pentru a trimite fisiere video sau imagini. Intradevar, marea majoritate a utilizatorilor utilizeaza Skype de pe PC dar, daca detineti un smartphone Android, puteti sa descarcati Skype pentru Android si sa il folositi la fel cum il utilizati si pe cel de pe PC.
Cu Skype pentru Android puteti face apeluri catre alt utilizator indiferent daca acesta este pe un alt dispozitiv Android sau utilizeaza alte sisteme de operare cum ar fi iOS-ul sau Mac-ul, si chiar si pe PC. La fel cum spuneam mai sus, Skype-ul si la fel si pentru utilizarea Skype pentru Android nu trebuie sa platim nici o taxa, totul este complet gratuit.
Iata cateva dintre caracteristicile de care dispune Skype pentru Android:
- Apeluri video si voce gratuite folosind retele 3G sau Wi-Fi
- Preturi mici pentru apeluri si SMS-uri catre telefoane mobile sau fixe.
- Trimitere de imagini, clipuri video si fisiere la oricare dintre persoanele de contact.
- Sunet de inalta calitate cu orice aveti o convorbire pe Skype.
Skype pentru Android nu este o aplicatie foarte pretentioasa, pentru a putea sa-l utilizam avand nevoie de un dispozitiv Android cu cel putin versiunea 2.1 a sistemului de operare Android. Descarca Skype pentru Android din magazinul Play de la Google.

SMSZOMBIE LOVESTE TELEFOANELE DIN CHINA


Mai nou, virusii care vizeaza dispozitivele Android sunt in continua crestere. Android fiind cea mai populara platforma pentru smartphone-uri si tablete din intreaga lume, utilizatorii Android au devenit cei mai atacati cand vine vorba de malware si virusi pentru telefoanele mobile. O noua amenintare Android a afectat 500.000 de dispozitive in China pana in prezent.
Malware-ul se numeste SMSZombie si este declarat ca fiind un virus foarte puternic si greu de eliminat. Vestea buna pentru utilizatorii de Android din afara Chinei este ca oamenii care nu locuiesc in aceasta tara nu trebuie sa isi faca griji, virusul vizand doar China, din motive mai putin cunoscute. Malware-ul poate crea probleme mari sistemului de operare Android cat si sa faca plati automat pentru diverse servicii.
Compania de securitate TrustGo spune ca malware-ul SMSZombie se raspandeste in China prin intermediul forumurilor si a fost descoperit recent pe mai multe dispozitive. SMSZombie a apucat deja sa infecteze multe dispozitive si se regaseste in multe aplicatii deja, aplicatii care se pot descarca chiar in acest moment si infectand dispozitive Android.
SMSZombie a fost descoperit pentru prima data pe 8 august, iar malware-ul este incorporat in aplicatii tapet de fundal, sau mai bine zis in wallpapere sau live wallpapere. De obicei SMSZombie infecteaza tapetele de fundal care au tenta obscena, adica ori au titlu gen:”Tapet de fundal live fete sexy” ori alte lucruri de genu. Odata setat ca tapet de fundal, aplicatia cere utilizatorului sa instaleze fisierele suplimentare si, daca utilizatorul este de acord sa instaleze fisierele , aplicatia devine activa si virusul incepe sa-si faca de cap pe telefon Android infectat.

wibiya widget