aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 31 martie 2013

Cum s-a topit un telefon Nexus S pus la incarcat. Marturia unei utilizatoare pentru Mashable


Cum s-a topit un telefon Nexus S pus la incarcat. Marturia unei utilizatoare pentru Mashable. FOTO
Experienta ingrozitoare traita de o femeie din Statele Unite ale Americii. Telefonul mobil era s-o ucida.
Kirsten Zastrow a povestit pentru Mashable experienta ingrozitoare traita in propriul dormitor intr-o noapte, dupa ce si-a pus telefonul la incarcat pe noptiera.
In timpul noptii, aceasta a fost trezita de cateva sunete ciudate facute de telefon, ca sa vada imediat ca aparatul sau, un Nexus S, se topeste in fata ochilor.
"Este infiorator sa te gandesti ce s-ar fi putut intampla cu casa daca nu eram in camera", a declarat femeia pentru Mashable.

Cum să aflați aplicațiile care utilizează resurse inutil și duc la consumul ridicat al bateriei (Android)


Un aspect important de reținut este faptul că nu doar producătorii au nevoie să-și utilizeze resursele spre îmbunătățirea duratei de viață a acumulatorului dispozitivului. Într-un final este foarte mult alegerea utilizatorilor ce aplicații instalează și orice modificări care sunt aduse sistemului. Astfel, toți suntem predispuși la câteva surprize neplacute.
 
WakeLock Detector

Nu este un secret faptul că nu toți dezvoltatorii reușesc să gestioneze resursele aplicațiilor lor corect, astfel încât să funcționeze bine de la prima încercare sau chiar după câteva. De asemenea, este din ce în ce în ce mai greu pentru dezvoltatori să lanseze aplicații care sunt compatibile cu toate configurațiile hardware diferite. Din fericire, cu cât mai multe aplicații sunt disponibile pe Store, cu atât mai mult beneficiem de o mare de alternative pentru aproape orice soluție. Cel mai important lucru este de a descoperi care dintre ele funcționează în parametrii normali și merită instalată. Cu atât mai mult cu cât potențial de a achiziționa o aplicație care nu funcționează corect și apoi să ratăm fereastra de restituire este mare.
 
WakeLock Detector Screenshot

Ce reprezintă Wake Lock? Wake lock se referă la unul sau mai multe evenimente care țin dispozitivul în stare (semi)activă, chiar și cu ecranul stins și previn procesele de conservare a bateriei. Aceasta poate fi în cea mai mare parte cauzată de aplicații care rulează procese diferite în fundal atunci când nu ar trebui. Ce se poate face cu privire la acest aspect este să utilizați excelenta aplicație numită Wake Lock Detector de la UzumApps. Aceasta este capabilă de a descoperi aplicații care mențin active fără motiv CPU-ul sau orice altă resursă hardware, cum ar fi ecranul sau senzorul de atingere. Odată găsite, nu mai trebuie decât să decideți spre păstrarea sau îndepărtarea aplicației pentru a găsi o alternativă mai bună. Wake Lock Detector este oferit complet gratuit pe Store.

sâmbătă, 30 martie 2013

Procesorul Samsung Exynos 5 Octa suportă toate cele 20 de benzi LTE


Pentru cei care se întreabă ce se întâmplă la Samsung, având în vedere că 70% dintre primele modele Galaxy S4 vor avea procesor Snapdragon 600 şi nu Exynos 5 Octa, ei bine nu e vina modemului de conectivitate. Nu există nici o problemă în această privinţă, deoarece chipul Exynos 5 Octa aduce suport pentru toate cele 20 de benzi LTE.
 
Procesor Exynos 5 Octa

Samsung a clarificat acest lucru pe Twitter, oferind detalii despre potenţialul de conectivitate al chipului său. Se pare că acest chip va veni la pachet cu conectivitate în multiple benzi pe versiunea GT-I9500 de Galaxy S4, cea cu benchmark-urile atât de bune descoperite recent. Pentru cei care vor cifre, Samsung pregăteşte o primă transă de 10 milioane de unităţi Galaxy S4, dintre care doar 3 milioane vor avea procesoare Octa core.

Iniţial ar fi trebuit ca procesoarele Snadpragon să ajungă pe modelele din SUA, dar acum ele vor ajunge pe tot globul. În 2012 Samsung Galaxy S III a avut de suferit din cauza aşteptării procesorului Exynos, iar acum, de vreme ce Samsung vrea să vândă 40 de milioane de unităţi Galaxy S4 în doar 3 luni, producătorul face tot ce e posibil pentru a livra unităţile la timp.

Lenovo ar putea cumpăra segmentul mobil de la NEC pentru a se impune pe piaţa Android


În ultima vreme Lenovo şi-a făcut apariţia în diferite zvonuri şi ştiri legate de o posibilă achiziţionare a companiei BlackBerry. Ei bine acum aflăm că Lenovo ar putea de fapt să cumpere zona de mobile de la NEC, pentru a impulsiona creşterea smartphone-urilor sale Android.
 
Lenovo Dual Screen Smartphone

NEC se remarcă de obicei prin terminalele din seria Medias, care fie sunt foarte bine dotate, fie abuzează de inovaţie, dacă pot să zic aşa. E vorba despre acele handseturi dual display, mereu aduse la CES şi MWC şi niciodată destul de populare încât să se lanseze pe piaţa globală. Se pare că segmentul de mobile de la NEC suferă din cauza lipsei de profit şi e posibil să fie deja de vânzare.

NEC este o companie japoneză, care nu a abordat zona de terminale mobile de prea mult timp, ei experimentând mai degrabă decât să producă device-uri în masă. Lenovo, dacă va prelua acest segment va folosi tehnologiile revoluţionare NEC şi va trece la producţia de masă. Lenovo cu BlackBerry şi NEC la pachet ar deveni o companie redutabilă, nu credeţi?

vineri, 29 martie 2013

Cosmar cibernetic, usor de realizat: cum poti lasa fara internet un intreg continent


atac ciberneticProtv Ad
Pentru a ataca cibernetic o tara sau a lasa fara internet un intreg continent nu ai nevoie de echipament sofisticat, ci de un costum de scafandru si de un topor, scrie businessinsider.
Atacul cibernetic din aceasta saptamana care a incetinit internetul la nivel global a fost numit unul dintre cele mai importante de pana acum de experti in securitate informatica. Puterea atacului a fost de 300 gigabiti pe secunda. Asta este nimic pe langa intreruperea a 1.28 terabiti folosind doar un topor, relateaza sursa citata.

Miercuri, paza de costa din Egipt a prins trei scafandri care incercau sa taie o line de cablu ce apartine companiei Telecom, ce detine monopolul ca provider de internet in aceasta tara. Politia a oprit o barca de pescuit si a arestat barbatii care incercau sa taie un cablu submarin in apele din Alexandria a anuntat purtatorul de cuvant al politiei egiptene.
Cablul pe care incercau sa-l taie barbatii este SEA-ME-WE 4, una dintre principalele linii de conexiune intre Asia si Europa, ce porneste din Franta pana in Malaezia si care leaga Italia de Nordul Africii, de Orientul Mijlociu si de Sudul Asiei. Barbatii sunt retinuti acum de politia din Egipt pentru interogari.
Infrastructura de internet este asigurata de mii de cabluri ingropate in pamant si pe sub mare si care sunt vulnerabile atacurilor si sabotajelor, conform businessinsider.com. Daca un astfel de cablu principal este taiat traficul de net este preluat de linii secundare si astfel devine mult ingreunat. Nu este foarte greu sa anihilezi astfel de conexiuni intr-o perioada scurta de timp.
Nu este clar daca incidentul este legat de problemele tehnice pe care operatorul de cablu SEACOM le-a declarat saptamana trecuta ca afectand liniile de cablu ce legau Europa de Africa si Asia. Atunci utilizatorii de net din Egipt au raportat o viteza mai redusa a internetului pe tot cuprinsul tarii.

Utilizatorii Facebook sunt ţinta unui nou atac de tip phishing


Mai mulţi utilizatori ai reţelei sociale Facebook au fost ieri ţinta unui atac de tip phishing. Ei au primit în căsuţa de mail un mesaj ce părea să fie trimis chiar de către reţeau de socializare şi îi invita să-şi schimbe parola. În mod evident, cine a făcut acest lucru a furnizat de fapt parola către un grup de persoane răuvoitoare ce vor controla respectivul cont de Facebook. Mai jos găsiţi o captură de ecran cu mesajul pe care l-a primit unul din redactorii Go4it. O analiză rapidă a sa ne convinge că nu este unul oficial.
Mesajul care vă păcăleşte să furnizaţi parola

Mesajul care vă păcăleşte să furnizaţi parola

Mesajul este trimis de pe un cont de mail @facebookmail.com, însă acest domeniu nu aparţine reţelei de socializare. Textul de la final include o adresă din Statele Unite, pentru a face mesajul cât mai autentic. Celor care au primit un astfel de mesaj le recomandăm să-l şteargă sau să-l marcheze ca Spam

Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo


Dispozitivele mobile cu acces la internet şi receptor GPS nu mai sunt de mult o raritate, aşa că Google s-a gândit la o modalitate pentru a îmbunătăţi calitatea pozelor obţinute folosind camera foto de pe telefonul mobil, ţinând cont de condiţiile meteo care pot influenţa performanţele acesteia.
Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo

Google brevetează camera foto care ţine cont de prognoza meteo

Dacă până acum receptorul GPS nu avea altă utilitate pentru camera foto decât adăugarea în EXIF-ul pozelor a coordonatelor de localizare, în scopul de facilita sortarea mai uşoară a imaginilor în funcţie de locaţia unde au fost obţinută, inginerii Google au găsit o întrebuinţare nouă, ce poate afect în mod direct performanţele camerei foto.
Mai exact, Google intenţionează să utilizeze coordonatele GPS şi conexiunea la internet pentru a obţine o prognoză meteo personalizată, relevantă pentru locaţia utilizatorului şi momentul din zi, pe baza căreia reglajele camerei foto sunt ajustate automat pentru obţinerea unor poze la calitate optimă. Cu noua funcţie, posesorii de smartphone şi tablete Android ar putea obţine poze mai bune în zilele înnorate, balansul de alb şi saturaţia de culoare fiind ajustate dinainte la valorile ideale. Lista parametrilor care pot fi personalizaţi în funcţie de condiţiile meteo include şi tonalitatea de culoare, claritate şi contrast.
În afară de poze, procedeul descris în aplicaţia pentru patent poate fi aplicat şi secvenţelor videofilmate, sau apeluri video preluate cu ajutorul camerei frontale.
Desigur, în timp ce noul brevet dă câteva indicii despre surprizele pregătite de Google pentru viitoarele generaţii de tablete şi smartphone, acesta nu include un interval de lansare şi nici garanţia că invenţiile prezentate chiar vor ajunge să fie incluse în produse comerciale.

CyanogenMod oferă control Pie cu cele mai recente versiuni de test ale ROM-ului


Pie Controls - cum au fost denumite, au văzut prima implementare odată cu funcția Labs, disponibilă în browser-ul standard Android 4.0 și introdusă de cei de la Google. Ulterior, implementarea a evoluat pentru a fi folosită în orice interfață a sistemului de operare, datorită ingeniozității celor care dezvoltă un alt ROM personalizat pentru Android, numit Paranoid.
 
CyanogenMod Pie Controls

Paranoid a fost în principiu dezvoltat pentru dispozitivele Nexus, deși implementări bazate pe această soluție au fost lansate și pentru alte terminale. ROM-ul personalizat oferă posibilitatea de a schimba modalitatea de afișare, pentru fiecare aplicație în parte sau întreg sistemul, între tabletă, phablet sau smartphone - modificând setările de dpi. Având în vedere că modul tabletă pe un ecran mic, de 4-5-inch poate fi mai greu de controlat, au fost introduse Pie Controls, care oferă și funcția de sistem de notificare.

CyanogenModROM-ul personalizat numărul 1 pentru Android, a decis adoptarea Pie Controls, care au devenit atât de cerute în ultimul timp. Implementarea celor de la CM este destinată în principal pentru dispozitivele care oferă butoane software pe ecran. În asemenea cazuri, ROM-ul pune la dispoziție setări pentru a ascunde butoanele și a beneficia de dimansiunea crescută a spațiului utilizabil și a folosi Pie Controls ca mijloc de navigare și de a urmări diversele notificări. Implementarea într-un stadiu incipient a Pie Controls poate fi găsită în cele mai recente versiuni nightly.

Samsung a primit numeroase brevete în 2012, cu mult mai multe decât rivalii săi


Samsung s-a înarmat puternic în 2012, primind foarte multe brevete, în special cele legate de telefonia mobila. E ştiut faptul că Samsung nu a avut chiar un an bun în privinţa proceselor pe bază de brevete şi a avut de plătit 1 miliard celor de la Apple, plus confruntarea cu produse interzise la vânzare pe anumite pieţe.
 
Samsung a primit numeroase brevete în 2012, cu mult mai multe decât rivalii săi

Samsung vrea să evite astfel de situaţii pe viitor şi astfel în ultimele 12 luni au primit mai multe brevete decât orice altă companie din domeniul telecom. Rămâne de văzut dacă această companie sud-coreeana strânge brevetele pentru a ataca, sau doar pentru a se apăra de rivali că Apple, Nokia şi poate chiar şi HTC. În mod interesant, Samsung are acum cele mai multe brevete pe zona de mobile din lume, chiar mai multe decât Nokia şi Microsoft.

Datele oficiale arata că 25% dintre brevetele depuse în 2012 erau bazate pe tehnologii mobile, iar numărul este în creştere, pe măsură ce tabletele şi telefoanele devin tot mai populare. Evident, când se ajunge în tribunale nu mai contează numărul, ci calitatea şi unicitatea brevetelor... Să vedem dacă Galaxy S4 va ajunge în magazine teafăr şi nevătămat!

Samsung lansează un magazin de servicii, conţinuturi şi aplicaţii


Samsung avea un magazin propriu de aplicaţii pentru Android, dar acesta nu arăta prea bine la capitolul interfaţă şi nici comunitatea din jurul său nu era bine construită, deoarece nu vedeam review-uri sau prea multe steluţe acordate jocurilor, de exemplu. Ei bine, Samsung a prezentat oficial noul său magazin de conţinuturi, servicii şi aplicaţii.
 
Samsung lansează un magazin de servicii, conţinuturi şi aplicaţii

Acest serviciu se vrea a fi un rival pentru iTunes, Google Play şi chiar şi magazinul arătos al celor de la LG, de pe telefoanele Android. Avem de-a face aici cu un soi de portal, o platformă care le oferă clienţilor conţinuturi şi servicii specifice Samsung. Printre ele se număra aplicaţii pentru televizoarele Samsung, smartphone-uri şi tablete. Încă nu ştim dacă acest magazin se limitează la a funcţiona doar pe gadgeturi Samsung sau şi pe alte device-uri, dar e probabil să fie exclusiv pentru terminale Samsung.

Numele oficial al serviciului este Samsung Content & Services şi am remarcat deja că site-urile de ştiri Apple s-au grăbit să numească serviciul o clonă de iTunes. Portalul are şi o secţiune Find My Mobile, care funcţionează cam ca Find My iPhone de la Apple. E posibil ca acest magazin să fi fost lansat în pregătirea debutului lui Tizen OS şi să nu fie neapărat legat de Android...

Samsung Galaxy S4, la inaltimea asteptarilor la benchmarkuri


Samsung Galaxy S4, la inaltimea asteptarilor la benchmarkuri
Cel mai nou Android de la Samsung s-a lansat pe 15 martie in cadrul unei ceremonii spectaculoase care a avut loc la New York.
Jurnalistii de la SamMobile au testat cum functioneaza varianta de Samsung Galaxy S4 cu procesor Exynos 5 Octa. Testele in cauza sunt AnTuTu si Quadrant, care analizeaza procesorul, memoria RAM si spatiul de stocare. 
Samsung Galaxy S4 a reusit sa spulbere concurenta. Smartphone-ul a batut toate celelalte gadgeturi ale momentului, incluzand aici HTC One si Sony Xperia Z.
Pentru Galaxy S4, compania a optat pentru doua tipuri de procesoare, Exynos 5 Octa si Snapdragon 600.
Noul telefon lansat de Samsung va fi disponibil in 155 de tari de la sfarsitul lunii aprilie. Telefonul are un ecran Super AMOLED de 4,99 inch la rezolutia 1920x1080p, ceea ce inseamna o densitate de pixeli de 441. Camera foto principala este de 13 MP.

Download Google Chrome 26. Browserul vine cu mai multe imbunatatiri


Download Google Chrome 26. Browserul vine cu mai multe imbunatatiriNoua versiune a browserului are o interfata mai placuta si se bucura de un upgrade pe partea de securitate.
Daca esti fan al browserului Chrome, afla ca acum poti sa iti descarci versiunea cu numarul 26, indiferent daca ai un Mac sau un calculator cu Windows sau Linux. Noul Google Chrome vine cu cateva imbunatatiri importante. Interfata a fost modernizata, iar la capitolul securitate se remarca un progres.
Una dintre functiile noi este Ask Google for suggestions, care verifica daca nu ai mancat litere la scrierea mailurilor, inclusiv in cazul in care scrii in limba romana. Corectarea gramaticala este activata, deocamdata, doar pentru limba engleza.
Fanii browserului se vor bucura sa descopere ca acum pot avea mai multe profiluri pe acelasi calculator. 

Vanzarile de tablete le vor surclasa pe cele de desktopuri pentru prima oara


Vanzarile de tablete le vor surclasa pe cele de desktopuri pentru prima oara
Un studiu al International Data Corporation arata ca 2013 va fi anul in care calculatoarele vor fi lasate in urma de tablete.
Cu peste 128 de milioane de unitati vandute in 2012, piata tabletelor a crescut cu 78,4% fata de anul anterior, pentru 2013 estimandu-se o crestere de aproape 50%, pana la 190 de milioane de unitati vandute. Ritmul sustinut ar putea duce la o cifra record in 2017 (350 de exemplare), una peste cea a calculatoarelor vandute, conform unui studiu realizat de compania International Data Corporation.

Principalii competitori sunt Apple si Samsung, americanii detinand 43,1% din piata (in scadere de la 51,7% in 2011). Compania coreeana si-a dublat cota, de la 7,3% in 2011 la 15,1% in 2012. Microsoft este la mare distanta de cele doua firme, compania fondata de Bill Gates reusind sa vanda doar 900.000 de tablete Surface.

Pe de alta parte, in materie de dispozitive conectabile la internet (telefoane si tablete), Samsung conduce cu 21,2% cota de piata, mare parte din aceasta datorandu-se liniei de smartphone-uri Galaxy. Apple are "doar" 20,3% din piata dar castigurile sunt mai mari decat cele ale companiei coreene.

Samsung Galaxy S4 in varianta cu procesor Exynos 5 Octa va avea 4G


Samsung Galaxy S4 in varianta cu procesor Exynos 5 Octa va avea 4G
Telefonul Samsung Galaxy S4, lansat pe 15 martie la New York, are doua echipari diferite atunci cand vorbim de procesor.
Samsung a anuntat, pe contul sau de Twitter, ca modelul Galaxy S4 cu procesor Exynos 5 Octa va putea opera cu retelele 4G. 
Acest anunt confirma faptul ca tehnologia LTE nu a fost un factor in decizia sud-coreenilor de a scoate pe piata telefonul cu doua tipuri de procesoare: Snapdragon 600 de la Qualcomm si Exynos 5 Octa.
Aceasta decizie de a avea doua tipuri de procesoare ar fi fost luata deoarece compania Samsung nu ar fi fost capabila sa produca suficiente procesoare Exynos 5 Octa in timp util, scrie SamMobile

Windows Phone Surface N. Cum arata smartphone-ul transparent cu ecran 4K


Windows Phone Surface N. Cum arata smartphone-ul transparent cu ecran 4K. VIDEO
E subtire, are un ecran de o super-rezolutie 4K si pe deasupra este si transparent. Ce poate fi mai frumos de atat?
Este vorba despre Windows Phone Surface N, care din nefericire ramane doar un concept, insa unul fantastic.

Telefonul, realita de catre KuanGaa de la Mediaworks, a fost prezentat intr-un videoclip extrem de spectaculos.
Din clip se vede ca acest concept presupune ecran holografic si camera foto Lytro, cu care poti focaliza ulterior in ce zona a ecranului doresti.

joi, 28 martie 2013

Samsung Galaxy S4, când ajunge în Europa și cu ce preț

Samsung, unul dintre cei mai mari prodcuători de dispozitive electronice şi IT&C, daca nu cel mai mare. Cei de la Samsung au prezentat vineri noul terminal Samsung Galaxy S4, dar la ce preţ va ajunge noul smartphone în Europa?
samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania
Conform unor rapoarte din piaţă, citate de NDTV GADGETS,  noul Samsung  va ajunge pe rafturiile magazinelor la începutul lunii aprilie şi va avea preţul de 579 de dolari în SUA şi de 650 de euro pe pieţele din Europa.
Terminalul vine cu un ecran Super AMOLED de 4.99 inci şi o rezoluţie de Full HD de 1920 x 1080 pixeli.
În ceea ce priveşte puterea de procesare, Galaxy S 4 vine cu ceva. Terminalul este dotat în funcţie de ţară cu un procesor octa-core de 1.6 Ghz sau un quad-core de 1.9 Ghz.
Galaxy S 4 are o memorie RAM de 2 GB, o memorie internă ce poate ajunge la 64 GB, o cameră principală de 13 megapixeli şi una frontală de 2.1 megapixeli.
Terminalul are o baterie cu o capacitate de 2.600 mAh şi va rula cu Android 4.2.2.
Telefonul are un ecran și o baterie de dimensiuni mai mari şi o ramă foarte îngustă, toate găzduite de o carcasă ușoară (130 g) și subțire (7,9 mm). Samsung Galaxy S 4 este mai subțire și totodată mai puternic, fiind disponibil la lansare în două variante de culoare – Black Mist și White Frost – alte culori urmând să fie lansate pe parcursul anului.
SAMSUNG GALAXY S4 și-a zdrobit întreaga concurență cu noile funcții inteligente și anume : senzor infraroşu, dar şi senzorul de temperatură şi umiditate.
samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania-1samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania-2samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania-3samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania-4samsung-galaxy-s-4-pret-europa-pret-romania-5

Un centru de IT si industrii creative se va infiinta la Cluj-Napoca

Un centru de IT si industrii creative se va infiinta la Cluj-Napoca
Proiectul are valoarea de 10 milioane de euro, spun autoritatile locale.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anuntat, miercuri, ca in zona Lomb va fi construit un Centru Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT, unde se vor putea produce filme, investitia ridicandu-se la circa 10 milioane de euro, potrivit Mediafax.
Emil Boc a declarat ca s-a finalizat licitatia pentru constructia centrului, centru care "va dinamiza mediul de afaceri clujean si va raspunde nevoilor de dezvoltare inclusiv in domeniul cinematografiei".
"Cluj-Napoca va deveni un oras important din punct de vedere cinematografic, nu numai prin festivalurile de film TIFF si Comedy, ci si prin posibilitatea de productie cinematografică. Vor fi spatii pentru producţia de film si, daca lucrurile vor merge bine, intr-un viitor pe termen mediu, pe dealurile Lombului ne putem gandi si la un Hollywood de Cluj sau Buftea de Cluj. Proiectul are o valoare de circa 10 milioane de euro", a spus Boc.
Potrivit acestuia, in urma licitatiei organizata de Primarie, a fost declarata castigatoare asocierea dintre firmele Valve International cu RDV Construct, White Star International si Team Net Engineering, care a avut pretul cel mai scazut.
"Pretul iniţial de licitatie a fost estimat la 52 de milioane de lei, iar licitatia a fost adjudecata cu 42 de milioane de lei", a afirmat Boc. Durata de executie a Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative si IT este de 24 de luni.

Am trecut peste cel mai mare atac cibernetic din istorie

Am trecut peste cel mai mare atac cibernetic din istorie
Lupta dintre o companie de gazduire a paginilor web si un grup de utilizatori antispam a reusit sa produca, ieri, incetinirea Internetului prin cea mai puternica lovitura de pana acum.
Spamhaus, un grup care lupta impotriva emailurilor nedorite si compania olandeza Cyberbunker au reusit sa dea Internetul peste cap prin cel mai mare atac cibernetic din istorie, mai multe companii ce lucreaza in online avand foarte multe probleme ieri. Grupul cu sedii in Londra si Geneva a trecut firma din Olanda pe lista neagra a distribuitorilor de spam-uri, miscarea fiind urmata de un atac fara egal: nu mai putin de 300 de milioane de biti pe secunda  de date lovind serverele Spamhaus.

"Imaginati-va o autostrada pe care ajung brusc mii de masini, suficiente cat sa sufoce traficul, sa faca imposibile chiar si folosirea intrarilor si iesirilor. Asa a fost atacul de ieri", a declarat pentru BBC profesorul Alan Woodward, expert in securitate cibernetica la University of Surrey.

Partile implicate se invinovatesc una pe cealalta pentru aceasta lovitura fara precedent. Sven Olaf Kamphuis, purtatorul de cuvant al olandezilor de la Cyberbunker, spune ca "Spamhaus abuzeaza de putere prin invivotirea companiilor cu afaceri in online", in timp ce Steve Linford, directorul executiv al grupului de lupta anti-spam este de parere ca ura cu care sunt privite actiunile de protectie a utilizatorilor de internet va mai cauza si alte atacuri.
 

miercuri, 27 martie 2013

Reclamele agresive din jocurile de Android colecteaza datele personale ale utilizatorilor

Reclamele agresive din jocurile de Android colecteaza datele personale ale utilizatorilor
Conform Bitdefender, in jur de 13% din cele mai cerute jocuri care functioneaza cu sistemul de operare al Google aduna datele utilizatorilor, ulterior acestea putand fi vandute companiilor de publicitate.
Dupa ce a cercetat 130.000 de aplicatii pentru Android, Bitdefender, liderul pietei romanesti de solutii antivirus, a ajuns la concluzia ca aproape 13% din cele mai populare jocuri contin reclame agresive care pot trimite numarul de telefon al utilizatorilor catre terti. Reclamele pot colecta datele utilizatorilor, date ce pot vandute sau distribuit companiile de publicitate sau altor entitati, fara a informa utilizatorul in mod explicit cu privire la acest lucru.

Unul dintre aceste jocuri este Speed Parking 3D, locul 35 in Google Play in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite in România, cu peste 4 milioane de utilizatori activi. Jocul solicita diverse informatii de care poate sau poate sa nu aibă nevoie pentru functionare, printre care si  numarul de telefon. In descrierea Google Play se arata ca "aplicatia determina numarul de telefon si ID-ul de gadget, daca un apel este activ, precum si numarul de la distanta conectat printr-un apel".

Alte aplicatii din topul celor mai descarcate in Romania care inregistrează informatii confidentiale de care n-ar avea nevoie sunt Fingerprint Lock Scanner, care incarca numarul de telefon catre baze de date terte sau Rubik’s Cube 3D si Speedtest.net care, in plus, inregistrează si locatia utilizatorului. Mai mult decat atat, Rubik’s Cube 3D accesează si fotografiile din terminal.

Ecranul urmatorului tau smarthphone ar putea fi din safir

Ecranul urmatorului tau smarthphone ar putea fi din safir
Urmatorul val de smartphone-uri si tablete ar putea avea ecrane superrezistente, placate cu o piatra pretioasa.
Safirul fabricat este o substanta deja folosita pentru armura unor vehicule militare. Este aproape indestructibil si deja este folosit pe ecranele de dispozitive mobile, potrivit unui raport din Technology Review MIT.

Safirul este al doilea material-de pe planeta ca greutate, fiind in spatele diamantulu. Potrivit raportului MIT, un ecran de safir pentru un smartphone nu s-ar rupe atunci cand acesta ar cade si nu ar putea fi zgariat cu o cheie de masina sau de un trotuar.

"Sunt convins ca unii (producatorii) vor incepe testarea cu apa si lansarea unor smartphone-uri high-end utilizand safir in anul 2013," Eric Virey, un analist pentru piata Developpement Yole, a declarat în raport.

In prezent, Apple foloseste safir pentru a proteja lentila camerei pe iPhone 5.
Safirul fabricat se produce prin topirea oxidului de aluminiu, care se cristalizeaza in safir, permitandu-i sa se raceasca iar apoi este taiat cu o sarma de diamant.
Insa, o problema ar putea fi pretul. In prezent, un ecran facut din safir pentru un smartphone ar costa aproximativ 30$, comparativ cu 3$ pentru ecranele efectuate de Corning Gorilla Glass, capacul de protecție, care exista pe un miliarde de dispozitive.

Raportul estimeaza ca safirul ar fi de aproximativ de trei ori mai puternic decat Gorilla Glass, dar purtatorul de cuvant al Corning Daniel Collins, a spus ca, compania nu este prea ingrijorata.

"Nu este clar pentru noi daca acest lucru ar putea oferi o performanta mai buna decat sticla reala", a scris Corning Daniel Collins într-un e-mail.
"De asemenea, exista intrebari despre costurile si greutatea produsului, care trebuie sa fie abordate inainte de safir care ar fi un considerent serios pentru cererile de piata."
Collins a remarcat faptul ca Gorilla Glass poate fi modelat in curbe usoare si forme multiple, fara a pierde puterea.
Compania spune ca produsul sau cel mai recent, Gorilla Glass 3, va fi produs pe smarthphone-uri in acest an si este de doua ori mai puternic fata de versiunile anterioare.

Virey a declarat costul pentru un ecran de safir care ar putea scadea la 20 de dolari in urmatorii ani, ceea ce ar putea fi suficient pentru a a da o sansa consumatorilor.

O alta alternativa ar fi foarte subtire (si mai putin costisitoare), capacele din safir care s-ar potrivi mai mult pentru ecrane de sticla si pentru o mai buna durabilitate.
"In cazul in care costurile pot ajunge suficient de scazute, acesti producatori pot avea o piata mare de asteptare pentru ei," Kevin Bullis, senior editor al MIT Technology Review, a scris in raport.

Cum arata noul buton HOME de la iPhone 5S. Imaginile au fost scapate pe Internet

Cum arata noul buton HOME de la iPhone 5S. Imaginile au fost scapate pe Internet
Alte imagini au fost scapate pe internet cu si despre noul iPhone 5S. Poate nu sunt nici aceste adevaratate, dar toate ne anunta un singur lucru: ne apropiem de lansare.
Asa cum se intampla inaintea marilor lansari de produse, pe internet apar mereu imagini cu bucati componente ale telefonului sau informatii "picante" despre acesta.

Asa s-a intamplat si de data aceasta, iar MacRumors sustine ca a reusit sa puna mana pe cateva bucati componente ale noului iPhone 5S, un model care ar urma sa apara undeva prin luna iunie a acestui an.

Sursa citata sustine ca in imagine apare atat noul buton HOME, cat si noul soft pentru vibratii.

marți, 26 martie 2013

Voltissimo - alimentatorul portabil care încarcă telefonul în 15 minute

Creaţie al unui producător japonez de periferice, Voltissimo este un încărcător portabil care promite să alimenteze bateria unui iPhone în doar 15 minute. Dispozitivul prevăzut cu doi conectori USB poate alimenta două dispozitive simultan şi are suficientă rezervă de energie pentru a încărca complet acumulatorul unei tablete sau smartphone.
Voltissimo - alimentatorul portabil care încarcă telefonul în 15 minute 
Voltissimo - alimentatorul portabil care încarcă telefonul în 15 minute
 
Alimentatorul Buffalo Voltissimo este disponibil în variantă cu acumulator de 4000 mAh şi 8000 mAh - suficient pentru a încărca bateria unui iPhone de două sau patru ori. În funcţie de acumulatorul instalat, dispozitivul cântăreşte 180 sau 285 grame.
Odată descărcat, alimentatorul Voltissimo poate fi încărcat în 47 - 94 minute folosind adaptorul AC inclus în pachet, sau de la orice PC echipat cu port USB, într-o perioadă de timp ceva mai lungă .
Alimentatorul Voltissimo poate fi încărcat în 47 - 94 minute folosind adaptorul AC inclus în pachet 
Alimentatorul Voltissimo poate fi încărcat în 47 - 94 minute folosind adaptorul AC inclus în pachet
 
Din păcate viteza mare de încărcare şi capacitatea generoasă de înmagazinare a energiei vin cu un preţ pe măsură. Buffalo oferă alimentatorul Voltissimo în nuanţe alb sau negru, contra sumei de 190 dolari pentru varianta cu acumulator de 4000 mAh şi 235 dolari pentru modelul cu acumulator de 8000 mAh.

Facebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentarii

Facebook a anunţat introducerea unei noi opţiuni pentru comentarii, ce va permite utilizatorilor să răspundă mai uşor la mesajele primite în propria pagină de profil.
Facebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentarii 
 
Facebook a adăugat o nouă opţiune pentru comentarii
 
Deşi banal pentru orice client email, butonul Reply nu exista până acum în listele de comentarii Facebook. Fără o astfel de opţiune, singura modalitate de a răspunde comentariilor lăsate de un utilizator anume era să adăugăm mesajul nostru în capătul listei, chiar dacă între timp alte persoane au lăsat comentarii înaintea noastră.
Cu opţiunea Reply putem ataşa răspunsuri pentru fiecare comentariu în parte, grupate în fire de conversaţie separate mult mai uşor de urmărit. Facebook sortează firele de discuţii în funcţie de importanţă, astfel încât cele mai active şi populare comentarii să rămână deasupra postărilor nou adăugate în listă.
Opţiunea Reply este utilă mai ales pentru în paginile cu aflux mare de vizitatori, unde numărul de mesaje postate este foarte mare 
 
Opţiunea Reply este utilă mai ales pentru în paginile cu aflux mare de vizitatori, unde numărul de mesaje postate este foarte mare
 
 
Potrivit reprezentanţilor Facebook, noua opţiune Reply este deosebit de utilă în paginile cu aflux mare de vizitatori, cum sunt cele dedicate vedetelor sau publicaţii. Posibilitatea de continua discuţia în fire separate de conversaţie, separate de lista principală de comentarii, uşurează mult interacţiunea între partenerii de discuţie păstrând conversaţiile Facebook într-o formă uşor de urmărit.

Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie

Puţin câte puţin, ecranele Full HD ajung la statutul de dotare standard chiar şi pentru portabile din clasa compactă, cum este şi acest model de 13.3 inch din gama Samsung Series 9.
Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie 
 
Gama de sisteme ultrabook Samsung Series 9 primeşte o nouă adiţie
 
Introduse în urmă cu 9 luni, laptopurile Samsung Series 9 au impresionat prin aspect şi supleţea construcţiei, chiar dacă unele detalii tehnice nu erau încă la nivelul competiţiei. Încercând să recupereze terenul pierdut, Samsung a actualizat laptopurile Series 9 cu un model de 13.3 inch echipat cu ecran Full HD.
Ecranul LED cu tehnologie "SuperBright" promite luminozitate cu 50% mai bună decât este posibil cu alte modele competitoare, dar nu dispune de interfaţă touch. Omisiunea i-ar putea dezamăgi pe unii dintre fanii sistemului Windows 8 şi pune în avantaj modelele competitoare care includ această dotare.
Din fericire adăugarea ecranului Full HD nu pare să fi modificat dimensiunile şi greutatea carcasei. Noul model Samsung Series 9 cu ecran de 13.3 inch măsoară puţin peste 1 cm grosime şi cântăreşte doar 1.16 kg. Cu toate acestea ne este pusă la dispoziţie o configuraţie performantă, cu procesor Intel Core i7 (Ivy Bridge) şi 4 GB memorie RAM, respectiv 256 GB spaţiu de stocare asigurat cu un dispozitiv SSD.
Acumulatorul instalat în carcasa cu finisaje premium şi un design specific produselor destinate pentru mediul de afaceri ar trebui să ofere până la 8 ore autonomie, potrivit estimărilor Samsung. Totuşi, experienţa obţinută cu modelul anterior, diferit doar prin folosirea unui ecran cu rezoluţie 1600 x 900 pixeli, ne arată că autonomia reală va depăşi cu greu pragul de 7 ore în regim office, sau mai puţin la vizionarea de filme şi navigare web.
Gândit să concureze cu sisteme ultrabook premium, cum este modelul Lenovo ThinkPad X1 Carbon, noul portabil Samsung Series 9 cu ecran de 13.3 inch ţinteşte din păcate către un domeniu de preţuri în general inaccesibil petru utilizatori obişnuiţi, din afara mediului de afaceri.

Huawei vrea sa bata Samsung Galaxy S4. Telefonul SF la care lucreaza chinezii

Huawei vrea sa bata Samsung Galaxy S4. Telefonul SF la care lucreaza chinezii
Compania vrea sa lanseze un smartphone cu ecran mare si procesor puternic, spun surse din China
Chinezii de la Huawei ar lucra acum la un telefon care sa fie un competitor direct pentru Samsung Galaxy S4, afirma surse din China. Noul model ar urma sa aiba, potrivit zvonurilor, un ecran de 4,9 inch si un procesor ARM Cortex-A15 in patru nuclee, la 1,8GHz.
Printre caracteristicile smartphone-ului aparute pe site-ul chinez se mai afla grosimea de numai 6,3mm, 2GB de RAM, GPU Mali T604, camera de 13MP si o baterie de 2600mAh.
Daca zvonurile se vor confirma, aparatul ar urma sa fie anuntat oficial in aprilie. El are dotari la fel de puternice premul Samsung Galaxy S4, insa pretul ar trebui sa fie mult mai mic.

Motorola X Phone. Cum arata telefonul inca neanuntat de compania americana

Motorola X Phone. Cum arata telefonul inca neanuntat de compania americana
Noul smartphone va avea sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean cu cateva customizari speciale.
Motorola ar urma sa anunte, la jumatatea lunii mai, noul X Phone, un gadget dotat cu sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean.
Pe Internet a aparut o randare, o imagine creata in functie de descrierile si de zvonurile oferite de o persoana apropiata echipei care lucreaza la Motorola X Phone, scrie gsmarena.
Deocamdata nu exista informatii oficiale, asa ca e posibil ca toata aceasta poveste sa se dovedeasca a fi falsa.
Motorola X Phone ar urma sa aiba un ecran de 4,7 inch la rezolutia 1280x 768. Telefonul va primi un chipset Snapdragon 800, iar bateria ar urma sa fie sanatoasa: 4000 mAh.
Este foarte posibil ca telefonul sa fie rezistent la apa, mai exact sa reziste timp de 30 de minute la o adancime de 1m. El va avea si Gorilla Glass 3, mai spune persoana care a oferit informatiile. Vestea proasta este ca aparatul nu va avea slot pentru un card microSD.

Facebook face inca un telefon impreuna cu HTC. Cand se lanseaza

Facebook face inca un telefon impreuna cu HTC. Cand se lanseaza
Noul gadget va avea un procesor puternic si un ecran destul de mare
Un nou telefon Facebook va fi realizat de compania lui Mark Zuckerberg impreuna cu HTC. Modelul a primit deja aprobarile din partea Federal Communications Commision, o institutie guvernamentala a SUA.
Smartphone-ul se numeste HTC Myst si se pare ca va fi lansat in aceasta primavara in Statele Unite de unul dintre cei mai mari operatori, AT&T, scrie Gizmochina.
Potrivit informatiilor cunoscute pana acum, gadgetul ar urma sa aiba un procesor dual-core la 1,6 GHz, iar ecranul ar trebui sa fie de 4,3 inch. Daca zvonurile se adeveresc, HTC Myst va avea 1GB de RAM si spatiu de 16GB. 
El va avea doua camere, una de 5MP si o alta de 1,6MP, iar sistemul de operare va fi Android Jelly Bean.
Presa de specialitate din SUA scrie ca telefonul va fi facut impreuna de Facebook si HTC, prin urmare va avea aplicatii oficiale ale retelei de socializare, intre care Facebook Messenger si Instagram.
Spre deosebire de HTC Status (foto jos), s-ar parea ca noul HTC Myst nu va avea un buton de Facebook dedicat.

Windows Blue in imagini aparute din greseala pe Internet

Windows Blue in imagini aparute din greseala pe Internet. GALERIE FOTO + VIDEO Cum arata
Noul sistem de operare de la Microsoft vine cu cateva feature-uri interesante.
Imagini cu Windows Blue, urmatoarea versiune a sistemului de operare de la Microsoft, a aparut pe Internet in aceeasi zi in care CEO-ul companiei, Steve Ballmer, a implinit 57 de ani. Este vorba despre Build 9364, care a fost compilat pe 15 martie si a fost disponibil pe site-urile de file sharing. Acesta include o parte dintre schimbarile pe care Microsoft le pregateste pentru update-ul lui Windows 8.
Engadget a postat primul filmulet care arata cum incepe procesul de instalare intr-o masina virtuala si cum arata noile feature-uri ale sistemului de operare:


Mai multe capturi de ecran au aparut pe Winforum si arata ca Microsoft a gandit o interfata cu casute putin diferite, care pot avea dimensiuni foarte mici. Exista si un control mai bun asupra optiunii prin care iti poti personaliza culoarea de fundal.
Pentru cei cu ecrane touch, exista posibilitatea de a misca degetul in sus, in partea de jos a ecranului, pentru a vedea lista de aplicatii.
Eficienta utilizatorilor ar trebui sa creasca, cu noile update-uri. Va exista un mod de vizualizare side-by-side pentru pana la 4 aplicatii, va fi si un buton de Share pe bara laterala, iar Internet Explorer 11 vine la pachet.
Un nou filmulet aparut pe Internet si contine detalii suplimentare:

Dell XPS 18, un hibrid desktop-tableta cu Windows 8. Gadgetul perfect pentru nehotarati VIDEO
Cu acest model, cei de la Dell intra pe o piata pe care mai activeaza Sony, Lenovo si Asus
Dell XPS 18 este un sistem all-in-one cu Windows 8 care joaca si rolul de tableta gigantica. Diagonala este de 18,4 inch, insa ai avantajul ca iti poti lua calculatorul acasa dupa ce iti termini programul la serviciu, de exemplu.
Produsul de la Dell vine in mai multe variante, cu procesoare Intel Core i3, i5 si i7, insa modelul care se va vinde in SUA cu 899 de dolari are sub carcasa un Pentium 2117U. La capitolul memorie, exista 8GB sau 8GB, iar spatiul este de 500GB pe HDD clasic sau un SSD de 32 pana la 512 GB.
Ecranul are rezolutia 1920x1080 si suporta touch in 10 puncte. La capitolul porturi, exista doua USB 3.0, un USB 2.0 pentru mouse si tastatura wireless, si un jack pentru casti/microfon. Mai gasim Bluetooth 4.0, si o camera web frontala la 720p.
Jurnalistii de la cnet s-au jucat cu noul gadget Dell XPS 18:

Cei de la Dell spun ca XPS 18 va fi pe piata pe 16 aprilie.

Brand-ul Apple, din ce in ce mai putin inspirational

Brand-ul Apple, din ce in ce mai putin inspirational
Gigantul american este perceput ca fiind mai putin inspirational decat in urma cu trei ani, conform unui nou studiu al marcii
Nu doar "disparitia" a 230 de miliarde de dolari din valoarea companiei ii pune pe ganduri pe actionarii Apple, ci si faptul ca marca este considerata din ce in ce mai putin inspirationala. Mai mult, in cercetarea firmei de consultanta Added Value se arata ca Samsung este considerat un brand la fel de inspirational precum rivalul american.

Samsung si Apple detin impreuna 52% din piata globala de smartphone-uri, in ultimul trimestru a lui 2012 coreeenii reusind sa vanda 64,5 milioane de terminale, in timp ce americanii "doar" 43,5 milioane. Compania condusa pana in 2011 de Steve Jobs este perceputa acum ca fiind una care "urmareste" si nu "conduce", mai ales dupa lansarea iPad Mini care este considerat un raspuns pentru celebrel Galaxy Note.

Pentu studiul "Cultural Traction2013", compania Added Value a analizat 160 de companii din 15 sectoare de activitate, raspunsurile culese de la mai bine de 62.000 de oameni din 10 tari. Primele 10 companii din clasamentul celor mai "inspirationale si curajoase" marci de pe piata sunt: Google, Apple, Samsung, Ikea, Microsoft, Sony, BMW, Audi, Coca-Cola si eBay.

Cel mai mare mister de la Samsung s-a descoperit. Cu ce procesoare vine pe piata Galaxy S4

Cel mai mare mister de la Samsung s-a descoperit. Cu ce procesoare vine pe piata Galaxy S4
Lansarea Samsung Galaxy S4 de la New York ne-a luat ochii. Muzica, dans, teatru, spectacol si multa, dar foarte multa tehnologie.
Am vazut de toate la lansarea Samsung, dar finalul evenimentului ne-a lasat putin neimpliniti.
Desi noul telefon este cu adevarat spectaculos prin noile "jucarii" pe care le cuprinde, Samsung nu a raspuns unei intrebari pe care toata lumea o avea pe limba: Ce procesor va avea acest model?

Intrebarea pare sa fi primit un raspuns din partea site-ului de tehnologie ETNews.com, care scrie ca noul Galaxy S4 va aparea pe piata in doua variante, fiecare cu un procesor propriu: Exynos 5410 octocore si Snapdragon 600.

Snapdragon 600 de la Qualcomm este un procesor quad-core de 1.8 GHz, in timp ce Exynos 5410 vine cu 4 nuclee Cortex-A15 de 1.6 GHz si 4 nuclee Cortex-A7 de 1.2 GHz.

luni, 25 martie 2013

Samsung Galaxy Express I8730 debutează în Europa, e mai scump decât un Galaxy S III?

Samsung Germania a anunţat oficial sosirea telefonului Galaxy Express i8730 pe continentul european. E vorba aici despre un smartphone LTE disponibil deja azi pentru achiziţie pe continent şi în mod bizar el are un preţ mai mare decât Galaxy S III.
 
Samsung Galaxy Express i8730 debutează în Europa, e mai scump decât un Galaxy S III?!

Galaxy Express are un preţ de aproximativ 489 de euro, adică mai mult decât cei 410 euro pe care îi plăteşte în medie publicul european pe un Galaxy S III în versiunea cea mai ieftină. Mai bizar e că dotările acestui model sunt în mod clar sub cele ale lui Galaxy S III... Ca design Samsung Galaxy Express i8730 seamănă cu Galaxy Express cel din oferta AT&T în SUA, lansat în 2012.

Nou venitul în Europa rulează Android 4.1 Jelly Bean şi este dotat cu un display Super AMOLED Plus de 4.5 inch, cu rezoluţie de 800 x 480 pixeli, NFC, conectivitate WiFi dual band, AGPS, Glonass, Bluetooth 4.0, camera frontală de 1.3 megapixeli. În spate avem o cameră de 5 megapixeli cu suport pentru captura 720p şi avem la dispoziţie şi un bliţ LED. Avem şi un CPU dual core de 1.5 GHz, 1 GB RAM şi 8 GB memorie internă, plus o baterie de 2000 mAh.
Merita investiţia acest model? Eu zic ca nu.

Producătorul de tablete Archos se pregăteşte să intre pe piaţa smartphone-urilor în acest an

Brandul francez Archos este faimos pentru tabletele pe care le produce, ele având atât un preţ bun, cât şi dotări de calitate. Ei bine, dacă francezii de la Alcatel au devenit acum chinezi fiind cumpăraţi, Archos rămâne tare pe metereze şi plănuieşte chiar să intre pe piaţa smartphone-urilor.
 
Producătorul de tablete Archos se pregăteşte să intre pe piaţa smartphone-urilor în acest an

Archos a explorat o grămadă de formaturi, de tablete de 10 inch, 8 inch, 9 inch, 7 inch, ba chiar şi o tabletă de gaming, una pentru copii şi au şi un model cu ecran Retina. Terminalele lor au cunoscut succesul, deoarece preţurile se învârt în jurul a 200, 300 sau rareori 400 de dolari. Archos are obiceiul de a lansa serii de device-uri, deci ne aşteptam la cel puţin o tripletă de telefoane mobile.

Un alt lucru ce trebuie menţionat în legătură cu Archos este că ei prefera să îşi vândă produsele direct prin retaileri şi să nu apeleze la operatori. E plăcut să vedem că mai există şi companii europene care mai operează pe piaţa terminalelor mobile şi nu totul vine la noi sub branding asiatic. Aţi avea încredere într-un handset Archos?

Memoria internă este de preferat în locul cardurilor microSD pentru dispozitivele mobile. Iată de ce

Se întâmplă din ce în ce mai des să observăm în cazul celor mai noi dipozitive mobile, de la producători de renume, lipsa slot-ului pentru carduri microSD, în favoarea memoriei interne. Nu mulți sunt cei care apreciază această formă de stocare și nici chiar site-urile de renume nu consideră acest aspect unul pozitiv. Și totuși, există câteva motive bine întemeiate în favoarea acestui mijloc. Haideți să vorbim despre cele mai importante dintre acestea.
 
Samsung eMMC

Memoria internă este mai fiabilă. Există foarte multe cazuri în care un card devine inutilizabil fără un motiv evident, în special în cazul celor fabricate de producători mai puțin cunoscuți. În plus, se întâmplă adesea ca informația stocată pe card să fie coruptă și acest aspect nu numai cauzează pierderea datelor dar este principalul motiv pentru durata de viață a bateriei mult redusă și mai jos aveți o explicație pentru un aspect cu care poate v-ați întâlnit.

Cardurile microSD necesită mai multă energie, comparativ cu memoria internă, care este optimizată pentru consum minim. În plus, în cazul de mai sus, în care memoria microSD este coruptă, chiar și în cazul unui număr limitat de fișiere, sistemul media integrat în Android va încerca fără succes să acceseze informația. Astfel, veți observa în setări procesul media server printre primele locuri la consumul bateriei. Acesta este motivul pentru care este necesar să nu utilizați cardul în mai multe dispozitive, nici chiar PC și să îl formatați frecvent.
 
Micro SD Samsung

Începând cu Android 4.0+ oriceavantaj al cardurilor microSD este practic anulat de faptul că sistemul de operare nu poate transfera în mod standard aplicațiile sau jocurile pe card. Sigur, în cazul în care beneficiați de root și cunoștințe de bază, puteți partiționa cardul și formata în EXT3 sau 4 partiția respectivă pentru a putea muta aplicații pe card. Pare complicat? Pentru majoritatea este și în aceste cazuri cardul rămâne doar un mijloc de stocare a fișierelor media.

Avem servicii cloud, iar oferta a devenit din ce în ce mai solidă și ieftină. Cu 10 lei pe lună beneficiați de 25GB de Google Drive, plus încă 25GB pentru GMail. Având în vedere și vitezele crescute în cazul internetului mobil și prețurile în scădere, o soluție de acest fel poate să anuleze capacitățile limitate ale memoriei interne și asta într-un mod foarte eficient. În plus, producători cum ar fi Samsung sau HTC oferă astfel de soluții, în parteneriat cu servicii foarte cunoscute, gratuit cu terminalele mai noi.
 
Memoria NAND Flash Toshiba

Memoria internă oferă viteză de lucru foarte eficientă. Poate nu este mai rapidă decât un card microSD clasa 10, dar puține terminale pot profita de această viteză și vorbim aici de cele mai puternice. Înregistrarea Full HD poate fi corect realizată și pe un card microSD clasa 4, presupunând că este de marcă și oferă viteze reale de 4 MB/s. Astfel, memoria internă oferă viteza optimă de rulare pentru un anumit dispozitiv și acestea vor crește treptat, în funcție de evoluția pieței mobile. Și mai putem vorbi și de memoria flash integrată în unele terminale foarte noi, care oferă viteze ce echivalează cu un card SD clasa 50.

Memoria NAND Flash reprezintă viitorul, astfel investiția într-un card de mare viteză și care nu este ieftin, în funcție de producător, nu prea își are rostul. Încet, dar sigur, vom asista la dominația memoriei flash și cardurile microSD vor fi de domeniul trecutului. Într-un dispozitiv compact, rezistent și fiabil nu se vrea introdus decât cardul SIM și acesta de dimensiuni tot mai mici. În rest, memoria flash va deveni un standard absolut.

duminică, 24 martie 2013

Facebook introduce luni un nou serviciu. Ce se schimba in comentariile de pe retea


Facebook introduce luni un nou serviciu. Ce se schimba in comentariile de pe retea
Comunicarea pe Facebook se schimba incepand de luni, anunta site-ul AllFacebook.com.
Si asta pentru ca reteaua de socializare va lansa un serviciu la care lucreaza inca din luna noiembrie: Reply.

Reply este in realitate noul buton pe care il veti vedea la toate comentariile paginilor care au mai mult de 10.000 de like-uri.

Lansat pentru a incuraja si mai mult comunicarea intre utilizatori, butonul a fost intai testat pe site-ul publicatiei Huffington Post.

wibiya widget