aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 28 februarie 2013

Retelele 5G isi fac aparitia. Internetul va fi de 100 de ori mai rapid


Retelele 5G isi fac aparitia. Internetul va fi de 100 de ori mai rapid
Ericsson a prezentat un proiect SF de retea 5G la targul Mobile World Congress de la Barcelona.
Peste 7 ani, volumul de date mobile va creste de 1000 de ori, iar vitezele de conectare vor fi de 100 de ori mai mari decat acum. Asta spun inginerii de la Ericsson, care au adus la Mobile World Congress de la Barcelona primele idei privind o retea 5G.
Ei sustin ca in 2020 vor exista cel putin de 10 ori mai multe dipozitive mobile conectate decat acum, iar unele estimari vorbesc chiar si de un numar de gadgeturi de 100 de ori mai mare.
Prin urmare, retelele vor fi nevoite sa faca fata unor cantitati uriase de date pentru dispozitivele mobile si vor trebui sa sustina un volum mult mai mare de trafic decat in zilele noastre.
Specialistii de la Ericsson lucreazaa la identificarea unor noi tehnologii, pentru a dezvolta retele mai eficiente, mai versatile si mai accesibile. Una dintre directii este implementarea unor retele specifice pentru mediile de interior, de tipul librariilor si al scolilor, unde serviciile in cloud sunt obligatorii.
Cei de la Ericsson au anuntat la MWC 2013 ca vad 5G ca pe o modalitate prin care utilizatorii pot avea parte de cea mai buna experienta legata de o retea. Deoarece nu adopta o abordare centrata pe tehnologie, ci una centrata pe experienta, 5G nu inseamna doar una sau cateva tehnologii de acces radio noi. In schimb, 5G ofera cele mai bune experiente prin integrarea tuturor tehnologiilor de acces radio pentru a acoperi multiplele si diversele nevoi ale utilizatorilor finali.

Smartphone-ul romanesc quad-core atrage priviri la lansarea de la Barcelona


Smartphone-ul romanesc quad-core atrage priviri la lansarea de la Barcelona
Smartphone-ul este dual-SIM si are un pret la jumatate fata de Galaxy S III.
Brasovenii de la Allview au lansat la Mobile World Congress de la Barcelona smartphone-ul Dual-SIM P5 Quad, primul sub brandul lor care vine cu un procesor in 4 nuclee. Telefonul are sistemul de operare Android 4.1 Jelly Bean.
P5 Quad vine cu un ecran IPS-LCD de 4,5 inch, la rezolutia 960x540p, ceea ce inseamna 240ppi. Aparatul are o grosime de 9,8mm.
Procesorul quad-core la 1,2 GHz face ca aplicatiile si jocurile sa mearga rapid, iar paginile web se incarca si ele in timp record datorita 3G HSDPA+ de 21.4 Mbps.
Camera foto principala are o rezolutie de 8 MP si vine cu HDR si Super Flash, cu alte cuvinte ar trebui sa avem o calitate ridicata a imaginilor. Functia Multi Shoot permite capturarea a pana la 99 de cadre succesive printr-o apasare continua a butonului dedicat fotografierii. Filmarile realizate se fac la 1080p. De asemenea, camera dispune si de functia time lapse.
Compania din Brasov sustine ca smartphone-ul proaspat lansat nu trebuie incarcat zilnic, el avand o autonomie de pana la 230 de ore in stand-by si de 300 de minute in 3G.
Gadgetul are un widget aparte, cu ajutorul caruia telefonul poate fi personalizat in functie de starea de spirit a posesorului, prin schimbarea temei, a wallpaper-ului si a efectelor de tranzitie intre ecrane printr-o singura atingere. In plus, dispozitivul ofera acces la jocurile Gameloft care fie sunt preinstalate, fie pot fi descarcate prin aplicatia Gameloft Live.
Allview Dual-SIM P5 Quad va fi disponibil pe alb si pe negru la pretul de 1099 RON incepand din 20 martie. Pana la aceasta data pot fi facute precomenzi pe site-ul producatorului

Windows Blue ne va uimi, spune Microsoft. Ce aduce nou sistemul de operare


Windows Blue ne va uimi, spune Microsoft. Ce aduce nou sistemul de operare
Windows Blue va oferi un motor de cautare sofisticat, cu aplicatii integrate
Windows Blue va improspata  actualul Windows 8, imbunatatind experienta utilizatorilor si va da startul in forta pentru noile upgrade-uri anuale si ieftine ale sistemelor de operare Microsoft, conform slashgear.com.
Unul dintre principalele update-uri ale Windows Blue vizeaza functia de cautare. Echipa Bing lucreaza impreuna cu Windows Blue pentru a inova motorul de cautare din Windows 8. Rezultatele cautarii vor include aplicatii integrate, de exemplu, atunci cand cauti un film vor exista aplicatii printre rezultatele cautarii care iti vor permite sa afisezi filmul sau sa vezi un trailer al filmului. La fel, atunci cand vei cauta o anumita melodie vor exista aplicatii care iti vor permite sa asculti melodia, sa o downlodezi sau sa o cumperi. Integrarea aplicatiilor este similara cu cea inclusa in Firefox OS.
Windows Blue va aduce si un update al browserului, oferind Internet Explorer 11, care va avea un design asemanator cu IE 10, dar care va fi probabil mai performant. Compania Microsoft este foarte hotarata sa faca din Internet Explorer un browser folositor si iubit, desi acum nu este unul dintre preferatele utilizatorilor.
Preview-ul public al Windows Blue va fi lansat in urmatoarele luni, iar Microsoft mai planuieste si lansarea unui upgrade pentru Windows Phone 8, care va imbunatati aspectul estetic si aplicatiile Metro UI.

Cel mai tare smartphone al momentului si cea mai buna tableta. MWC 2013 si-a desemnat castigatorii


Cel mai tare smartphone al momentului si cea mai buna tableta. MWC 2013 si-a desemnat castigatorii
Targul de tehnologie Mobile World Congress are loc in aceasta saptamana la Barcelona
Organizatorii targului de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona au anuntat castigatorii acestei editii. "Prin aceste premii, suntem mandri sa punem in lumina reflectoarelor multi inovatori si lideri din industrie, din toate colturile lumii", a declarat John Hoffman, CEO la GSMA, organizatorul targului MWC.
Cel mai bun smartphone de la targ a fost desemnat Samsung Galaxy SIII, in timp ce la categoria feature phone invingator a iesti Nokia Asha 305. Cea mai buna tableta de la Mobile World Congress este Nexus 7. Trofesul pentru cel mai bun producator de gadgeturi le-a revenit sud-coreenilor de la Samsung.
Si Republica Moldova a obtinut un premiu la aceasta editie a Mobile World Congress. Categoria castigata de tara vecina este m-Government.

Iata lista completa a castigatorilor: 
Best Mobile Health Product or ServiceMIPsoft for BlindSquare
Best Mobile Education or Learning Product or ServiceMobilink for SMS Based Literacy program
Best Mobile Product or Service for AutomotiveBMW i, MINI, Sixt and Vodafone Group for DriveNow Premium Car Sharing
Best NFC /Mobile Money Product or ServiceEtisalat for Flous - The Etisalat Commerce Programme
Best Mobile Publishing Product or ServiceVer Se Innovation for NewsHunt
Best Mobile Innovation for 'Smart Cities'Streetline for Parker
Best Mobile Enabled Consumer Electronics DeviceSamsung Electronics for Samsung GALAXY Camera
Best Enterprise Mobile ServiceMobilelron for Version 5 Complete Enterprise Persona
Best Consumer Mobile ServiceComviva for Mahindra Comviva's mobiquity™ MFS platform powering mTicketing service for Bangladesh Railways
Best Advertising or Marketing on MobileMcCann Worldgroup (Hong Kong) for Chok! Chok! Chok!
Best Network Product or Solution for Serving CustomersNTT DOCOMO for Hanashite Hon'yaku, world's first automatic voice translation service
Best Product, Initiative or Service in Emerging MarketsEricsson for Amazon Connection– a digital inclusion program in the Amazon
GSMA mWomen Best Mobile Product or Service for Women in Emerging MarketsAsiacell for Almas Line
Best Use of Mobile in Emergency or Humanitarian SituationsVodafone Foundation for Vodafone Instant Network
The Green Mobile AwardIndus Towers for Green Sites Project
Best Mobile App for ConsumersFacebook
Best Mobile App for EnterpriseEvernote
Judges Choice – Best Overall Mobile AppWaze
Most Innovative Mobile AppMcCann Worldgroup (Hong Kong) for Chok! Chok! Chok!
Smartphone Application ChallengeAT&T for Application Resource Optimizer (ARO)
Best Application using Network APIsBharti Airtel Limited for my airtel app
Best SmartphoneSamsung Galaxy S3
Best Feature phone or entry level phoneNokia Asha 305
Device Manufacturer of the YearSamsung
Best Mobile TabletGoogle and Asus for Nexus 7
Best Mobile InfrastructureSamsung Electronics for Smart LTE Networks
Best Mobile Technology BreakthroughAccuris Networks for AccuROAM Wi-Fi: Making Wi-Fi a carrier driven extension of GSM for Offload and Roaming
Best Cloud Based Technology for MobileJasper Wireless cloud-based connected devices platform for machine-to-machine (M2M) and consumer electronics
Best Mobile Safeguard & Security Products and ServicesAdaptiveMobile and Syniverse for Messaging Trust
Outstanding LTE ContributionSK Telecom for 4G LTE with PETA Solution
Outstanding Overall Mobile Technology – The CTO's choiceSamsung Electronics for Smart LTE Networks
Spectrum for Mobile Broadband AwardGovernment of New Zealand
Mobile for Development AwardU.S. Agency for International Development
m-Government AwardGovernment of Moldova

Huawei prezinta modulele de comunicatii 3G si LTE pentru autovehicule


Huawei prezinta modulele de comunicatii 3G si LTE pentru autovehicule
Compania chineza a prezentat in cadrul Mobile World Congress doua module compatibile cu vehicule, un hotspot mobil, precum un portal de diagnoza 3G.
MU609T si ME 909T, primele module de comunicatii 3G si LTE ale Huawei, sunt compatibile cu standardul "pin to pin" si indeplinesc intocmai conditiile specifice industriei auto in ceea ce priveste consumul de energie. Cele doua module urmeaza a fi integrate in masinile de top la nivel mondial in viitorul apropiat.

Huawei este incantata sa va ureze bun venit in era vehiculelor inteligente cu o disponiblitate de produse care integreaza comunicatii wireless si tehnologii auto electronice”, a declarat Kevin Liu, vice presedinte al diviziei Mobile Broadband din cadrul Huawei Consumer Business Group. “Solutiile telematice Huawei sunt concepute pentru a le permite masinilor si altor vehicule de transport sa existe intr-un mediu wireless unitar, astfel incat utilizatorii sa se bucure de beneficiile aduse de serviciile ICT”, a adaugat acesta.

DA6810 35 ofera conectivitate la Internet de mare viteza prin crearea de hotspot-ori WiFi in medii mobile, in timp ce DA 3100 ofera diagnoza 3G companiilor care au flote auto  pentru a primi timp real informatii precum localizarea masinilor, conditiile lor sau obiceiurile soferilor.

marți, 26 februarie 2013

Sony lansează Xperia Tablet Z în cadrul MWC 2013


În acest an Sony a început în forță, lansând, dispozitiv după dispozitiv, de la nouă nava amiral și unul dintre cele mai puternice smartphone-uri de pe piață, la terminale low-cost, concepute pentru cei mai puțin pretentioși. Sony Xperia Z este mândria producătorului și oferă atât de multe caracteristici, că nici nu aș ști de unde să încep. Mai mult, producătorul a anunțat o tabletă în aceeași linie.
 
Sony lansează Xperia Tablet Z în cadrul MWC 2013 (Video)

La scurt timp după ce au anunțat smartphone-ul lor flagship, comunitatea tech a început să vorbească despre un dispozitiv tabletă de la Sony, în aceeași linie și cu aproximativ aceleași caracteristici ca Xperia Z. Pe măsură ce zvonurile au început să se răspândească, producătorul a fost practic forțat să anunțe Xperia Tablet Z. Aparatul a fost acum din nou introdus, în timpul MWC 2013 de la Barcelona, deși aveam deja o idee bună despre tot ce este de știut despre tabletă. În aceeași manieră ca fratele din categoria smartphone, tableta oferă certificare IP55 și IP57 pentru rezistență la apă și praf.

Xperia Tablet Z este primul dispozitiv din clasa sa care să fie alimentat de la un chipset Qualcomm Snapdragon S4 Pro, în configurație quad-core și tactat la 1,5 Ghz. Acesta este acompaniat de 2 GB de RAM și un ecran de 10 inch, rezoluție HD WUXGA 1200 x 1920. În ce privește designul, tableta uimește datorită celor numai 6,9 mm grosime și cântărește 495 de grame. Pe partea din spate este amplasat un modul Exmor R de 8 MP, împreună cu Sony Bravia Engine 2, pentru vizualizarea îmbunătățită a fotografiilor și materialului video de calitate. Există, de asemenea, versiunea Jelly Bean a sistemului de operare Android și o nouă interfață personalizată de Sony ce include funcții noi, printre care și modul STAMINA, care va salva durata de viață a bateriei oprind serviciile inutile. Tableta va costa 500 de dolari în versiunea de 16 GB și 600 de dolari pentru cea de 32 GB.
 


ASUS Padfone Infinity şi ASUS FonePad prezentate oficial azi la Barcelona


 Surprinşi că avem un nou PadFone? Şi noi, dar nu pot spune că nu ne aşteptam... Ei bine aflaţi că el va sosi în aprilie în magazine şi va costa 999 euro.
 
ASUS Padfone Infinity

FonePad este o nouă tableta ASUS, cu diagonală de 7 inch, procesor Intel şi funcţie de telefon, plus preţ de doar 219 euro. ASUS Padfone Infinity continua tradiţia seriei Padfone şi îmbunătăţeşte dotările lui PadFone 2, dar respecta formatul de telefon + tabletă. Partea de tabletă oferă o rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli, iar PadFone Infinity, partea de telefon aduce dotări de ultimă oră, printre care un corp din aluminiu unibody, un procesor Snapdragon 600 quad core de 1.7 GHz şi un display Full HD de 5 inch.
 
ASUS Padfone Infinity

Ecranul telefonului este un Super IPS+ LCD, iar ecranul tabletei lui PadFone Infinity este un IPS. La interiorul tabletei găsim o baterie de 5000 mAh, care va extinde durata de viaţă a handsetului de 3 ori. Interesant de menţionat e faptul că telefonul foloseşte un nano SIM, măsoară 8.9 mm în grosime şi cântăreşte 141 de grame.

Dacă ne-a impresionat plăcut camera lui PadFone 2, ei bine probabil că ne va plăcea şi senzorul de 13 megapixeli de pe PadFone Infinity, care vine cu autofocus, bliţ LED, touch focus, captură video 1080p la 30 fps şi 720p la 60 FPS. Şi camera frontală de 2 MP e capabilă de captură video Full HD, se pare. PadFone Infinity are parte de o baterie Li-Po de 2400 mAh, care pe hârtie promite 19 ore de convorbiri.
 
ASUS FonePad
 

FonePad e o tabletă cu preţ accesibil, ecran IPS LCD care arată bine în fotografiile noastre, rezoluţie de 1280 x 800 pixeli şi CPU Intel Atom Z2420 de 1.2 GHz. Avem şi GPS, Glonass, 1 GB RAM, 8/16 GB stocare, slot microSD şi HSDPA 21 Mbps. Terminalul foloseşte o baterie neinlaturabila Li-Ion de 4270 mAh, capacitate similară cu cea a lui Nexus 7, dacă nu mă înşel.

Ni se promit pe hârtie 9 ore de convorbiri aici. Cam atât despre aceste terminale la prima atingere şi revenim cât de curând şi cu clipuri video hands on!

LG Optimus G Pro hands on, un super phablet întors pe toate părţile


Deşi LG nu a avut un eveniment/conferinţa la MWC 2013, producătorul sud-coreean a adus o serie impresionantă de terminale mobile la showul din Barcelona. Vârful de lance al companiei este cu siguranţă LG Optimus G Pro, un phablet de 5.5 inch care face ca LG Nexus 4 să pară ca o acadea faţă de un tort de nuntă.
 
MWC 2013: LG Optimus G Pro hands on, un super phablet întors pe toate părţile (Video)

În clipul hands on din acest articol observăm în acţiune o funcţie în genul lui Pop Up Play, cu menţiunea că putem face fereastra video transparentă. Funcţia QSlide permite rularea a până la 3 aplicaţii simultan, printr-un multitasking bazat pe poziţionarea simultană pe ecran a ferestrelor aplicaţiilor. O funcţie care m-a uimit a fost "audio zoom", care permite la filmarea unui grup de persoane să alegeţi doar o voce din grup. Tot la filmare avem şi un mod de captură video care activează camera frontală şi vă permiteţi să vedeţi şi reacţia celui care filmează.
 
LG Optimus G Pro

LG Optimus G Pro a fost anunţat săptămâna trecută şi va fi lansat în trimestrul 2 al acestui an. Phabletul dispune de un ecran True HD IPS+ LCD, cu rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, 2 GB RAM, 32 GB memorie internă şi o cameră de 13 megapixeli cu suport pentru captura video 1080p la 30 fps. Terminalul rulează Android 4.1.2 şi dispune de un CPU quad core, din câte am înţeles un Snapdragon 600, deşi iniţial se zvonea că va fi un Snapdragon S4 Pro.

Până acum LG Optimus G Pro pare un device de nota 10!
 


Un nou virus de Facebook ia amploare in Romania. Iti promite ca iti arata cine ti-a vazut profilul


Un nou virus de Facebook ia amploare in Romania. Iti promite ca iti arata cine ti-a vazut profilul
Multi utilizatori din Romania s-au plans de acest scam in weekend.
Un nou scam aparut pe Facebook ii indeamna pe romani sa dea click pe un link ca sa vada cine le-a vizualizat profilul. Din pacate, toti curiosii care au facut asta, s-au trezit cu contul infectat. Aceasta amenintare s-a extins puternic in weekend in Romania.
Specialistii in securitate informatica sustin ca astfel de scamuri sunt vechi, insa cu toate acestea numarul celor care pica in plasa ramane ridicat. Ei mai spun ca nicio aplicatie de la Facebook nu iti permite sa vezi persoanele care iti vizualizeaza informatiile trecute in profil. Prin urmare, toate postarile care iti promit asa ceva sunt false.
Nicio aplicatie legitima de Facebook nu le permite utilizatorilor sa vada cine le vizualizeaza profilul. Acest scam duce la o frauda care, dupa nenumarate sondaje, ii redirectioneaza pe utilizatori catre premii false cu telefoane de ultima generatie. Escrocherii de acest gen circula de ani de zile in retelele sociale, dar continua sa faca victime printre utilizatori, indiferent de experienta sau varsta. Ele se bazeaza pe mecanisme de inginerie sociala si pe stimuli psihologici care ii provoaca pe oameni sa dea repede click, fara sa se gandeasca la consecinte. Cine nu isi doreste un premiu in schimbul unui singur like pe Facebook? Scamul fura Token-urile de acces (access tokens) ale unei aplicatii legitime de fotografii, apoi posteaza in numele utilizatorilor, accesandu-le datele personale. Aplicatia periculoasa se raspandeste usor printre prietenii victimei, care sunt etichetati automat la postarea mesajului. Bitdefender blocheaza linkul periculos, pe care l-a marcat ca frauda”, spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender Romania.

luni, 25 februarie 2013

LG pregăteşte propriul chip 8 core, intra în bătălie cu Samsung


Se pare că NVIDIA ar avea ceva probleme cu găsirea de parteneri pentru adoptarea procesorului Tegra 4, mai ales că acum e la modă producţia de procesoare proprii. Huawei face acest lucru, Samsung la fel şi se pare că LG se îndreaptă în aceeaşi direcţie.
 
LG pregăteşte propriul chip 8 core, intra în bătălie cu Samsung

Procesoarele Samsung Exynos sunt deja binecunoscute şi în mod bizar şi împrumutate de unele companii asiatice că Meizu. Oficialii LG au confirmat că această companie sud-coreeana pregăteşte un design de chip 8 core în stilul lui Samsung Exynos 5 Octa. CPU-ul vine cu arhitectură ARM big.LITTLE. LG va lucra cu TSMC pentru a fabrica chipurile, care ar putea fi folosite pe terminale mobile în a doua jumătate a acestui an.

Se zvoneşte şi că Samsung ar avea probleme cu consumul de energie pe chipurile A15, deci ne întrebam dacă LG vor folosi experienţa rivalilor trecând peste probleme sau se vor confrunta cu aceleaşi impedimente. În fine, va fi o vară sau toamna interesantă, de vreme ce abia atunci vor ajunge pe piaţa terminale 8 core, zic eu. Un demo de procesor LG 8 core e programat pentru IFA 2013.

Acer lansează tableta Iconia B1 16 GB la un preț foarte competitiv


Acer și-a început asaltul pe piața tabletelor destinate gamei mai puțin pretențioase, oferite la un preț foarte competitiv. Producătorul a declarat acum ceva timp prin reprezentanții săi, că intenționează să lanseze o gamă vastă de tablete, toate la prețuri foarte accesibile și la standardele de calitate cu care Acer ne-a obișnuit.
 
Acer Iconia B1 16 GB
 

Acer Iconia B1 a fost de mult timp ținta zvonurilor, deoarece este un produs foarte bine plasat pe piața tabletelor de 7-inch, care oferă deja o mulțime de dispozitive de excepție. Tableta low-end și-a făcut acum apariția pentru MWC 2013 și este exact ce ne-am așteptat de când a fost prezentată prima oară la CES. Iconia B1 este concepută pentru un raport excelent preț /performanță și oferă o configurație hardware bazată pe chipul Mediatek, care este cunoscut pentru faptul că oferă performanță acceptabilă, la costuri reduse. Producătorul prezintă cel mai nou produs tabletă ca partenerul ideal pentru copii și familii. Produsul cântărește doar 320 de grame și este una dintre cele mai ușoare dispozitive în categoria sa.
 
MWC 2013: Acer lansează tableta Iconia B1 16 GB la un preț foarte competitiv
 
 

Chipul Mediatek tactat la 1.2 Ghz care se găsește în interiorul tabletei Iconia B1 ar trebui să ofere o performanță foarte bună și ajutat de optimizările sistemului de operare Android 4.1 Jelly Bean. Partea frontală dispune de panoul WSVGA de 7-inch (1024 x 600) capacitiv și Google Play Store vine pre-instalat pentru a oferi acces la peste 700.000 de aplicații. Tableta va fi oferită  în variante cu 8 și 16 GB de stocare internă și un slot pentru card microSD în cazul în care se dorește extinderea capacității. Acer Iconia B1-A71 - 16GB va fi disponibil curând în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, cu un preț de pornire de 139 de Euro. Acer Iconia B1-A71 - 8GB este disponibilă din mijlocul lunii ianuarie, la un preț de pornire de 119 Euro.

Gruparea Anonymous, lovita de alti hackeri. Cine a lansat atacul


Gruparea Anonymous, lovita de alti hackeri. Cine a lansat ataculContul de Twitter al hackerilor de la Anonymous a fost spart
Atacul asupra contului Anonymous vine dupa o serie de actiuni similare, care au vizat conturile Burger King, Jeep si pe cel al prezentatorului Top Gear, Jeremy Clarkson.
In acest caz, atacul asupra contului Anonymous a fost revendicat de o grupare putin cunoscuta, numita Rustle League.
Graham Cluley, expert in securitatea informatica de la firma Sophos, declara ca motivul pentru care aceste conturi sunt usor de spart il reprezinta parolele folosite, usor de identificat.
Acelasi sfat este dat si de conducerea Twitter, care ii sfatuieste pe utilizatori sa inventeze parole mai inteligente, scrie BBC News.
O parola sigura trebuie sa aiba cel putin 10 caractere, sa contina litere mici si majuscule, numere si simboluri.
Contul @Anon_Central, al gruparii Anonymous, a fost spart timp de 3 ore, joi dimineata.
 

Nokia Lumia 720 si 520 in imagini aparute pe net la cateva zile inainte de lansarea oficiala


Nokia Lumia 720 si 520 in imagini aparute pe net la cateva zile inainte de lansarea oficialaNoile telefoane urmeaza sa fie prezentate la Mobile World Congress de la Barcelona
Cu doar cateva zile inainte de presupusa lor lansare oficiala de la Mobile World Congress din Barcelona, Nokia Lumia 520 si 720 au aparut in imagini, pe Internet. Deocamdata nu se stie daca pozele postate au vreo legatura cu realitatea.
Despre Lumia 720 (foto sus) se spune ca ar avea ecran de 4,3 inch, procesor dual-core la 1GHz, doua camere - una de 6 MP si o alta de 2 MP -, spatiu de 8GB, slot microSD si Windows 8.
Celalalt telefon cu care se presupune ca finlandezii de la Nokia vor veni la targ, Lumia 520 (foto jos), ar urma sa aiba un ecran touch de 4 inch, o singura camera de 5 MP, 512 MB de RAM si, in rest, cifre identice cu Lumia 720.
Deocamdata nu a aparut niciun alt zvon privind Nokia EOS, un telefon despre care se spune ca va face fotografii la fel de bune ca un DSLR.

Huawei Ascend P2, cel mai rapid smartphone 4G din lume. Viteza de download incredibila


Huawei Ascend P2, cel mai rapid smartphone 4G din lume. Viteza de download incredibila
Noul smartphone anuntat de chinezii de la Huawei 
Huawei Ascend P2, urmasul lui P1, a fost lansat duminica dupa-amiaza la Mobile World Congress de la Barcelona. Smartphone-ul are un procesor quad-core la 1,5 GHz, despre care compania sustine ca ar fi cel mai rapid din lume, potrivit slashgear. Procesorul este similar cu cel de pe Ascend D2, telefon deja anuntat de chinezii de la Huawei.
Huawei Ascend P2 are 1 GB de RAM si 16GB de spatiu, care din pacate nu poate fi extins printr-un card micro SD. O alta dezamagire vine din partea ecranului de 4,7 inch IPS, care are 720p si o densitate de 312 ppi. Toate zvonurile de dinaintea targului spuneau ca vom vedea un ecran de 1080p, cu gasim pe HTC One sau Sony Xperia Z.

Telefonul are o carcasa slim care are o grosime de 8,4 mm. Ecranul are Gorilla Glass 2, cu marginile ca la Lumia 920, si poate fi operat si cu manusi sau cu unghii.
Aparatul mai are o camera de 13 MP care filmeaza la 1080p. HDR-ul este disponibil atat pe imaginile fixe, cat si atunci cand inregistrezi video. 
La capitolul conectivitate, trece 3G cu HSPA, Wi-Fi, Bluetooth, GPS si NFC. Exista si suport 4G LTE, cu cea mai mare viteza de download vazuta pana acum la un telefon: 150 Mbps.
Telefonul foloseste sistemul de operare Android 4.1.2 Jelly Bean si e de asteptat sa se lanseze in perioada aprilie-iulie, la un pret de 400 euro, scrie GSM Arena.

Companiile chinezesti, hotarate sa cucereasca MWC

La editia de anul trecut a targului de la Barcelona, firmele din China au reusit sa impresioneze cu tehnologie de ultima ora. Huawei a lansat ceea ce era atunci cel mai rapid smartphone din lume. Iar anul acesta toata lumea se asteapta ca si ZTE sa vina cu surprize.
Deja se stie despre ZTE Grand Memo, un smartphone extrem de mare, care a fost vazut in urma cu cateva zile la Hong Kong. La MWC 2013 vom putea sa il analizam pe indelete. Smartphone-ul are ecran de 5,7 inch, mai mare cu 0,2 inch fata de Galaxy Note II.
La MWC 2013 s-ar putea sa il cunoastem si pe ZTE Mozilla, primul smartphone care functioneaza cu sistemul de operare Mozilla Firefox OS, bazat pe HTML 5. Nu se cunosc prea multe detalii despre acest telefon, dar se spunea ca primul smartphone cu acest sistem de operare va fi entry-level.

ZTE Open, primul telefon cu Firefox OS lansat oficial


ZTE Open, primul telefon cu Firefox OS lansat oficial
Smartphone-ul are un ecran de 3,5 inch.
Mozilla a anuntat primul telefon oficial care foloseste sistemul de operare Firefox OS la Mobile World Congress de la Barcelona. Este vorba de ZTE Open, un smartphone cu procesor Cortex A5 si ecran de 3,5 inch. Jurnalistii de la Gizmodo scriu ca acest telefon le creeaza impresia ca privesc un moment din trecutul Android.
Si Alcatel are un telefon cu Firefox OS. One Touch Fire are un ecran de 3,5 inch, procesor la 1 GHz, 512 MB de spatiu plus 2GB cu un card SD. Smartphone-ul are o camera de 3,2 MP si ar urma sa se lanseze in iunie in Europa.
Pe langa cele doua, Mozilla promite o multime de telefoane cu noul sistem de operare si procesoare Snapdragon, iar estul Europei este una dintre pietele principale.
Mozilla a anuntat, ieri, ca are acorduri incheiate cu 18 operatori prezenti la Mobile World Congress de la Barcelona. Primele telefoane cu Firefox OS vor aparea in Brazilia, Columbia, Ungaria, Mexic, Muntenegru, Polonia, Serbia, Spania si Venezuela.
Printre producatorii care vor face smartphone-uri cu Firefox OS se numara Alcatel, Huawei, LG si ZTE.

Galaxy Note 8.0, o tableta care concureaza direct cu iPad mini


Galaxy Note 8.0, o tableta care concureaza direct cu iPad mini
Gadgetul a fost lansat de Samsung in preajma targului de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona.
Sud-coreenii de la Samsung au lansat Galaxy Note 8.0, o tableta care se va bate direct cu iPad mini de la Apple, si care vine cu un stylus pentru a putea scrie pe ecran.
Compania producatoare a anuntat, duminica, in Barcelona, ca noua tableta va avea un ecran de 8 inch, foarte apropiat de cel de 7,9 al iPad mini, lansat anul trecut, in noiembrie.
Cei de la engadget au pus deja mana pe tableta si au filmat un material hands-on:

Tableta are un procesor quad-core la 1,6GHz, 2GB de RAM, un display cu rezolutia 1280x800 si Android 4.1. Rezolutia tabletei este identica cu cea a lui Kindle Fire HD de 7 inch, insa densitatea de pixeli este ceva mai mica, 189 fata de 216, deoarecere ecranul este ceva mai mare. iPad mini are 1024x768, adica o densitate de pixeli pe inch de 163. Potrivit Gizmodo, varianta internationala a tabletei este un fel de telefon cu diagonala de 8 inch.
Samsung va incepe sa vanda noua tableta incepand din perioada aprilie-iunie, la un pret care deocamdata nu a fost anuntat. 
Stylusul poate fi folosit pentru a scrie pe ecran, dar si pentru a desena sau a evidentia cuvinte.

duminică, 24 februarie 2013

Qualcomm anunţă Snapdragon 200 şi 400: quad-core şi Dual SIM Dual Active


După ce a anunţat, în luna ianuarie a acestui an, două familii noi de soluţii integrate, Snapdragon 600 si Snapdragon 800, producătorul Qualcomm a actualizat şi gamele inferioare de produse prin lansarea modelelor Snapdragon 200 şi Snapdragon 400. Dacă modele din ianuarie sunt succesoarele familiilor curente Snapdragon S4 Pro şi S4 Prime, noile produse vor înlocui gamele inferioare S4 Play şi S4 Plus.
Cel mai mic dintre aceste modele, Snapdragon 200, va oferi un nucleu ARC Cortex-A5 în configuraţie quad-core care va fi tactat la 1,4 GHz. Acesta va include un procesor grafic modest, Adreno 203, un procesor de imagine capabil să lucreze cu senzori de până la 8 MP şi modem radio 2G/3G cu compatibilitate GSM sau CDMA, destinaţia lui fiind smartphone-urile cu preţ scăzut.  Aceste modele vor oferi suport pentru doua cartele SIM, modul de lucru suportat fiind Dual SIM Dual Standby. Familia de chipuri cuprinde două modele, MSM8225Q şi MSM8625Q
Cuprinzând soluţii mai puternice ale căror destinaţii sunt modelele mid-range, Snapdragon 400 va fi oferit fie în configuraţii Krait dual-core tactate la 1,7 GHz, fie în configuraţii ARM Cortex-A7 quad-core tactate la 1,4 GHz. Nucleul grafic va fi însă acelaşi, noul Adreno 305, la lista specificaţiilor adăugându-se streamingul wireless Miracast, suport pentru senzori foto de până la 13 MP şi modem radio HSPA+. O noutate este suportul bogat pentru mai multe cartele SIM, Qualcomm urmând să ofere atât configuraţii Dual SIM Dual Standby cât şi Dual SIM Dual Active, cel din urmă fiind o raritate în lumea smartphone-urilor pentru ca permite utilizarea nerestricţionată a două cartele în paralel. Snapdragon 400 este o familie mai numeroasă, aceasta cuprinzând în acest moment nouă chipuri: MSM8226, MSM8626, MSM8230, MSM8630, MSM8930, MSM8030AB, MSM8230AB, MSM8630AB şi MSM8930AB.
Conform Qualcomm, terminalele bazate pe noile chipuri din familiile Snapdragon 200 şi 400 vor ajunge pe piaţă în cursul acestui an.

Kyocera Torque, telefonul ultrarezistent de 99 de dolari, promovat de Bear Grylls


Se pare că supravieţuitorul Bear Grylls poate trece de multe, dar nu şi de o zi de distracţie cu nişte copii mici, mai solicitanţi decât supravieţuirea în natură. Cel puţin asta e tema noului spot publicitar, prin care Bear promovează telefonul Kyocera Torque.
 
Kyocera Torque, telefonul ultrarezistent de 99 de dolari, promovat de Bear Grylls (Video)

Acesta este un model rezistent, cu preţ de 99 de dolari şi care poate supravieţui contactului cu apă şi şocurilor. Handsetul poate fi scufundat în apă şi abuzat precum vedeţi în clipul din acest articol. Kyocera Torque vine cu suport 4G LTE şi are dotări modeste, precum Android 4.0 ICS şi o rezoluţie de 480 x 800 pixeli. Jelly Bean va sosi şi el destul de rapid pe acest model, conform PR-ului companiei Kyocera.

Torque are sub carcasa un procesor Qualcomm Snapdragon dual core de 1.2 GHz, 1 GB RAM, iar în spate are o cameră de 5 megapixeli. Alte dotări includ o baterie de 2500 mAh. Handsetul rezista la impacturi dure şi poate fi scufundat timp de 30 de minute sub apă. În plus, terminalul va funcţiona fără probleme la minus 22 de grade, iar dacă vă tentează acest model el va debuta în SUA pe 8 martie, la preţul de 99 de dolari. 

Samsung Galaxy S IV NU va folosi procesor Exynos și ecran AMOLED, afirmă o sursă de încredere


Surpriză zilei este faptul că Samsung Galaxy S IV ar urmă să nu folosească tehnologiile specifice Samsung, precum ecrane AMOLED sau procesorul Exynos. Informația vine de la o sursă sigură a site-ului Sammobile, care nu prea a dat greș când vine vorba de astfel de scăpări.
 
Samsung Galaxy S IV NU va folosi procesor Exynos și ecran AMOLED, afirmă o sursă de încredere
 
Se pare că Samsung ar fi ales un alt CPU din cauza unor probleme cu supraîncălzirea celei mai noi generații de Exynos. Sursa confirmă că Galaxy S IV va fi bazat pe un procesor Snapddragon 600, cu frecvență de 1.9 GHz, adică 0.2 GHz mai puternic decât HTC One. Handsetul de nouă generație va avea și 2 GB RAM și va sosi în versiuni de 16, 32 și 64 GB..  
 
Se readuc în actualitate și zvonurile că handsetul va avea un display Full HD de 4.9 inch, un SoLux Display, care ar putea fi similar cu LCD 3 de pe HTC One, deci se renunță și la AMOLED. Revenind la sursă scaparilor, ea a menționat și că noul device măsoară 7.7 mm în grosime, cântărește 138 de grame și va avea un buton Home și butoane touch. Avem și o veste bună pentru cei care nu au apreciat designul lui Galaxy S III: se va reveni la un design mai pătrățos, ca la Galaxy S II și se va folosi un spate din plastic și margini din aluminiu.  
 
Cum sună acest flagship în aceste condiții? Dezamăgitor sau ca o veste bună?

Samsung Orb este o noua modalitate de a face panorame la 360 de grade, vine pe Galaxy S IV


Samsung Galaxy S IV nu mai este de ceva vreme un mister pentru noi, iar acum terminalul incepe sa ni se dezvaluie si pe partea software. Se pare ca pe noul venit vom avea o functie echivalenta cu Photo Sphere din Android 4.2, sub numele de Samsung Orb.
 
Samsung Orb este o noua modalitate de a face panorame la 360 de grade, vine pe Galaxy S IV

E drept ca Photo Sphere nu e perfect, avand unele probleme cu alipirea portiunilor din panorama, dar poate ca Samsung a reusit sa vina cu o solutie mai reusita. Camera de 13 megapixeli a lui Samsung Galaxy S IV va realiza o imagine sferica panoramica la 360 de grade si e posibil ca Orb sa ajunga si pe Galaxy S III si Note II printr-o actualizare software.

Cei de la Android Geeks, care au vazut aceasta functie a camerei la lucru afirma ca ea este mai buna decat Photo Sphere, care a debutat pe Android 4.2 si Google Nexus 4. Sursa scaparii tine sa mentioneze faptul ca Orb se afla in stadiu beta si ca ar putea sa nu fie gata pentru debutul telefonului din martie, deci ar putea sosi de abia cand vine si telefonul magazine, poate in aprilie sau mai.

wibiya widget