aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Newkia e tot ce Nokia ar fi putut fi: o firmă din Singapore caută gloria trecută a companiei folosind Android

Mulţi fani Nokia s-au declarat dezamăgiţi la aflarea veştii că Microsoft a achiziţionat compania finlandeză, sau mai bine zis segmentul sau de Terminale şi Servicii. Ei bine, iată că nostalgicii mai au o salvare, care vine direct din Singapore.
Newkia

E vorba despre compania Newkia, fondată de către Thomas Ziliacus, care a lucrat 15 ani pentru Nokia şi acum a decis să se întoarcă la originile firmei. Ziliacus a fost CEO Nokia Asia-Pacific timp de 7 ani şi se pare că el încercase să cumpere Nokia prin intermediul companiei de investiţii Mobile FutureWorks cu un an în urmă. Problema e că nu a avut fondurile necesare.

Ideea acestui personaj este de a produce un soi de terminal Nokia cu Android la bord, iar Ziliacus va angaja foşti membri Nokia, care au exprimat interes cu privire la o iniţiativă Android. Newkia va folosi expertiza celor de la Nokia, deşi sunt sigur că vor intra în joc şi clauzele contractuale ale foştilor angajaţi, care nu le permit utilizarea cunoştiinţelor de la fostul loc de muncă.

Newkia intenţionează să îşi lanseze primul telefon în maxim un an. Un vis devenit realitate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

wibiya widget