aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

luni, 8 aprilie 2013

Facebook Home, prezentare video


Joi seară a fost prezentat Facebook Home, "launcher-ul" Facebook pentru Android, aşa cum l-am numit noi. Clipul de mai jos răspunde câtorva din întrebările pe care le avem, până să ajungem să-l folosim.

Facebook, cauză majoră pentru rezultatele slabe la învăţătură?


Un studiu întreprins la Universitatea Canterbury din Marea Britanie a arătat o legătură neaşteptată între Facebook şi performanţele elevilor la învăţătură, observate a fi invers proporţionale cu popularitatea reţelei de socializare în rândul ţinerilor.
Facebook, cauză majoră pentru rezultatele slabe la învăţătură?

Facebook, cauză majoră pentru rezultatele slabe la învăţătură?

Potrivit lui Milesa Cepe, student masterand la psihologie în cadrul Universităţii, aproximativ 40% dintre studenţii care îşi verifică contul de Facebook între 21 şi peste 31 ori pe zi au primit evaluări slabe sau chiar au picat unele din examenele date. Spre comparaţie, 49% dintre studenţii care vizitează reţeaua Facebook în medie de câte 4 ori pe zi au obţinut evaluări medii şi peste medie la examene.
Studiul a fost desfăşurat cu un grup de 106 elevi de liceu, 211 studenţi la universitate şi părinţii acestora. Potrivit studiului, 93% dintre elevii de liceu şi studenţi obişnuiesc să viziteze reţeaua Facebook cel puţin o dată pe zi.
Totuşi, studiul arată că mulţi dintre elevii şi studenţii cu probleme la examene s-ar descurca cu dificultate indiferent de obiceiurile privind frecventarea reţelelor de socializare, pentru aceştia reţeaua Fecebook fiind doar un mijloc de eliberare a stresului. În susţinerea acestei afirmaţii îi avem pe cei 60 % dintre studenţii cu rezultate bune la examene, obţinute în ciuda faptului că şi aceştia îşi verifică contul Facebook între 21 şi 31 ori pe zi, sau mai des. În acest caz explicaţia este că elevii buni la învăţătură reuşesc să ducă mai repede la bun sfârşit activităţile legate de şcoală, iar vizitele în reţeaua Facebook sunt asociate cu activităţile de recreere din timpul liber.
Potrivit lui Richard Edmundson, directorul Universităţii, accesul elevilor la reţeaua Facebook în timul orelor de curs ar trebui restricţionat, însă măsura este dificil de pus în practică. Cu toate acestea, Edmundson admite că vizitele dese în reţeaua Facebook sunt o cauză improbabilă pentru rezultatele slabe la învăţătură, ci mai degrabă o consecinţă a lipsei de interes pentru învăţat.

Apple pierde brevetul pentru "slide to unlock" în Germania!


Tribunalul Curţii Federale pentru Brevete din Germania a decis în această săptămână să invalideze brevetul Apple pentru "slide to unlock", un moment crucial în bătălia cu Android. Apple se baza pe acest brevet pentru a da în judecată producătorii de terminale Android.
 
Apple pierde brevetul pentru "slide to unlock" în Germania!

Glisarea degetului pe ecran pentru a debloca un handset nu este inventată de Apple, tehnologia existând cu câţiva ani înainte să apară primul iPhone. Şi totuşi procesele intentate de Apple pe această temă au pus în dificultate companii precum Samsung sau Motorola. E interesant să vedem că Apple a pierdut în Germania, după ce tot în această ţară compania din Cupertino repurtase victorii majore contra Samsung cu un an sau doi în urmă.

Apple a înaintat deja 14 amendamente, încercând să îşi salveze brevetul, dar tribunalul german a decis că "acţiunea de a debloca un terminal printr-un gest sau o imagine de deblocare" nu e brevetabila în Europa. Evident, există opţiunea unui apel din partea Apple, ceea ce ne şi aşteptam să facă firmă din Cupertino. Totul a pornit atunci când Apple a cerut interdicţia produselor Motorola în Germania, pentru că încalcă brevetul slide to unlock... şi iată că acum procesul se întoarce împotriva Apple.

duminică, 7 aprilie 2013

Profitul Samsung explodeaza la inceput de an. Cum arata cifrele Apple


Profitul Samsung explodeaza la inceput de an. Cum arata cifrele AppleGigantul din Coreea de Sud a inregistrat cifre spectaculoase in primele 3 luni ale anului.
Samsung, cea mai mare companie de tehnologie din lume judecand dupa vanzari, a inregistrat rezultate spectaculoase in primul trimestru al acestui an.
Potrivit datelor preliminare prezentate recent, compania a avut vanzari de 46 de miliarde de dolari, in crestere cu 15% fata de anul trecut. Profitul operational al Samsung pe perioada ianuarie-martie 2013 ar fi fost de 7,7 miliarde de dolari, in crestere cu 53% fata de primul trimestru al anului 2012, anunta CNN.
Cifrele spectaculoase au fost obtinute in ciuda faptului ca vanzarile smartphone-ului Samsung Galaxy SIII si ale tabletelor Note s-au impotmolit pentru ca utilizatorii asteptau lansarile unor noi gadgeturi.
Luna trecuta, Samsung a prezentat Galaxy S4, iar in acelasi trimestru si-a facut aparitia si tableta Galaxy Note 8.0. Tableta va concura direct cu iPad mini. Note 8.0 a ajuns deja in Marea Britanie si va fi pe rafturile magazinelor americane pana la sfarsitul acestei luni. Galaxy S4, pe de alta parte, va putea fi cumparat incepand de pe 16 aprilie.
Potrivit CNN, si vanzarile de televizoare si PC-uri au scazut pentru Samsung in aceasta perioada. 
Compania a fost ridicata de telefoanele ieftine si de cele la pret mediu, apreciate in special in tarile in curs de dezvoltare.
Samsung isi va prezenta raportul financiar pe perioada ianuarie-martie 2013 la sfarsitul acestei luni, cand vom sti cifrele exacte si domeniile care s-au dovedit a fi profitabile pentru companie.
Cert este ca cifrele bune inregistrate de Samsung nu le vor pica bine rivalilor de la Apple, care isi vor prezenta datele financiare pe 23 aprilie, iar estimarile vorbesc de o crestere cu 9% a vanzarilor, dar castiguri in scadere cu 17%.

miercuri, 3 aprilie 2013

Şase ţări din Uniunea Europeană au demarat propriile anchete împotriva Google


Conflictul dintre Google şi Uniunea Europeană este deja o poveste veche de mai bine de un an. În luna ianuarie a anului trecut, Google a anunţat că va unifica clauzele de utilizare şi confidenţialitate ale celor 60 de servicii ale sale într-un singur document, care va fi valabil pentru toate acestea. La acea dată, Uniunea Europeană a cerut amânarea aplicării acestei migrări, însă Google a preferat să meargă mai departe iar schimbarea a intrat în vigoare începând cu 1 martie 2012.
Uniunea Europeană a demarat o anchetă, coordonată de autoritatea franceză Commission Nationale de l'Informatique (CNIL). Raportul acesteia a fost însă finalizat în octombrie şi, conformându-se semnalelor de alarmă trase de acesta, 24 din cei 27 membri ai comisiei europene pentru protecţia datelor au înaintat o scrisoare oficială prin care cer companiei să-şi revizuiască clauzele de utilizare. Pe baza acestui raport, Uniunea Europeană a afirmat că eforturile Google de clarificare a modului în care aceste date personale sunt utilizate nu au fost pe deplin satisfăcătoare şi a anunţat oficial că măsurile coercitive vor fi anunţate şi aplicate până în vara acestui an.
Pe lângă autoritatea franceză care a condus ancheta, şi organismele pentru protecţia utilizatorilor din Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie şi Italia au demarat propriile anchete pentru stabilirea potenţialelor încălcări ale legislaţiilor naţionale. În acest moment, nici una dintre aceste autorităţi naţionale nu a specificat ce aspecte vor fi analizate sau dacă Google este deja acuzată de încălcarea anumitor prevederi. Amenzile potenţiale nu sunt prea piperate, cele mai mari, în valoare de 500.000 GBP, fiind prevăzute de legislaţia britanică, însă verdictele ar putea bloca colectarea de informaţii personale până la rezolvarea conflictului şi ar putea genera măsuri similare din partea tuturor celor 27 de mebri ai Uniunii Europene.
Problemele ridicate de autorităţile europene privesc înştiinţarea mai bună a utilizatorilor despre natura şi cantitatea de date cu caracter personal stocate, afişarea mai bună a informaţiilor legate de localizare sau a celor legate de serviciile bancare ataşate contului Google, scopul fiind o transparenţă mai bună pentru a oferi utilizatorilor şansa de a cunoaşte cine, când şi cum foloseşte informaţiile sale personale. Deşi nu a fost stabilită încă vinovăţia companiei, legile europene interzic în mod explicit agregarea de date personale provenite din surse multiple sau care au fost obţinute în contexte diferite, iar comasarea tuturor serviciilor Google sub acoperirea unui singur document este o sursă potenţială de probleme.

Facebook testeaza un nou buton. Ce functie are acesta si cum ii ajuta pe utilizatori


Facebook testeaza un nou buton. Ce functie are acesta si cum ii ajuta pe utilizatoriAcesta le va permite utilizatorilor sa posteze continut pe propriul Timeline, indiferent de pagina pe care se afla.
Butonul, situat in partea de sus a paginii, a fost observat prima data vinerea trecuta de Alex Fitzpatrick, reporter Mashable .
Dupa un click pe noul buton - pozitionat in partea din dreapta-sus a ecranului - se deschide o fereastra asemanatoare celei prin care postezi un status.
Aici utilizatorii pot sa posteze continut indiferent de pagina unde se afla pe Facebook: pe profilul unui prieten, pe pagina unei companii, etc.
Facebook n-a facut comentarii pe marginea noului buton.

Cunoscutul program de testare de la Futuremark - 3DMark este acum disponibil pentru Android


Acum câțiva ani, atunci când PC-urile reprezentau cea mai avansată formă de divertisment, Futuremark, atunci numit Mad Onion, oferea unele dintre cele mai bune programe pentru benchmarking a performanței generale și mai ales a GPU-ului. Această suită de teste furniza și un mod Demo care prezintă cele mai noi capabilități 3D pentru componentele hardware moderne.

Cunoscutul program de testare de la Fururemark - 3DMark este acum disponibil pentru Android

De o lungă perioadă de timp, programul de testare al celor de la Futuremark a fost zvonit să fie disponibil și pentru Android, în condițiile în care există deja pentru o sumă de platforme. Chiar și cu atât de multe aplicații pentru testarea fiecărei componente a dispozitivelor, disponibile pe Play Store, cei care sunt familiarizați cu produsele Futuremark vor prefera această soluție deoarece oferă unele dintre cele mai precise rezultate. Aplicația este de preferat să fie descărcată și instalată prin WiFi, deoarece poate ocupa mai mult de 250MB.

3DMark pentru Android oferă două tipuri de testare, inclusiv Ice Storm - cea mai de bază șiIce Storm Extreme, aceasta din urmă fiind mai cuprinzătoare și de lungă durată. Din meniul de setări există un mod demo, activat în mod implicit și care oferă o experiență de film cu sunet în timpul testării. Grafica este spectaculoasă și veți obține posibilitatea de a compara rezultatele dumneavoastră și împărtăși scorul prin intermediul oricărei aplicații. 3DMark este acum disponibil gratuit pe Store.

Samsung Galaxy S4 poate fi înfrânt în benchmark-uri; Lenovo K900 dă lovitura!


Lenovo K900 este un phablet de 5.5 inch care ne-a făcut o impresie foarte bună la Mobile World Congress 2013 şi care acum ne face o surpriză în benchmark-uri. Terminalul vine cu procesor dual core Intel şi a fost de fapt prezentat la CES 2013.
 
Samsung Galaxy S4 poate fi înfrânt în benchmark-uri; Lenovo K900 dă lovitura!

Observaţi şi în imaginea din acest articol că Lenovo K900 îl depăşeşte pe Galaxy S4 în benchmark-ul AnTuTu, obţinând 25.827 puncte. Lenovo K900 suporta o rezoluţie Full HD şi are o densitate a pixelilor de 400 ppi. Smartphone-ul este dotat cu un procesor Intel Atom Clover Trail+ de nouă generaţie, la 2 GHz.
 
Lenovo K900

Device-ul dispune si de 2 GB RAM, o cameră de 13 megapixeli cu senzor Sony Exmor BSI şi o cameră frontală de 2 megapixeli. Spatele metalic al acestui phablet ne-a impresionat plăcut la MWC şi per total designul îmi aminteşte uşor de ASUS PadFone Infinity. Procesoarele Intel au devenit brusc interesante datorită acestui model... Cheia succesului său? Cu siguranţă viaţa bateriei!

Hands-on-ul nostru de la MWC 2013:
 

Sună în afară cu CallRomania, acum disponibil şi sub formă de aplicaţie dedicată pe Android, iOS


Am realizat aici un review pentru CallRomania, serviciu de telefonie prin VoIP accesibil pentru utilizatorii iOS şi Android, dar prin intermediul de aplicaţii third party. Ideea este să sunaţi o rudă într-o ţară străină la un tarif cât mai mic şi puteţi acum face asta de pe telefonul Android, tableta iPad sau alte device-uri de acest gen.
 
Sună în afară cu CallRomania, acum disponibil şi sub formă de aplicaţie dedicată pe Android, iOS

Tariful CallRomania este de 1.5 cenţi pe minut către Europa, iar către România se aplică un tarif de 0.015 euro pe minut către număr fix şi 0.05 euro către mobil. Serviciul include şi câteva oferte speciale, precum reduceri de sărbători şi cadou de 40% din valoarea reîncărcata la prima încărcare. Odată ce începeţi să folosiţi CallRomania veţi primi un număr de România gratuit pe care puteţi fi sunat oriunde în lume şi nu există aici abonament sau alte costuri ascunse.

Aplicaţia de Android ocupa 10 MB, e gratuită şi necesită Android 1.6 sau o versiune ulterioară. Ce am reţinut din review-ul pe care l-am realizat lui CallRomania prin aplicaţii third party este că puteţi chiar să plătiţi de 20 de ori mai puţin pe minut pentru un apel către SUA, faţă de Orange România. Detalii despre CallRomania aveţi aici, iar aplicaţia Android se află aici şi cea iOS aici.

Ai mail la Yahoo? Compania pregateste o imbunatatire fantastica


Ai mail la Yahoo? Compania pregateste o imbunatatire fantastica
Yahoo este serviciul numarul 1 de mail din SUA si al 3-lea din lume
Yahoo vrea sa castige teren in fata serviciului concurent, Gmail de la Google, astfel ca a anuntat semnarea unui parteneriat cu Dropbox, care va imbunatati substantial modul in care utilizatorii Yahoo Mail trimit si primesc atasamente la mailuri.
In acest moment, serviciul de mail de la Yahoo este cel mai folosit in Statele Unite ale Americii, iar la nivel mondial se afla pe locul 3. Un parteneriat cu Dropbox ar putea ajuta enorm compania iin lupta cu Hotmail de la Microsoft si cu Gmail de la Google, scrie Bizjournals.
Si Dropbox va avea de castigat de pe urma acestei intelegeri, intrucat numarul de clienti care folosesc acest serviciu de file hosting ar putea creste considerabil. 
Clientii care nu au acum un cont de Dropbox, isi pot crea unul cu ajutorul celui de Yahoo. 

Samsung Galaxy S4 ajunge in Europa de Est. Ce se stie despre Romania


Samsung Galaxy S4 ajunge in Europa de Est. Ce se stie despre Romania
Telefonul, unul dintre cele mai tari cu sistemul de operare Android, este asteptat de milioane de fani
Europa de Est mai are putin si ii intinde covorul rosu lui Samsung Galaxy S4, unul dintre cele mai bune telefoane Android ale momentului. SamMobile scrie ca gadgetul va ajunge in lunile aprilie - iunie. Site-ul scrie ca telefonul va fi in aceasta perioada in Europa de Est, inclusiv in Rusia si Ucraina, insa nu precizeaza textual numele tarii noastre.
Contactati de yoda.ro, reprezentatii Samsung Romania au declarat ca vor veni cu vesti in perioada urmatoare. Asadar, cel mai probabil nu mai e mult pana la lansarea oficiala din tara noastra, iar zvonurile care vorbesc de jumatatea lunii aprilie sunt plauzibile. 
Samsung Galaxy S4 are doua versiuni, 3G si 4G LTE. Deocamdata nu e clar daca acestea sunt pe procesor Exynos 5 Octa sau Snapdragon 600. Amandoua chipurile suporta, insa, tehnologia LTE.
In Europa de Est vor fi disponibile ambele culori, Black Mist si White Frost. Din pacate, insa, la bursa zvonurilor se spune ca telefoanele la vanzare nu vor fi in varianta cu spatiu de stocare de 32 GB, ci doar cu 16GB sau cu 64GB.
In acest moment, se pare ca versiunea de Samsung Galaxy S4 cu 3G si 16 GB va aparea in Europa de Est in saptamana 15-21 aprilie, iar cea cu 4G de 16 GB in perioada 20-26 mai. Cei care vor un telefon cu 64 GB trebuie sa astepte pana in saptamana 10-16 iunie.
Vom reveni cu amanunte legate de lansarea Samsung Galaxy S4 in Romania

Vodafone, companie evaluata la 245 mld. dolari, ar putea fi preluata de americani


Vodafone, companie evaluata la 245 mld. dolari, ar putea fi preluata de americani
Companiile americane ar putea lansa o oferta in asociere pentru preluarea grupului britanic potrivit unor surse citate pe blogul Financial Times, preluat de Bloomberg.
Verizon Communications si AT&T lucreaza de ceva timp la o oferta pentru Vodafone, potrivit blogului FT, care citeaza "surse de obicei de incredere". O astfel de veste ar putea avea un impact inclusiv asupra preturilor platite de romani la abonamente si servicii.
Actiunile Vodafone au urcat cu peste 6% pe bursa de la Londra dupa aparitia informatiilor. Operatorul american de telecomunicatii Verizon Wireless este detinut de Verizon Communications si Vodafone, anunta Mediafax.

Companiile ar urma sa propuna un pret de 260 pence (3,95 dolari) pe actiune, evaluand grupul la 245 miliarde de dolari. Dupa crestererea de marti, actiunile Vodafone sunt cotate la aproximativ 195 pence pe bursa de la Londra.

Verizon Communications incearca sa rezolve in acest an situatia parteneriatului cu Vodafone la Verizon Wireless, sperand sa preia controlul total asupra operatorului american.

Potrivit analistilor, participatia de 45% detinuta de Vodafone la Verizon Wireless este evaluata la aproximativ 115 miliarde de dolari.

Surse apropiate situatiei au afirmat in luna martie pentru Bloomberg ca Verizon a luat in calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone. Analistii speculeaza ca, daca o astfel de tranzactie s-ar materializa, Verizon ar putea valorifica ulterior activele internationale ale Vodafone prin vanzarea catre AT&T.

Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Vodafone Matt Morgan a refuzat sa comenteze informatiile publicate pe blogul FT. Purtatorul de cuvant al Verizon Wireless Torod Neptune nu a putut fi contactat, iar reprezentantii AT&T la Londra au refuzat sa comenteze.

Secretele noii aplicatii Android "Facebook Home", care va fi lansata pe 4 aprilie


Secretele noii aplicatii Android Facebook Home , care va fi lansata pe 4 aprilieMai multe detalii cu privire la “Facebook Home” au fost dezvaluite astazi de catre Android Police.
Aplicatia Facebook, conform Android Police, este mai bine integrata in telefon si, practic, ea preia controlul telefonului si te ajuta sa tii legatura mai bine cu prietenii tai din reteaua de socializare fondata de Mark Zuckerberg.

Cei de la Android Police nu au reusit sa se logheze, versiunea fiind disponibila de joi in magazinul Google Play.

O alta sursa sustine ca Facebook Home va schimba home screenul telefonului, pe ecran aparand in schimb noutatile de pe celebra retea de socializare 

Cele 5 semne ale un smartphone Android virusat


Cele 5 semne ale un smartphone Android virusat
Versiunile de Android cele mai expuse la infectii cu virusi sunt cele comune: Gingerbread, Ice Cream Sandwich si Jelly Bean.
Conform unui studiu realizat de Bitdefender, producătorul uneia dintre cele mai performante si eficiente game de solutii de securitate informatică atestate pe plan international, circa 87% dintre utilizatorii de Android expusi la virusi folosesc Gingerbread, Ice Cream Sandwich si Jelly Bean, virusii acestui sistem de operare inregistrand o rata de crestere importanta de la o luna la alta.

Chiar daca atacatorii fac totul posibil pentru a nu fi detectati, specialistii Bitdefender spun ca exista, totusi, cateva semne care tradeaza un telefon virusat:


1. Facturi telefonice mai mari
Foarte adesea virusii de Android trimit SMS-uri la numere cu suprataxa. Urmarile se vad imediat in facturile telefonice. Virusii de tip troian actionează ceva mai discret: ori trimit cate un mesaj o data pe luna pentru a nu trezi suspiciuni, ori se dezinstaleaza automat dupa o lovitura mare in bugetul utilizatorului.

2. Trafic de date crescut
Virusii care transfera date catre terti pot fi detectati prin studierea facturii aferente. Pot aparea varfuri de download si upload ce indica faptul ca cineva sau ceva extrage date personale din telefon. Semnele ca telefonul este virusat "ies la iveala" dupa setarea unui volum de trafic limita.

3. Bateria se consumă rapid
Unii virusi se pot da de gol prin faptul ca generează un consum neobisnuit de ridicat al bateriei, utilizatorii de telefoane cu Android stiind, in general, durata de viata a acesteia.

4. Scaderea performantei terminalului
Infectia cu virusi poate cauza serioase probleme si in ceea ce priveste performanta, intrucat acestia vor incerca sa citească, sa scrie sau sa redirectioneze date din terminal. Verificarea memoriei RAM (Random Acces Memory) poate scoate la iveala prezenta virusilor activi pe telefon.

5. Apeluri intrerupte
Virusii de mobil pot afecta apelurile realizate de pe terminal sau pe cele primite. Convorbirile intrerupte sau alte interferente neobisnuite pot scoate la iveala existenta unor aplicatii periculoase. Daca reteaua de telefonie nu are nicio vina in ceea ce priveste aceste probleme, e posibil ca cineva să incerce sa intercepteze convorbirile.


O metodă sigura si simpla de a proteja telefonul mobil de virusi este instalarea unui software de securitate de top pentru mobil. Virusii de Android pot aduce pagube importante astfel ca antivirusul ar trebui să fie o prioritate pentru orice utilizator. De asemenea. trebuie acordata mai multa atentie permisiunilor acordate aplicatiilor de Android instalate pe terminal; multe dintre ele solicita accesul la informatii confidentiale si cer mai multe date decat ar avea nevoie pentru functionare.

Smartisan OS, un Android chinezesc cu o prezentare grafică nouă


MIUI este una dintre cele mai celebre versiuni particularizate a sistemului de operare Android, aceasta rulând oficial pe un număr de 36 de telefoane mobile sau tablete şi fiind implementată neoficial şi pe alte modele. Spre deosebire de CyanogenMod, o altă implementare Android celebră care este compatibilă cu un număr mare de telefoane, MIUI pune accentul şi pe aspectul grafic, oferind o interfaţă complet schimbă. Celebrul produs Xiaomi va avea în curând un rival, iar acesta va sosi tot din China: Smartisan OS.
Denumit pretenţios sistem de operare, deşi în realitate este doar o adaptare a codului original Google peste care este rulat un mediu grafic particularizat, Smartisan OS este creaţia unui grup de dezvoltatori software care sunt conduşi de Luo Yonghao, un antreprenor chinez. Spre deosebire de MIUI, Smartisan OS va avea o versiune iniţială Beta care va fi compatibilă cu câteva modele cunoscute de telefoane mobile, însă scopul final este rularea doar pe modelele proprii ale companiei, care vor fi lansate în cursul anului viitor.
În cursul unei prezentări-maraton de 3 ore, detaliată de Engadget China, Luo Yonghao a prezentat avantajele pe care el consideră că Smartisan OS le va avea faţă de concurenţă. Neuitând să blameze producătorii de pe piaţa locală chineză pentru imitarea neinspirată a platformei rivale iOS, antreprenorul chinez a pus accent pe simplitatea şi coerenţa mediului grafic conceput.
Smartisan OS va oferi un mediu grafic simplificat care va afişa un număr mai mic de pictograme, va permite ascunderea sau dezinstalarea aplicaţiilor preinstalate, va folosi elemente grafice pentru identificarea vizuală uşoară, cum ar fi de pilda cazul setărilor regionale şi va oferi un mediu grafic omogen, care va oferi un set de pictograme special desenate pentru circa 1000 de aplicaţii celebre. Fără a oferi nimic ieşit din comun faţă de multitudinea de launchere alternative Android, se remarcă însă ideea de a oferi un mediu mai simplu şi mai prietenos, adică exact direcţia opusă în care se îndreaptă producătorii tradiţionali de software Android.
Şi funcţiile de bază Android au fost îmbogăţite cu opţiuni noi, cum ar fi trimiterea cu întârziere a mesajelor text, o funcţie utilă pentru colerici, rotirea manuală a ecranului cu ajutorul gesturilor, un asistent vocal dezvoltat intern şi alte mici ajustări ale opţiunilor obişnuite ale aplicaţiilor native Android.
Prima versiune Beta a Smartisan OS va fi lansată pe data de 15 iunie, cei curioşi putând arunca atunci o privire asupra conceptului din spatele acestui sistem de operare deoarece acesta va rula pe mai multe modele de telefoane mobile, inclusiv Samsung Galaxy S II, cu care a fost făcut prezentarea.

marți, 2 aprilie 2013

Firefox 20 aduce un manager mai bun pentru fişierele descărcate şi Private Browsing separat


Îndrăgitul browser Firefox a ajuns la versiunea cu numărul 20, iar Mozilla Foundation a implementat în cadrul acesteia o serie de opţiuni, unele cerute de multă vreme de către utilizatori, şi ceva îmbunătăţiri pentru protejarea stabilităţii şi securităţii.
Cea mai vizibilă noutate este noul panou pentru controlul fişierelor descărcate, care aduce o binevenită actualizare vechii ferestre dedicate până acum acestui scop. Acest panou oferă un buton amplasat în dreapta câmpului pentru căutare din Navigation Toolbar, acesta afişând o bară de progres pentru fişierele descărcate, timpul estimativ rămas şi cele mai recente trei fişiere. Acesta oferă si acces direct la panoul Downloads, integrat alături de History, Tags şi Bookmarks în cadrul Library, care permite managementul tuturor fişierelor descărcate, copierea adresei URL a fişierului sau deschiderea paginii de origine.
Cea de-a doua opţiune majoră este posibilitatea de deschidere separată a uneia sau mai multor ferestre pentru Private Browsing, fiind eliminat astfel comportamentul deranjant al versiunilor anterioare, care închideau fereastra sau ferestrele curent deschise.
Panoul Developer Tools a primit şi el o actualizare de interfaţa, acesta structurând mai bine categoriile de instrumente oferite şi putând fi detaşat de fereastra originară şi amplasat pe un alt ecran.
Pe lista schimbărilor mai puţin evidente se numără izolarea superioară a plugin-urilor problematice, Firefox avertizând utilizatorul despre blocarea acestora în câteva secunde şi permiţând închiderea lor fără a afecta stabilitatea întregului browser, şi opţiunea de avertizare a schimbării motorului de căutare implicit. 
Descarca de aici

Samsung pregăteşte seria de telefoane Galaxy Mega, cu ecrane de 5.8 şi 6.3 inch


Potrivit unor informaţii încă neoficiale, Samsung pregăteşte lansarea unor modele smartphone gigant, ce aparţin unei noi serii de telefoane numită Galaxy Mega.
Cunoscut după numele de cod GT-I9152, Samsung Galaxy Mega 5.8 este un smartphone dual-SIM cu ecran de 5.8 inch.
Samsung pregăteşte seria de telefoane Galaxy Mega, cu ecrane de 5.8 şi 6.3 inch

Samsung pregăteşte seria de telefoane Galaxy Mega, cu ecrane de 5.8 şi 6.3 inch

Poate şi mai interesant este însă modelul Samsung Galaxy Mega 6.3, cu nume de cod GT-I9200. Acesta ar urma să vină echipat cu ecran de 6.3 inch, de dimensiunea celui folosit pentru modelul Galaxy Note III. Totuşi, numele de model nu corespunde formatului rezervat de Samsung pentru seria Galaxy Note, fapt ce indică posibilitatea lansării unui produs cu dotări inferioare, probabil lipsit de stylus-ul S Pen.
Din păcate pentru mai multe informaţii va trebui să aşteptăm evenimentul oficial de prezentare. Potrivit sursei citate, noul smartphone Samsung Galaxy Mega 5.8 ar trebui să iasă la lumină către finalul lunii mai, urmat la jumătatea lunii iunie de modelul Samsung Galaxy Mega 6.3.

Facebook Home poate fi noul OS bazat pe Android de la cunoscuta rețea de socializare


Nu este prima oară și cu siguranță nu va fi ultima dată când zvonurile vorbesc despre planurile Facebook de a lansa un terminal sub brand-ul propriu. Cel mai interesante sunt știrile recente care vorbesc în special de un nou software pe care gigantul rețelei de socializare aparent se pregătește să o anunțe.
 
Facebook Home poate fi noul OS bazat pe Android de la cunoscuta rețea de socializare

Inclusiv în stadiul actual, când aplicația oficială Facebook încă nu se prezintă la nivelul la care ne-am fi așteptat, platforma beneficiază de un număr foarte mare de utilizatori, iar cifrele sunt în creștere constantă. Avțnd în vedere și competiția foarte puternică, în special din direcția Google Plus, Facebook pare a-și pregăti propriile areme pentru a se detașa de orice alt concurent. În acest sens, Facebook va folosi platforma Google - Android pentru a oferi o experiență specială.

Cele mai recente zvonuri vorbesc de o versiune personalizată a sistemului de operare Android, pe care Facebook se pregătește să o prezinte cu ocazia evenimentului de săptămâna viitoare. Este vorba de o versiune modificată a OS-ului, care va furniza integrate cele mai cunoscute servicii Facebook, inclusiv Messenger, Pages Manager și altele. În plus, așteptăm o versiune nouă a aplicației Facebook pentru Android, bazată pe cod nativ. Platforma Facebook - Android va fi aparent disponibilă pentru terminalele HTC și în aceste condiții nu este exclus să avem parte chiar și de un terminal specializat, după presupusa denumire a noii platforme - Facebook Home.

Apple isi cere scuze intr-un final. Greseala care a afectat milioane de utilizatori


Apple isi cere scuze intr-un final. Greseala care a afectat milioane de utilizatori
Insusi directorul general Tim Cook a iesit la declaratii.
Directorul general al Apple, Tim Cook, a cerut scuze consumatorilor chinezi pentru confuziile cauzate de politica de garantie a produselor, dupa mai bine de doua saptamani de critici din partea presei de stat din China, anunta Mediafax.
Compania verifica politica de garantie pentru iPhone 4 si iPhone 4S si simplifica explicarea acesteia, precum si a modului in care clientii pot transmite reactii, a afirmat Cook intr-o scrisoare postata pe site-ul Apple din China.
"Suntem constienti ca, din cauza unei comunicari externe insuficiente, unii considera Apple o companie aroganta, care nu acorda atentie sau este indiferenta la reactiile consumatorilor. Prezentam scuze sincere pentru orice neajuns si neintelegere", a spus el.
Criticile la adresa Apple au inceput pe 15 martie, odata cu difuzarea unei emisiuni anuale despre siguranta si drepturile consumatorilor de catre televiziunea de stat. Emisiunea a criticat compania americana pentru serviciile oferite, inclusiv pentru ca nu ofera un iPhone nou, cu un an garantie, in cazul unor reparatii majore.
Apple va inlocui modelele iPhone 4 si iPhone 4S cumparate in China cu telefoane noi in cazul unor reparatii capitale si va acorda o garantie de un an, a afirmat Cook. Compania va asigura si pregatirea corespunzatoare furnizorilor de service, pentru a explica noua politica de garantie.
iPhone 5, ultimul model Apple, are deja in China o garantie precum cea care va fi introdusa pentru iPhone 4 si iPhone 4S. Popularitatea de care se bucura Apple si alte branduri straine pe piata chineza le face tinte pentru atacuri.
Yum Brands, care detine lantul fast-food KFC, precum si Wal-Mart Stores sau Gucci au avut parte de critici similare din partea presei de stat din China, din cauza unor produse sau probleme legate de conditiile de munca.

Samsung Galaxy S4 Mini ar putea fi anuntat oficial in aceasta saptamana


Samsung Galaxy S4 Mini ar putea fi anuntat oficial in aceasta saptamana
Compania coreeana ar putea anunta aparitia unui nou smartphone la doar cateva saptamani dupa lansarea multasteptatului Samsung Galaxy S4, telefonul pe care tot mai mult il vor in magazine.
Foarte dotatul Galaxy S4 ar putea avea, mai devreme decat se asteapta, un frate. Chiar daca mai mic, Samsung Galaxy S4 Mini este un smartphone despe care se vorbeste destul de mult zilele acestea, cu toate ca S4, lansat la New York in luna martie, inca nu poate fi cumparat.

Terminalul urmeaza sa apara pe piata in doua culori, black mist si white frost, si in trei versiuni: un dual-SIM, un LTE si un TD-SCDMA pentru piata chineza. S4 Mini urmeaza sa aiba un ecran AMOLED de 4.3 inch cu rezolutie qHD, un procesor de 1GB de RAM, o camera 8 MP si posibilitatea de a stoca 8/16/32 de GB.

Ca si S4, varianta Mini ruleaza cu Android 4.2.2 Jelly Bean si ar putea costa pe piata europeana intre 375 si 500 de euro. Mai multe detalii despre Samsung Galaxy S4 Mini vor fi facute publice in zilele urmatoare.

Nokia Lumia 520. Cel mai ieftin telefon finlandez cu Windows Phone 8 face poze bune


Nokia Lumia 520. Cel mai ieftin telefon finlandez cu Windows Phone 8 face poze buneMai multe imagini realizate cu camera foto a acestui telefon au aparut pe Flickr
Imagini realizate de camera foto a lui Nokia Lumia 520 au aparut pe Internet, pe un cont de Flickr. Telefonul de la Nokia este asteptat sa ajunga pe piata in aprilie si se presupune ca va fi cel mai ieftin cu Windows Phone 8 realizat de compania finlandeza.
Gsmarena scrie chiar ca pretul noului aparat va fi mai mic decat in cazul Lumia 620, iar camera foto ar trebui sa fie aceeasi, deci destul de buna.
Pe Flickr au aparat cateva poze realizate de utilizatorul thai_qv. Camera are un senzor de 1/4", iar diafragma este F/2.4. S-ar putea ca aceste fotografii, care nu sunt oficiale, sa nu fie realizate cu versiunea finala a aparatului.
In galeria foto atasata articolului se regasesc mai multe poze despre care se spune ca ar fi realizate cu camera foto a lui Lumia 520.
Potrivit anuntului oficial, Lumia 520 va avea ecran de 4 inch, procesor dual-core la 1GHz, 512 RAM, camera de 5 MP si 8GB de spatiu care poate fi extins cu un card SD de pana la 64 GB.

Dezamagire pentru toti utilizatorii Facebook. Ce intarzie reteaua de socializare sa lanseze


Dezamagire pentru toti utilizatorii Facebook. Ce intarzie reteaua de socializare sa lanseze
Mark Zuckerberg ne-a dezvaluit un proiect nou acum cateva saptamani. De ce nu vom vedea prea curand cea mai noua realizare a celor de la Facebook.
Daca va doreati noul News Feed si inca erati nelamuriti de data la care il veti putea testa, avem o veste trista pentru voi. Daca nu va numarati printre cei care au fost desemnati testeri, atunci va trebui sa mai asteptati cateva saptamani.
Pe 7 martie, fondatorul retelei, Mark Zuckerberg a schimbat pentru prima oara feed-ul pentru stiri dupa 7 ani, in cadrul unei conferinte de presa. Dupa noul update, utilizatorii vor vedea stirile mai mari, anunturile vor fi puse strategic, iar designul va deveni mai simplu si mai elegant. 
Chris Struhar, coordonatorul proiectului, spune ca noul News Feed va fi o schimbare totala, iar utilizatorii vor putea interactiona mult mai bine cu prietenii. De asemenea, el a adaugat ca noul feed va fi adaptat pentru telefoanele mobile, deoarece din ce in ce mai multi utilizatori au pus pe primul loc varianta pentru device-urile portabile. 
Intarzierile lansarii pentru toti utilizatorii sunt cauzate de cei de la Facebook, care doresc ca fiecare detaliu sa fie pus la punct inainte sa lanseze produsul pentru mai multa lume. "Scopul nostru este la le oferim utilizatorilor o calitate cat mai mare, indiferent de timpul necesar realizarii", spune Chris Struhar. 
Dupa aceste promisiuni din partea coordonatorului, Facebook ne lasa iar in suspans, facandu-ne si mai mult sa ne intrebam cat de spectaculoasa va fi aceasta schimbare.
Pentru a va inscrie in programul Beta al noului News Feed, puteti sa intrati pe www.facebook.com/newsfeed .

Apple a imbunatatit aplicatia Find My Friends. Cum poti sa-ti urmaresti toti prietenii din acest moment


Apple a imbunatatit aplicatia Find My Friends. Cum poti sa-ti urmaresti toti prietenii din acest moment
Apple a imbunatatit aplicatia astfel incat utilizatorul sa poata alege aria geografica despre care vrea sa fie anuntat.
Alertele de locatie au fost introduse vara trecuta.  Aplicatia Find My Friends ofera utilizatorului detalii despre locul in care se afla prietenii sau familia acestuia si ii trimite acestuia mesaje pe telefon, in montul in care acestia sunt prin apropiere.
 
Varianta 1.2 permite detinatorului sa afle locatia exacta si distanta dintre cei doi. Aplicatia iti poate spune cu exactitate cand cineva ajunge sau pleaca dintr-un loc.
 
Desigur, Apple ofera si masuri de protectie acelora care considera ca aplicatia este prea intrusiva, oprind impartasirea informatilor cu persoanele despre care crezi ca o folosesc abuziv.
 
Aplicatia este gratis si este valabila pe iPhone, iPad sau iPodtouch.

Firmele producatoare de aplicatii pentru telefoane aduna suficiente date despre utilizatori pentru le putea vinde pe bani buni


Firmele producatoare de aplicatii pentru telefoane aduna suficiente date despre utilizatori pentru le putea vinde pe bani buni
Datele utilizatorilor de aplicatii pentru smartphone-uri pot ajunge la companiile din domeniul cercetarii undelor emise de creier.
Aplicatiile pe care le folosim in fiecare zi trimit suficiente date firmelor producatoare pentru ca acestea sa le vanda pe bani buni, in special companiilor din domeniul medical. Cercetarea undelor emise de creier a inceput in anii '20 ai secolului trecut, principalul scop fiind ajutorarea persoanelor paralizate. De asemenea, datele pot ajunge pe piata de "neuromarketing" unde experti in marketing pot masura nivelul de atentie catre diferite produse sau reclame.
Celebra comanie de cercetare Nielsen foloseste deja instrumente medicale pentru a masura reactia subiectilor care participa la prezentarea unui nou produs. O firma britanica s-a folosit, de asemenea, de encefalograme pentru a masura nivelul de atentie al celor care urmareau cele mai scumpe reclame difuzate in timpul unui talent show de succes.
Electroencefelografia este cea mai comuna forma de studiu a undelor emise de creier, electrozii atasati in diverse locuri ale capului captand undele care, ulterior, sunt interpretare de computer. Interpretarea ajuta la dezvoltarea membrelor artificiale care pot fi acceptate mai usor de corpul uman la care sunt atasate.

luni, 1 aprilie 2013

Google a modificat puţin carcasa lui Nexus 4


Smartphone-ul Google Nexus 4, construit de LG are o carcasă elegantă. Capacul din spate pare să fie din plastic, însă el este de fapt din sticlă şi acoperă un model grafic cu pixeli. Se pare că unii utilizatori au fost nemulţumiţi de faptul că telefonul alunecă foarte uşor atunci când este amplasat cu spatele pe masă şi există riscul unor accidente. Google a decis să modifice puţin carcasa lui Nexus 4 pentru a preveni aceste situaţii neplăcute.
Spatele de sticlă al lui Nexus 4zoom in

Spatele de sticlă al lui Nexus 4

Modificările aduse sunt foarte fine şi este posibil ca să fie uşor de trecut cu vederea de cei care nu le cunosc. Pe spate, pe rama telefonului se găsesc acum mici protuberanţe. Ele previn contactul între sticla telefonului şi suprafaţa pe care este amplasat. Alături de îmbunătăţirea aderedenţei lui Nexus 4 pe birou, acele picioruşe mici ajută difuzorul integrat. Volumul şi claritatea cresc puţin atunci când el se află cu faţa în sus pe masă. La prima versiune a telefonului, difuzorul era perfect acoperit atunci când terminalul era pus pe birou.
Modificările aduse carcasei lui Nexus 4

Modificările aduse carcasei lui Nexus 4

Cei care au comparat cele două versiuni ale lui Nexus 4 susţin că au observat şi o mică diferenţă în privinţa amplasării modulului camerei foto. Orificiul din capacul de pe spate este acum mai mic, iar lentila nu mai este amplasată exact în centru. Acestă modificare ar putea ajuta la reducerea efectelor neplăcute în cazul fotografiilor realizate în soare puternic. Noua versiune a lui Nexus 4 este cea livrată la ora actuală celor care fac comenzi direct de pe site-ul oficial.

wibiya widget