aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 25 octombrie 2012

Skype 6 are acum mai multe facilitati de comunicare in social media


Microsoft a lansat noua versiune de Skype pentru Windows si OS X Mountain Lion  miercuri, 24 octombrie, oferind posibilitatea utilizatorilor sa se logheze direct de pe contul de Facebook si Microsoft.
Compania a achizitionat Skype in mai 2011 iar de atunci il updateaza mereu cu noi facilitati.
Astfel, cei care folosesc serviciile Microsoft cum ar fi Hotmail, Outlook.com si Windows Live Messenger au acum posibilitatea sa comunice intre ei prin mesaje instante datorita noilor imbunatatiri ale Skype.
Pentru utilizatorii de Mac, noul Skype permite deschiderea  mai multor ferestre de chat si suport pentru display-ul Retina cu care ne-a obisnuit Apple. In orice caz, utilizatorii de Mountain Lion vor observa ca pozele de profil nu au aceleasi facilitati ca in cazul versiunii Windows. Pozele recente nu sunt afisate si nu li se pot aplica efecte noi.
Microsoft, de asemenea lucreaza la o noua facilitate care va fi disponibila in cateva saptamani. Mai exact, utilizatorii de Windows Live Messenger vor putea initia apeluri video si audio intre ei folosind Skype.
Noul Skype a adaugat acum inca 6 limbi la portofoliul sau si anume: thai, croata, slovena, sarba, catalana si slovaca. Microsoft a aranjat cu grija interfata utilizatorului cu Skype, facand-o mai simpla si mai ordonata.
Imaginea mesajelor instant si zona de sms este imbunatatita iar atunci cand iti schimbi poza de profil le vei putea vedea pe cele anterioare.
Acest nou update al Skype pentru desktop calca pe urmele celei mai recente aplicatii Skype pentru Windows 8 care iti previzualizeaza apelurile pierdute sau noile mesaje. Din moment ce aplicatia ruleaza in background iti va oferi notificari cu noile apeluri si mesaje exact atunci cand le primesti.

Ce previziuni are Gartner despre piata tehnologica din 2013


Device-urile mobile vor depasi in 2013 PC-urile ca surse de acces la Web iar in trei ani analistii Gartner spun ca mai mult de 80% din telefoanele mobile vandute vor fi smartphone-uri, rezulta din studiul companiei de cercetare privind principalele tendinte in tehnologie ale anului 2013. 
Compania a subliniat in 2011 faptul ca anul curent va fi anul tabletelor, aplicatiilor mobile si a experientei sociale – lucruri care “s-au potrivit” foarte bine. Dar care sunt estimarile Gartner pentru 2013?
Compania de cercetare subliniaza ca HTML5 va deveni din ce in ce mai popular iar cloud computingul va deveni din ce in ce mai folosit de utilizatori.
“Va fi «lipiciul» care conecteaza device-urile Web. Cloudul va reuni o colectie de servicii, va ajuta la interconectarea smartphone-urilor, cu tabletele si PC-urile. Cloudul personalizat va reuni o colectie unica de servicii”, considera David Cearley, analist Gartner.
De asemenea, 2013 va fi anul aplicatiilor enterprise, cloud computing hibrid IT, analize strategice si ecosisteme integrate.
De asemenea, oferind o perspectiva mai larga, raportul Gartner subliniaza ca pana in 2015 livrarile de tablete vor creste la circa 50% din livrarile de laptop-uri si cel mai probabil tabletele cu sistemul de operare Windows 8 vor fi pe locul trei in piata, in spatele Android si iOS al Apple.

Care sunt cele CINCI greşeli pe care le fac oameni atunci când cumpără o tabletă


Tabletele sunt în prezent cele mai populare dispozitive electronice alături de smartphone-uri, acestea putând fi utilizate pentru a naviga pe internet, pentru muzică, jocuri şi altele. Află care sunt cele cinci greşeli pe care oamenii le fac în momentul în care cumpără o tabletă, evidenţiate de producătorul român de electronice E-Boda într-un studiu disponibil pe site-ul companiei.
E-Boda este unul dintre cei trei producători români de tablete alături de Evolio, şi Allview care se luptă pentru a se impune pe acest segment. Potrivit datelor companiei E-Boda, cei trei producători români deţin 40% din piaţa locală de tablete din punct de vedere cantitativ, E-Boda ocupând în luna august locul doi după ce a reuşit să livreze 7.000 de unităţi. 

Cei de la E-Boda şi-au propus să educe piaţa românească de tablete, estimată anul acesta la 150.000-160.000 de unităţi, lansând în acest fel un ghid pentru cei care vor să îşi achiziţioneze o tabletă. “În ultima vreme am cumpărat studii din SUA, Germania, Marea Britanie şi chiar din România, studii pe care am plătit bani buni, despre tablete. Am identificat cinci greşeli majore pe care le fac cumpărători de tablete şi am creat un ghid pentru utilizatorii români”, a declarat Alexandru Drăgoiu, fondator E-Boda. 

Să plăteşti prea mult. Sigur ţi s-a întâmplat cel puţin odată să plăteşti prea mult pentru ceva anume, iar mai târziu să regreţi acest lucru. Informează-te întotdeauna despre tableta pe care doreşti să o cumperi. Este posibil ca oferta care te-a atras iniţial să îţi ofere beneficii care nu te ajută pe tine. Cântăreşte toate variantele şi alege-o pe aceea care ţi se potriveşte cel mai bine. 

O dimensiune nepotrivită. Înainte de a face o achiziţie gândeşte-te foarte bine cum doreşti să utilizezi produsul pentru a te feri de regrete viitoare. Este extrem de important să determini care este dimensiunea care ţi se potriveşte cel mai bine. 

Energie insuficientă. În momentul în care cumperi o tabletă, ia întotdeauna în calcul locaţiile în care o vei folosi. Nu merită să plăteşti în plus pentru o capacitate a bateriei pe care nu o vei folosi niciodată.
Memorie prea slabă. Toată lumea merge pe principiul “cât mai multă cu atât mai bine”. Uneori este perfect adevărat, însă nu şi în cazul în care o astfel de alegere te determină să scoţi mai mulţi bani din buzunar. Este important să estimezi din timp cum vei folosi tableta pe care urmează să o achiziţionezi pentru a nu constata mai târziu că foloseşti decât jumătate din memoria acesteia, sau mai rău, să constaţi că îţi este insuficientă. 

Conectarea greşită. Ultima greşeală, şi una dintre cele mai importatne, pe care oamenii o fac în momentul în care cumpără o tabletă este aceea de a alege greşit modul care li se potriveşte, în funcţie de necesităţile de conectivitate. Cea mai simplă variantă de a te feri de alegeri neinspirate este să analizezi cum preferi să conectezi noua tabletă şi la ce aparate ai nevoie să o legi.

Telefoanele ar putea fi în curând acţionate cu ajutorul ochilor


O firmă daneză lucrează la un soft ce ar permite acţionarea telefonului mobil sau a tabletei prin mişcarea ochilor, sperând să vândă acestă tehnologie unor mari producători.
Softul este legat la o cameră cu infraroşii care face aparatul să urmărească pupila, transformându-i mişcările în comenzi. De exemplu, dacă o persoană se uită în partea a de jos a unei pagini internet, se poate parcurge pagina în jos.

"Se poate astfel întoarce pagina unei cărţi electronice sau juca diferite jocuri cu ajutorul ochilor", a declarat directorul general al firmei Eye Tribe, Sune Alstrup Johansen, unul din cei patru cercetători informaticieni care au creat compania acum un an.

O primă versiune a softului ar urma să fie furnizată dezvoltatorilor de softuri la începutul anului viitor. "Avem intenţia să-l furnizăm gratuit", spune Alstrup Johansen, pentru a stimula crearea altor softuri pe baza aceleiaşi tehnologii.
Un alt informatician, John Paulin Hansen, apreciază că acest soft "va schimba radical lucrurile", permiţând "o interacţiune cu aparatele mobile, fără ajutorul mâinilor". "Efectul va fi interesant la toate aplicaţiile: jocuri, educaţie şi timp liber", precum şi pentru handicapaţi, încheie el.

Numărul de clienţi Orange a crescut cu 197.000 în ultimele trei luni


Veniturile Orange România din trimestrul al treilea au urcat până la 232 milioane de euro, înregistrând o creştere de 0,1% faţă de perioada similară a anului trecut, pe bază comparabilă, iar numărul de clienţi a crescut cu 197.000, conform rezultatelor financiare anunţate astăzi de grupul France Telecom – Orange.
De la începutul acestui an, veniturile companiei au totalizat 680 de milioane de euro, o diminuare cu 2,6% faţă de perioada similară a anului trecut, datorată în totalitate impactului noilor tarife de interconectare. 
 
La 30 septembrie 2012, Orange România avea 10.243.000 de clienţi, cu 197.000 mai mulţi clienţi decât în urmă cu trei luni. Noul portofoliu de abonamente şi ofertele PrePay mai simple şi mai atractive au adus un număr semnificativ de clienţi, în timp ce beneficiile programului de loializare, relansat în prima parte a anului, au menţinut clienţii fideli alături de Orange. De asemenea, acest trimestru a arătat o creştere netă a numărului de clienţi care şi-au portat numărul de telefon la Orange.
 
În acelaşi timp, extinderea reţelei naţionale de date mobile, îmbogăţirea portofoliului de produse cu noi modele de smartphone-uri şi tablete, precum şi campania promoţională de internet mobil pe litoral au contribuit decisiv la performanţa solidă a serviciilor de date mobile. Astfel, numărul de smartphone-uri vândute în T3 2012 a fost cu 45% mai mare decât vânzările din T3 2011. Traficul de date mobile în reţea, în trimestrul al treilea, a crescut cu aproape 50% comparativ cu T3 2011, cea mai susţinută rată de creştere înregistrându-se în rândul clienţilor rezidenţiali.  
 
Orange oferă în prezent clienţilor săi servicii 3G la nivel naţional, servicii 3G+ cu viteze de până la 21,6 Mbps în peste 13.000 de localităţi şi servicii H+ cu viteze de până la 43,2 Mbps în 260 de localităţi. Orange asigură în acest mod cea mai rapidă reţea de date mobile din România. Orange România a fost certificată „reţeaua cu cel mai bun serviciu de descărcare de fişiere” dintre toţi operatorii GSM/UMTS de telefonie mobilă din România, certificare obţinută anul acesta în urma unei campanii independente de măsurători şi performanţă efectuată de P3 Communications.
Alături de reţeaua de date mobile extinsă şi rapidă, Orange oferă clienţilor săi servicii de voce de calitate superioară datorită standardului HD Voice implementat în reţeaua Orange România. 
 
Un moment important al acestui trimestru a fost câştigarea de către Orange a licenţelor pentru operare în domeniul telecomunicaţiilor mobile din România, pentru următorii 16,5 ani. Aceste licenţe vor permite Orange România să lanseze comercial serviciul 4G înainte de sfârşitul acestui an, după primirea acordului din partea ANCOM.
 
“Acest trimestru se remarcă prin creşterea puternică a numărului de clienţi şi prin apetitul sporit pentru serviciile de internet mobil şi pentru dispozitivele performante. Tehnologia 4G ne va oferi noi oportunităţi de a-i încânta pe clienţii noştri printr-o gamă mai extinsă de aplicaţii şi de servicii de conţinut. Dorinţa noastră este să le oferim clienţilor din România cea mai bună experienţă digitală”, a declarat Jean-François Fallacher, CEO Orange România.

AMD a lansat procesoarele Vishera


AMD a lansat in sfarsit procesoarele high end desktop Vishera, realizate pe baza arhitecturii Piledriver (K11.5), intalnita deja in CPU-urile Trinity. Acestea sunt poate ce ar fi trebuit sa fie initial modelele Bulldozer – Zambezi anul trecut, dar nu au reusit.
Dar acum AMD a beneficiat de eficienta crescuta a arhitecturii Piledriver, si a putut, in ciuda aceluiasi proces tehnologic de 32 nm SOI de la GlobalFoundries, sa creasca performanta semnificativ. Si asta atat prin frecvente superioare, cat si prin ameliorarea arhitecturala.
AMD Vishera AMD a lansat procesoarele Vishera
Piledriver are la baza acelasi principiu introdus de Bulldozer, cu module cu cate doua unitati de calcul cu numere intregi, ce impart o singura unitate cu virgula mobila. Si fiecare modul are tot cate 2 MB memorie cache L2, procesoarele dispunand tot de 8 MB memorie cache L3 comuna intre module, si controller de memorie DDR3 la 1866 MHz.
Deci macroscopic chip-urile nu s-au prea schimbat. Chiar au tot 1.2 miliarde de tranzistori, si tot 315 mm2. Si momentan au fost introduse patru astfel de CPU-uri, doua octo core-uri, un hexa core si un quad core. Acestea au TDP de 125 W si respectiv 95 W, si preturi mai mici decat Zambezi la lansare. Dupa cum se vede in tabelul de mai jos.
AMD Vishera 22 oct 2012 AMD a lansat procesoarele Vishera
Toate folosesc socket-ul AM3+, sunt compatibile cu placile de baza deja lansate, si au multiplicatorul deblocat, pentru a facilita overclocking-ul. Si frecvente de 4.8 – 5 GHz nu sunt foarte greu de atins. Dar acest aspect este mai putin important. Conteaza intai performanta oferita de noile CPU-uri AMD.
Care este cu aproximativ 20% mai mare (comparand FX-8350 cu precedentul varf de gama FX-8150). Iar in lupta cu Intel, FX-8350 reuseste in general sa surclaseze modelul concurent Core i5 3570K, Vishera exceland in multi threading si codare video, insa pierzand teren in aplicatiile single threaded si in jocuri.
Fapte evidente in testele de la AnandTech, HotHardware, PCPerspective, TomsHardware si Lab501. La noi aceste procesoare au ajuns deja, la preturi de:
- FX-8350 – 930 lei
- FX-8320 – 800 lei
- FX-6300 – 640 lei
- FX-4300 – 590 lei
AMD Vishera FX 8350 AMD a lansat procesoarele Vishera

Windows 7 nu va primi Service Pack 2


Windows 7, cel mai indragit si apreciat sistem de operare facut de Microsoft, nu va mai primi inca un Service Pack. Compania va continua sa tina sistemul de operare la zi prin update-uri lunare, pana la sfarsitul vietii acestuia, de asta nu trebuie sa va faceti probleme. Inca nu se stie exact de ce Microsoft a luat aceasta decizie. 
Motivele ar putea fi mai multe: nu vor sa investeasca timp si resurse pentru dezvoltarea unui Service Pack sau vor sa impinga oamenii sa faca upgrade la Windows 8, mai ales ca acesta nu e deloc scump.  Pana acum nu exista un motiv oficial pentru aceasta decizie.
Iar ca sa mergem putin in trecut, trebuie sa ne amintim ca Windows XP a avut trei Service Pack-uri si amaratul de Vista a primit doua. Era cumva normal ca si Windows 7 sa mai primeasca inca unul care sa cuprinda toate actualizarile pana la momentul respectiv.

Android va depăşi Windows din 2016


A fost oferită o estimare Gartner cu referire la piaţa de PC - smartphone - tabletă şi s-a specificat că din 2016 s-ar ajunge ca Android să depăşească Windows ca market share. Multe dintre activităţile ce până acum le derulam doar în faţa PC-ului le putem face pe smartphone sau tabletă.
 
Gartner: Android va depăşi Windows din 2016

Android stă bine la capitolul telefoane inteligente, la tablete ocupă locul al II-lea după Apple şi sistemul lor de operare Chromium nu a depăşit faza de experiment, deşi puteţi achiziţiona şi notebook-uri care să-l ruleze, preţurile sunt decente, fără impact major în competiţia cu Windows sau MacOS X.

Microsoft cu al său Windows şi-a pus speranţele în Windows Phone 8, Windows RT şi Windows 8. Acestea sunt elementele pe care mizează de la final de lună. Să vedem statistica Gartner sau mai degrabă estimarea lor pentru 2016:
  • 2.3 miliarde de PC-uri, tablete şi smartphone-uri cu Android;
  • 2.28 miliarde de device-uri cu Windows;

La sfârşit de 2012 s-ar vorbi de:
  • 1.5 miliarde de device-uri cu Windows;
  • 608 milioane de device-uri cu Android.

Observaţi cât de mult a crescut Android şi asta dacă ne gândim la lansarea sa din 2008 faţă de Windows care se află de piaţă de peste 15 ani. Problema Microsoft ar fi că la ora actuală nu contează pe telefoane smart şi nici pe tablete.

Cum ti se sparge contul de mail in 30 de secunde. Top 25 cele mai folosite parole in 2012


Cum ti se sparge contul de mail in 30 de secunde. Top 25 cele mai folosite parole in 2012
Incredibil de multa lume foloseste parole exagerat de simple. Daca a ta e pe lista, schimb-o urgent!
SplashData a publicat si in acest an lista celor mai folosite 25 de parole de utilizatorii de Internet. Daca cumva a ta e pe lista, ai face bine sa o schimbi imediat, pentru ca este usor de spart.
O parola puternica trebuie sa combine literele mari cu literele mici, cu numerele si cu caracterele speciale. De asemenea, ar fi indicat sa aiba mai mult de 8 caractere.
Fata de anul trecut, se pare ca utilizatorii n-au invatat mare lucru. Multe dintre parole se regasesc si in clasamentul precedent. Totusi, fata de anul trecut, par sa fi crescut ca frecventa parolele legate de sport si de religie. Iisus este pe pozitia 21.
Iata lista completa:
1. password (in stationare)
2. 123456 (in stationare)
3. 12345678 (in stationare)
4. abc123 (in urcare o pozitie)
5. qwerty (in coborare o pozitie) 
6. monkey (in stationare)
7. letmein (urcare o pozitie)
8. dragon (urcare doua pozitii)
9. 111111 (urcare 3 pozitii)
10. baseball (urcare o pozitie)
11. iloveyou (urcare doua pozitii)
12. trustno1 (coborare 3 pozitii)
13. 1234567 (coborare 6 pozitii)
14. sunshine (urcare o pozitie)
15. master (coborare o pozitie)
16. 123123 (urcare 4 pozitii)
17. welcome (new entry)
18. shadow (urcare o pozitie)
19. ashley (coborare 3 pozitii)
20. football (urcare 5 pozitii)
21. jesus (new entry)
22. michael (urcare 2 pozitii)
23. ninja (new entry)
24. mustang (new entry)
25. password1 (new entry)

Cel mai scump calculator Apple de pe piata. Cum arata gadgetul de 200.000 dolari


Cel mai scump calculator Apple de pe piata. Cum arata gadgetul de 200.000 dolari
Orice fan al firmei lansate de Steve Jobs si-ar dori sa aiba asta!
Apple 1, unul din primele calculatoare create de Steve Jobs si Steve Wozniak, a fost scos la licitatie, iar pretul de pornire este de 90.000 de dolari, informeaza Business Insider.
Computerul a fost realizat in 1976, fiind primul model conceput de Apple si care s-a vandut in 200 de exemplare. Pentru a-si putea finanta proiectul, Jobs a fost nevoit sa-si vanda camioneta Volkswagen, iar Wozniak calculatorul personal.
Desi pretul de pornire al licitatiei este de 90.000 de dolari, organizatorii se asteapta ca pretul final sa ajunga la 155.000-250.000 de dolari.
Un alt Apple 1 a fost vandut la inceputul acestui an pentru 374.500 de dolari.

Microsoft, pusa la zid de UE pe tema browserelor


Microsoft, pusa la zid de UE pe tema browserelor
UE acuza oficial Microsoft ca si-a incalcat acordul prin care se angaja sa ofere consumatorilor o alegere in privinta programului pentru navigarea pe Internet.
In 2009, Comisia Europeana declara ca suspecteaza Microsoft de folosirea pozitiei dominante de pe piata pentru a “forta” utilizatorii sa foloseasca Internet Explorer, scrie Washington Post. In urma negocierilor, compania a acceptat sa creeze o aplicatie care sa dea posibilitatea userilor sa aleaga intre mai multe browsere.
Comisia sustine insa ca aplicatia nu a aparut pe multe computere intre februarie 2009 si iulie 2012, fapt care a afectat milioane de utilizatori, in timp ce Microsoft da vina pe o eroare tehnica.
“Tratam foarte serios aceasta problema si am actionat de indata ce am aflat de existenta ei. Desi a fost vorba de o greseala tehnica, ne asumam responsabilitatea pentru cele intamplate”, anunta Microsoft intr-o declaratie.
Compania are la dispozitie patru saptamani pentru a remedia problema, in caz contrar fiind pasiva de plata unei amenzi de pana la 10% din veniturile anuale.

miercuri, 24 octombrie 2012

Kingston oferă un stick de memorie pe care poţi instala Windows 8


După ce Western Digital a prezentat un hard disk portabil cu certificare Windows To Go, iată că şi cei de la Kingston se alătură cu o ofertă proprie, venită sub forma unui stick de memorie USB Flash de 128 GB ce poate găzdui o instalare portabilă de Windows 8.
Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive
Cu numele complet Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive, produsul ia forma unui dispozitiv de stocare USB 3.0 şi promite performanţe apropiate unui SSD.
Kingston propune noul stick de memorie îndeosebi administratorilor IT, recomandând folosirea sistemului Windows 8 Enterprise pentru obţinerea unui spaţiu de lucru securizat, ce poate fi accesat de pe orice PC. Protejarea datelor împotriva accesării neautorizate este asigurată folosind tehnologie BitLocker, responsabilă de criptarea spaţiului de stocare. Tehnologia Trusted Bootoferă protecţie pentru fişierele de sistem accesate la pornirea sistemului de operare, iar integritatea datelor cu care lucrăm este garantată de un mecanism ce asigură protecţie împotriva deconectării accidentale din portul USB, permiţând reconectarea fără consecinţe nedorite într-un interval de maxim 60 secunde.
Kingston DataTraveler Workspace USB Flash Drive este compatibil cu PC-uri certificate pentru Windows 7 şi Windows 8 şi este disponibil în versiuni cu 32 GB, 64 GB şi 128 GB capacitate de stocare. Vitezele maxime de transfer anunţate pentru operaţiuni de scriere/citire ating 250 MB/s, cu condiţia folosirii variantei de capacitate 128 GB şi conexiune USB 3.0.

iPad mini vs Google Nexus 7 vs Kindle Fire HD vs Nook HD - cele mai căutate tablete ieftine


Apple a lansat iPad mini şi informaţiile vehiculate anterior s-au adeverit în totalitate. Uite că şi Apple ajunge a aborda segmentul tabletelor low-cost, normal că o face în felul său. Concurenţa este dată de tabletele Android de 7 inch în genul Google Nexus 7, Kindle Fire HD şi Nook HD. Vă reamintesc că un top de la mijlocul anului pentru market share pe tablete scotea în evidenţă: Apple, Samsung, Amazon, ASUS şi Barnes & Noble.
 
iPad mini vs Google Nexus 7 vs Kindle Fire HD vs Nook HD - cele mai căutate tablete ieftine

Amazon a dat lovitura cu Kindle Fire la sfârşit de 2011, a urmat Google care în parteneriat cu ASUS a scos tableta Google Nexus 7 care se bucură de aprecierea multora la nivel global. Preţurile sale pornesc de la 199 euro în varianta de 8 GB, 249 dolari de 16 GB şi la eMAG ajunge la 1129 lei, ultima configuraţie. Primeşti experienţa Android neştirbită, o tabletă best buy veritabilă.

Între timp au fost lansate şi Kindle Fire HD, Nook HD. Ambele se bazează pe contentul şi serviciile Amazon şi respectiv, Barnes & Noble. Mă rog, şi iPad mini marjează pe cele peste 275.000 de aplicaţii optimizate pentru prima generaţie iPad şi iPad 2, de aici şi rezoluţia de doar 1024x768 pixeli, nu au dorit să complice munca devloperilor şi să aducă o nouă rezoluţie în ecosistemul iOS, retina display ar fi dus şi la implementarea unui procesor mai nou.

Să vedem care le sunt specificaţiile hardware: 
 
Tablete
Specificaţii hardware
iPad miniGoogle Nexus 7Kindle Fire HDNook HD
EcranLED-backlit IPS de 7.9 inch cu rezoluţie 1024x768 pixeliIPS de 7 inch cu rezoluţie 1280x800 pixeliIPS de 7 inch cu rezoluţie 1280x800 pixeliIPS de 7 inch cu rezoluţie 1440x900 pixeli
ProcesorApple A5 dual-coreTegra 3 quad-core la 1.3 GHzTI OMAP dual-core la 1.2 GHzTI OMAP 4470 dual-core la 1.3 GHz
Memorie512 MB RAM, 16, 32 sau 64 GB spaţiu de stocare1 GB RAM, 8, 16 sau 32 GB spaţiu de stocare1 GB RAM, 8 sau 16 GB spaţiu de stocare1 GB RAM, 8 sau 16 GB spaţiu de stocare şi microSD de până la 32 GB
GPUPowerVR SGX543MP2ULP GeForcePowerVRPowerVR
Sistem de operareiOS 6Android 4.1.2 Jelly BeanAndroid 4.0 ICS customizat de către AmazonAndroid 4.0 ICS customizat de către Barnes & Noble
Conectivitate4G şi Wi-Fi în funcţie de versiune, bluetooth 4.0, jack de 3.5 mm, GPS şi GLONASSWi-Fi a, b, g şi n, bluetooth, NFC, microUSB, jack de 3.5 mmWi-Fi a, b, g şi n, jack de 3.5 mmWi-Fi, jack de 3.5 mm
Cameră foto şi video5 Megapixeli şi filmează la 1080p, cameră frontală de 1.2 MegapixeliFrontală de 1.2 MegapixeliFrontală şi filmează HD-
Baterie16.3 Wh4325 mAhAutonomie de până la 11 h-
Greutate308 gr.340 gr.395 gr.315 gr.
Grosime7.2 mm10.5 mm10.3 mm11 mm

Care ar fi punctele forte ale iPad mini?

1. iOS 6 cu peste 275.000 de aplicaţii optimizate pentru rezoluţia sa de 1024x768 pixeli. Mizează pe simplitate la nivel de interfaţă, multe aplicaţii pe care să le instalezi din prima zi în care ai cumpărat tableta şi făcute să randeze bine pe display-ul de 7.9 inch.

2. Spaţiu de stocare în diferite configuraţii: 16, 32 sau 64 GB pe când Nexus 7 se cantonează inexplicabil la doar 16 GB ca şi Kindle Fire HD, Nook HD aduce şi un microSD slot ce asigură virtual încă 32 GB.

3. 4G - opţiune ce lipseşte la Google Nexus 7. Vă daţi seama că pică la fix. O tabletă de sub 8 inch aduce portabilitate, uşor de manevrat şi de strecurat în rucsac sau buzunarul de la haină. Devine logic să nu mergi doar pe

4. Cameră foto - să sţiţi că sunt persoane care pun preţ şi pe acest aspect. La iPad mini regăsim senzorul de pe a treia generaţie a tabletei iPad, o cameră foto foarte bună ce filmează la 1080p şi cameră frontală de 1.2 Megapixeli ce înregistrează HD. La toate cele trei tablete Android mai sus menţionate nu sunt decât camere frontale şi cele principale lipsesc, asta şi pentru a se obţine un preţ de achiziţie ce în SUA coboară la variantele de bază sub 200 dolari.

5. Uşoară şi subţire - 308 gr. şi 7.2 mm. Grosimea celorlalte tablete de 7 - 8 inch pare desprinsă din alt film când se face comparaţie cu iPad mini. Au fabricat o tabletă cu adevărat subţire şi am remarcat că acest aspect este menţionat în primele impresii ale celor aflaţi la faţa locului, în hands-on-urile făcute după evenimentul de presă al Apple din San Jose, SUA.

Puncte slabe pentru iPad mini: 

a. 1024x768 pixeli, o rezoluţie pe care am ajuns să nu mai o suport de la câte tablete Android s-au lansat cu 1024x768 pixeli. Un pic demodat, dar asta spre a nu da bătăi de cap developerilor ce şi-au pus aplicaţiile în App Store. Observaţi că Nook HD pe 7 inch aduce 1440x900 pixeli. Şi Apple se laudă cu retina display pe Noul iPad ajuns la generaţia a patra, pe linia MacBook Pro şi acum pe iMac. Nu la fel s-a produs şi la iPad mini, erau inerente unele compromisuri spre a atinge preţul de pornire de 329 dolari.

b. Preţ mare faţă de tabletele Android concurente: 329 dolari la 16 GB cu Wi-Fi, 429 dolari la 32 GB şi 529 dolari la 64 GB. Nici nu mai are rost să vorbesc de variantele 4G. Google Nexus 7 pleacă de la 199 dolari în SUA. Nook HD şi Kindle Fire HD sunt un pic şi mai ieftine de atât.

c. Hardware din generaţia anterioară. Un pas înapoi faţă de iPad din a treia generaţie şi nici nu se poate compara cu iPhone 5 şi iPad 4th. Au şi lipsit graficele care să ridică performanţele în slăvi, de nu ştiu câte ori mai rapid decât alte produse ale competiţiei, etc. Apple A5 şi 512 MB RAM regăseam pe iPhone 4S din Q4 2011. Unele aplicaţii din App Store nu se vor mişca la fel de repede ca pe iPhone 5 sau iPad 4th sau 3th. Un alt compromis.

Apropo, nu-mi place nici formatul ales pentru display. Mi se pare a fi prea pătrăţos. Prefer un Google Nexus 7 pe care un film la 1080p randează mai natural.

Bătălia procesoarelor quad core: Snapdragon S4 Pro versus Samsung Exynos 4412, Huawei K3V2 şi Tegra 3


Deja a devenit mainstream să ai un procesor quad core pe super smartphone-ul tău şi în ultima lună a fost la mare căutare chipsetul Snapdragon S4 Pro de la Qualcomm. Totuşi hai să vedem dincolo de popularitatea sa şi să aflăm ce ne rezervă un test benchmark sintetic aplicat unor terminale quad core. E vorba despre LG Optimus GSamsung Galaxy S IIILG optimus 4X HD şi Huawei Ascend D quad XL.
 
Bătălia procesoarelor quad core: Snapdragon S4 Pro versus Samsung Exynos 4412, Huawei K3V2 şi Tegra 3 (Video)

Modelul LG Optimus G foloseşte un procesor quad core Snapdragon S4 Pro, în vreme ce Samsung Galaxy S III adopta un Exynos quad core, LG Optimus 4X HD aduce un Tegra 3 şi Huawei Ascend D Quad XL se bazează pe un procesor produs de Huawei, K3V2, tot quad core. Ar fi fost interesant să fie prezente în comparaţie şi Tegra 3+ de 1.7 GHz de pe HTC One X+ sau Exynos 4412 de 1.6 GHz cu overclocking de pe Galaxy Note II, dar e bine şi aşa. Primul test benchmark aplicat este Quadrant, în care iese în evidenţă în mod clar LG Optimus G, cu peste 7000 de puncte, urmat de Galaxy S III cu 5300 de puncte şi apoi LG Optimus 4X cu 4821 de puncte şi modelul Huawei cu 4413 puncte.

În AnTuTu aceste modele sunt destul de apropiate şi triumfa Galaxy S III, cu 12.000 de puncte, urmat surprinzător de LG Optimus 4X HD cu 11.000 de puncte, 10.896 pentru LG Optimus G şi 10.716 pentru Huawei. În GL Benchmark câştigător e LG Optimus G, în vreme ce în Vellamo triumfa acelaşi model, dar foarte aproape de Galaxy S III. Trăgând linie se poate spune că Snapdragon S4 Pro promite foarte mult şi deja am văzut zilele trecute cu ASUS PadFone 2, cu acelaşi CPU a scos un rezultat uriaş în Quadrant.

Probleme de securitate la Android. In ce pericol se afla datele tale personale si conturile din banca


Probleme de securitate la Android. In ce pericol se afla datele tale personale si conturile din banca
Utilizatorii de Android ar trebui sa fie ingrijorati. BBC a publicat rezultatele unui studiu de siguranta pentru aplicatiile de Android, iar acestea nu sunt deloc bune.
In acest moment, aplicatiile de Android au milioane de utilizatori, iar siguranta acestora este foarte importanta.

Conform BBC, oamenii de stiinta de la Universitatea din Leibniz si cei de la Philipps University din Marburg tocmai au testat 13.500 de aplicatii de Android, iar rezultatele arata ca aproximativ 8% dintre ele au picat testul de siguranta a informatiilor personale. Mai rau, pana si datele privint conturile din banca sunt in pericol.

Rezultatele au aratat ca datele bancare, serviciile de email si conturile de pe retelele sociale - toate acestea pot fi aflate cu cateva cunostinte in domeniu, mai mult "un hacker ar putea redirectiona transferurile de bani", scrie BBC.

"Unele dintre aceste aplicatii au fost downloadate de milioane de ori", au declarat cei care au efectuat studiul.

Sony VAIO Duo 11 cu Windows 8. Daca nu te-ai hotarat intre un laptop si o tableta


Sony VAIO Duo 11 cu Windows 8. Daca nu te-ai hotarat intre un laptop si o tableta
Gadgetul cu ecran touch si functie de recunoastere a scrierii de mana a venit in Romania.
Sony VAIO Duo 11, gadget prezentat luni in Romania, isi doreste sa combine avantajele utilizarii unei tablete cu modul usor de lucru al unui ultrabook. "Vrem sa aducem ce-i mai bun din doua lumi", a declarat Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager VAIO la Sony Central & South East Europe. Gadgetul poate fi folosit atat cu tastatura virtuala, in mod tableta, cat si cu tastatura fizica.
Ultrabook-ul hibrid de la Sony are un design de tip Surf Slider, astfel ca ecranul touch culiseaza dezvaluind o tastatura completa. Gadgetul, cu ecran de 11,6 inch, cantareste aproximativ 1,3 kg si are o grosime de mai putin de 18 mm.
Sony VAIO Duo 11 are un ecran tactil FullHD, cu tehnologie OptiContrast. Dispozitivul vine cu un Stylus, care ii permite utilizatorului sa scrie direct pe ecran, pentru ca ulterior literele de mana sa fie convertite in litere de tipar, cu ajutorul unei functii speciale.
"Cand am auzit ca o sa fie ecran touch la notebook, am fost putin ezitant, pentru ca sunt atat de obisnuit cu mouse-ul si cu touchpad-ul. Dar apoi mi-am dat seama ca astazi sunt atat de multe produse cu ecrane touch, precum tabletele sau smartphone-urile. De asemenea, au touchscreen gadgeturile din locurile publice, pe care le folosesc pentru a cumpara un bilet de tren sau pentru a face check-in-ul la aeroport. Deci e logic sa avem touchscreen, si eu cred ca, astazi, consumatorii sunt pregatiti sa aiba touchscreen chiar si pe laptopuri", spune Yoshiyuki Fujioka, Senior Manager Central & Southeastern Europe, VAIO Operation.
Ultrabookul hibrid este echipat cu un procesor Intel Core i5-3317U, memorie 4GB DDR3 la 1600 MHz SDRAM, spatiu de stocare de 128 GB SSD, ecran de 11,6 inch FullHD (1920x1080) cu aspect 16:9, Intel HD Graphics 4000 si sistem de operare Windows 8. Gadgetul are o serie de porturi si interfete precum Bluetooth SmartReady, USB 3.0, HDMI, Ethernet si port VGA.
Sony VAIO Duo 11 vine cu mai multe aplicatii optimizate. Intre acestea, Active Clip, care permite decuparea fidela a unor obiecte din fotografii, trasand cu ajutorul Stylusului conturul aproximativ al acestora. Obiectele pot fi, apoi, inserate in prezentari sau in diferite alte documente.
O alta aplicatie este "Note Anytime for VAIO", cu ajutorul careia utilizatorii pot lua notite de mana pe ecran, exact cum ar scrie intr-o agenda. 
De asemenea, prin functia One-touch, mai multe dispozitive diferite Sony se pot sincroniza intre ele prin tehnologia NFC (Near Field Communication). Practic, doua gadgeturi se ating pentru a se conecta wireless, fara sa fie nevoie de vreo configurare manuala.
VAIO Duo 11 va fi disponibil incepand din prima saptamana a lunii noiembrie, la un pret estimativ de 6.000 RON.
Tot luni, compania Sony a prezentat si celelalte laptopuri VAIO din colectia de toamna. 
Ultrabookul VAIO T, cu ecran de 13 inch, este dotat cu ecran touch si sistem de operare Windows 8. El devine gadgetul perfect pentru utilizatorii care isi doresc performanta si portabilitate. In functie de configuratie, VAIO T se va vinde la preturi estimative de 4.000 - 4.800 RON
Notebookurile din seria E pastreaza design-ul elegant, imbinat cu puterea de procesare oferita de cele mai noi procesoare Intel. Modelul de 17 inch este dotat cu ecran Full HD si procesor Intel Core i7. Modelele de 14 si 15 inch beneficiaza de tastatura iluminata, de cele mai noi procesoare Intel si de unitati de procesare grafica AMD Radeon, de care se vor bucura in special studentii si pasionatii de multimedia.
Seria S se adreseaza utilizatorilor business si profesional, imbinand performanta cu designul elegant. S-au folosit materiale premium precum magneziul, aluminiul sau fibra de carbon. Modelele seriei S sunt cele de 13,3 si 15,5 inch, disponibile cu ecran Full HD si cele mai noi procesoare Intel.
Noua gama de laptop-uri VAIO va fi disponibila in Romania din 26 octombrie.
La evenimentul de astazi, Bogdan Georgescu, Channel Account Manager Intel Romania, a declarat ca "pana la sfarsitul acestui an vor exista 100 de ultrabookuri cu Windows 8".

Un virus ataca utilizatorii de Yahoo! Messenger. Aplicatia asta gratuita te scapa de el


Un virus ataca utilizatorii de Yahoo! Messenger. Aplicatia asta gratuita te scapa de el

Softul este realizat de expertii romani in securitate de la Bitdefender.
Utilizatorii de Yahoo! Messenger au fost ieri tinta unui atac. Un banner de reclama periculos, ce directiona utilizatorii catre un website din Vietnam, Laban.vn, a fost postat, timp de 4 ore pe toate ferestrele de Yahoo! Messenger din lume. Din fericire, specialistii romani in securitate de la Bitdefender au deja o aplicatie gratuita care iti curata calculatorul.
’’Respectivul mesaj a ajuns la clientii Yahoo! Messenger fie printr-o campanie legitima, care a fost ulterior modificata de initiatorul reclamelor, fie ca urmare a unui atac abuziv, care exploata o posibila vulnerabilitate a serviciilor de adveritising din aplicatia celor de la Yahoo!’’, explica Alexandru Balan, Chief Security Researcher, Bitdefender.
Cei care au dat click pe reclama au fost directionati spre site-ul laban.vn, iar acolo li se cerea sa instaleze un fisier .exe.
"Odata rulata, aplicatia cauta browserele instalate si schimba pagina de start a acestora cu hxxp://laban.vn, comportament tipic pentru un add-on de browser sau de bara de instrumente. Asta nu este insa tot. Aplicatia se adauga in setarile de start ale Windows-ului, ceea ce-i permite sa porneasca de fiecare data cand sistemul de operare primeste o comanda de start sau restart", anunta Bitdefender intr-un comunicat de presa. 
Dupa ce e activata, aplicatia schimba pagina de start a browserului in mod repetat.
Cei care au instalat deja virusul il pot elimina cu ajutorul unei aplicatii gratuite de la Bitdefender, ce poate fi descarcata aici.

luni, 22 octombrie 2012

Tehnologia 4G ajunge in Romania peste 10 zile. Care va fi prima retea 4G


Tehnologia 4G ajunge in Romania peste 10 zile. Care va fi prima retea 4G

Cea dea patra generatie de retele de telefonie mobila si transfer de date va fi disponibila in cateva zile
Vodafone Romania va lansa la 31 octombrie, in teste, propria retea bazata pe tehnologia LTE (4G), care va permite clientilor transferuri de date la viteze de pana la 75 Mbps, in mai multe orase, a anuntat operatorul de telefonie mobila.
Din 2013, Vodafone Romania va furniza servicii de telecomunicatii din generati a patra (4G) la viteze de pana la 100 Mbps.
"Vodafone a instalat si a testat cu succes reteaua LTE in principalele orase ale tarii. Clientii nostri, persoane individuale si companii, se vor putea bucura inca de acum de viteze mai mari si de o experienta imbunatatita, cu serviciile 4G", a declarat directorul genera al Vodafone Romania, Inaki Berroeta.
Mai multe detalii vor fi disponibile la evenimentul de lansare din 31 octombrie.
Reteaua LTE a Vodafone opereaza in banda de frecventa de 1.800 MHz si a fost implementata cu echipamente Huawei.
Romania este una dintre primele tari europene in care Vodafone lanseaza serviciile LTE, dupa Germania si Portugalia.

wibiya widget