aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

duminică, 30 iunie 2013

Unul dintre cele mai importante site-uri de pe Internet dispare. "Il inchidem pe 8 iulie"

Unul dintre cele mai importante site-uri de pe Internet dispare. Il inchidem pe 8 iulie
Vestea ca site-ul lor de suflet se inchide a induiosat milioane de utilizatori de Internet
In perioada romantica a Internetului, cand Google nu exista iar paginile web erau la inceput, cunoscutul site AltaVista incerca sa faca ordine. Era un motor de cautare folosit de toti cei care doreau sa caute informatii. AltaVista este un stramos al Google-ului, iar fara acest site vechi, reteaua nu ar fi fost, astazi, la fel.
AltaVista apartine acum de Yahoo. Cei de la relatii publice au dat un anunt sec: "Va rugam sa vizitati Yahoo! Search pentru toate nevoile voastre de cautare", anunta cnet.
Acesta a fost mesajul scris, vineri, de Yahoo, care a anuntat ca inchide AltaVista pe 8 iulie. Alaturi de AltaVista, alte 11 produse care nu mai conteaza pentru companie vor fi desfiintate.
Jay Rossiter, vicepresedintele Yahoo care are in grija platformele, a spus ca aceasta companie va continua sa "se concentreze pe crearea de produse frumoase care sunt esentiale pentru voi in fiecare zi". Cu alte cuvinte, Yahoo a decis sa isi concentreze resursele pe lucruri care functioneaza si de care utilizatorii au nevoie.
Cu toate acestea, disparitia AltaVista le va lasa un gol in stomac utilizatorilor care au prins inceputurile Internetului.

sâmbătă, 29 iunie 2013

Android 4.3 poate fi instalat acum pe Samsung Galaxy S4

Dacă vi se părea mare lucru faptul că puteţi importa aplicaţiile stock şi un custom ROM de pe Galaxy S4 şi HTC One Google Edition, ei bine staţi să vedeţi ce v-am pregătit. Cum vă sună Android 4.3 Jelly Bean rulând pe modelul vostru Galaxy S4?
 
Android 4.3 poate fi instalat acum pe Samsung Galaxy S4; Detalii aici!

Cei de la Sammobile au obţinut firmware-ul de test pentru Android 4.3 de pe Galaxy S4 Google Play Edition (GT-I9505G) şi l-au portat pe un Galaxy S4 standard, adică varianta GT-I9505 . Portul Android 4.3 este complet funcţional şi nu există nici măcar o funcţie inactivă. Reţineţi că acest firmware nu este flashable prin Odin, el va anula garanţia terminalului şi nu ar trebui să încercaţi un asemenea procedeu dacă nu aveţi câteva cunoştinţe de bază cu privire la flashing.
 
Android 4.3 poate fi instalat acum pe Samsung Galaxy S4; Detalii aici!

Puteţi descărca de aici pachetul software necesar pentru a instala Android 4.3 pe Galaxy S4, apoi veţi copia ROM-ul pe cardul SD al telefonului. Intraţi în Recovery Mode (Power + Volume Up + Home), faceţi un factory reset şi flashuiti ROM-ul cel nou. Apoi urmează un reboot şi veţi fi printre primii din lume cu Android 4.3 pe telefon!

De doua ori mai rapida decat 4G: reteaua prin care poti sa descarci un film in 40 de secunde

De doua ori mai rapida decat 4G: reteaua prin care poti sa descarci un film in 40 de secunde
Compania coreeana SK Telecom Co a lansat cea mai rapida retea, una de 10 ori mai rapida decat cea 3G.
Tehnologia LTE-Advanced, dezvoltata in Coreea de Sud, permite un transfer de 150 de megabiti pe secunda, ceea ce inseamna ca un film de 800 de megabiti se poate descarca in 43 de secunde. Viteza este de doua ori mai mare decat cea permisa de reteaua 4G.

Serviciul este disponibil deocamdata doar in capitala tarii, Seoul, si in suburbiile acesteia. Mai bine de 60% dintre utilizatorii de smartphone-uri (aproximativ 33 de milioane) folosesc tehnologia LTE si asteapta cu nerabdare "saltul" la LTE-Advanced.

Samsung a lansat si un telefon pe masura noii tehnologii: Galaxy S4 LTE-A. Smartphone-ul este disponibil din aceasta luna, doar in Coreea de Sud.

PayPal va lansa primul sistem "inter-planetar" de plata din lume

PayPal va lansa primul sistem  inter-planetar  de plata din lume
PayPal, una dintre cele mai mari companii de plati din lume, vrea sa iasa din sfera "pamanteana".
Serviciul american a anuntat ca in viitorul apropiat va lansa primul serviciu de plati inter-planetare de pana acum, anticipand realizarea unuia dintre cele mai mari ambitii ale omenirii: de a trimite oameni care sa locuiasca si pe alte planete.

"Nu avem inca toate raspunsurile, dar este clar ca atunci cand vom ajunge in spatiu nu vom mai folosi banii cash", a declarat presedintele PayPal, David Marcus, pentru CNN Money.

"Simtim ca acum e momentul, nu acum, nici in clipa in care turismul spatial va deveni o realitate."

Serviciul va fi lansat intr-un eveniment special la care va participa si celebrul astronaut Buzz Aldrin.

Mii de utilizatori ai unui important browser, infectati cu un soft periculos care fura parole

Mii de utilizatori ai unui important browser, infectati cu un soft periculos care fura parole
Toti cei care au folosit browserul pe data de 19 iunie, intr-un anumit interval orar, ar putea fi victime.
Opera a fost victima unui atac, pe data de 19 iunie, cand hackerii au reusit sa intre in serverele companiei. Expertii in securitate de la Opera au reusit sa opreasca atacul la 36 de minute dupa ce a pornit si nu au dovezi care sa arate ca datele companiei au fost compromise.
Totusi, hackerii au reusit sa puna mana pe un certificat digital vechi. Acesta le-a permis sa distribuite un soft periculos care fura parolele utilizatorilor, soft care a aparut ca si cum ar fi fost facut de Opera, gratie certificatului furat.
Cateva mii de utilizatori au fost afectati
Acum, cei de la Opera fac o ancheta prin care vor sa afle cum a fost posibil atacul si ce pot face in viitor pentru a evita astfel de situatii, spune Vik Sigbjon, oficial al companiei.
In cele 36 de minute ale atacului, "cateva mii de utilizatori de Windows" ar fi fost afectati, declara Opera intr-o postare pe blog.
"Troianul este capabil sa fure parole din calculatoare, cel mai probabil dupa ce utilizatorii dau click pe un link care pare ca vine de la browserul Opera. Pentru ca pretinde a fi un software cu reputatie, virusul se instaleaza discret in sistem, cautand detalii bancare si orice alte informatii confidentiale pe care le trimite catre un centru de comanda si control. Aceasta scapare ridica semne de intrebare asupra modului in care sunt protejate certificatele digitale ale companiilor si, in general, datele utilizatorilor", spune Catalin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.
Cei de la Opera le-au recomandat oamenilor sa-si faca un update pentru a fi protejati

joi, 27 iunie 2013

Google Earth 7.1: imagini din satelit fără nori şi o interfaţă nouă cu StreetView pentru iOS

Aplicaţia Google Earth pentru Android, ruda mai mare a celebrului Google Maps, a fost actualizată la începutul lunii mai cu o interfaţă nouă şi integrare Street View. După aproape două luni, versiunea pentru iOS a primit acelaşi tratament, ambele produse primind şi un set noua de imagini din satelit.
Ajunsă la versiunea 7.1, versiunea pentru iOS aduce cam aceleaşi schimbări care au fost operate în cadrul versiunii Android. Noul produs software aduce integrarea imaginile panoramice StreetView, vizualizarea traseelor într-un mediu tridimensional şi o interfaţă mai bună, care permite afişarea unor câmpuri informative suplimentare, cum ar fi descrierile Wikipedia sau imaginile din Panoramio.

Odată cu această actualizare, Google a anunţat că imaginile din satelit au primit o actualizare masivă de 800 de gigapixeli. Datele culese de programul Landsat, o colaborare între U.S. Geological Survey (USGS) şi NASA, au fost folosite deja crearea interesantului Timelapse şi au permis acum şi înlocuirea imaginilor în care erau prezenţi prea mulţi nori cu altele curate.

Pentru utilizatorii români, actualizarea 7.1 este binevenită deoarece, pe lângă noutăţile prezentate mai sus, aceasta a devenit disponibilă în alte 100 de ţări, printre care şi România.

Dowload Google Play

Download App Store

Internet Explorer 11 va aduce suport WebGL, SPDY şi o interfaţă mai bună

Împreună cu Windows 8.1, Microsoft a prezentat ieri seară şi noutăţile pe care le va aduce versiunea 11 a browser-ului Internet Explorer. La fel ca viitoarea iteraţie a sistemului de operare, Internet Explorer 11 este disponibil în versiune Preview doar pentru cei care instalează Windows 8.1 Preview, însă produsul va fi disponibil ulterior şi pe Windows 7.
Din punct de vedere tehnologic, cele mai importante noutăţi sunt suportul WebGL şi SPDY. Interfaţa software WebGL, folosită pentru accelerarea hardware a afişarii conţinutului 2D şi 3D, a fost ocolită până acum de către Microsoft deoarece compania a susţinut că acesta conţine breşe serioase de securitate. Standardul însă a evoluat, securitatea acestuia a fost îmbunătăţită iar WebGL si-a făcut apariţia în cadrul Internet Explorer 11, acesta fiind folosit atât pentru afişarea conţinutul grafic cât şi pentru degrevarea interacţiunilor tactile pe procesorul grafic.
O surpriză plăcută este implementarea SPDY, protocolul de compresie a datelor transferate dezvoltat de Google. Implementat în browser-ele Chrome, Firefox şi Opera, SPDY este un protocol de reţea deschis care oferă rate de transfer mai bune decât HTTP prin utilizarea compresiei şi prioritizării pachetelor de date.

Împreună cu aceste două tehnologii noi, Microsoft a îmbunătăţit suportul HTML5 Video, Internet Explorer 11 promiţând o experienţă completă fără a necesita vreo extensie separată şi suport complet pentru MPEG-DASH, însă, din păcate, interesantul WebRTC va trebui sa mai aştepte.
Din punct de vedere al funcţionalităţii, Internet Explorer aduce multe schimbări interesante. Taburile de mari dimensiuni din versiunea Modern UI au fost înlocuite cu taburi cu dimensiuni „standard”, cu această ocazie fiind posibilă şi afişarea în permanenţă a barei de adrese. În plus, versiunea Modern UI va permite deschiderea concomitentă a mai mult de 10 taburi.
Alte schimbări interesante sunt posibilitatea creării unor Live Tiles dinamice pentru site-urile preferate, Snap View cu două ferestre sau cu fereastra unei alte aplicaţii, recunoaşterea numerelor de telefon şi integrarea lor cu Skype şi posibilitatea editării listei de site-uri favorite direct din mediul Modern UI.
Versiunea finală a browser-ului Internet Explorer 11 va fi lansaată împreună cu cea a sistemului de operare Windows 8.1, data lansării versiunii de sine stătătoare petnru Windows 7 fiind momentan necunoscută.

Bitdefender, acum mai bun si mai rapid. Romanii lanseaza o noua linie de produse

Bitdefender, acum mai bun si mai rapid. Romanii lanseaza o noua linie de produse
Bitdefender, producatorul celei mai performante solutii antivirus din lume, vine acum cu o noua gama de produse ce se adapteaza caracteristicilor fiecarui computer.
Noul Bitdefender vine cu noi functii inovatoare cum ar fi tehnologia unica Photon - pentru o experienta personalizata si scanare extrem de rapida si functia Wallet – pentru pastrarea in deplina siguranta a parolelor si a detaliilor de autentificare.
De asemenea, noua gama extinde si dezvolta functiile care au permis Bitdefender sa castige titlul de Produsul anului de la AV-Comparatives, precum si toate celelalte premii din industrie pe parcursul anului trecut.

Noul Bitdefender, conceput pentru era pericolelor crescute pe internet, include tehnologia Bitdefender Antispam, ce opereaza din cloud cu o acuratete fenomenala si tine la distanta mesajele nesolicitate si potential periculoase.
Bitdefender Safepay, ce protejeaza tranzactiile online din toată lumea de la lansarea sa cu un an in urma, pastreaza informatiile sensibile referitoare la tranzactii in siguranta si in acelasi timp la indemana prin intermediul functiei Wallet.

Modulul Autopilot permite utilizatorilor sa se joace sau sa vada filme fara intreruperi, protectia datelor personale pe Facebook fereste utilizatorii de brese de securitate si link-uri periculoase, modulul Anti-Theft permite blocarea, stergerea sau gasirea unui dispozitiv mobil, iar cel de Control Parental acopera acum toate mediile Windows – inclusiv Windows 8 si RT.
Noul Bitdefender va fi disponibil online pe site-ul Bitdefender

Sony Xperia Z Ultra are acum un pret. Cat costa telefonul SF lansat marti

Sony Xperia Z Ultra are acum un pret. Cat costa telefonul SF lansat marti
Noul telefon, rezistent la apa, are ecran de 6,4 inch si procesor ultraperformant!
Sony a prezentat, marti, noul telefon Xperia Z Ultra, cu ecran de 6,4 inch Full HD si procesor quad-core la 2,2 GHz, insa nu a anuntat si pretul. Abia in urma cu cateva ore informatia a fost disponibila gratie Sony Olanda.
Ceea ce stim in momentul de fata este ca noul smartphone cu Android va fi disponibil la sfarsitul trimestrului 3 din acest an, adica prin septembrie, iar pretul in Europa va fi de 719 euro.
Inauntrul acestui telefon rezistent la apa se gaseste un Snapdragon 800. Telefonul va avea camera de 8 MP, si un plus important este ecranul, care va folosi tehnologia Triluminous.


Libon, aplicatia de Android si iOS prin care poti vorbi gratis cu prietenii

Libon, aplicatia de Android si iOS prin care poti vorbi gratis cu prietenii
Aplicatia iti permite sa vorbesti cat de mult vrei tu cu prietenii tai din intreaga lume.
O nota buna la un examen greu sau ultimul film care te-a impresionat sunt lucruri care merita povestite pe indelete cu cei apropiati. Cu noua aplicatie Libon de la Orange, disponibila pe smartphone-urile cu sisteme de operare Android si iOS, poti vorbi gratuit cat de mult vrei tu prin apeluri la calitate HD si mesaje cu alti utilizatori ai aplicatiei, aflati oriunde in lume.
Prin aceasta aplicatie, gandita special pentru tineri, Orange face un pas intr-o directie noua, aceea a apelurilor si mesajelor pe telefon prin Internet.
Experienta apelurilor prin Libon este foarte asemanatoare cu cea a apelurilor telefonice obisnuite. Atunci cand suni pe cineva, o notificare apare pe ecranul telefonului acelei persoane, iar sunetul apelului este HD.
Aplicatia asigura o calitate exceptionala a apelurilor, asadar cei dragi aflati la distanta iti vor auzi vocea clar, ca si cum ar fi langa tine. O alta veste buna este ca beneficiezi de mesagerie vocala vizuala si poti seta mesaje de intampinare personalizate dupa bunul tau plac.
Interesant este ca Libon a inceput ca o aplicatie de voicemail si are o multime de optiuni care o fac usor de customizat in aceasta directie.
Iata cat este de simplu de utilizat:

Cu Libon poti:

  • suna orice utilizator de Libon din lume, la calitate HD
  • trimite mesaje instantanee gratuir catre orice utilizator din lume
  • ai mesagerie vocala vizuala, cu acces la toate mesajele dintr-o singura privire. Poti alege singur pe care il asculti primul
  • poti seta mesaje de intampinare personalizate
  • ai acces la toate conversatiile cu contactele tale
  • daca nu poti raspunde la telefon, prietenii tai care folosesc Libon pot suna oricand sa iti lase un mesaj vocal
  • surprinzi momentele importante in imagini sau mesaje vocale, pe care le trimiti apoi prietenilor, prin optiunea de trimitere fisier, disponibila pe iOS
 

Cum iti creezi cont

Contul de utilizator se creeaza foarte simplu, iar aplicatia va sti sa aleaga din agenda ta persoanele care o folosesc si cu care vei putea vorbi gratis.
Intai de toate, trebuie sa descarci aplicatia din Google Play sau App Store. Apoi o pornesti si selectezi "Creeaza un cont". 
Ulterior, trebuie sa ii permiti aplicatiei sa acceseze lista ta de contacte, pentru a putea apela si trimite mesaje catre prietenii tai care o au, la randul lor, instalata.
Introduci datele tale: nume, prenumele, mailul, numarul de telefon si parola, apoi apasa pe Creeaza. Gata. Acum ai propriul tau profil, pe care il poti modifica oricand.
Prin SMS vei primi un cod pe care trebuie sa il folosesti pentru a-ti activa contul. Iar pentru autentificare, poti folosi adresa de email sau numarul de telefon si parola.
Orice problema ai avea cu aplicatia, poti da mail la support.iphone@libon.com, daca ai un gadget cu iOS, sau la support.android@libon.com, pentru un gadget cu sistemul de operare Android.
 

Aplicatia e gratuita, dar ai nevoie de o conexiune la Internet

Libon functioneaza doar cu o conexiune la Internet prin Wi-Fi sau prin reteaua mobila. Aplicatia nu te costa niciun ban, insa traficul de net pentru descarcarea ei se taxeaza potrivit planului tarifar pe care l-ai ales.
Pentru trafic neliminat in aplicatie, poti alege una dintre ofertele Orange Young: Fluture 12, optiunea Multimedia sau beneficiu suplimentar pentru optiunipe PrePay, pe orangeyoung.ro.
Optiunea Libon Premium, care costa 2,69 euro pe luna si pe care o poti activa din magazinul de aplicatii, iti ofera mai multe beneficii. Printre acestea, mesaje de intampinare si grupuri de contacte nelimitate, mesaje vocale trimise catre adresa ta de e-mail sau timp de stocare nelimitat pentru mesageria vocala, care in cazul versiunii gratuite acopera o perioada de timp de 30 de zile.

Cursa Apple pentru a prinde Android din urma. Cu ce noutati vine camera in noul iOS 7

Cursa Apple pentru a prinde Android din urma. Cu ce noutati vine camera in noul iOS 7
Lupta pentru suprematie in industria smartphone-urilor este dusa de Apple pe toate planurile.
Daca in anul 2011, Apple introducea odata cu iOS 5 si serviciul de recunoastere faciala pentru camerele sale foto, anul acesta, odata cu varianta BETA a seriviciului de operare iOS 7, Apple a introdus si doua noi functii.

Din nefericire, acest pas facut de Apple nu este in niciun caz inovator, ci doar o incercare de a prinde din urma alti producatori, precum Android.

9to5mac scrie ca Apple a introdus in acest nou serviciu de operare si functiile de recunoastere a zambetului si a clipitului, pe care programatorii americani le-au regasit in codul sursa al iOS 7 BETA.

Google Street View urca in cea mai inalta cladire din lume

Google Street View urca in cea mai inalta cladire din lume
Burj Kalifa din Dubai a gazduit o echipa Google care a urcat pana la etajul 124 al cladirii pentru a realiza mai multe fotografii.
Google a realizat mai multe fotografii cu adevarat spectaculoase din cea mai inalta cladire din lume, Burj Kalifa (828 de metri), cladire situata in "orasul vertical", asa cum este denumit Dubai. Pentru Google Street View, echipa de fotografi a urcat si la ultimul etaj al hotelului Burj Al Arab, dar a vizitat si cel mai mare mall din lume, Dubai Mall.
"Expeditia" a fost prima de acest gen pentru Google, imaginile panoramice, "recoltate" atat in aer liber cat si din cladiri, avand inalta rezolutie. Pentru aceste fotografii s-a folosit Trekker, un set special de camere, cu care s-a ajuns si la Polul Nord sau la Marele Canion.
Constructia Burj Kalifa a inceput in 2004 si a costat 1,5 miliarde de dolari, fiind inaugurat in ianuarie 2010. Cladirea este deservita de 57 de lifturi care pot atinge si viteza de 40 km/h. Antena cladirii poate fi vazuta de la 95 de km distanta.

Nokia Lumia 1020 va fi, cel mai probabil, numele telefonului Nokia EOS, cu supercamera foto

Nokia Lumia 1020 va fi, cel mai probabil, numele telefonului Nokia EOS, cu supercamera foto
Smartphone-ul seamana cu Nokia Lumia 920, daca e sa ne luam dupa pozele publicate pana acum pe Internet
Nokia pregateste o lansare spectaculoasa pentru 11 iulie cand, cel mai probabil, vom vedea noul Nokia EOS, un telefon cu o camera foto exceptionala si sistemul de operare Windows Phone.
Zvonurile au fost multe in ultima perioada, si chiar au aparut poze cu Nokia EOS. Acum, insa, evleaks anunta ca telefonul pe care il stim cu acest nume se va numi Nokia Lumia 1020. Ce-i drept, telefonul seamana bine de tot cu Lumia 920, si deci are sens ca el sa fie asimilat gamei Lumia.
In prezent, zvonurile spun ca telefonul va avea o camera de 41 MP. Dar mai multe despre el vom afla pe 11 iulie, cand are loc evenimentul de prezentare, scrie gsmarena.

Atacurile cibernetice impotriva telefoanelor mobile, de 7 ori mai multe fata de acum un an

Atacurile cibernetice impotriva telefoanelor mobile, de 7 ori mai multe fata de acum un an 
 
Pune-ti obligatoriu antivirus pe telefon, daca nu vrei sa ai probleme
Numarul telefoanelor mobile afectate de amenintari informatice a crescut cu 614% in martie 2013 fata de luna similara a anului precedent. Atacatorii folosesc ca arme de la simpla escrocherie comercială pana la spionajul industrial, anunta un studiu realizat de Juniper si citat de Mediafax.
Sistemul de operare Android, produs de Google, este cel mai expus acestor atacuri informatice. 92% din probleme au fost descoperite la acesta. Cifra se explica prin dominatia mondiala a sistemului de operare Android, care ocupa aproximativ trei sferturi din piata, la nivel mondial.  Dar, apreciaza Karim Toubba, de la Juniper, "toate sistemele de operare au propriile vulnerabilitati". 
Primul tip de atacuri consta in mesaje comerciale trimise pentru a propune un serviciu fals, prin care se cere o plata modica, de 10 sau 50 de centi, de exmplu. In general, utilizatorii constientizeaza atacul abia dupa ce observa cativa centi in plus pe factura.
Atacurile cibernetice "pot sa nu lase urme", explica Toubba, fiindca numerele utilizate sunt inchise imediat dupa incasarea banilor, in doar cateva zile. Adeseori, aceasta se prezinta sub forma unui SMS sau unor email-uri care propun actualizarea unui program sau unei aplicatii. Majoritatea atacurilor sunt initiate din Rusia sau China. 
Juniper observa, de asemenea, dezvoltarea unor atacuri mai sofisticate, precum piratarea unor date ale companiilor sau guvernamentale. "Ei (piratii) pot utiliza aparatul ca un dispozitiv de recunoastere inainte sa mearga mai departe in reteaua unei intreprinderi", explica Toubba, notand ca numerosi salariati au acces la serverul de la serviciu prin intermediul telefonului personal.
Juniper afirma ca a observat "mai multe atacuri (impotriva smartphone-urilor) putand fi utilizate pentru a fura informatii sensibile de la intreprinderi sau pentru a lansa o infiltrare mai larga".
Aceasta tendinta ar urma sa creasca in mod "exponential in anii viitori", avertizeaza raportul.

Windows 8.1 Preview. Ce imbunatatiri aduce viitorul sistem de operare de la Microsoft

Windows 8.1 Preview. Ce imbunatatiri aduce viitorul sistem de operare de la Microsoft VIDEO 
 
La conferinta Build 2013 din San Francisco, oficialii companiei au facut un demo cu Windows 8.1 Preview, pe care si-l poate descarca acum orice utilizator.
Urmatoarea versiune de Windows s-a aratat, putin, la fata la conferinta Build 2013 de la San Francisco. Oficialii Microsoft, in frunte cu CEO-ul Steve Ballmer, au vorbit despre avantajele acestui sistem de operare, iar Julie Larson-Green, cea care raspunde de divizia Windows a Microsoft, a facut chiar o prezentare prin care sa ne arate Windows 8.1 Preview, o versiune inca nefinalizata, dar pe care utilizatorii din intreaga lume si-o pot descarca deja.


Noua versiune rezolva cateva dintre problemele de care se plangeau utilizatorii si aduce si alte imbunatatiri mai mici dar care, adunate, imbunatatesc semnificativ experienta utilizatorului si apropie noul stil de Windows de versiunile sale mai vechi, cu care lumea era obisnuita.
Ecranul poate fi personalizat mult mai bine
Schimbarile apar inca de la noul ecran de start. Vei descoperi ca Windows 8.1 Preview seamana destul de bine cu Windows Phone, semn ca Microsoft se straduieste sa isi unifice produsele. Poti selecta dalele, acele patratele de pe ecran, individual, pentru a le schimba marimea. Softul iti permite sa le grupezi si sa muti mai multe in acelasi timp. Una dintre dale poate sa fie cea cu desktopul, daca esti fan al versiunilor mai vechi de Windows, in care dreptunghiule colorate nu existau. Atingand-o, intri in modul grafic clasic.
Practic, optiunile de personalizare sunt mult mai multe si mai usor de folosit, lucru de care se vor bucura numerosi utilizatori.
In cazul in care iti doresti sa vezi toate aplicatiile, este suficient sa dai cu degetul de jos in sus pe ecran. Windows 8.1 iti permite si sa alegi pozele de fundal usor.

Butonul START revine

Cei de la Microsoft au ascultat vocea poporului si au reinstaurat butonul Start, pe care au dorit initial sa il elimine. Din pacate, dupa ce apesi pe el nu vei vedea un meniu clasic de Start, asa cum erai obisnuit. Ai insa optiuni pentru ca, dupa bootare, sa vezi direct in acest mod grafic, si nu pe cel cu dale, si poti renunta la o parte dintre gesturile care aduc in fata feature-urile lui Windows 8.1 care te-ar putea enerva, ca de exemplu Charm-urile.


Aceasta este una dintre schimbarile majore cu care vine noul Windows. Pur si simplu tastezi cuvantul cheie si obtii direct aplicatii, fisiere, setari, rezultate de cautare a cuvantului respectiv pe Internet. Totul vine la pachet. Daca cauti, spre exemplu, numele unui artist sau al unei formatii, vei primi inclusiv cantece si videoclipuri ale artistului respectiv, pagina sa de Facebook sau stiri, prin care poti naviga dand cu degetul la stanga si la dreapta pe ecranul touch.

Aplicatia pentru mailuri, imbunatatita

Un alt plus tine de clientul de mail, care este acum mai usor de folosit. Daca vizualizezi o poza, spre exemplu, vei putea sa o si editezi pe loc. Apoi, daca dai click pe un link, ecranul ti se va imparti in doua, iar in dreapta vei vedea site-ul respectiv.

Noul Internet Explorer, tine pasul cu concurenta

Browserul se bucura si el de imbunatatiri in Windows 8.1. Acum poti avea nu numar nelimitat de taburi si poti pastra pentru citire mai tarziu unele articole care te intereseaza, dar de care nu ai timp momentan. Cu SkyDrive, le vei putea citi de pe un alt dispozitiv, inclusiv un telefon sau o tableta cu Windows.
Alte imbunatatiri vizeaza camera foto, cu care poti face acum panorame de 360 de grade, sau Xbox Music, care a fost redesanat.
Potrivit oficialilor companiei, ar trebui sa vedem versiunea finala de Windows 8.1 peste cateva luni.

miercuri, 26 iunie 2013

Samsung Galaxy S4 versiunea cu Snapdragon 800 şi LTE-A există; Scoasă din cutie în faţa camerei

Se pare că Samsung Galaxy S4 în versiunea upgradata cu procesor Snadpragon 800 nu numai că există, ci a primit un unboxing în Coreea de Sud. Acest model suporta şi noul tip de conectivitate LTE-Advanced, care atinge viteze de download de 150 Mbps.
 
Samsung Galaxy S4 versiunea cu Snapdragon 800 şi LTE-A există; Scoasă din cutie în faţa camerei!

Observaţi în acest articol o serie de fotografii de unboxing pentru acest device, care deja a provocat controverse în Coreea de Sud. Motivul? Posesorii de terminale Galaxy S4 sunt frustraţi de faptul că au cumpărat modelul original, în loc să aştepte câteva luni până la sosirea versiunii LTE-A. Acest standard de conectivitate va fi adoptat în curând la pachet cu un serviciu al unui operator coreean, iar Galaxy S4 LTE-A va fi primul model de acest gen.
 
Samsung Galaxy S4 LTE-A

Apoi vine şi LG Optimus G2, tot cu suport pentru această tehnologie şi vom avea şi un model Pantech cu acelaşi tip de conectivitate. În acest moment îmi este greu să îmi imaginez ce altă variantă ar mai putea include seria Galaxy S4. Avem 3 variante de CPU (Snapdragon 800, 600 şi Exynos 5 Octa), un cameraphone (Zoom), Galaxy S4 Mini şi Galaxy S4 Active. Care model sună cel mai tentant?
 
Samsung Galaxy S4 LTE-A Snapdragon 800

Samsung Galaxy S4 Snapdragon 800

Lenovo creeaza un serviciu de jocuri pentru a concura Samsung

Lenovo creeaza un serviciu de jocuri pentru a concura Samsung
Lenovo vrea sa compenseze declinul vanzarilor de PC-uri si sa reduca dependenta de notebook-urile ThinkPad prin crearea unui serviciu de jocuri cu ajutorul caruia sa devanseze Samsung Electronics pe piata smartphone-urilor din China, relateaza Bloomberg.

Lenovo Game World va fi lansat in trimestrul al treilea si va include functii de comunicare online, recenzii de aplicatii si ponturi pentru jocuri. Serviciul va oferi titluri populare de jocuri precum Fruit Ninja, destinate aparatelor care functioneaza cu sistemul de operare Android al Google.
 
Directorul general al Lenovo, Yang Yuanqing, vrea sa dezvolte activitatile companiei in domeniul aplicatiilor si serviciilor, care sa sustina vanzarile de telefoane, in conditiile declinului livrarilor de PC-uri.
 
Magazinul de aplicatii al Lenovo a inregistrat peste 1 miliard de descarcari de la deschiderea sa in 2010, dar compania vrea sa obtina un avantaj cu Game World pe piata telefoanelor mobile. Compania de cercetare a pietei Analysys International anticipeaza ca vanzarile de jocuri destinate aparatelor mobile vor creste cu circa 50% pe an in urmatorii trei ani.
 
Spre deosebire de Statele Unite, unde Google si Amazon domina vanzarile de aplicatii Android, China are sute de companii care ofera software pentru dispozitivele mobile. Lenovo vrea sa se diferentieze de aceste companii cu aplicatii precum cele disponibile pe Game Center al Apple

Apple nu mai e cea mai valoroasa companie. Google i-a luat locul

Apple nu mai e cea mai valoroasa companie. Google i-a luat locul
Motorul de cautare face mai multi bani ca producatorul iPhone
Google a depasit Apple drept cea mai valoroasa companie de IT din lume in cel putin o privinta. Acest lucru s-a intamplat saptamana trecuta, dar putini au observat schimbarea, din cauza ca aceasta nu vizeaza cel mai urmarit indicator economic, si anume valoarea de piata.
La capitolul valoare de piata, Apple conduce in continuare cu o capitalizare pe bursa de 378 miliarde de dolari, fata de cele 286 miliarde ale Google, potrivit Wall Street Journal, citat de incont .
Insa, in ceea ce priveste lichiditatile pe care cele doua companii le detin in banci, lucrurile stau usor diferit.
Daca dam la o parte venitul net din luna martie, Apple ramane cu o valoare de 233 miliarde de dolari, in timp ce Google detine 241 de miliarde. Cu alte cuvinte, motorul de cautare reuseste tranzactii pe piata de o anumita suma, insa banii pe care ii are pastrati in depozite ii confera acestuia superioritate financiara in fata rivalilor sai.
Apple a pierdut recent si titlul de cea mai valoroasa companie din lume, din punctul de vedere al capitalizarii, fiind depasita de gigantul petrolier Exxon Mobil.
Din cauza situatiei mai putin fericite pe care o traverseaza, producatorul american a inceput deja sa ia masuri. Pe de o parte, se anunta schimbari in politica de salarizare, astfel incat salariul CEO-ului Tim Cook va depinde de cotatia actiunilor, iar pe de alta parte, urmatoarele iPhone-uri si-ar putea mari de anul viitor dimensiunea ecranului si gama de culori in care acestea vor fi disponibile, pretul urmand sa fie unul mai mic.

Sony SmartWatch 2, ceasul inteligent care se conecteaza la un telefon cu Android

Sony SmartWatch 2, ceasul inteligent care se conecteaza la un telefon cu Android. VIDEO
Sony a fost una dintre primele companii care sa lanseze pe piata ceasuri inteligente.
Sony a prezentat, marti, SmartWatch 2, un ceas inteligent cu NFC, care se conecteaza la telefoanele cu Android. Gadgetul, rezistent la apa si la praf, are un ecran touch de 1,6 inch la rezolutia 220x176 pixeli. La acelasi eveniment s-a lansat si Sony Xperia Z Ultra, un telefon cu ecran de 6,4 inch si procesor extrem de performant.
Fata de versiunea precedenta, noul SmartWatch de la Sony are un ecran imbunatatit, o baterie mai buna si o interfata mai usor de utilizat. Exista diferite aplicatii recomandata si preinstalate pe care utilizatorii le pot folosi.

SmartWatch 2 se incarca printr-un cablu micro USB standard, si nu proprietar Sony.
Tehnologia NFC ii permite noului ceas de la Sony sa se conecteze printr-o simpla atingere de un telefon cu Android. Deocamdata nu exista compatibilitate pentru gadgeturi cu sistemul de operare iOS.
Cei de la Sony au anuntat ca isi doresc ca produsul sa fie in magazine in septembrie. Pretul nu a fost anuntat inca.

Tabletele cresc in vanzari. Cele cu Android, de doua ori mai multe decat concurenta

Tabletele cresc in vanzari. Cele cu Android, de doua ori mai multe decat concurentaCele mai noi date din industrie arata ca smartphone-urile si tabletele au facut ca piata sa creasca cu 5% fata de anul anterior.
Gartner, o companie care analizeaza piata dispozitivelor electronice, de la calculatoare la smartphone-uri, a dezvaluit cele mai nou trenduri in materie. Era de asteptat ca si in noile date, PC-urile sa-si continua scaderea in popularitate si vanzari, in timp ce tabletele si telefoanele inteligente sa se vanda in numar tot mai mare.

Conform datelor, dispozitivele care functioneaza cu sistemul de operare Android sunt mult acceptate de piata decat cele care folosesc iOS si Windows. In total s-au vandut 2, 35 de miliarde de dispozitive in prima parte a anului 2013, cu 5,9% mai multe fata de aceeasi perioada a anului precedent. Daca PC-urile scad cu 10,6%, tabletele cresc cu 67,9%, in timp ce smartphone-urile cresc cu 107%.

Sistemul de operare Android ar putea ajunge pe 1.061.270 de dizpozitive in 2014. Si Windows va vedea o mica crestere (de la 346.464 la 378.142 de device-uri), in timp ce iOS va simti o crestere de peste 100 de mii de gadgeturi, ajungand la 354,849. BlackBerry isi continua scaderea, de la 34,584 de unitati in 2012, va ajunge la 22,291 in 2014.

marți, 25 iunie 2013

Umeox X5 a devenit cel mai subţire smartphone din lume

Pe o piaţa extrem de dură precum cea a telefoanelor mobile, este destul de greu pentru o companie mică să se facă remarcată sub avalanşa produselor şi reclamelor liderilor. Unul dintre trucurile destul de des folosite este realizarea unei carcase cât mai subţiri, dar şi aici concurenţa pare dificilă: la doar o săptămână după ce Huawei a lansat cel mai subţire smartphone din lume, o companie chineză ridică ştafeta.
Nu este prima dată când auzim de Umeox X5, zvonurile despre carcasa extrem de subţire a acestuia apărând de la sfârşitul lunii mai. Ceea ce era atunci doar un zvon, a fost confirmat oficial: dacă Ascend P6 oferă o carcasă cu o grosime de 6,18 milimetri, Umeox X5 l-a detronat prin utilizarea unei carcase extrem de subţiri de 5,6 milimetri.

  Compania chineză nu a oferit detalii prea bogate despre acest model , anunţând doar că acesta va oferi un ecran cu o diagonală de 5,3”, dar cu rezoluţie şi panou necunoscute, un procesor dual-core şi două camere foto cu senzori de 8, respectiv 3 MP. Umeox X5 este inferior modelului Huawei din punct de vedere al specificaţiilor însă, în topul carcaselor subţiri, acesta este nou lider.
  Conform unei surse chineze, terminalul îşi va face apariţia şi în Europa, acesta urmând să fie disponibil în Franţa începând cu această vară. În caz că acest lucru se va adeveri, Umeox va urma exemplul Oppo, care încearcă să pătrundă pe teritoriul european chiar dacă nu are un nume celebru şi nici resurse financiare mari.

No. 1 S6, o clonă de Galaxy S4 care vine cu suport pentru control prin gesturi

Dacă nu ne surprinde să vedem o clonă de Galaxy S4 din China, ne surprinde în schimb faptul că acest terminal vine cu suport pentru gesturile de pe S4. Modelul poartă numele de No. 1 S6 şi poate fi admirat mai jos.
 
No. 1 S6, o clonă de Galaxy S4 care vine cu suport pentru control prin gesturi (Video)

Observaţi şi în clipul de la finalul articolulu că se poate trece de la un Homescreen la altul sau de la o fotografie la altă mişcând palma deasupra camerei frontale a telefonului. Nu vă imaginaţi totuşi că acest model vine cu CPU Exynos 5 Octa sau alte dotări high end, de vreme ce firmă chineză No. 1 a inclus aici doar un CPU MediaTek quad core şi un design care aduce cu S4.

S6 promovează acest device drept unul care vine cu "Control hands free prin gesturi" şi sunt tare curios dacă primim şi funcţii ca Smart Pause sau scrolling vertical în browser prin înclinarea telefonului atunci când îl privim. Dotările lui No. 1 S6 includ un procesor quad core de 1.2 GHz, 1 GB RAM, o cameră de 13 megapixeli, ecran de 5 inch şi Android 4.2.

Samsung cumpără un producător de fibră de carbon

Una dintre criticile principale aduse lui Samsung Galaxy S4 şi S III a fost carcasa din plastic, care deşi este excelentă atunci când scăpaţi telefonul pe jos, oferă o senzaţie de "ieftin" şi tinde să facă handsetul mai alunecos. Ei bine, se pare că Samsung ar putea face trecerea la fibră de carbon...
 
Pa pa plastic! Samsung cumpără un producător de fibră de carbon!

Gigantul sud-coreean ar fi cumpărat recent 50% din SGL Group, care se ocupă cu producţia de fibră de carbon şi alte componente de acest gen. Ideea este de a aduce fibră de carbon pe terminale produse pentru publicul de masă. Sincer să fiu sticlă a fost o idee proastă la Xperia Z şi Nexus 4, în vreme ce metalul e predispus la zgârieturi, iar plasticul e ieftin şi alunecos.

Ce ne rămâne? Materialul ceramic, fibră de carbon, kevlarul pentru Motorola sau poate cine ştie, o combinaţie de lemn cu alte materiale? Se zvonea la un moment dat că Apple ar pregăti un telefon din Liquidmetal, materialul din care e fabricată cheiţa unui iPhone, dar mai avem până acolo. Cum sună un Galaxy S5 cu carcasă din fibră de carbon?

Vertu Ti Color. Cum arata si cat costa unul dintre cele mai scumpe telefoane din lume, produs in 1000 de exemplare

Vertu Ti Color. Cum arata si cat costa unul dintre cele mai scumpe telefoane din lume, produs in 1000 de exemplare
Telefonul contine materiale de cea mai bun calitate. Specificatiile te vor lasa masca.
Vertu Ti Color se va produce in doar o mie de bucati si va fi disponibil in doua variante de culoare, Sunset Red si Midnight Blue. Telefonul de lux de la Vertu are in compozitie doar materiale de prima mana, care explica si pretul urias pe care il platesc cei care vor sa isi cumpere asa ceva.
Telefonul are o carcasa din aluminiu, de 5 ori mai rezistenta decat cele ale altor telefoane si, in acelasi timp, foarte usoara. El are si piele de vitel intr-una din cele doua culori.
Trecand la specificatii, Vertu Ti Color are ecran de 3,7 inch acoperit cu cristal de safir, cel mai mare facut vreodata. Acest material este extrem de rezistent, fiind mai slab doar decat diamantul.
Telefonul are procesor la 1,7GHz, camera principala de 8MP cu autofocus si blitz LED dual, camera secundara de 1,3 MP, 64GB de memorie interna, NFC si un sistem de operare intr-o versiune cam expirata, Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Peetul este de aproape  9 000 de euro, iar aparatul este deja la vanzare, scrie gsmarena.

Imagini neoficiale cu noul iPhone 5S. Cum arata si ce inovatii aduce

Imagini neoficiale cu noul iPhone 5S. Cum arata si ce inovatii aduce
Site-ul MacRumors a publicat fotografii despre care sustine ca arata noul smartphone al Apple, iPhone 5S.
Potrivit MacRumors, noul telefon va avea o baterie mai performanta decat iPhone 5, un nou sistem flash dual-LED pentru camera video din spate si un chip model APL0698, care ar fi fost fabricat in anul 2012.
Prin urmare, este vorba de un nou chip, A7, nu A6, cum este la iPhone 5. Acesta va avea Elpida DRAM, probabil de 1 GB, la fel ca A6. Designul exterior nu va fi insa foarte diferit de iPhone 5.
Apple va lansa iPhone 5S anul acesta, alaturi de un smartphone low-cost, cu carcasa de plastic.
Potrivit unor surse, noile produse ar putea fi prezentate oficial in septembrie.

luni, 24 iunie 2013

Intel se alătura Alianţei pentru Energie Wireless, din care fac parte şi Samsung şi Qualcomm

Alianţa pentru Energie Wireless a primit un nou membru, Intel, după ce alte mari companii precum Samsung şi Qualcomm s-au alăturat organizaţiei. Până acum 40 de firme compun această alianţă, care are ca scop tranziţia către alimentarea fără fir.
 
Intel se alătura Alianţei pentru Energie Wireless, din care fac parte şi Samsung şi Qualcomm

Aceste companii doresc să creeze un ecosistem pentru transferul de energie wireless, care să ofere libertate utilizatorului, dar şi designerilor care creează baterii şi sisteme de încărcare fără fir. În ianuarie Alianţa a propus o serie de specificaţii pentru încărcarea fără fir, bazate pe tehnologia de rezonanţă magnetică în câmp apropiat, care permite consumatorilor să alimenteze terminale fără ca device-ul să intre în contact direct cu încărcătorul.

Intel vede aceste tehnologii drept unele de viitor şi doreşte să participe la dezvoltarea de modalităţi pentru a încărca smartphone-urile şi tabletele pur şi simplu prin amplasarea lor lângă un laptop, de exemplu. Samsung e în avantgarda acestei evoluţii, făcând parte deja din numeroase organizaţii care au ca scop dezvoltarea tehnologiilor wireless pentru încărcare şi nu numai.
 

Furnizorii de componente pentru Samsung pierd din cauza comenzilor scăzute de Galaxy S4

Surse apropiate de furnizorii asiatici de componente afirmă că aceştia ar putea înregistra pierderi însemnate deoarece partenerii importanţi ca Apple şi Samsung au scăzut comenzile de componente. Vestea vine după ce analiştii estimau că Galaxy S4 va înregistra în următoarea perioadă o scădere importantă de unităţi cumpărate.
 
Furnizorii de componente pentru Samsung pierd din cauza comenzilor scăzute de Galaxy S4

Producătorii de componente vor înregistra o scădere cu 20, până la 30% şi se pare că pe luna iulie Samsung ar fi comandat produse necesare pentru 6.5 milioane de unităţi Galaxy S4. E vorba aici despre ecrane, module de cameră, semiconductori, carcase şi alte elemente. Problema nu e că furnizorii vor înregistra scăderi, ci că ei generaseră un stoc mare în avans şi acum rămân cu el nevândut.

Totuşi, se zvoneşte că Samsung ar pregăti comenzi masive pentru Galaxy Note III în august, deci partnerii hardware îşi vor recupera pierderile rapid. Pe măsură ce ne apropiem de debutul în magazine al lui Galaxy S4 Zoom, S4 Mini, Note III şi S4 Active, originalul Galaxy S4 se va vinde tot mai puţin, probabil înregistrând un al doilea boom la următorul picaj de preţ de la iarnă. Eventual vom vedea o reducere şi când apare iPhone 5S, pentru a contracara produsul Apple.

Google, obligata sa stearga datale culese in timpul campaniei Street View


Google, obligata sa stearga datale culese in timpul campaniei Street View
Compania americana are 35 de zile pentru a sterge informatiile culese "accidental" din retelele Wi-Fi neprotejate.
Desi a promis in mai multe randuri ca sterge informatiile intrate in posesia ei in timpul culegerilor de date pentru serviciul Street View, Google a tot "uitat" sa faca asta pana cand autoritatile britanice au eliberat un ordin de executare. In acest ordin se arata ca informatiile culese din retelele Wi-Fi neprotejate trebuie sterse in cel mult 35 de zile.

Mai multe organizatii non-guvernamentale au luat pozitie in fata actiunii companiei americane, considerand-o "una dintre cele mai grave incalcari ale intimitatii". In acelasi timp, autoritatile britanice si-au aparat decizia cosiderand-o "o lectie pentru companiile care folosesc tehnologia prin incalcarea unor drepturi elementare ale omului.

Google s-a aparat sustinand ca "se lupta din greu pentru a rezolva problemele ivite" si ca nu s-a folosit de datele culese "accidental" in campania Street View. Compania americana a luat la cunostinta ordinul emis de britanici si a promis punerea lui in aplicare.

vineri, 21 iunie 2013

Samsung ATIV Book 9 Plus si ATIV Book 9 Lite, doua Ultrabookuri lansate ieri

Samsung ATIV Book 9 Plus si ATIV Book 9 Lite, doua Ultrabookuri lansate ieri VIDEO
Ambele gadgeturi folosesc sistemul de operare Windows 8.
Samsung a anuntat oficiale noile sale Ultrabookuri, ATIV Book 9 Plus si ATIV Book 9 Lite, care vin cu ecran touch de 13, 3 inch. Ambele au carcasa din aluminiu.

ATIV Book 9 Plus

Se bazeaza pe o rezolutie foarte mare a ecranului, de 3200 x 1800p, si pe procesoarele Intel din a 4-a generatie, fiind disponibile in variantele cu Core i5 si i& ULT. Durata de viata a bateriei este de 12 ore. Ultrabookul are 2 porturi USB 3.0 si cantareste 1,39 kg.  El este disponibil pe negru. Pretul ar trebui sa fie destul de mare, avand in vedere specificatiile impresionante.

ATIV Book 9 Lite

Acest Ultrabook are o rezolutie mai mica, de 1366x768p, si poate fi cu sau fara touch. Gadgetul are o greutate ceva mai mare, de 1,44 - 1,58 kg. Cei de la Samsung spun ca va avea procesor quad-core, iar bateria ar urma sa tina 8,5 ore. El vine cu un port USB 3.0 si cu inca unul USB 2.0. Este disponibil pe alb si pe negru.

miercuri, 19 iunie 2013

Primul telefon cu sistemul de operare Tizen va avea procesor in doua sau patru nuclee


Primul telefon cu sistemul de operare Tizen va avea procesor in doua sau patru nuclee
Gadgetul se apropie ca specificatii de telefoanele momentului, insa noul sistem de operare ii poate oferi performante net superioare
Primul telefon cu sistemul de operare Tizen, Samsung Redwood, se va lansa in august sau in septembrie, potrivit unui vicepresedinte Samsung. Insa o parte dintre specificatii au aparut deja pe bursa zvonurilor.
Se spune ca telefonul va avea ecran cu rezolutia de 720p si chipset Exynos 4212 sau Exynos 4412. Primul dintre acestea este o versiune bazata pe cel de pe Galaxy S II, iar al doilea este cel de pe Galaxy S III. 
Exynos 4212 are 2 nuclee Cortex-A9 la 1,4 GHz, in timp ce al doilea are 4 nuclee Cortex-A9 la 1,6GHz. Ambele au GPU Mali-400.
Faptul ca procesoarele nu sparg gura targului, nu inseamna mare lucru, intrucat datele pe care le avem despre Tizen sunt putine. Sistemul de operare va fi mai bine construit decat Android, asa ca ar trebui sa faca minuni chiar si pe o configuratie usor mai mica.
Primele telefoane cu Tizen vor fi Redwood si Melius, potrivit informatiilor la care a ajuns presa, scrie gsmarena.

UltraHD, tehnologia care face imaginea de 15 ori mai clara decat cea HD, incercata la competiile sportive

UltraHD, tehnologia care face imaginea de 15 ori mai clara decat cea HD, incercata la competiile sportive
Postul public BBC si producatorul de electronice Sony vor filma in UltraHD cateva meciuri de la Wimbledon, competie de mare slem in tenisul mondial.
Britanicii care au un televizor UltraHD (in valoare de 24.000 de lire sterline) se vor bucura de imagini de o claritate ametitoare (de 15 ore mai bune decat cele in format HD) transmise in direct de la Wimbledon, celebra competitie de tenis care are loc anual in Regatul Unit. Noua tehnologie i-a cam ingrijorat pe producatorii de receptoare 3D, de 10 ori mai ieftine fata de cele UltraHD.

HD, actuala tehonologie, cea la indemana oricui, face ca imaginea sa contina in jur de doua milioane de pixeli, de 15 ori mai putini decat cei din imaginile UltraHD transmise anul trecut de BBC de la Jocurile Olimpice de Vara de la Londra sau de Sky in meciurile echipei Arsenal Londra trimise in luna octombrie a anului trecut. Primul eveniment transmis in totalitate in UtraHD va fi Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia din 2014.

LG a dezvaluit un nou model de televizor UltraHD, cu diagonala de 84 de inch. Dotat cu 10 difuzoare care pot oferi sunet la calitate de cinema, televizorul cantareste cat celebrul atlet jamaican Usain Bolt. Costul unui asemenea televizor depaseste 25.000 de euro.

Huawei ar fi interesat sa preia Nokia pentru a deveni lider pe piata smartphone

Huawei ar fi interesat sa preia Nokia pentru a deveni lider pe piata smartphone
Huawei ar fi interesat sa preia Nokia pentru a deveni cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, a declarat un director din cadrul grupului chinez, citat de Financial Times.
"Luam in calcul astfel de achizitii. Poate ca o fuziune ar putea oferi sinergii, dar totul depinde de dispozitia Nokia. Noi suntem deschisi", a declarat la Londra Richard Yu, presedintele diviziei Huawei de produse destinate consumatorilor.

Huawei a prezentat marti seara, la Londra, modelul Ascend P6, cu sistem de operare Android, care cu o grosime de 6,18 milimetri este cel mai subtire smartphone aparut pana in prezent.

Desi nu a preluat nicio companie mare, Huawei a devenit al treilea mare producator de smartphone-uri la nivel mondial.

Surse apropiate grupului au indemnat la prudenta, deoarece in prezent nu este discutata nicio tranzactie semnificativa.

Comentariile lui Richard Yu subliniaza insa progresele rapide reusite de companie si ambitia de a ataca pozitiile Samsung Electronics si Apple, liderii pietei smartphone.

Yu anticipeaza ca piata se va consolida, urmand sa se stabilieze in jurul a 3-4 companii mari.

De asemenea, el a afirmat ca platforma Microsoft Windows Phone, utilizata de Nokia si regasita de asemenea pe unele modele Huawei, este "slaba". Majoritatea smartphone-urilor Huawei utilizeaza sistemul de operare Android dezvoltat de Google.

"Este dificil de anticipat daca Windows Phone va avea succes - are o cota de piata foarte mica. Sistemul este slab, dar necesita achizitionarea unei licente. Asta nu este bine. Android este gratis", a afirmat executivul Huawei.

Huawei investeste masiv in tehnologie de ultima generatie pentru a rivaliza modelele de top de pe piata. Ascend P6, prezentat marti la Londra, reprezinta cea mai ambitioasa lansare efectuata vreodata de Huawei pe petele occidentale. Smartphone-ul are specificatii tehnice apropiate celor mai recente gadget-uri de la Samsung sau Apple, insa va fi disponbil la un pret mai mic.

Lenovo se pregateste sa lanseze un smartphone in Romania

Lenovo se pregateste sa lanseze un smartphone in Romania
Lenovo, a doua companie de pe piata chineza de telefoane mobile, are de gand sa atace acest segment in Europa si in SUA.
Lenovo planuieste sa aduca primele smartphone-uri in Romania pana la sfarsitul acestui an. Compania, in prezent numarul doi pe piata smartphone-urilor din China, isi doreste sa se extinda pe acest segment in Europa si in Statele Unite ale Americii.
Romania este, in acest moment, in carti pentru lansarea pe canal oficial a smartphone-urilor Lenovo, la sfarsitul acestui an. (Aurel Netin, general manager Lenovo Romania, Bulgaria si Republica Moldova)
Telefoanele mobile ar putea reprezenta un domeniu profitabil pentru companie, dat fiind faptul ca piata PC-urilor merge in jos. Chiar si pe acest segment Lenovo creste, cu toate ca marile companii din domeniu au inregistrat scaderi istorice.
"In piata de IT este o mare eferverscenta. Vorbim de o generatie digitala, prima generatia care isi traieste toata viata cu Internet si dispositive mobile. Se spune ca viitorul este mobil. Lenovo este preocupat de continurea leadershipului in asa zisa era PC+, oferind clientilor echipamente pe toate cele 4 ecrane – smartphone-uri, tablete, PC-uri, smart TV-uri si echipamente convergente - phablet, convertibile si AIO", a mai spuns Aurel Netin pentru yoda.ro.
Unul dintre cele mai asteptate telefoane este Lenovo K900, care a fost prezentat si la targul de tehnologie Mobile World Congress de la Barcelona, in primavara. Telefonul are ecran IPS de 5,5 inch la rezolutia 1080x1920p, camera foto de 13 MP, 16 GB de memorie interna extensibila cu card microSD, 2 GB de RAM si chipset Intel Atom Z2580 cu procesor dual-core la 2 GHz si GPU PowerVR SGX544. Sistemul de operare este Android 4.2 Jelly Bean.

wibiya widget