aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

vineri, 30 noiembrie 2012

Tara care si-a taiat toate cablurile de internet. Decizia fara precedent care a nascut un scandal monstru


Tara care si-a taiat toate cablurile de internet. Decizia fara precedent care a nascut un scandal monstruCum ar arata astazi viata fara internet, telefonie fixa si mobila? Greu de conceput asa ceva, dar sunt locuri pe Pamant unde anumite tari iau si dezicii cu adevarat radicale.
Odata cu escaladarea violentelor din Siria, guvernul ar fi decis sa taie populatiei accesul la comunicare, scrie Huffington Post.

Intai, internetul a fost taiat pe tot teritoriul tarii pe parcursul zilei de joi, pentru ca apoi telefonia mobila sa fie picata in anumite zone cheie ale tarii, iar cea fixa sa functioneze sporadic.

Publicatia Jerusalem Post noteaza ca ministrul de informatii sirian ar fi specificat ca "teroristii" si nu statul sirian ar fi taiat accesul la internet si telefonia mobila, lucru contrazis insa de Cloud Fare, un blog de tehnologie, care a investigat special acest caz, precizand "ca asa ceva nu este deloc adevarat".

Telefonul mobil e spionul perfect. Stie enorm de multe lucruri despre tine


Telefonul mobil e spionul perfect. Stie enorm de multe lucruri despre tineTe cunoaste mai bine decat prietenii tai cei mai apropiati si stie in fiecare secunda aproape totul despre tine.
E foarte convenabil sa ai un smartphone, datorita numarului mare de informatii la care ai acces cu ajutorul lui. Te-ai intrebat, insa, vreodata, daca nu cumva telefonul stie prea multe despre tine? S-ar putea sa ai o surprinza cand vei afla cat de bine te cunoaste gadgetul tau preferat.
Exista numeroase aplicatii bazate care pe locatie, aplicatii care iti cunosc fiecare miscare. Ele nu te ajuta doar sa le transmiti prienilor de pe Facebook prin ce club ai mai umblat, ci le sunt utile celor care vor sa iti vanda reclame.
Microfonul de la smartphone poate fi, de asemenea, activat la comanda, pentru a inregistra sunetul din jur. Daca detecteaza zgomot ce crede ca ar putea fi produs in interiorul unui magazin, de exemplu, te poate anunta in legatura cu ofertele. Iar aceasta nu este cea mai grava situatie in care o aplicatie poate folosi microfonul smartphone-ului tau, scrie Mashable.
Pe masura ce tehnologia se imbunatateste, si informatiile pe care le stie telefonul despre tine cresc. Un infografic facut de OnlineColleges.com arata ca 74% din oamenii care detin un smartphone folosesc aplicatii bazate pe locatie, iar 18% le comunica prietenilor locul in care se afla.

Tutorial root Android 4.0.4


Am decis să fac un articol separat pentru metoda de root Android 4.0.4, astfel vom evita eventualele confuzii. Vom mulțumi pe această cale lui mskip pentru programul care a ușurat mult munca user-ilor.

Vom descărca Galaxy Nexus Toolkit 5.6 de aici. Vom dezarhiva și instala programul pe PC. Vom accesa programul (și-a făcut scurtătură pe desktop), alege varianta 5 și apăsăm Enter. Apoi 1, pentru a instala driver-ele pe PC și apăsăm Enter. Alegem numărul corespunzător versiunii de Windows pe care o avem instalată și apăsăm Enter. Odată instalate driver-ele, închidem Galaxy Nexus Toolkit.

Cei care aveți deja Galaxy Nexus Toolkit pe PC și driver-ele instalate, puteţi sări peste pașii de mai sus. Copiem zip-ul ce urmează să îl instalăm folosind ClockworkMod Recovery, în memoria telefonului. Su.zip poate fi descărcat de aici.

Oprim telefonul și îl repornim, ținând apăsate ambele butoane de volum și butonul power. Îl conectăm la PC și așteptăm să se instaleze driver-ele automat (dacă nu le aveți deja instalate). Pornim Galaxy Nexus Toolkit și alegem varianta 5 apoi Enter. Din meniul ce apare, alegem varianta 6 apoi enter. Acum avem 2 opțiuni, ClockworkMod Recovery Standard sau touch. Recomand varianta standard, este mai stabilă. Alegem 1 (sau 2, dacă vreți touch) și apăsăm Enter.
 
Tutorial root Android 4.0.4 - Galaxy Nexus!

Odată ce a terminat de flash-uit recovery-ul, selectăm din telefon, folosind tastele de volum,Recovery mode și apăsăm butonul Power.
 
Recovery mode

În Recovery vom folosi butoanele de volum pentru a selecta Install zip from SD Cardapoi apăsăm butonul power. Apăsăm iar power pentru choose zip from sdcard. Selectăm su.zip și apăsăm power. Ulterior instalării selectăm +++go back+++ și apăsăm power, apoi reboot system now și apăsăm power. Asta este tot, veți descoperi Superuser în meniu.

Succes!
 
Tutorial root Android 4.0.4 - Galaxy Nexus!

Google îţi oferă răspunsuri pentru întrebări la care nici nu te-ai fi gândit


Google plănuieşte să revoluţioneze serviciile motorului său de căutare, adăugând la rezultatele returnate pentru căutări şi informaţii suplimentare utile, pe care nici nu ne-am fi gândit să le căutăm pe internet.
Google plănuieşte să revoluţioneze industria motoarelor de căutare
În pregătire pentru implementarea noului sistem de căutare, Google desfăşuară acum un experiment în care aproximativ 150 participanţi sunt puşi să răspundă în 8 momente din zi alese la întâmplare unei întrebări simple: Ce altceva ai vrut să afli în ultima vreme? Răspunsurile date de participanţi sunt contabilizate şi folosite pentru a înţelege mai bine de ce informaţii au nevoie oamenii în viaţa de zi cu zi şi cum să le furnizezi aceste informaţii la momentul oportun, chiar dacă aceştia nu au luat încă iniţiativa de a căuta informaţiile cu Google Search.
Potrivit Google, deşi motorul de căutare primeşte miliarde de interogări în fiecare zi, ce ating subiecte dintre cele mai variate, oamenii încă aleg să se uite în altă parte după anumite tipuri de informaţii pe care nu se gândesc că le-ar putea găsi cu Google Search. Provocarea pentru inginerii Google este să descopere exact care sunt acele tipuri de informaţii de care majoritatea dintre noi avem nevoie, dar nu ne gândim să le căutăm pe internet.
Botezat Daily Information Needs Study, proiectul încearcă să descopere cum pot fi furnizate cu Google Search răspunsuri pentru dilemele pe care încercăm de obicei să le rezolvăm întrebând prietenii sau răsfoind catalogul de produse de la supermarket.
Magia se petrece în uriaşe complexe data center deţinute de Google
Potrivit Google, misiunea asumată este de a organiza informaţiile lumii şi a le face universal accesibile, dar pentru asta trebuie ştiut mai întâi care sunt nevoile ascunse ale oamenilor şi cum pot fi adresate în cel mai eficient mod cu putinţă. Într-o primă fază, cea mai bună modalitate de a rezolva această dilemă este să lucrezi cu o echipă de participanţi dispuşi să-şi dezvăluie toate curiozităţile şi întrebările de care se lovesc de-a lungul zilei.
Potrivit spuselor lui Jon Wiley, designer responsabil cu îmbunătăţirea experienţei la utilizarea motorului Google Search, studiul a oferit deja numeroase exemple de răspunsuri pentru probleme relativ mărunte la care oamenii nu s-ar gândi niciodată să caute răspunsuri pe internet. Spre exemplu, cât de lungă este coada la supermarket. Alte activităţi offline, cum este citirea unei cărţi sau gătitul unei mese generează întrebări la care de regulă nu apelăm Google pentru răspunsuri, în principal din cauza faptului că este incomod să căutăm în acele momente un PC sau smartphone cu acces la internet.
Un alt aspect care iese în evidenţă este multitudinea de dispozitive pe care oamenii le folosesc în viaţa de zi cu zi. Aceleaşi dispozitive mobile care fac posibilă descoperirea acelor nevoi ascunse de informaţii care tot apar de-a lungul unei zi obişnuite, în curând vor putea fi folosite de Google pentru a furniza răspunsuri adecvate la momentul potrivit.
Google a făcut deja primii paşi în această direcţie, spre exemplu folosind serviciile de localizare pentru a da informaţii utile în funcţie de locul unde ne aflăm, cum ar fi actualizări ale calendarului de zbor în incinta aeroportului, prognoze meteo nesolicitate, informaţii utile despre cum putem ajunge într-un loc anume şi alte detalii care ne-ar putea fi de folos.
Ochelarii dezvoltaţi în cadrul proiectului Google Glass vor beneficiari principali ai noilor tehnologii de căutare
Întâmplător sau nu, ochelarii pentru realitate augmentată creaţi în cadrul proiectului Google Glass fac pereche perfectă cu noul sistem de furnizare a informaţiilor, putând servi la afişarea de informaţii utile şi chiar da răspunsuri în mod preventiv pentru întrebări la care poate nici nu ne-am gândit încă. Cu Google Googles totul porneşte de la locaţia unde ne aflăm şi obiectele pe care le privim. Spre exemplu atunci când întoarcem privirea către magazinul de pantofi, ochelarii ne vor informa imediat de existenţa unei eventuale promoţii, sau da informaţii detaliate despre produsul pe care îl admirăm pe raft.
Potrivit lui Jonas Michel, cercetător care se ocupă cu dezvoltarea unor idei similare la Universitatea din Texas, Google pregăteşte un serviciu de căutare cu totul nou, cu mod de operare foarte diferit faţă de cel cu care s-a făcut cunoscut în industria motoarelor de căutare. În viitor, căutările vor putea fi iniţiate pentru obţinerea de informaţii foarte noi şi cu utilitate imediată în mediul fizic în care ne aflăm, iar asta înseamnă că detaiile furnizate de Google trebuie să fie personalizate luând în considerare locaţia noastră, momentul di zi şi evenimentul aflat în desfăşurare.
Colectarea informaţiilor necesare pentru a răspunde acestor întrebări de moment impune folosirea unor mecanisme mai avansate decât tacticile obişnuite folosite pentru scanarea şi indexarea întregului internet. Primii paşi au fost deja făcuţi, în sensul că Google poate corela surse de informaţii în timp real, cum este calendarul de funcţionare al mijloacelor de transport în comun şi serviciul de localizare în timp real, oferind utilizatorului detalii cum ar fi timpii de sosire şi ruta autobuzului care se apropie, imediat ce acesta a păşit în perimetrul staţiei de autobuz.
Momentan, experimentul desfăşurat de Google încearcă să scoată la iveală şi alte tipuri de întrebări care nu ajung să se materializeze în căutări Google Search, baza de cunoştinţe aflată în formare urmând să fie în cele din urmă folosită pentru îmbunătăţirea şi extinderea motorului de căutare Google, astfel încât să fie acoperite toate aspectele vieţii de zi cu zi.

Google experimentează cu metode de căutare predictivă pe mobil, vrea să afle ce cauţi în alte părţi decât pe Google


Google are un experiment foarte interesant în curs de desfăşurare, semnalat de către cei de la Technology Review. Unul dintre editorii lor a participat la experiment împreună cu alte 150 de persoane, iar această iniţiativă a presupus că timp de 3 zile într-o lună în 8 momente ale zilei alese la întâmplare pe telefonul mobil al participanţilor Google să propună o căutare.
 
Google experimentează cu metode de căutare predictivă pe mobil, vrea să afle ce cauţi în alte părţi decât pe Google

Smartphone-ul semnala cu o notificare evenimentul şi Google întreba utilizatorul ce a dorit să afle recent. Răspunsurile au fost centralizate şi fac parte din o nouă analiză a trendurilor şi modelelor de căutare pe mobil şi tabletă. Google vrea să ştie ce NU cauţi pe motorul lor de căutare, cam asta e rezumatul. În ciuda faptului că se efectuează miliarde de căutări pe zi prin soluţia Google, există întotdeauna o altă sursă de informaţie. Spre exemplu multă lume afla lucruri interesante de pe Twitter, au un portal preferat pe care îl deschid în fiecare dimineaţă sau sunt abonaţi la un newsletter şi niciuna dintre aceste soluţii nu ţine de Google.

Deşi rezultatele studiului nu sunt gata încă, ce s-a aflat este că există anumite mici informaţii pe care nu le căutam pe Google, ci le aflăm din altă parte. Spre exemplu dacă vrem să ştim cât de mare e coada la un supermarket din zona nu putem apela la Google. Alt exemplu este momentul când citim o carte (reală nu digitală) şi dorim informaţii în plus, dar ne e prea lene să pornim telefonul, tableta şi PC-ul pentru a căuta. Informaţia contextuală este acum noul trend al căutărilor, dar viitorul pare a fi cel al căutărilor predictive, Google ştiind ce vrei să cauţi înainte ca tu să o faci. Ne îndreptăm spre Minority Report?
 

Apple domină piaţa de tablete din China cu o cotă de 70%, întregul segment creşte cu 63% faţă de 2011


Android este cuvântul de ordine când vine vorba de smartphone-uri în China, acest OS deţinând o cotă uriaşă de piaţă: 90%. În schimb, pe zona de tablete Apple domină, cu 71% din piaţă, sau cel puţin aşa indica vânzările din trimestrul 3. Pe locul 2 se afla Lenovo cu 10%.
 
Apple domină piaţa de tablete din China cu o cotă de 70%, întregul segment creşte cu 63% faţă de 2011

În China segmentul de tablete a crescut cu 62.5% faţă de anul trecut, iar dacă vă întrebaţi ce face Samsung, celebrul rival Apple, ei bine compania sud-coreeana are o cotă de doar 3.5%, cu foarte puţin în urma companiei locale Ereneben, cu 3.6% şi Acer, cu 3%. Cifrele vin de la Analysys Internaţional, o firmă de studiu de piaţă de încredere din China. Interesant e că în cadrul studiului sunt luate în calcul atât tabletele, cât şi phableturile, practic orice terminal cu diagonală între 5 şi 11 inch este acoperit aici.
 
Apple domină piaţa de tablete din China cu o cotă de 70%, întregul segment creşte cu 63% faţă de 2011

E bizar faptul că la nivel internaţional tabletele no brand din China încep să prindă tot mai mult, în variante rebranduite, cu Android şi preţuri foarte mici, în vreme ce în China iPad-ul e la putere. Din câte văd conform cifrelor Analysys piaţa chineză e destul de mică atunci când vine vorba de tablete, deoarece s-au vândut doar 2.6 milioane de unităţi în ultimele 3 luni. Problema în această ţară este că reglementările fac ca produsele să ajungă mai târziu acolo, deci pierd startul.

Nexus 4, cel mai asteptat telefon al sfarsitului de an, are probleme


Nexus 4, cel mai asteptat telefon al sfarsitului de an, are probleme
Cea de-a patra generatie de telefoane Nexus are probleme de rezistenta
Nexus 4, telefonul realizat de Google si LG, ar putea avea mari probleme de rezistenta. Smartphone-ul este destul de fragil la schimbarile de temperatura, sansele aparitiei unor crapaturi fiind destul de mari.
Telefonul Google a fost testat de cei de la Droid Life, iar dupa doar doua samptamani, au aparut primele probleme. Nexus 4 a fost tinut in mana de catre unul din editori, dupa care a fost asezat pe o masa la temperatura camerei. Sticla nu a suportat schimbarea de temperatura, o crapatura facandu-si aparitia pe spatele telefonului.
Probleme similare au fost constatate si pentru LG Optimus G, modelul ce sta la baza noului model Nexus 4.
Nexus 4 este comercializat in Statele Unite pentru un pret de doar 299 dolari. Smartphone-ul are ecran mare de 4,7 inch, procesor rapid cu patru nucleee, memorie RAM de 2 GB si cea mai recenta versiune Android 4.2 Jelly Bean.

Tableta si smartphone-ul, cadoul perfect pentru copii ?


Tableta si smartphone-ul, cadoul perfect pentru copii ?
Competitia a dus si la scaderea considerabila preturilor, pe intreaga piata de IT.
Tableta si telefonul smart au mari sanse sa fie cele mai de succes jucarii din istorie. Ce domeniu mai stiti, in care previziunile de crestere, de 150%, sunt dublate pana la sfarsitul anului, din vanzari?
Cele mai accesibile gadget-uri costa acum, mai putin de 100 de euro. Prima tableta de succes costa cat un Tico bine intretinut. De la 2.500 de lei in sus. Se intampla demult. In 2010.
O regula a industriei spune ca pretul unui produs se injumatateste in fiecare an. De vina este avansul tehnologic si productia de masa. Asa am ajuns azi sa avem tablete decente de la 400 de lei. Perfecte chiar si pentru un copil de cresa. Serghei are acum 2 ani si jumatate, dar are deja experienta de peste un an pe tableta. Nu stie sa scrie inca, dar face puzzle-uri in 30 de secunde.
Povesti similare sunt in fiecare familie care detine deja cel putin o tableta. Daca nu o tableta, macar un telefon. Un smartphone decent costa zilele acestea si 370 de lei. Asa ca poate deveni cadoul perfect pentru un junior care invata bine. In plus, telefonul nu duce lipsa de nicio functie.
Daca tableta sau telefonul vi se par scumpe, ce ziceti de un calculator, care costa doar 200 de lei? La mare moda sunt si camerele foto. 350 de lei poate sa coste o camera care-l gaseste repede pe Nemo. Cum sa alegi cel mai bun gadget pentru acasa sau pentru cel mic? Sfatul nostru: cumparati modelul care tocmai a fost inlocuit de noua generatie.
Cel mai probabil veti capata performanta similara la un pret mai bun cu cel putin 30%. Si nu ignorati concurenta. Avem pe piata peste 100 de modele, dintre care 20 romanesti.

joi, 29 noiembrie 2012

Orange Smartphone Tester pentru clienții Orange și bloggeri pasionați de tehnologie


Orange inițiază un program interesant denumit Orange Smartphone Tester. Sunt selectați mai mulți utilizatori din rândul clienților operatorului sau bloggeri. Smartphone-urile sunt oferite spre testare pentru o lună. Vor sosi produse noi în mod trimestrial.
 
Orange Smartphone Tester
Primul smartphone inclus în acest program este HTC Windows Phone 8X. Avem și o declarație oficială:

Suntem primul operator din România care oferă acest serviciu pentru că dorim să aducem mai aproape de clientii noştri cele mai noi telefoane şi ultimele tehnologii apărute. Clientul va avea la dispoziţie o perioadă de timp destul de lungă în care îşi poate face o părere despre telefon, se poate familiariza cu cele mai avansate tehnologii şi poate povesti experienţa sa şi altora.” a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer Business to Consumer în cadrul Orange România.

Am testat produse de la Orange până acum și mă bucur că am fost inclus în Orange Smartphone Tester. În general se oferă produse pentru review pe o perioadă de o săptămână, o lună este mult mai bine. Ai ocazia să te familiarizezi cu telefonul, să-l cunoști mai bine și să redactezi o recenzie în cunoștință de cauză.

2013 va fi anul Microsoft?


Microsoft a lansat Windows 8 în 2012, alături de Windows RT și Windows Phone 8. Momentan, succesul comercial se lasă așteptat sau cel puțin nu a ajuns pe măsura așteptărilor companiei americane care speră să ajungă un jucător important pe telefoane inteligente și tablete. 
 
2013 va fi anul Microsoft?

Sunt și elemente pozitive, de luat în seamă:
  • valoare de piață estimată la 225 miliarde dolari;
  • 92% din piața de PC, mă refer la sisteme de operare;
  • 750.000 de console de gaming Xbox vândute cu ocazia Black Friday în SUA;
  • estimare de creștere a vânzărilor de telefoane cu Windows Phone în ultimul trimestru din 2012 cu 140%.

O companie de consultanță numită Greenlight din SUA crede că 2013 va fi anul companiei americane cu sediul în Redmond.

Ce spun ei?

Microsoft își va folosi poziția dominantă din segmentul de desktop pc și gaming spre a forma un ecosistem foarte apreciat ce va transformă Microsoft într-o alegere a consumatorilor. Se spune că Microsoft ar fi pregătit să achiziționeze Netflix în 2013. Vom vedea dacă vor face acest pas. Nu uitați că ei dețin Skype care la rândul său are multiple posibilități de monetizare.

Sunt sceptic în ce privește creșterea Microsoft în 2013, asta în contextul în care îmi doresc să ajungă și ei un jucător de seamă alături de Google și Apple pe partea de telefoane și tablete. Competiția este de dorit în acest moment, o alternativă la serviciile companilor mai sus amintite. Windows 8 mi se pare un pas prea mare spre zona touch, înțeleg că ei vor să dea un trend și mai puternic, să-i forțeze pe oameni să devină touch friendly cu device-urile din dotare.

2013 va arăta dacă Microsoft se află un pe un trend pozitiv sau tinde a deveni un jucător neimportant, de pluton.

Samsung, dat in judecata si de Ericsson pentru incalcarea patentelor


Samsung, dat in judecata si de Ericsson pentru incalcarea patentelor
Compania coreeana a fost acuzata de incalcarea mai multor patente Ericsson
Producatorul suedez de echipamente pentru telecomunicatii Ericsson a declarat ieri ca a dat in judecata compania Samsung pentru incalcarea patentelor. Cele doua companii au negociat timp de doi ani reinoirea licentelor pentru patentele Ericsson, fara ajunge la un rezultat pe cale amiabila.
"Avem peste 100 de contracte de licente cu mai multe companii din industria telecom. Toti producatorii de electronice, mai putin Samsung, au semnat intelegeri cu noi", a declarat Kasim Alfalahi, purtator de cuvant Ericsson.
Procesul a fost intentat de suedezi la un tribunal din statul american Texas. Actiunea Ericsson vine dupa ce compania Samsung a pierdut procese similare cu Apple in Statele Unite, Olanda si Japonia.

Vivo X1, cel mai subtire smartphone din lume


Vivo X1, cel mai subtire smartphone din lumeChinezii impresioneaza cu un telefon inteligent cu ecran mare si sistem de operare Android 4.1 Jelly Bean. GALERIE FOTO
BBK Electronics, o compania IT din China, a realizat Vivo X1, cel mai subtire telefon din lume, cu o grosime de 6,55 mm. Smartphone-ul are un ecran mare IPS de 4,7 inch, cu rezolutia de 960 x 540 pixeli.
Smartphone-ul este echipat cu un procesor dual-core Cortex-A9 cu frecventa de 1,2 GHz, memorie RAM de 1 GB si un spatiu de stocare de 16 GB. Gadgetul nu are slot microSD. Telefonul are o camera principala de 8 MP si o camera frontala de 1,3 MP. Bateria are o capacitate de 2000 mAh.
Vivo X1 poate fi precomandat in China pentru un pret de aproximativ 400 de dolari (2498 CNY).

Richard Williamson, managerul diviziei Apple Maps, a fost concediat


Richard Williamson, managerul diviziei Apple Maps, a fost concediat
Apple renunta la Williamson in urma problemelor aparute la serviciul harti de pe noua versiune iOS
Compania a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5.
Utilizatorii s-au plans, insa, ca serviciul de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.
Seful diviziei de harti, Richard Williamson, care a lucrat la Apple mai mult de zece ani, a fost concediat de vicepresedintele Eddy Cue, potrivit portalului All Things Digital. Williamson a condus echipa care a dezvoltat serviciul de harti pentru iOS 6.
Williamson a facut, de asemenea, parte din echipa care a dezvoltat soft-ul pentru primul iPhone, iar numele sau apare pe mai multe patente privind smartphone-ul. Pe langa Apple, Williamson a lucrat si la NeXT Computer, companie fondata de Steve Jobs, inainte ca acesta sa revina la conducerea Apple in 1997.
Producatorul iPhone si iPad a renuntat la serviciul de harti al Google pentru propriul sistem, insa a fost criticat puternic pentru erorile si problemele de navigare ale noului program.
Concedierea lui Williamson urmeaza unei masuri similare in cazul directorului Scott Forstall, sef al departamentului de dezvoltare de software.
Apple i-a cerut la sfarsitul lunii octombrie directorului Scott Forstall sa plece din companie, dupa ce acesta a refuzat sa prezinte scuze clientilor pentru problemele cauzate de serviciul de harti, iar responsabilitatea fost asumata de directorul general, Tim Cook, au declarat, la momentul respectiv, surse apropiate situatiei, pentru Wall Street Journal.
Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs, cu alti directori din cadrul Apple.
Schimbarea de management a fost una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anuntat in octombrie si plecarea sefului de retail, John Browett, fara legatura cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situatiei au afirmat ca Apple i-a cerut lui Browett, recent numit sef la retail, sa plece, dupa ce acesta nu s-a integrat si a comis unele greseli.

Nexus 4, succes nebun in SUA. Stocurile s-au epuizat in cateva minute


Nexus 4, succes nebun in SUA. Stocurile s-au epuizat in cateva minuteGoogle a pus din nou in vanzare noul model Nexus 4. Oferta insa n-a durat nici macar 30 de minute.
Google a pus Nexus 4 in vanzare pe Google Play unde modelul de 8 GB costa 299$, cu o durata de livrare de 4-5 saptamani. In mai putin de o ora, insa, oferta s-a epuizat complet.
Nexus 4 are un ecran de 4,7 inch cu o rezolutie de 768 x 1280 pixeli si o densitate de 320 ppi (pixels per inch). Bateria poate fi incarcata doar prin simpla asezare a telefonului pe incarcator, fara a mai fi nevoie de cablurile clasice.
Google a ales LG pentru cea de-a patra generatie Nexus, dupa primul model Nexus One, realizat de HTC si urmatoarele doua, Nexus s si Galaxy Nexus, cu Samsung.
Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 133,9 x 68,7 x 9,1 mm
  • Greutate: 139 grame
  • Ecran: 4,7 inch True HD IPS Plus
  • Rezolutie: 768 x 1280 pixeli
  • Densitate: 320 ppi (pixels per inch)
  • Protectie: Corning Gorilla Glass 2
  • Camera: 8 MP, blit LED, autofocus 
  • Video: 1080p@30fps
  • Camera frontala: 1.3 MP
  • Spatiu de stocare: 8/16 GB
  • Memorie RAM: 2 GB
  • Sistem de operare: Android 4.2 Jelly Bean
  • Chip: Qualcomm APQ8064 Snapdragon
  • Procesor: quad-core 1,5 GHz Krait
  • Procesor grafic: Adreno 320
  • Conectivitate: NFC, DLNA, microUSB 2.0
  • Wi-Fi: 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi hotspot
  • Bluetooth: 4.0 (A2DP)
  • GPS: A-GPS, GLONASS
  • Baterie: Li-Po 2100mAh

Facebook va fi listat pe bursa din Bucuresti. Cum poti cumpara actiuni


Facebook va fi listat pe bursa din Bucuresti. Cum poti cumpara actiuni
Actiunile companiei lui Mark Zuckerberg vor putea fi trranzactionatre si pe Bursa de Valori Bucuresti
Procedura de admitere la tranzactionare a actiunilor celei mai mari retele sociale, Facebook Inc, pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) este in curs de finalizare, a anuntat casa de brokeraj Tradeville, data inceperii tranzactionarii urmand a fi stabilita ulterior.
Investitorii vor putea tranzactiona actiunile retelei de socializare intr-o formula investitionala simpla cu care acestia sunt deja familiarizati si la costuri reduse.
Actiunile Facebook vor beneficia de serviciul de market maker asigurat de Tradeville, ceea ce pentru investitori inseamna avantajul de a avea permanent lichiditate in conditii de cotatii aliniate la cotatiile internationale. In plus, pentru a tranzactiona astfel de actiuni, un client nu trebuie sa isi mai deschida alt cont, este suficient contul deschis pentru tranzactiile spot la BVB.
Facebook Inc. detine si opereaza cea mai mare retea sociala din lume, lansata in februarie 2004, care le permite utilizatorilor sa fie conectati cu prietenii lor si sa imparta informatii. Pe 14 septembrie 2012, Facebook a atins numarul de un miliard de utilizatori activi lunar, 600 de milioane dintre ei folosind un dispozitiv mobil pentru a accesa platforma. Facebook este acum al doilea cel mai vizitat site de pe Internet, dupa motorul de cautare Google.
Facebook activeaza intr-o piata cu potential ridicat de dezvoltare. Conform datelor publicate de eMarketer, piata de publicitate online prin advertoriale va creste in 2012 cu 21,5% la 14,98 miliarde dolari, Facebook crescandu-si cota de piata la 14,4%. Majoritatea veniturilor companiei provin din publicitate.
La sfarsitul trimestrului al treilea din 2012, Facebook a raportat active totale de 16 miliarde de dolari, venituri de 1,26 miliarde dolari si o pierdere neta de 59 milioane dolari, in scadere fata de trimestrul precedent. Capitalizarea companiei este de 48,03 miliarde dolari.

Samsung Galaxy Axiom, un nou telefon Android cu procesor dual-core


Samsung Galaxy Axiom, un nou telefon Android cu procesor dual-core
Samsung lanseaza Galaxy Axiom, un smartphone middle-level, similar S3 mini. GALERIE FOTO
Producatorul corean a lansat Samsung Galaxy Axiom, un nou middle-level cu caracteristici similare Galaxy S III mini. Telefonul are instalat sistemul de operare Android 4 Ice Cream Sandwich.
Galaxy Axiom are un ecran de 4 inch cu rezolutia de 800 x 480 pixeli. Bateria are o capacitate de 2100 mAh, ce asigura o autonomie de pana la 8 ore de convorbiri si de 10 zile in stand-by.
Smartphone-ul va fi disponibiul pentru inceput Statele Unite, in reteaua US Cellular, pentru un pret  fara abonament de 399,99 dolari.
Specificatii tehnice:
  • Dimensiuni: 121,7 x 63,8 x 11,9 mm
  • Greuate: 136 grame
  • Ecran: 4 inch TFT
  • Rezolutie: 800 x 480 pixeli
  • Camera:  5 MP, autofocus
  • Zoom digital: 4x
  • Camera frontala: 1,3 MP
  • Video: redare/inregistrare HD
  • OS: Android 4 Ice Cream Sandwich
  • Spatiu de stocare: 1,85 GB
  • Slot microSD: pana la 32 GB
  • Procesor: Krait, dual-core, 1,2 GHz
  • Baterie: 2100 mAh
  • Autonomie convorbiri: peste 8 ore
  • Autonomie stand-by: peste 10,4 zile

Samsung Galaxy Camera sau Nikon S800c. Care sunt cele mai bune camere SMART ale momentului


In era camerelor care filmeaza HD, 3D sau 4K, tot fotografia este la putere.
Pe bloguri, pagini personale sau retele de socializare, pozele sunt cele care au cel mai mare succes. 
O stiu foarte bine si producatorii de aparate foto care vor sa scurteze drumul de la o imagine perfecta la primul Like. 
Telefoanele mobile nu mai conteaza doar daca poti vorbi la ele. Nici macar bateria parca nu mai conteaza zilele acestea. Toata lumea este insa foarte atenta la megapixeli.
Cu totii vrem o camera cat mai performanta pe telefon. Al doilea lucru pe care il facem pe mobil, dupa apeluri si inainte de internet este fotografierea.
Problema telefoanelor smart este ca parca s-au plafonat la 8 megapixeli. Tot ce am testat in ultima vreme nu pare sa ofere lucruri impresionante peste aceasta valoare. Secretul este optica si senzorul. Adica nu poti pune intr-un ambalaj subtire un senzor mare si nici lentile pe masura. Aici apare o problema si oportunitate. Cum facem poze mai bune pe care sa le folosim cu usurinta telefonului mobil?
Doua marci au deja raspunsuri. Am mai vazut deja Nikon S800c si de acum Samsung Galaxy Camera. Ambele ruleaza android si au ecrane tactile dar nu poti vorbi la telefon pe ele. Sunt camere smart.
Aceste camere smart sunt utile pentru ca poti face poze mai reusite la mancarea de la pranz spre exemplu si sa publici rapid pe Facebook. Androidul ofera si zeci de aplicatii interesante pentru fotografiere.

marți, 27 noiembrie 2012

Samsung demonstrează într-un video cum testează rezistenţa terminalelor


Deși dispozitivele Samsung sunt printre cele mai populare printre proprietarii de smartphone-uri, calitatea construcţiei acestora este adesea pusă sub semnul întrebării şi se pare că producătorul se bazează pe un singur material - plastic - pentru cele mai multe dintre telefoane sale. Ce este bine de știut este că înainte de a face dispozitivele disponibile pe piață, acestea sunt trecute printr-o sumedenie de teste de durabilitate.
 
Samsung demonstrează într-un video cum testează rezistenţa terminalelor

Postat pe canalul oficial YouTube al SamsungTomorrow, videoclipul de mai jos demonstrează cum Samsung supune dispozitivele sale la o serie de teste de anduranţă, înainte ca acestea să ajungă pe rafturile magazinelor. Materialul video este în coreeană, dar nu are nevoie de explicații suplimentare și se poate vedea cu ușurință că producătorul acţionează cu maxim de seriozitate când vine vorba de durabilitatea telefoanelor sale mobile.

Există tot felul de teste rulate pe dispozitive. Acestea merg de la cele cu apă, până la zgârieturi pentru a demonstra rezistența materialelor. Smartphone-urile sunt, de asemenea, testate sub presiune mare, pentru atunci când proprietarul se confruntă cu căzături accidentale ale terminalului. Acum, înainte de a judeca calitatea unui dispozitiv Samsung, cred că este bine să ne gândim din nou.
 

Sharp pune în vânzare unul dintre primele telefoane cu ecran IGZO cu consum scăzut pe 29 noiembrie


Compania Sharp este mai degrabă cunoscută pentru faptul că produce ecrane de telefoane şi tablete pentru alte companii, decât pentru propriile sale handseturi. Ei bine, acum compania asiatică are de gând să lanseze un terminal foarte interesant, Aquos Phone Zeta SH-02E, care soseşte pe 29 noiembrie şi este unul dintre primele telefoane cu ecran IGZO.
 
Sharp pune în vânzare unul dintre primele telefoane cu ecran IGZO cu consum scăzut pe 29 noiembrie

Spun "unul dintre primele" deoarece înainte de acest device a sosit ASUS PadFone 2, care vine tot cu tehnologie IGZO LCD. SH-02E de la Sharp e primul model al companiei cu ecran IGZO de 4.9 inch, un LCD 720p care are avantajul unei luminozităţi ridicate şi al unui consum de energie scăzut. Terminalul rulează Android 4.0, vine cu un CPU quad core Snapdragon S4 Pro, camera de 16 megapixeli şi LTE. Şansele sunt foarte mari ca acest model să nu părăsească vreodată Japonia, din păcate.

Pentru cei nefamiliarizaţi cu tehnologia IZGO (Indium Gallium Zinc Oxide), e vorba aici despre un material semiconductor care poate fi folosit pentru a crea un tranzistor transparent cu pelicula subţire. Tehnologia este esenţială pentru crearea noii generaţii de ecrane pentru telefoane şi tablete, înlocuind siliconul amorf din LCD-uri şi permiţând afişarea de pixeli mult mai mici şi reacţie mai rapidă a ecranului.

Intel Next Unit of Computing - viitorul sistemelor Desktop PC


Chiar dacă atenţia utilizatorilor pare să se mute tot mai mult asupra tabletelor şi telefoane inteligente, Intel vrea să ne arate că şi PC-ul desktop poate evolua, oferind flexibilitate şi performanţe competitive fără a ocupa întreaga masă de birou.
Intel Next Unit of Computingzoom inIntel Next Unit of Computing

Mini PC-ul concept, primul din seria Intel Next Unit of Computing (NUC), este nimic altceva decât un PC desktop intrat la apâ, atât de mult încât poate fi ascuns fără probleme în spatele monitorului sau televizorului din sufragerie. Chiar dacă nu este primul dispozitiv de acest gen, mulţi producători hardware lansând în ultimii ani variante proprii de mini PC-uri, prototipul Intel diferă prin nivelul de performanţă oferit, ce este comparabil unui PC de mărime normală.
Intel Next Unit of Computing - performanţe superioare într-un pachet compactzoom inIntel Next Unit of Computing - performanţe superioare într-un pachet compact

În cutiuţa cu dimensiuni 10 x 10 cm şi nu foarte groasă, Intel a reuşit să acomodeze un procesor Ivy Bridge ULV din gama Core i3-3217U (dual-core la 1.8 GHz + HyperThreading), montat prin lipire pe o placă de bază cu chipset QS77 PCH. Aceasta acomodează două module SO-DIMM DDR3 în configuraţie dual-channel, pentru un total de 16 GB memorie RAM. Spaţiul de stocare este asigurat de un dispozitiv SSD cu interfaţă mSATA, iar slotul mini PCIe permite instalarea unei plăci de reţea WiFi. Interfaţa grafică Intel HD 4000 poate gestiona două ecrane ataşate prin conexiune HDMI, sau HDMI + conector Thunderbolt.
zoom in
zoom in
Având un consum de energie aproape neglijabil şi fără hard disk sensibil la variaţii mari de temperatură, mini PC-ul cu design Intel NUP poate fi răcit apelând la un radiator de mici dimensiuni şi ventilator de circulaţie silenţios.
Mecanismul de prindere compatibil VESA permite fixarea carcasei de spatele monitorului sau televizorul LCD, iar cu un set format din tastatură şi mouse wireless putem rezolva elegant problema firelor inestetice. Singurele cabluri de care mai trebuie ţinut cont este cel pentru semnal video şi cel de alimentare, ataşat unui adaptor AC extern de 65W.
Intel Next Unit of Computing - silenţiozitate şi consum de energie reduszoom inIntel Next Unit of Computing - silenţiozitate şi consum de energie redus

Actualul prototip Intel Next Unit of Computing vine cu port Gigabit LAN şi doar doi conectori USB 2.0. Pentru semnal video şi audio avem de ales între două ieşiri HDMI, sau o ieşire HDMI + conector Intel Thunderbolt.
Intel Next Unit of Computing - gata cu hard disk-urile clasicezoom inIntel Next Unit of Computing - gata cu hard disk-urile clasice

Pentru viitor sunt aşteptate configuraţii bazate pe procesoare SoC (system on chip) din familia Intel Haswell. Pe lângă frecvenţe mărite pe partea de CPU, noile procesoare vor include şi nuclee grafice din familia GT3, cu performanţe aproximativ duble faţă de ce poate fi atins cu procesoarele Ivy Bridge din generaţia actuală. După cum arată şi demonstraţiile oferite chiar de Intel, procesoarele Haswell cu grafică GT3 pot reda în condiţii bune jocuri de generaţie recentă, eliminând măcar parţial nevoia pentru utilizarea de plăci video dedicate.
Performanţele configuraţiei cu procesor Ivy Bridge ULV din gama Core i3-3217Uzoom inPerformanţele configuraţiei cu procesor Ivy Bridge ULV din gama Core i3-3217U

Primele sisteme mini PC bazate pe designul Intel Next Unit of Computing ar trebui să-şi facă apariţia în magazine în prima parte a anului viitor, oferind competiţie serioasă PC-urilor desktop tradiţionale. Singurul obstacol serios de care ne-am putea lovi sunt costurile ridicate induse de hardware, care dacă nu coboară suficient de mult sub nivelul laptopurilor din clasa ultrabook, ar putea să îngreuneze considerabil adoptarea noului concept de către public.

wibiya widget