aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 31 decembrie 2012

Experienţă hands on cu Jolla Sailfish OS


Atunci când o echipă mare de experţi, ingineri şi specialişti de la Nokia pleca pentru a fonda startup-ul Jolla, ne făceam griji pentru Nokia, dar iată că acum rebelii plecaţi din companie ar putea fi salvarea producătorului de telefoane. E vorba despre un posibil eşec al lui Windows Phone, care ar lăsa Nokia fără prea multe alternative, Jolla şi al său Sailfish OS fiind o posibilă salvare. Până atunci, hai să vedem ce poate platforma într-o nouă experienţă hands on realizată de către Engadget.
 
Experienţa hands on cu Jolla Sailfish OS,

Sailfish OS este o platformă open source bazată pe Mer, o ramură de MeeGo care include Qt şi care foloseşte framework-ul Nemo şi o interfaţă personalizata. După cum vă aşteptaţi, acest OS mobil e bazat pe Linux şi are avantajul de a suporta atât terminale x86, cât şi ARM. În clipul de mai jos platforma rulează pe Nokia N950, celebrul handset pentru dezvoltatori apărut anul trecut. Ce am remarcat la Jolla OS este faptul că aduce cu MeeGo când vine vorba de gesturi de control şi anume swipe-uri, dar şi cu BlackBerry 10 OS puţin.

Ecranul de standby afişează operatorul în partea superioară, oră în partea inferioară şi o coloană cu iconuri pentru notificări în partea dreaptă. De îndată ce facem swipe în jos apare un meniu cu opţiuni în plus. Lockscreen-ul permite accesul instant la funcţia de telefonie, camera şi profiluri. Dacă faceţi swipe în sus în lockscreen vedeţi notificări detaliate şi informaţii precum semnalul său starea bateriei. Homescreen-ul include o zonă personalizabila cu 4 iconuri în zona inferioară, aceasta fiind zona pe care noi o numim de obicei "dock", cu aplicaţiile principale.
 
Experienţa hands on cu Jolla Sailfish OS,

Spaţiul gol din centrul ecranului este o grilă cu "cards", care reprezintă aplicaţiile ce rulează la un moment dat. Prin acest sistem Jolla foloseşte homescreen-ul ca un task manager, iar acest aspect îmi aminteşte încă o dată de BlackBerry 10 OS. Odată ce vă aflaţi într-o aplicatie, un swipe incomplet de la dreapta la stânga va afişa notificările, în vreme ce un swipe pe tot ecranul va duce în Homescreen. Mai multe detalii găsiţi în clipul de mai jos, iar până acum lucrurile par promiţătoare.
 

LG Tab Book, un hibrid Windows 8 pregătit de prezentare la CES 2013

CES 2013 e la doar câteva zile distanţă şi marele show al gadgeturilor din Las Vegas ne va aduce o mulţime de noutăţi. Printre ele se număra atât tablete şi telefoane, cât şi hibrizi, precum cel din imaginea de mai jos. E vorba despre LG Tab Book, care va debuta la CES şi va fi un rival pentru Sony Vaio Duo 11 şi MSI S20 Slider.
 
LG Tab Book, un hibrid Windows 8 pregătit de prezentare la CES 2013

Acest terminal combina funcţiile unei tablete cu cele ale unui ultrabook. Device-ul Tab Book e cunoscut şi sub numele de cod H160 şi măsoară 15.9 mm în grosime, iar dotările sale includ un display IPS de 11.6 inch, cu o rezoluţie de 1366 x 768 pixeli. Alte dotări includ 2 GB RAM, 64 GB stocare SSD, Bluetooth 4.0, ieşire HDMI, slot microSD şi port USB. Terminalul dispune şi de un webcam, WiFi şi o baterie care asigură 12.5 ore de funcţionare.

LG Tab Book cântăreşte 1.05 kilograme, rulează Windows 8 şi este bazat pe un procesor Intel Atom Clover Trail Z2760. Va exista şi o variantă cu CPU Intel Core i5, se pare, iar produsul e în mod bizar deja listat pe Amazon, în SUA, cu un preţ de 1.395 dolari. LG va mai sosi la CES şi cu ultrabook-ul Z360 şi un all în one PC, V325. În plus, se pare că vom vedea şi noul phablet Optimus Vu II şi o nouă tableta.

Trei motive ca sa renunti la Facebook in 2013


Trei motive ca sa renunti la Facebook in 2013
Motivele pentru care nu ar trebui sa mai folosim retelele de socializare
Renuntarea la retelele de socializare sau cat mai putin timp petrecut in fata computerului pot avea ca beneficii atat obtinerea unui loc de munca mai bun, cat si posibilitatea de a face exercitii fizice si de a petrece mai mult timp in aer liber, spun specialistii citati de Forbes.
Acestia ofera cel putin trei motive pentru care, considera ei, ar fi bine sa renuntati, cel putin pentru o perioada, la a mai utiliza site-urile de socializare in 2013.
Aceste retele de socializare afecteaza respectul de sine, spun psihologii. Un studiu britanic realizat recent a demonstrat ca peste 50% dintre utilizatorii retelelor de socializare au apreciat ca aceasta activitate le-a afectat negativ viata personala. Mai exact, ei au observat ca respectul de sine le-a fost stirbit prin compararea cu prietenii de pe Facebook sau Twitter. Desi pare banal, sentimentul de frustrare legat de realizarile colegilor sau prietenilor de pe retelele de socializare isi pune amprenta asupra psihicului, chiar daca majoritatea celor implicati nu o recunosc. in plus, un obicei foarte nesanatos pentru respectul de sine este spionarea fostului iubit sau a fostei iubite prin intermediul retelelor de socializare.
Social media este un spatiu propice dezvoltarii comportamentului neadecvat - prietenii cu persoane nepotrivite, dar si "schingiuiri" ale exprimarii corecte sunt numai doua dintre neregulile care se pot petrece in cazul in care se acorda prea multa atentie retelelor de socializare. Astfel, in cazul in care incepeti sa simtiti frustrare pentru ca nu ati putut instala o aplicatie pentru iPhone sau incepeti sa purtati discutii in contradictoriu cu prietenii virtuali, este semn ca trebuie sa recurgeti la o pauza de la utilizarea retelelor de socializare.
Mediul online nu este sub nicio forma un substitut al mediului offline, spun sociologii. Datele arata ca aproximativ un sfert dintre americani recunosc ca au ratat frumusetea unor momente importante din viata lor in incercarea disperata de a le imortaliza si a le posta pe retelele de socializare. "Cu tehnologia comunicatiilor omniprezenta in vietile noastre, este usor sa ne convingem ca lumea digitala este acolo unde este cat mai multa actiune, iar eforturile de a ne construi propriul imperiu online este in directa legatura cu beneficiile vietii personale, cum ar fi obtinerea unui nou loc de munca sau consolidarea unei noi relatii", sunt de parere specialistii citati de Forbes. Realitatea arata ca peste 90% dintre cei care isi cauta un loc de munca fac acest lucru in mediul online, insa mai putin de 5% trec la pasul urmator, cum ar fi participarea la un interviu de angajare online. Mai mult decat atat, specialistii in resurse umane spun ca un procent cuprins intre 70 si 80% dintre locurile de munca vacante nu sunt niciodata postate pe site-urile de socilaizare sau in mediul online.
Printre alte beneficii ale renuntarii la retelele de socializare se numara mai mult timp pentru activitatile sportive, pentru lectura si pentru intalnirile reale cu prietenii, potrivit agentiei de presa Mediafax.

NetQin - Cel mai bun antivirus pentru smartphone-ul tau Android



NetQin - Cel mai bun antivirus pentru smartphone-ul tau Android


Din propria experienta va pot zice ca NetQin Antivirus este cel mai bun Antivirus pentru Android , pe langa faptul ca il puteti descarca gratuit din Google Play Store nu consuma prea mult din baterie si nu va ingreuneaza functionalitatea telefonului ...

Are si o multitudine de servicii utile , spre exemplu : Antivirus , Anti-teft , Anti-spam , Privacy Advisor , Optimizare memorie RAM , Backup Contacts , Internet Protection , Network Manager , App Manager , ROM App Manager , Instalation File Manager , si multe altele ...

Singura parte care ma nemultumeste este ca isi actualizeaza baza de date aproape zilnic in rest este cel mai bun la ora actuala .


duminică, 30 decembrie 2012

Ouya, consola care ruleaza Android, va fi distribuita catre 1.200 de producatori de aplicatii

Ouya, consola care ruleaza Android, va fi distribuita catre 1.200 de producatori de aplicatii
Iata un material video in care Julie Uhrman, presedintele Ouya, explica mai multe:


Un producator de aplicatii lanseaza zeci de software-uri false in Google Play Store


Un producator de aplicatii lanseaza zeci de software-uri false in Google Play Store
Malware-urile din magazinul online Google Play Store nu sunt ceva nou, iar Google se straduieste sa le  elimine pe majoritatea. Totusi, exista si unele care se strecoara printre masurile de securitate. Prin intermediul unui cont fals de producator din Google Play, numit “apkdeveloper”, s-au lansat in magazinul online numeroase jocuri si aplicatii false, in principal asa zise versiuni ale unor aplicatii populare printre utilizatori.
Cele mai populare titluri care se numara printre aplicatiile false sunt jocul Temple Run de la Imangi si Contract Killer Zombies de la Glu Mobile. Se pare ca falsul producator a folosit cuvantul “Super” la sfarsitul tuturor aplicatiilor lansate. Acest lucru ar trebui sa ridice imediat semne de intrebare clientilor care vor putea, in acest fel, sa stabileasca care dintre aplicatii sunt originale si care sunt falsuri. In plus, toate software-urile false au  pictograme la fel, in loc sa fie cate o imagine diferita pentru fiecare.
Din moment ce majoritatea utilizatorilor nu indraznesc sa instaleze aceste aplicatii false, nu se stie exact care este efectul acestora, dar se speculeaza ca ar avea ca  scop livrarea de anunturi publicitare nedorite pe smartphone. Desi acest lucru nu pare periculos, cu siguranta este enervant pentru utilizaotri. In plus, nu se poate sti ce se ascunde, de fapt, in spatele anunturilor publicitare aparent inofensive.
Utilizatorii sunt sfatuiti sa acorde o atentie sporita aplicatiilor pe care le descarca, pentru a nu instala software-uri care contin malware-uri. Pentru a se feri de aplicatiile periculoase, tot ce trebuie sa faca utilizatorii este sa verifice numele producatorului, parerile celor care au folosit software-ul si descrierea produsului, pentru a se asigura ca descarca unul original. Atunci cand descopera o aplicatie falsa, utilizatorii sunt sfatuiti sa raporteze acest lucru catre Google.

Sony a incetat productia consolei PlayStation 2 in Japonia

2012.12.30 - PS2

Sony a incetat  productia venerabilei console PlayStation 2 in Japonia, dupa aproape 13 ani de la lansare, dar aceasta nu va disparea inca de pe piata.
Conform blogului Famitsu Sony a oprit productia conselelor Play Station 2 in tara natala, dar compania intentioneaza sa produca si sa vanda in continuare jocuri pentru aceasta consola.
Consola PlayStation 2 va mai fi diponibila pentru achizitionare, in tarile in care inca aceasta inregistraza vanzari bune, intrucat datorita impresionantei librarii  de jocuri disponbile, aproximativ 11.000 de titluri, consola mai are succes in tari precum Brazilia, Rusia, India si China.
PlayStation 2 a fost lansata oficial pe piata in anul 2000, marcand o noua etapa in dezvoltare divertismentului la domiciliu prin introducerea de jocuri cu grafica HD 3D si avand un DVD player incorporat. De la lansare si pana in prezent consola a avut parte de 18 imbunatatiri, unele majore, altele minore, insa toate acestea au facut ca aceasta sa reziste pe piata pana in prezent. 
De la debutul sau si pana in prezent, PS2 a intrat in istorie, cu peste 151,1 milioane de unitati vandute si castigand titlu de cea mai populara consola a tuturor timpurilor, titlu pe care il detine si astazi.
Probabil acum, Sony va directiona o parte din resursele companiei pentru producerea viitoarei console PlayStation 4,  avand in vedere zvonurile conform carora rivalii de la Microsoft vor lansa o noua consola, Xbox 720, la finele anului urmator.

iPhone 5S ar putea arăta aşa... sau mai bine zis iPhone 8, cu 4 proiectoare video la pachet


Dacă ieri v-am arătat un concept foarte interesant şi arătos de Samsung Galaxy S IV azi e rândul lui iPhone 5S să fie prezentat într-un video concept. Creat de către Frank_Snk, acest design implica un iPhone futurist cu 4 video proiectoare încorporate.
 
iPhone 5S ar putea arăta aşa... sau mai bine zis iPhone 8, cu 4 proiectoare video la pachet (Video)

Acesta va fi mai degrabă un iPhone 8 dacă vreţi, decât un iPhone 5S cum se afirmă aici. Terminalul are partea superioară şi inferioară detaşabila, ascunzând pe o parte două proiectoare care afiseasza o interfaţă de tip OS X cu diagonală mare pe un perete şi pe de altă parte, o serie de proiectoare care afişează o tastatură virtuală. Astfel, acest iPhone devine un înlocuitor de Mac şi vă spun deja că bateria sa e foarte dezamăgitoare, de vreme ce astfel de proiectoare consuma multă energie.
 
iPhone 5S ar putea arăta aşa... sau mai bine zis iPhone 8, cu 4 proiectoare video la pachet (Video)

Tastatura virtuală are mărime standard de tastatură de Mac, deci e foarte comodă. Mă aştept şi la un procesor quad core Apple Ax la bordul acestui device, pentru a susţine sarcina de procesare. Evident, acesta este doar un concept şi mai degrabă aş vedea ochelari Apple cu interfaţa virtuală de tip Google Glasses decât un iPhone cu proiectoare.
 

 
iPhone 5S ar putea arăta aşa... sau mai bine zis iPhone 8, cu 4 proiectoare video la pachet (Video)

sâmbătă, 29 decembrie 2012

Postarile pe Facebook si Twitter, in atentia politiei. Cum au ajuns sa fie investigati aproape 5000 de oameni

Postarile pe Facebook si Twitter, in atentia politiei. Cum au ajuns sa fie investigati aproape 5000 de oameni
Infractiunile propagate cu ajutorul retelelor de socializare, in crestere in ultimii ani
Rata infractiunilor propagate prin intermediul retelelor de socializare a crescut semnificativ in ultimii ani. Principalele canele prin care mesajele abuzive sau plangerile cu privire la amenintari de persoane au fost transmise cel mai des prin intermediul Facebook si al Twitter.
In ultimii patru ani criminalitatea la nivel mondial a cunoscut o noua forma de raspandire. Prin intermediul suportului online si in special al retelelor sociale, abuzurile au cunoscut o noua forma de propagare. 
In 2008 un numar total de 556 de plangeri au fost facute la Politie, potrivit datelor eliberate de autoritati intr-o solicitare efectuata la nivel mondial. Anul trecut cifra celor care au raportat abuzuri realizate prin retele sociale a urcat la 4908, in cadrul acestor raportari ca portaluri de propagare fiind mentionate Faceebook si Twitter. 
In 2011circa 653 de persoane au fost sanctionate de catre autoritati pentru abuzuri sau infractiuni realizate prin social networking. Raportate la nivel de procent, abuzurile prin intermediul retelelor sociale au crescut cu aproximativ 800% scrie Daily Mail in editia sa electronica. Oamenii legii sustin ca exista o mare varietate de mesaje ofensatoare sau chiar amenintari care sunt propagate prin Facebook sau Twitter, aceste tipuri de mesaje fiind cele mei des intalnite. 
In randul mesajelor ofensatoare transmise prin intermediul retelelor sociale se numarar si amenintari de abuzuri sexuale, de cele mai multe ori victimele acestora fiind persoanele de sex feminin. Rasismul se numara printre alte tipuri de abuzuri manifestate online, cat si escrocheria sau inselatoria sub forma de frauda bancara. 
Pe de alta parte retelele sociale au fost folosite pe parcursul anilor de catre Politie pentru a primi detalii sau pentru a identifica in mod direct faptasul unei crime. Au existat numeroase cazuri in care hotii au postat pe propriile conturi de Facebook imagini cu bunurile sustrase, prinderea acestor fiind dupa aceea o formalitate

3 tehnologii care vor schimba lumea in 2013


3 tehnologii care vor schimba lumea in 2013
Vor fi la moda in 2013 si ne vor face viata mai buna. Iata tehnolgiile pe care le asteptam cu sufletul la gura.
Printarea 3D
Imprimantele ne ajuta la serviciu sau acasa inca din secolul XIX, dar abia acum cativa ani acestea au trecut la urmatorul nivel. Dupa spusele CEA (Asociatia Consumatorilor Electronici), anul 2013 ar putea deveni „anul printarii 3D”. Deja marile companii detin astfel de imprimante 3D, dar urmatorul pas este aducerea lor in casele oamenilor. Practic, orice forma poate fi printata. Utilizatorul trebuie sa o creeze intr-un program pe calculator, iar imprimanta ii va livra produsul in la cel mai mic detaliu.
Iata cum functioneaza:
Compania MakerBot a creat deja un prototip de imprimanta 3D desktop, putin mai mare ca o imprimanta multifunctionala obisnuita. Chiar si unele carcase de la iPhone-urile obisnuite sunt printate, deoarece o companie producatoare din America a inceput sa foloseasca aceasta tehnologie, potrivit memeburn.
 
Urmatoarele generatii de televizoare
De mai bine de un deceniu tehnologia High Definition a stapanit industria televizoarelor. Totusi, marile companii nu se multumesc cu atat. Momentan, tehnologia 4K este cea mai avansata in acest domeniu, dar din acest an ar putea fi batuta sau chiar „dublata” de 8K si OLED.
Momentan, producatorii au lasat deoparte tehnologia 3D, deoarece acolo inca mai e de lucru. Am putea spune ca acesta este inceputul vizionarii filmelor Ultra High Definition (UHDTV). Pana in 2015 marii producatori se asteapta sa vanda aproximativ 1.5 milioane de unitati in toata lumea.
 
Evolutia muzicii
Cei mai multi artisti au trecut pe Internet, astfel ca CD-urile par de moda veche. Site-urile ca YouTube, SoundCloud si Official.fm au devenit cel mai bun mod de promovare a unei melodii si artistii profita din plin de acesta metoda. Acum, aproape orice interpret se gaseste pe Deezer, Spotify, Facebook sau Twitter, unde orice fan poate, printr-un singur click, sa se aboneze la toate noutatile lor.In aceasta era a sunetelor, cum spun cei de la CEA, castile HD devin din ce in ce mai prezente.
Alti specialisti mai cred ca tot anul 2013 va fi unul bun pentru revolutionarea telefoniei mobile in Africa si tot o revolutie in educatie prin diferite tehnologii.

Apple incalca drepturile de autor in China. Ce despagubiri fabuloase au cerut cei opt scriitori


Apple incalca drepturile de autor in China. Ce despagubiri fabuloase au cerut cei opt scriitori

Justitia chineza a impus companiei americane sa plateasca daune de 1 milion de yuani pentru distribuirea fara licenta a unor opere
Un tribunal din China a impus Apple sa plateasca daune de 1 milion de yuani (165.000 de dolari) catre opt scriitori chinezi si doua companii, dupa ce producatorul iPhone a distribuit fara licenta copii ale operelor acestora prin magazinul sau online.
Apple a incalcat drepturile autorilor intrucat a permis distribuirea prin App Store a unor aplicatii care includeau creatii ale acestora, a afirmat justitia chineza, potrivit New York Times.
Daunele sunt de cateva ori mai mici fata de 12 milioane de yuani (1,9 milioane de dolari) cat au cerut cei opt scriitori si companiile. Cazul a grupat opt plangeri depuse de acestia si editurile cu care aveau contracte.
Copierea fara licenta de carti, software si alte produse este foarte raspandita in China, in pofida angajamentelor guvernului de a reduce incalcarea legii.
Acordurile Apple cu dezvoltatorii de aplicatii impun acestora sa confirme ca au obtinut drepturile pentru materialele distribuite prin App Store.
In noiembrie, intr-un caz separat, un tribunal din China a cerut Apple sa plateasca 520.000 de yuani (84.000 de dolari) pentru Enciclopedia editurii China Publishing House. Apple a facut apel, potrivit agentiei Xinhua .

Huawei Ascend D2 în noi imagini: aduce cu un hibrid între iPhone şi Samsung Galaxy

Huawei Ascend D2 este unul dintre smartphone-urile pe care le aşteptăm la CES 2013, eveniment care va debuta pe 8 ianuarie, deci foarte curând. Acest terminal se înscrie în noul val de smartphone-uri high end cu ecran mare 1080p, dar ne intrigă mai ales designul acestui nou venit.
 
Huawei Ascend D2

O privire atentă asupra lookului acestui model dezvăluie o bandă metalică în jurul marginilor şi o mică grila pentru difuzor în partea inferioară, care aduce cu iPhone.  Partea frontală este una plastificata şi adoptă un format care aminteşte de LG şi Samsung, în vreme ce în spate avem o cameră care aminteşte serios de HTC One X. Practic acest model combina câte puţin din toate smartphone-urile la modă. Aflaţi că Huawei Ascend D2 este urmaşul lui Ascend D1 şi vine cu un procesor quad core de 1.5 GHz, 2 GB RAM, camera de 13 megapixeli şi Android 4.1 Jelly Bean.

Sub carcasa se ascunde o baterie de 3000 mAh, iar ecranul de 5 inch suporta o rezoluţie 1080p.

Aşa ar trebui să arate Samsung Galaxy S IV - un concept fantastic

Înainte să apară Samsung Galaxy S III am văzut o mare varietate de telefoane concept, unele care arătau foarte bine, poate de aceea ne-am simţit aşteptările înşelate atunci când handsetul şi-a dezvăluit designul. Acum aşteptările sunt şi mai mari, pentru Samsung Galaxy S IV, pe care îl vedem în clipul de mai jos, sub formă de concept.
Aşa ar trebui să arate Samsung Galaxy S IV - un concept fantastic (Video)

Trebuie să recunosc că terminalul arată tare bine, cu acel ecran edge to edge, curbe mai subtile decât pe Galaxy S III şi un buton Home discret. Acest smartphone e foarte subţire, chiar mai subţire decât iPhone 5, se pare şi adoptă o cameră de 13 megapixeli, un procesor quad core de 2 GHz şi Android 5.0 Key Lime Pie. Ecranul său este unul AMOLED de 5 inch cu rezoluţie 1080p, iar terminalul pare destul de compact, de vreme ce are diagonala menţionată anterior şi totuşi sta aşa bine în mâna utilizatorului.

Se pare că în ultima vreme există o mică obsesie în rândul designerilor de telefoane şi accesorii concept: tastaturile proiectate sub forma virtuală. Asta presupune fie ca telefonul să integreze un proiector, fie să se conecteze la un dock cu o asemenea dotare. E oare loc pe piaţă pentru această metodă de input şi va deveni ea oare mainstream cândva? Între timp acestui concept i-aş acorda o notă de 10, cu menţiunea că probabil Galaxy S IV cel real nu va arăta aşa bine.




BLU Products Vivo 4.65 HD, o rudă îndepărtată a lui Allview P6 Stony, cu preţ de 300 de dolari

Mai apare din când un telefon, de obicei din Asia care oferă cam acelaşi pachet de dotări ca şi un model celebru, doar ca la un preţ mult mai mic. În cazul de faţă, terminalul din imaginea de mai jos este noul venit, BLU Product Vivo 4.65 HD, candidând la titlul de smartphone-ul cu numele cel mai neinspirat pus vreodată, după părerea mea.
 
BLU Products Vivo 4.65 HD, o rudă îndepărtată a lui Allview P6 Stony, cu preţ de 300 de dolari

Aparent ar mai fi existat un model de acest gen, sub titulatura de Vivo 4.3, iar acesta este urmaşul său. Avem de-a face cu un telefon cu ecran HD Super AMOLED de 4.65 inch, care dă şi numele acestui device, plus Android 4.0 şi un procesor dual core Cortex A9 de 1.2 GHz. Alte dotări includ 1 GB RAM şi o cameră de 8 megapixeli şi trebuie să aflaţi că acest telefon costă 300 de dolari la liber şi va sosi pe piaţa în luna ianuarie. Permiteţi-mi să nu fiu impresionat de acest device, deoarece în China vom găsi şi un super telefon Xiaomi la preţ mai mic, cu procesor quad core la pachet.

Nu pot să nu remarc faptul că Vivo 4.65 HD are un procesor MediaTek şi că e un terminal dual SIM, amintind astfel destul de mult de modelele de telefoane Allview de la noi. Zilele trecute am văzut un Allview P6 Stony şi arăta exact ca acest terminal, deci e posibil ca modelele să fie înrudite sau să aibă un producător chinez în comun.

17.4 milioane de terminale Android şi iOS activate în ziua de Crăciun, majoritatea tablete!

Cei de la Flurry Analytics au publicat o serie de cifre cu privire la numărul de terminale Android şi iOS activate în ziua de Crăciun din acest an. Astfel, aflăm că pe 25 decembrie fericiţii posesori ai unei tablete sau smartphone aduse de Moşu' şi-au activat terminalul şi au trecut la descărcat aplicaţii. E vorba aici despre 17.4 milioane de activări într-o singură zi.
 
17.4 milioane de terminale Android şi iOS activate în ziua de Crăciun, majoritatea tablete!

Acest număr semnifică o creştere cu 332% faţă de media de 4 milioane de activări pe zi. Bănuiesc că e vorba aici despre activări doar în SUA, deoarece la nivel internaţional numărul ar putea fi mai mare. Ei bine, aflaţi că acele 17 milioane reprezintă o creştere foarte importantă faţă de cele 6.8 milioane de terminale activate de Crăciun anul trecut. Apoi de îndată ce terminalele au fost funcţionale, utilizatorii au descărcat 328 de milioane de aplicaţii.
 
17.4 milioane de terminale Android şi iOS activate în ziua de Crăciun, majoritatea tablete!

Flurry a descoperit în studiul său şi că tabletele au fost activate în proporţie de 51% din totalul de activări, în vreme ce smartphone-urile au avut un procentaj de 49%. Cele mai activate modele de tablete sunt iPad, iPad Mini şi Amazon Kindle Fire HD de 7 inch. Se pare că Amazon a avut o prezenţă puternică pe zona de tablete, crescând cu câteva mii de procente peste activările de terminale ale companiei în prima parte a lunii decembrie. Oare va reuşi vreodată Amazon să conteze atât de mult şi la nivel internaţional?

Smartphone-urile se schimba. Ce concept revolutionar pregateste Apple

Smartphone-urile se schimba. Ce concept revolutionar pregateste Apple
iPhone ar putea fi inlocuit de un nou gadget. Compania americana investeste miliarde de dolari pe proiecte secrete
Apple lucreaza la un nou produs care ar putea sa inlocuiasca smartphone-urile, un computer watch cu ecran de 1,5 inch (3,8 centimetri), potrivit unor surse din randul furnizorilor asiatici ai Apple.
Intel si Apple lucreaza la un ceas iOS cu Bluetooth si ecran de 1,5 inch, au declarat doua surse pentru portalul chinez Tech163.com, preluat de Business Insider.
"Zvonurile misterioase care apar din Asia trebuie primite cu precautie. (...) Conceptul de computer portabil este insa popular in randul celor pasionati de tehnologie", scrie Business Insider. Aceasta este o linie de produse pe care Apple ar putea eventual intra, afirma Gene Munster, analist la firma de cercetare Piper Jaffray.
Consumatorii sunt deja interesati de un ceas iOS. Potrivit portalului NextWeb, 70.000 de persoane au contribuit pe platforma pe Kickstarter.com la o finantare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui ceas, numit Pebble, care sa se conecteze la iPhone.
Un alt argument in favoarea unui astfel de proiect ar fi ca Apple cheltuieste miliarde de dolari pe proiecte despre care nimeni nu stie nimic in afara companiei, potrivit Business Insider.
Mai multe informatii ridica, insa, semne de intrebare referitor la ceasul Apple.
Potrivit surselor, Intel ar fi propus conceptul celor de la Apple, care ar fi acum interesati sa fabrice un astfel de dispozitiv. In mod obisnuit, Apple isi proiecteaza produsele, dupa care cauta furnizori.
De asemenea, actualele produse iOS ale Apple, inclusiv iPad si iPhone, folosesc cipuri ARM si nu Intel.
Faptul ca Apple lucreaza la un asemenea proiect nu ar trebui sa surprinda. Apple a devenit in ultimii ani cea mai valoroasa companie din lume pentru ca a fost dispusa sa-si canibalizeze propriile produse, afirma Munster. iPhone a preluat afacerile iPod, iar iPad inlocuieste computerele Mac si laptopurile.

vineri, 28 decembrie 2012

Samsung Galaxy Note 7 îşi face apariţia în benchmark-uri

Samsung nu a mai experimentat în 2012 la fel de mult cu formaturile de device-uri precum a făcut-o în 2011, an în care apăreau terminale de 8.9 şi 7.7 inch care nu au mai avut succesori. Ei bine, un nou format e în curs de pregătire şi e vorba aici despre un Galaxy Note de 7 inch, despre care se vorbeşte de ceva vreme. Acum avem şi dovezi cu privire la existenţa acestui model.
 
Samsung Galaxy Note 7 îşi face apariţia în benchmark-uri

La începutul acestei luni acest terminal fusese depistat sub numele de cod GT-N5100 în rezultatele benchmark-ului NenaMark 2, iar acum au apărut alte rezultate cu acelaşi nume de cod inclus. De data asta e vorba despre GLBenchmark, care din păcate nu dezvăluie prea multe informaţii despre terminal, poate în afara faptului că Samsung pregăteşte în acest caz o tabletă cu ecran de 7.7 inch şi procesor quad core Exynos. Acest nou model va suporta o rezoluţie de 1280 x 800 pixel, iar procesorul sau Exynos va avea o frecvenţă de 1.6 GHz.

Tableta rulează Android 4.1.2 Jelly Bean şi va avea un GPU Mali 400. E interesant că Samsung se întoarce la formatul de 7.7 inch, mai ales că am apreciat modelul Galaxy Tab 7.7 la vremea sa, fiind considerat o tabletă foarte performantă şi comodă pentru utilizator. Va fi interesant de văzut ce alte funcţii va mai primi stylusul S Pen pe noul model. Poate vom vedea un anunţ la MWC 2013 sau la CES.

Panasonic P-02E, un nou telefon Android cu ecran Full HD ajunge la FCC

De Panasonic nu am mai auzit nimic de ceva vreme, cel puţin când vine vorba de telefoane mobile. La începutul acestui an îi vedeam cu planuri mari la MWC 2012, cu telefonul Eluga, care a ajuns şi la noi în ţară din cele din urmă, dar puţin cam prea târziu şi cu dotări modeste la acea vreme. Ei bine, Panasonic are acum un nou model de telefon gata de lansare şi e vorba aici de un smartphone high end.
 
Panasonic P-02E, un nou telefon Android cu ecran Full HD ajunge la FCC

Panasonic P-02E e modelul în cauză, el ajungând deja la FCC pentru testare şi aprobare. Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu Eluga, acest terminal pe care am pus mana la MWC 2012 e unul foarte rezistent la apă, fiind prezentat publicului într-un vas cu lichid. Revenim în ziua de azi, la P-02E, dotat cu un ecran de 1920 x 1080 pixeli, cu diagonală de 5 inch, cu Android 4.1.2 Jelly Bean drept OS şi suport pentru conectivitate 4G LTE, NFC şi televiziune mobila.

Din păcate şansele sunt mari ca acest smartphone să ajungă doar pe piaţa japoneză, mai ales că are o antenă TV retractabilă, funcţie clar orientată spre publicul nipon. Totul va fi clarificat la MWC 2013, când vom afla dacă Panasonic mai are planuri pentru Europa sau nu, deşi având în vedere recenta criză a producătorilor japonezi nu prea cred că e cazul.

ZTE lansează oficial primul său telefon cu ecran de 5 inch, rezoluţie 1080p: Nubia Z5

ZTE Nubia Z5 este cel mai nou telefon cu diagonală de 5 inch şi rezoluţie Full HD a ecranului, după ce HTC, Sharp şi Lenovo au prezentat sau anunţat că pregătesc astfel de terminale. Şi Samsung a prezentat recent un smartphone cu o asemenea diagonală, dar cu rezoluţie scăzută, modelul Galaxy Grand.
 
ZTE lansează oficial primul său telefon cu ecran de 5 inch, rezoluţie 1080p: Nubia Z5

Nou venitul de la ZTE poate fi admirat în imaginile din acest articol şi are cam aceleaşi dotări pe care le are orice flagship Android de final de 2012. Asta înseamnă că primim 2 GB RAM, procesor quad core Snapdragon S4 Pro de 1.5 GHz şi un display de 5 inch, unul produs de Sharp şi cu densitate a pixelilor de 443 ppi. În spate se afla o cameră de 13 megapixeli, iar la bordul device-ului avem 32 GB memorie internă, toate opţiunile de conectivitate celebre, de la NFC la LTE şi Android 4.1.1 Jelly Bean.

Sub carcasa se afla o baterie de 2300 mAh, iar telefonul are un corp unibody din aluminiu, ce măsoară 7.6 mm în grosime. De asemenea, acest device e destul de uşor, având în vedere dimensiunile sale, cântărind doar 126 de grame, adică aproximativ cu 50 de grame mai uşor decât un Nokia Lumia 920. ZTE Nubia 5 are preţul de aproximativ 555 dolari, care nu sună deloc rău pentru un astfel de model. Pe Nubia îl aşteptam la CES 2013 şi MWC 2013, pentru a afla dacă vom avea parte şi de o lansare europeană.

Samsung Galaxy Note primește Premium Suite - Android 4.1.2 Jelly Bean, detaliile oficiale

Este notabil efortul Samsung de a aduce cele mai noi update-uri software pentru telefoanele sale de top lansate și în urmă cu ceva timp, Samsung Galaxy S II și prima generație a Galaxy Note au fost hiturile companiei sud-coreene în 2011.
 
Samsung Galaxy Note primește Premium Suite - Android 4.1.2 Jelly Bean, detaliile oficiale

A fost anunțat oficial și Premium Suite pentru Samsung Galaxy Note. Vorbim de Android 4.1.2 Jelly Bean cu interfața și software-ul pe care Samsung l-a adus și pe Galaxy Note II sau Galaxy S III. Vorbim de integrarea Project Butter ce se transpune într-o interfață fluentă și Google Now. Se adaugă o serie de noutăți, dintre care ies în evidență:
  • MultiView - 2 aplicații pe un ecran;
  • suport pentru scrisul de mână în S Planner și mail;
  • aplicația S Note cu multe îmbunătățiri;
  • Photo Note, Easy Clip, Paper Artist și multe altele.

Nu a fost specificat și momentul în care acest software va fi disponibil pe Samsung Galaxy Note, dar estimez că maxim până la sfârșit de ianuarie 2013 va sosi via OTA.

joi, 27 decembrie 2012

Vanzari de jumatate de miliard de smartphone-uri in 2013. Ce producator se pregateste sa dea lovitura

Vanzari de jumatate de miliard de smartphone-uri in 2013. Ce producator se pregateste sa dea lovitura
La nivel global, producatorii de telefoane inteligente vor comercializa in 2013 aproape 900 de milioane de unitati
Samsung isi propune sa domine piata de telefoane mobile si in 2013 cu vanzari impresionante si o cota mare din piata de smartphone-uri. Coreenii se asteapta sa comercializeze aproximativ 500 de milioane de unitati, din care 350 de milioane de smartphone-uri.
La nivel global, se estimeaza pentru 2013 ca vor fi comercializate intre 860 si 900 de milioane telefoane inteligente. Samsung Electronics ar putea avea o cota de 40% din piata smartphone-urilor, potrivit unor surse interne ale companiei, citate de DigiTimes.
Strategia coreenilor este de a folosi succesul modelelor Galaxy S si Galaxy Note pentru a influenta vanzarile si pentru telefoanele entry si middle-level.

Razboiul dintre gigantii IT continua si in 2013. Ce pregatesc Apple, Google, Facebook si Amazon

Razboiul dintre gigantii IT continua si in 2013. Ce pregatesc Apple, Google, Facebook si Amazon
Apple, Google, Facebook si Amazon - si-au incalcat treptat tot mai mult teritoriile in ultimii ani, iar in 2013 razboiul va escalada pe doua fronturi, hardware si cautare online
Marii jucatori de pe piata software, inclusiv Google si Amazon, sunt interesati sa-si creasca prezenta hardware pentru a spori loialitatea propriilor clienti si pentru a avea un control mai puternic asupra serviciilor software. Apple, pe post de raspuns, dezvolta tot mai mult software propriu pentru a-si diferentia produsele, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.
Google, dupa achizitia de 12,5 miliarde de dolari a companiei Motorola Mobility, intentioneaza sa foloseasca producatorul de telefoane mobile pentru a lansa noi dispozitive cu sistem de operare Android, cu care sa-si protejeze afacerile de Apple. Amazon s-a implicat mai puternic in acest conflict prin lansarea tabletei Kindle Fire si testeaza, de asemenea, propriul telefon.
In acelasi timp, toate cele patru companii considera cautarea online drept o oportunitate importanta pentru a-si pastra clientii si a profita de pe urma acestora. in timp ce Google a dominat aceasta piata multi ani, rivalii vor sa-i submineze pozitia prin cautarea online de pe smartphone-uri si alte dispozitive mobile, precum si prin servicii care permit recomandari din partea prietenilor.
Apple a lansat pe aceasta piata Siri, un serviciu activat prin voce care raspunde pe iPhone si iPad unor intrebari pe subiecte precum vremea sau rezultate ale competitiilor sportive. Anul urmator, compania vrea sa sporeasca capacitatea de raspuns a serviciului.
De asemenea, la o conferinta in septembrie directorul general al Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit despre modul in care prietenii pot furniza raspunsuri utile. Compania isi va extinde capacitatile de cautare online in viitor, a spus el.
Cele patru companii se infrunta si pe alte segmente, de la retail la publicitate online.
"Intra unii pe pietele altora. Fiecare vrea sa puna mana pe cat mai mult teren", a declarat Greg Sterling, analist la Opus Research.
Apple trebuie sa arate anul urmator ca stie si sa se apere, scrie Wall Street Journal. Rivali de la Samsung la Amazon ataca pozitiile companiei, care in ultimii ani a redefinit piata IT prin lansarea unor produse precum iPhone si iPad.
Competitorii au oarecare succes: cota Apple pe piata mondiala a smartphone-urilor a coborat in trimestrul al treilea la 15%, de la 23% in primele trei luni ale anului, potrivit datelor firmei de cercetare IDC.
De asemenea, tabletele Android castiga teren impotriva iPad. Pentru a-si apara teritoriul, Apple a lansat recent iPad Mini, o tableta mai ieftina prin care vrea sa concureze produse similare.
Apararea nu este, insa, suficienta. Apple are si initiative ofensive. Directorul general al companiei, Tim Cook, a subliniat "interesul puternic" al Apple pentru segmentul de televiziune, iar compania a testat televizoare HD si a discutat posibile parteneriate cu furnizori de televiziune prin cablu.
Nu este clar daca Apple va avea ceva gata de lansare anul urmator, potrivit Wall Street Journal.
Google a invadat noi teritorii in acest an, intrand din nou in conflict cu principalii rivali, dar si cu furnizori de internet wireless si de televiziune prin cablu.
Anul urmator, compania va lucra si mai sustinut pentru a se asigura ca serviciul de cautare pe internet, YouTube si alte noi servicii, precum Google Wallet (care permite folosirea smartphone-urilor pe post de portofele digitale), ajung la clienti fara sa fie afectate de viteze reduse ale traficului de date sau blocate de competitori.
In acest scop, Google va trebui sa accelereze initiative lansate in acest an, precum furnizarea de internet de mare viteza, controlul accesului la internet wireless prin parteneriate, si productia de smartphone-uri si tablete prin intermediul Motorola. De asemenea, Google s-ar putea implica mai mult in dezvoltarea de produse electrocasnice care sa foloseasca sistemul de operare Android.
Compania se pozitioneaza si pentru a se apara impotriva marilor rivali Amazon si Facebook. Google colaboreaza cu retaileri in competitie cu Amazon, ajutandu-i sa ajunga la clienti prin intermediul motorului sau de cautare.
Pentru a contracara Facebook, Google a impins clienti ai unor servicii precum cautarea online si Gmail sa se inregistreze pe Google+, o combinatie de Facebook si Twitter.
Google va trebui sa se decida anul urmator daca va incheia un parteneriat cu o companie auto pentru crearea unei masini fara sofer, bazata pe software Google, sau sa se implice mai direct in productie.
Anul 2012 a fost pentru Facebook anul intrarii pe bursa. in 2013, compania se va concentra pe continuarea transformarii intr-o afacere care are in centru dispozitivele mobile. De asemenea, va deveni clar cat de mult se va implica Facebook in lupta pentru controlul experientei utilizatorului pe smartphone-uri.
In ultimul an, Facebook a rescris aplicatiile pentru dispozitive mobile, a lansat mai multe produse pentru publicitatea pe smartphone-uri si tablete, precum si aplicatii individuale, precum serviciul de messenger.
Rivalii si directorii din IT vor, de asemenea, sa stie daca sau cand Facebook va intra pe segmentul hardware. Zuckerberg a calmat zvonuri ca Facebook dezvolta un telefon, calificand un astfel de plan o "strategie gresita". Surse apropiate companiei au afirmat, insa, ca Facebook a colaborat strans cu producatori de telefoane mobile, precum HTC la proiectarea unor noi dispozitive.
Facebook ar putea sa-si creasca si oferta pentru cautare online. in decembrie, Facebook a introdus o noua functie care permite utilizatorilor sa gaseasca in apropiere afaceri in functie de referintele prietenilor si altor utilizatori.
Comertul online va deveni tot mai important pentru Facebook, odata cu dezvoltarea afacerii recent lansate Gifts (Cadouri). Platforma de comert electronic - care permite trimiterea de cadouri prietenilor - reprezinta o amenintare reala pentru Amazon, in contextul cresterii numarului de parteneriate intre Facebook si retaileri.
Pentru Amazon, 2013 ar putea fi anul in care lanseaza mult asteptatul smartphone.
Retailerul a testat un smartphone cu furnizori din Asia, iar o lansare ar putea avea loc la inceputul anului, afirma surse apropiate situatiei. Un smartphone Amazon s-ar baza pe experienta companiei cu dispozitive Kindle Fire HD si magazinul online de aplicatii, care dispune in prezent de peste 60.000 de aplicatii bazate pe sistemul de operare Android.
Un smarthone ar putea reduce cota de piata a Apple si ar reprezenta o provocare pentru producatorii de telefoane mobile bazate pe sistemul de operare Android. Amazon ar putea lansa dispozitivul la un pret redus, vizand sa obtina profit din vanzarea de produse pe Amazon.com, carti in format electronic, jocuri si aplicatii. Aceasta a fost abordarea directorului general, Jeff Bezos, in privinta tabletelor, pe care le-a descris ca fiind mai mult platforme de vanzare decat produse care ar trebui sa aduca direct profit.
Amazon vizeaza Apple si pe piata tabletelor. Ultima versiune Kindle Fire a fost primita pozitiv de unii critici. Amazon ar putea introduce o noua versiune low-cost anul urmator, care sa mentina si mai bine utilizatorii in ecosistemul Amazon.

Piraterie online la nivel inalt. Cum "fura" companii precum Sony, Universal si Warner Music

Piraterie online la nivel inalt. Cum  fura  companii precum Sony, Universal si Warner Music
Angajatii Parmanetului European si din ministerele de justitie, interne si aparere, implicati in download ilegal de pe torrente
Producatorii de software, casele de discuri si studiourile de film acuza constant pirateria online, un fenomen ce a cuprins intreaga lume. Site-ul TorrentFreak face dezvaluiri surprinzatoare, trei dintre cele mai cunoscute case de discuri, dar si importante institutii publice, sunt implicate in pirateria online.
Atunci cand descarcam filme, software sau muzica de pe torrente fara a folosi VPN sau o alta metoda similara, oricine poate vedea cine si de unde face acest lucru. Asffel, angajatii celebrelor case de discuri: Universal Music Group, Sony Music Entertainment si Warner Music Group au fost surprinsi in timp ce descarcau filme de pe torrente.
Cei de la TorrentFreak au descoperit download-uri ilegale si in cazul unor importante ministere din Statele Unite: Justitie, Interne si Aparare. Cum este un fenomen la scara mondiala, pirateria online este prezenta si in Europa, incepand cu cel mai inalt nivel: Parlamentul European.
 
Universal Music Group
 
Sony Music Entertainment
 
Warner Music Group
 
U.S. Department of Justice
 
U.S. Department of Homeland Security
 
U.S. Army Air Force Exchange Services
 
U.S. House of Representatives
 
European Parliament

"Amazon vinde telefoane furate" Ce a gasit un barbat cand a deschis cutia de la iPhone-ul 5 luat de pe net

Amazon vinde telefoane furate Ce a gasit un barbat cand a deschis cutia de la iPhone-ul 5 luat de pe net
Gigantul american Amazon este acuzat de catre un client ca i-ar fi vandut un iPhone 5 furat.
Ben Dreyfuss sustine ca a comandat un iPhone 5 de pe Amazon drept cadou pentru mama sa, insa dupa ce pachetul i-a venit acasa si l-a desfacut a avut parte de o mare dezamagire.
"I-am cumparat mamei mele de Craciun un iPhone de pe Amazon si cand a incercat sa-l activeze a fost anuntata ca era furat", a scris acesta pe pagina personala de Twitter.
Se pare ca telefonul era blocat de operatorul Verizon, pe care Ben Dreyfuss l-a contactat pentru a intelege ce se intampla de fapt.

Acesta a aflat ca totul a plecat de la faptul ca a ales sa cumpere un iPhone 5 reambalat, la pret redus, ce-i drept, insa si cu riscuri, scrie Gizmodo.

miercuri, 26 decembrie 2012

Americanii preferă iOS iar europenii preferă Android, conform Kantar Worldpanel

Apple a întâmpinat ceva probleme cu cel mai recent terminal al său, însă acest lucru nu a împiedicat compania, conform datelor publicate Kantar Worldpanel, să atingă cea mai bună cotă de piaţă din istoria sa. Acest lucru este valabil însă doar în Statele Unite, bătrânul continent având preferinţe diferite care au consolidat poziţia platformei rivale de la Google, doar unele ţări reacţionând pozitiv la noul iPhone 5.
Conform datelor centralizate de Kantar Worldpanel în intervalul augost – octombrie, Apple a depăşit pentru prima dată în istoria sa  o cotă de piaţa de 50 de procente. De la cele 35,8 procente înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, Apple a sărit la 53,3 procente, câştigul cotei de piaţă făcându-se în detrimentul platformelor Android, Symbian şi BlackBerry OS. În afară de Apple, singura platformă care a cunoscut un progres a fost Windows Phone, cota acestuia fiind însă încă foarte mică: 2,6 procente.
Atunci când vine vorba de Europa, cotele de piaţă arată cu totul altfel. Din cele cinci economii majore analizate de Kantar Worldpanel, doar Marea Britanie şi Franţa au părut impresionate de noul iPhone 5, fără ca saltul cotei de piaţă Apple să facă un salt mai mare de 5,3% la un maxim de 36,1, respectiv 24,1 procente. Situaţia Apple în Germania poate fi considerată practic staţionară, în timp ce Italia şi Spania sunt în scădere uşoară.
Dacă europenii nu apreciază atât de mult iPhone, în mod cert o fac în cazul telefoanelor Android. Cifrele comasate ale celor cinci economii mai sus menţionate au arătat o creştere importantă de 9,2 procente, acesta dominând acum piaţa europeană cu 61 de procente din totalul terminalelor vândute. În unele cazuri, precum cel al Spaniei, acesta deţine nu mai puţin de 84,1 procente din piaţă. La fel ca în cazul Statelor Unite, Windows Phone a înregistrat o creştere, de data aceasta ceva mai mare, de circa 2 procente, în timp ce toate celelalte platforme precum Symbian, BlackBerry OS şi Bada au înregistrat scăderi

Samsung intră în cursa tranzistorilor FinFET, rezultatele le vom vedea însă abia peste circa trei ani

Gigantul sud-coreean Samsung nu este doar cel mai mare producător de telefoane mobile, televizoare sau memorii DRAM, dar şi unul dintre liderii întregii industrii a semiconductorilor. Plasat pe locul secund în 2011 de către iSuppli, compania îşi va menţine cel mai probabil această poziţie şi în acest an, fiind depăşită doar de gigantul Intel şi urmată de la fel de celebru producător de chipuri TSMC.
Cu un buget pentru cercetare şi dezvoltare cifrat la 9 miliarde de dolari, compania este decisă să recupereze cât mai repede posibil avansul tehnologic al rivalului Intel, iar cel mai recent anunţ este cel al finalizării primei sale implementări a tranzistorilor FinFET.
Faţă de clasicii tranzistori PDGT folosiţi în prezent pentru fabricarea chipurilor, FinFET foloseşte un design tridimensional mult mai pretenţios, care a cunoscut un interes major în ultimii 10 ani datorită avantajelor acestuia. Mia dificil de implementat, aceştia oferă însă o amprentă mai mică, cere tensiuni ceva mai scăzute şi are pierderi energetice mai mici, fiind astfel o opţiune mai bună pentru procesele de fabricaţie mai mici de 40 de nanometri.

Implementarea Samsung este realizată într-un proces de fabricaţie pe 14 nanometri, aceasta fiind rezultatul colaborării cu Synopsys, un puternic integrator industrial din Statele Unite. De această nouă tehnologie va beneficia nu doar compania Samsung, ci şi clienţii săi, cum ar fi de pildă puternicul Qualcomm, care s-a orientat către uzinele sud-coreenilor pentru a trece de problemele de disponibilitate pe care i le-a creat TSMC.
Când vom vedea şi primele produse finite bazate pe această nouă tehnologie, rămâne însă de văzut. Rivalul Intel deja foloseşte FinFET în cadrul ultimelor sale procesoare din generaţia Ivy Bridge şi a anunţat că o va implementa şi în procesoarele mobile Atom în 2013, însă este vorba de un proces de fabricaţie pe 22 de nanometri.
Tehnologia Samsung este dezvoltată însă exclusiv pentru procesul de 14 nanometri, iar uzinele companiei folosesc în prezent încă procese de fabricaţie pe 32 nm, trecerea la 28 nm urmând să se facă în anul care stă sa înceapă, iar cea de 20 nm fiind preconizată pentru 2014. Intel a anunţat că va trece la tehnologiile de fabricaţie pe 14 nm undeva în cursul lui 2014, Samsung urmând să ofere probabil primele rezultatele ale producţiei de masă undeva în 2015.
Ocupantul locului trei în locul producătorilor de chipuri, TSMC, a anunţat că va demara producţia produselor FinFET care folosesc litografierea pe 16 nm undeva spre sfârşitul anului viitor, în timp ce Global Foundries le va oferi cam în aceeaşi perioadă cu Intel, undeva în 2014.

Informații noi legate de tableta Acer cu preț de 99 dolari

Acer urmează a lansa o tabletă cu preț de doar 99 dolari. Cel puțin acestea sunt informațiile din piață, ultimele date au fost oferite de o sursă prestigioasă, The Wall Street Journal. Lansarea s-ar face în 2013, tabeta poartă indicativul Acer Iconia B1.
 
Informații noi legate de tableta Acer cu preț de 99 dolari

Să trecem în revistă care sunt specificațiile hardware ce-i sunt atribuite:
  • display de 7 inch cu rezoluție 1024x600 pixeli, 169ppi;
  • procesor Mediatek dual-core la 1.2 GHz, 512 MB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB;
  • Android 4.1.2 Jelly Bean;
  • Wi-Fi, bluetooth 4.0, GPS
  • baterie de 2710 mAh.
 
Informații noi legate de tableta Acer cu preț de 99 dolari

Pentru 99 de dolari mi se pare un best buy veritabil. De notat ar fi procesorul dual-core, display-ul ce aduce o rezoluție rezonabilă, spațiu de stocare ce ajunge până la max. 40 GB, Android Jelly Bean. Unul dintre aspectele negative ar fi bateria de 2710 mAh ce nu va avea cum să impresioneze. Aceasta-i o meteahnă clasică Acer, ce mai are câteva tablete subdotate ca și capacitate a bateriei

Detalii legate de tableta Nokia cu Windows RT

Parteneriatul dintre Nokia și Microsoft se va extinde și în domeniul tabletelor. Prima tabletă Nokia este așteptată a debuta anul viitor. Ar urma să ruleze Windows RT, versiunea Windows 8 pentru procesoare pe arhitectura ARM.
 
Detalii legate de tableta Nokia cu Windows RT

Au și fost obținute primele detalii legate de tableta Nokia cu Windows RT:
  • display de 10.1 inch cu rezoluție de 1366x768 pixeli, rezoluție întâlnită și pe Microsoft Surface RT, doar că diagonala display-ului este de 10.6 inch;
  • procesor pe arhitectură ARM, mă gândesc la un Tegra 3 quad-core;
  • 2 x USB, HDMI, baterie ce oferă autonomie de 10h;
  • accesoriu sub formă de tastatură ce sporește autonomia;
  • bateria se poate încărca până la 50% într-o perioadă scurtă de timp;
  • va fi și o versiune cu 3G / 4G / LTE.

Urmează a debuta la MWC Barcelona 2013, așa că vom reveni cu informații foto & video + detalii legate de feeback-ul oferit

Super phabletul Huawei Ascend Mate cu ecran de 6.1 inch surprins în imagini

Dacă Samsung face trecerea la ecrane de 5 inch pe Galaxy S IV, conform zvonurilor, ei bine Huawei măreşte phableturile prin modelul Ascend Mate, cu diagonală de 6.1 inch. Ştiam de existenţa acestui terminal de ceva vreme şi la un moment dat se speculase că ar avea peste 8 inch. Ei bine astăzi avem şi imagini cu noul model, surprins în acţiune în clipul de mai jos.
 
Super phabletul Huawei Ascend Mate cu ecran de 6.1 inch surprins în imagini (Video)

Huawei Ascend Mate ar fi trebuit să debuteze la CES 2013 pe 8 ianuarie, dar iată că surpriza a fost stricată chiar de către un oficial Huawei. Produsul a fost filmat în mâna lui Richard Yu, angajat al producătorului chinez, care s-a jucat cu noul phablet în fata fanilor Huawei dintr-un magazin din China. Zvonurile afirmă că acest device va sosi cu un procesor quad core HiSilicon K3V3 de 1.8 GHz produs de către Huawei şi mai aflăm că terminalul va avea şi o baterie de 4000 mAh şi un "șasiu" cu grosime de 9.9 mm.

Preţul acestui model va fi rezonabil: 480 de dolari şi acelaşi oficial Huawei din imagini a scris pe Sina Weibo, reţea chineză de socializare, că specificaţiile lui Ascend Mate ar putea fi uşor diferite în varianta finală. Din postare aflăm şi că ecranul de 6.1 inch va folosi tehnologie LTPS (polysilicon cu temperatura scăzută). Huawei Ascend Mate va fi una din prezenţele importante de la CES 2013 şi MWC 2013, împreună cu Ascend W1 şi Ascend D2.

marți, 25 decembrie 2012

Primele imagini cu smartphone-ul cu tastatură qwerty a celor de la RIM, BlackBerry 10 N-Series

După numeroase imagini cu telefonul din seria L a celor ce la RIM, avem ocazia acum să admirăm şi un model mai clasic - cel cu tastatura fizică qwerty, ambele rulând noul sistem de operare numit BlackBerry OS 10.
 
BlackBerry 10 N-Series

Prea multe informaţii legat de hardware  nu au fost făcute publice, ceea ce ştim însă e că atât N-Series cât şi L-Series (al cărui nume se vehiculează a fi BlackBerry Z10) vor fi prezentate publicului oficial pe data de 30 ianuarie. Cu siguranță vor apărea și alte scăpări în ianuarie, până atunci ne mulțumim să admirăm și să discutăm despre ce vedem în aceste imagini.
 
BlackBerry 10 N-Series

luni, 24 decembrie 2012

Vânzările Windows Phone încep să ameninţe iPhone-ul în Europa de Sud; Nokia e gata să dea lovitura!

Cred că e prima oară când vedem o serie de statistici care chiar confirma succesul lui Windows Phone, fie şi pentru o regiune mai mică a lumii. Studiul realizat de către cei de la KantarWorldPanel arata că Windows Phone câştiga tot mai mult teren în Europa de Sud, iar Nokia are succes în vânzarea modelelor WP mai ieftine sau puţin mai vechi.
 
Statistici WP

În plus, se pare că Nokia ar încerca din greu să facă faţă cererii pentru Nokia Lumia 920, terminal Windows Phone cu camera Pureview care a ajuns şi la eMAG.ro cu un preţ uriaş. Dacă vreţi cifre şi statistici, ei bine în Italia Windows Phone are o cotă de piaţă de 11.8%, înregistrată pentru luna noiembrie, asta înainte ca Nokia Lumia 920 să se lanseze. Şi asta în vreme ce iOS are 20.6% la nivel local. Considerăm că Google ar trebui să fie mai îngrijorat de ascensiunea lui Windows Phone decât Apple, deoarece platforma Microsoft câştiga mult din cota terminalelor midrange şi low end, ceea ce nu e segmentul iOS, ci mai degrabă Android.
 
Statistici WP

Se pare că grosul vânzărilor Android ar fi reprezentat de terminale cu preţ accesibil, conform aceluiaşi studiu. În Spania Windows Phone a făcut un salt de la 0.4% la 3%, în vreme ce iOS are acum doar 4.4%. Datele celor de la StatCounter arata că Android a pornit-o la drum exact ca Windows Phone, cu o cotă minusculă de piaţă o bună perioadă de timp, pentru a decola apoi brusc. Se va întâmpla oare la fel şi cu Windows Phone? Cifrele Statcounter confirma şi o creştere a lui Windows Phone în Marea Britanie, în detrimentul BlackBerry-urilor, se pare.
 
Vânzările Windows Phone încep să ameninţe iPhone-ul în Europa de Sud; Nokia e gata să dea lovitura!

Ar fi interesantă o astfel de statistică şi la noi în ţară, mai ales după promovarea uriaşă pe care o au modelele Windows Phone pe TV.

sâmbătă, 22 decembrie 2012

Review Sony Xperia U

Review Sony Xperia U
Xperia U este un smartphone entry-level, ce impresioneaza prin design si performante. Telefonul are un aspect interesant, cu finisaje bine realizate. Aparatul, de dimensiuni medii este foarte usor de tinut in mana, fiind pe placul celor care nu vor un telefon de dimensiuni foarte mari. Xperia U iese in evidenta prin pretul mic pentru un smartphone cu procesor dual-core.

Design

De la primul contact, telefonul iti transmite ca este realizat de un producator de top, prin designul interesant. Xperia U are o carcasa dintr-ul plastic de calitate cu finisaje bine realizate. Aparatul este putin cam gros, de 12 mm, insa acceptabil pentru un model entry-level.
Xperia U are un display TFT de 3,5 inch rezistent la zgarieturi.  Ecranul este realizat cu tehnologia Sony Mobile BRAVIA Engine, fapt pentru care imaginile sunt mai clare si mai naturale. Rezolutia este de 480 x 854 pixeli, iar densitatea de aproximativ 280 ppi (pixel per inch).
In partea de sus observam casca, obiectivul camerei frontale si mai multi senzori: unul de lumina si doi de proximitate. Pe partea din spate, sus, sunt pozitionate: camera foto, blit-ul LED si difuzorul.
Pe marginea din stanga, sus, gasim slotul microSD, pentru incarcator si transfer de date. In dreapta, pe cealalta margine, sus avem butonul on/off, la mijloc cele doua butoane de volum, iar jos butonul pentru camera foto. Pe marginea de jos avem microfonul principal, iar pe cea de sus, conectorul jack audio de 3,5 mm si microfonul secundar.

Interfata si aplicatii

Sony Xperia U are o interfata prietenoasa si personalizata. Telefonul are trei butoane frontale: "home", "back" si meniu, pozitionate sub ecran. Cele trei butoane frontale au functii multiple, astfel, am observat ca daca tinem apasat mai multe secunde butonul "home", este afisata o fereastra cu ultimele aplicatii deschise. Telefonul are in partea de jos, sub butoanele frontale, o bandra transparenta luminoasa de culoare violet, ce se aprinde pentru cateva secunde in cazul anumitor aplicatii.
Pe tastatura avem si o sectiune de "smile faces :)", in partea stanga, intre butornul pentru modul de afisare caractere numerice si simboluri si tasta "space". Tastatura poate fi inchisa prin apasarea butonului din stanga, jos sau prin apasarea butonului frontal "back".
Am gasit o serie de aplicatii preinstalate, printre care: Google Search, Facebook, Google Maps, YouTube, Google Talk, Gmail, Google Latitude, Android Market etc.
Prin Wireless, telefonul se conecteaza foarte bine la Internet, iar navigarea web se face foarte usor. Din pacate telefonul a venit blocat intr-o anumita retea de telefonie mobila, aspect ce a limitat anumite teste.
Smartphone-ul a venit cu Android 2.3.7 Gingerbread, o versiune cam veche. Sistemul de operare se misca destul de bine, nu are lag-uri, insa mi-as fi dorit sa vad cum ruleaza si cu Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich, update ce este disponibil. Recent, producatorul japonez a anuntat ca Xperia U nu va avea parte si de o versiune Jelly Bean.

Camera

Fotografiile sunt destul de reusite, chiar si in conditii de lumina redusa. Camera are o rezolutie de 5 megapixeli, autofocalizare, zoom digital 16x si blit LED. Camera poate realiza si fotografii 3D.
Aplicatia pentru camera foto/video poate fi lansata atat din iconita de pe ecran, cat si prin apasarea butonului dedicat camerei foto, amplatat in partea din dreapta/jos (sus in dreapta, in cazul pozitionarii orizontale a telefonului). Selectand una dintre cele doua pozitii din dreapta, sus, se poate trece din modul foto in cel video si invers.
Fotografierea si pornirea inregistrarii video se poate face prin selectarea butonului din partea dreapta de pe mijloc sau prin actionarea butonului fizic dedicat camerei. Pot fi realizate fotografii si doar prin simpla atingere a ecranului, prin functia touch focus. 
Aplicatia are prestabilite cinci moduri: normal, camera foto frontala, panoramare prin balans, panoramare 3D (fotografii 3D cu unghi larg), multiperspectiva (fotografii din mai multe unghiuri). Balansul de alb poate fi setat, in modul normal, in functie de conditiile mereo si poate fi: automat, incandescent (lumina de la becuri), fluorescent, lumina naturala si innorat.
Pentru zoom-in/zoom-out (marire/micsorare) se folosesc butoanele fizice pentru volum. Camera poate detecta pana la 5 fete, dar si zambetul. Fotografiile pot fi geoetichetate prin GPS sau printr-o conexiune de date (mobila/Wi-Fi).
Am testat camera Xperia U, iar imaginile surprinse au fost destul de bune pentru un telefon mobil, asa cum se poate vedea mai jos. Rezolutia maxima de fotografiere este de 2560 x 1440 pixeli.


Video

Am testat camera video iar rezultatele au fost destul de bune, chiar si pe timp innorat. Camera este destul de sensibila si in conditii de lumina scazuta datorita senzorului Eximor R.

wibiya widget