aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

sâmbătă, 13 iulie 2013

Cel mai important gadget produs vreodata se prabuseste. Industria are un nou lider

Cel mai important gadget produs vreodata se prabuseste. Industria are un nou lider
Ascensiunea tabletelor si telefoanelor mobile pune in pericol o piata veche
Industria computelor personale au scazut in perioada aprilie-iunie cu 10,9% fata de aceeasi perioada a lui 2012, pana la 76 milioane unitati, potrivit companiei de cercetare de piata Gartner. Este al 5-lea trimestru consecutiv in care piata coboara, ca o consecinta a gradului inalt de adoptate a tabletelor si telefoanelor mobile. IDC, o alta companie de cercetare, vorbeste chiar de o scadere mai pronuntata a vanzarilor, cu 11,4%. 
Analistul Loren Loverde de la IDC spune ca obiectivul asumat al industriei, ca fiecare persoana sa detina un PC, nu mai este realistic. Cu toate acestea, vanzarile de PC-uri din SUA au scazut cu numai 1,4% in perioada analizata, propagand o doza de optimism in piata.
Analistii de la IDC spun ca unul dintre principalii factori care limiteaza piata este inabilitatea producatorilor de a produce PC-uri cu ecran tactil la un pret atractiv. Windows 8, noua versiune a celui mai popular sistem de operare, este puternic optimizata pentru touchscreen, potrivit Mediafax.

Lenovo a batut HP si e acum pe primul loc

Dintre cei mai mari 5 producatori de PC-uri, grupul chinez Lenovo a avut cea mai mica scadere, si a reusit sa depaseasca Hewlett-Packard dupa volumul vanzarilor, potrivit Gartner. Lenovo si HP isi dispută de anul trecut prima pozitie in topul vanzarilor de PC-uri.
Vanzarile de PC-uri Lenovo au scazut cu 0,6% in trimestrul al doilea, compania avando cota de piata de 16,7%, fatade 14,9% in aceeasi perioada a anului trecut. Livrarile HP au coborat cu 4,8%, gigantul american consemnand o cota de piata de 16,3%. Pe locul al treilea se gaseste Dell, cu o scadere de 3,9% si o cota de piata de 11,8%.
Directorul general al Lenovo Romania si Bulgaria, Aurel Netin, are o explicatie pentru rezultatele bune obtinute de companie: “Datoram acest lucru nu numai produselor noastre inovative ci si clientilor si echipelor Lenovo. Sigur ca pozitia de lider in piata de PC-uri va trebui consolidata si atentia noastra va fi de a deveni lider in noua eră PC+, o era care in care putem regasi o ‘inimă’ de PC nu numai in PC-uri (notebookuri si desktopuri) dar si in tablete, smartphone-uri si SMART TV-uri

Surpriza celor de la Facebook pentru utilizatori. Ce vor putea sa faca adultii in mediul online

Surpriza celor de la Facebook pentru utilizatori. Ce vor putea sa faca adultii in mediul online
Facebook incearca sa isi creasca veniturile prin intrarea pe segmentul jocurilor de noroc pe bani reali, potrivit presei internationale.
Reteaua de socializare Facebook va permite utilizatorilor sai sa castige bani reali prin lansarea unei noi aplicatii de jocuri de noroc.
Utilizatorii din Marea Britanie care au peste 18 ani vor avea posibilitatea de a utiliza, pe bani reali, anumite jocuri .
Potrivit oficialilor Facebook, jocurile de noroc sunt foarte populate in Marea Britanie, iar jocul Bingo este deja o experienta sociala pentru foarte multi utilizatori.
Paddy Power, o companie independenta de jocuri, a lansat o versiune online a jocului Bingo, numai pentru jucatorii britanici.
Compania sustine ca va plati castigatorii cu bani reali si a anuntat ca va scoate si alte jocuri de noroc pe Facebook.
Site-ul de socializare a confirmat ca a facut un parteneriat care va permite celor de la Paddy Power sa ruleze jocuri de noroc pe platforma Facebook.
"Jocurile care implica bani adevarati sunt foarte populate si constituie o activitate bine reglementata in Marea Britanie, asa ca permitem unui partener al nostru sa ofere jocurile sale unor utilizatori adulti de pe Facebook, intr-un mediu sigur si controlat", a declarat un reprezentant al retelei de socializare.

"E imposibil de subtire". Acesta e cel mai ingust ecran din lume cu rezolutia 1080p

E imposibil de subtire . Acesta e cel mai ingust ecran din lume cu rezolutia 1080p
Pe piata exista o batalie intre producatori pentru a crea ecrane frumoase si subtiri. Iata ca LG face un mare pas inainte
LG a prezentat cel mai subtire ecran HD la rezolutia 1080p. Acesta are o diagonala de 5,2 inch, iar grosimea lui este de numai 2,2 mm. Pe langa asta, marginea din jurul ecranului are numai 2,3 mm, anunta Gizmodo.
Cei de la LG afirma ca ecranul lor este cel mai subtire din lume. Ei au reusit sa il realizeze cu ajutorul unei tehnologii touch numite Advanced One-Glass Solution. Aceasta presupune legarea ecranului de stratul tactil prin circuite imprimate flexibile si in doua straturi, ceea ce reduce numarul circuitelor ecranului cu 30%.
Compania nu a spus cand aceasta tehnologie va fi pe piata, insa este posibil sa o vedem chiar pe Optimus G2, care se va lansa luna viitoare.

marți, 2 iulie 2013

Blackberry, in cadere libera

Blackberry, in cadere libera
Compania canadiana a anuntat pierderi de peste 60 de milioane de dolari si o scadere a pretului actiunilor cu 29%
Z10 si Q10 n-au reusit sa redreseze Blackberry, mai mult, pierderile din primul trimestru al lui 2013 au facut compania sa ia o decizie destul de drastica: nu vor exista modele noi ale tablete The Playbook. RIM a anuntat ca nu mai putin de 6,8 milioane de telefoane s-au vandut in primele trei luni ale acestui an, in comparatie cu 7,8 milioane anul trecut.

Anuntarea uui deficit de 60 de milioane de dolari a dus la scaderea pretului actiunilor cu 29%, o scadere pe cat de spectaculoasa pe atat de dureroasa. Expertii pietei sustin ca scaderea si pierderile au fost cauzate de faptul ca noul sistem de operare, BB10, nu a fost acceptat atat de bine pe cat erau asteptarile companiei.

Utilizatorii tabletei The Playbook vor continua sa se bucure de oferta de aplicatii a magazinului online chiar daca firma canadiana a anuntat ca nu vor mai exista modele noi. Decizia "infunda" si mai mult Blackberry care - din cate s-a putut observa in ultimii doi ani - nu reuseste sa revina pe piata telecom.

E aproape oficial. Apple se pregateste sa lanseze un gadget inovator. Deja a inregistrat numele lui

E aproape oficial. Apple se pregateste sa lanseze un gadget inovator. Deja a inregistrat numele lui
Compania americana a inceput deja procedura de inregistrare a marcii intr-una dintre tari.
Apple a inceput procedura de inregistrare a marcii "iWatch" in Japonia, descrisa drept un produs de tipul computer portabil sau ceas de mana, in timp ce rivalul sud-coreean Samsung Electronics pregateste propriul gadget de acest tip.
Apple a depus documentele necesare pe 3 iunie, insa procedura a fost facuta publica la sfarsitul saptamanii trecute.
Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Apple in Japonia nu comentat informatiile.
Zvonurile privind ceasul inteligent pregatit de Apple circula de cateva luni.
In luna februarie, surse apropiate companiei au declarat ca aproximativ 100 de ingineri si designeri Apple lucreaza la ceasul de mana cu functii de smartphone, care preia unele functii de la iPhone si iPad.
Samsung a anuntat in luna martie ca pregateste de asemenea un ceas de mana "inteligent".
Sony a lansat in urma cu mai bine de un an ceasul SmartWatch, care se conecteaza wireless la smartphone-uri Android, poate prelua apeluri si permite utilizatorului sa raspunda la emailuri sau mesaje text.
Actiunile Apple au scazut cu 25% in acest an, pe fondul incetinirii ritmului de crestere a vanzarilor si concurentei dure venite din Asia.
Samsung a pierdut in luna iunie peste 12% din valoare, dupa ce vanzarile noului varf de gama Galaxy S4 s-au plasat sub asteptarile investitorilor.

Internet Explorer 10, un browser tot mai folosit de utilizatorii Windows

Internet Explorer 10, un browser tot mai folosit de utilizatorii Windows
Cota de piata a lui Internet Explorer 10 a avut un avans puternic, de peste 4 la suta, in ultimele trei luni
Internet Explorer ramane browserul preferat al utilizatorilor de PC-uri, fiind folosit de 56,15% din acestia, potrivit satisticilor publicate la 1 iulie 2013. Cea mai noua versiune a browserului de la Microsoft, Internet Explorer 10, a crescut cu peste 4% in ultimele 3 luni, pana la o cota de piata de 13,52%. 
Internet Explorer 10 poate fi downloadat aici, si merge atat pe calculatoarele cu Windows 8, cat si pe cele cu Windows 7.
Aceasta versiune a browserului vine cu imbunatatiri majore fata de cea precedenta. Internet Explorer 10 este nu doar mai rapid, ci si mai stabil decat editia IE 9. Iar multi dintre specialistii in securitate informatica au declarat chiar ca softul este cel mai stabil dintre toate numele grele ale industriei.
Internet Explorer 10 are mai multe caracteristici care te ajuta sa ai un plus de rapiditate atunci cand lucrezi la calculator. Practic, orice iti doresti sa faci pe web este la o atingere distanta. Filele browserului, butoanele si barele de instrumente sunt acolo doar cand ai nevoie de ele. In rest, se fac nevazute, pentru a nu te incomoda. Site-urile pe care intri des pot fi fixate la ecranul Start, astfel ca iti va fi simplu sa le gasesti.
Internet Explorer 10 este optimizat pentru ecranele touch, insa vei putea folosi browserul elegant si usor chiar si de pe un desktop sau laptop cu display obisnuit.
 

Ai totul la un click distanta

Vei ajunge la bara de adrese daca deschizi Internet Explorer si tragi cu degetul in jos, incepand de sus, sau dand click dreapta. Ea apare in partea de jos a ecranului, iar bara de file in sus. Cu un click pe bara de adrese, obtii site-urile pe care intri des, site-urile fixate si site-urile preferate, pentru un acces rapid. De asemenea, in aceasta bara poti tasta un cuvant sau o adresa. Imediat dupa ce incepi sa tastezi, vei vedea cum softul iti afiseaza posibile rezultate, mai exact site-urile pe care le-ai vizitat anterior si pe care s-ar putea sa iti doresti, acum, sa le accesezi.
Cu Internet Explorer 10 poti sa iti configurezi pagina de pornire, care sa se incarce de fiecare data cand deschizi programul. Totul se face extrem de simplu. Deschizi Internet Explorer si dai click pe Instrumente. Sub fila General, introduci adresa paginii de pornire si dai click pe Se aplica. Dupa ce repornesti Internet Explorer, vei vedea ca modificarea intra in actiune. Poti se da nu doar o pagina, ci mai multe file, care sa ti se deschida automat la pornirea browserului.
Internet Explorer 10 iti permite sa iti alegi cum vrei sa vezi site-urile preferate, ca sa ajungi mai repede la ele. Exista 3 metode de stocare si organizare a site-urilor preferate:
  • Fixare la Start. Fixeaza site-uri la ecranul Start pentru acces instant si notificari.
  • Site preferat. Adauga site-uri la preferinte si sunt disponibile oriunde in Internet Explorer. 
  • Aplicatie. Unele site-uri au aplicatii pe care le poti instala, care ofera o noua modalitate de a te bucura de continut.

Securitate

Internet Explorer 10 vine cu imbunatatiri si pe partea de securitate. Browserul asigura o mai buna protectie in fundal, dar si o grija deosebita pentru confidentialitatea datelor.
Exista cateva masuri simple pe care le poti lua:
Rasfoieste InPrivate. Browserele stocheaza informații, de exemplu istoricul de cautare. Cand utilizezi o fila InPrivate, elementele precum parole, istoricul de cautare si istoricul paginilor web sunt sterse cand inchizi fila. Deschide o fila InPrivate noua, atingand sau facand clic pe butonul Instrumente pentru file, apoi atingand sau facand clic pe Fila InPrivate noua.
Stergerea istoricului de navigare. Din butonul Setari, atinge sau fa click pe Optiuni internet, apoi pe Stergere. Aceasta goleste istoricul paginii web, toate parolele salvate, fisierele temporare si modulele cookie care au fost colectate in timpul navigarii.
De asemenea, Filtrul SmartScreen si antetul Do Not Track (Nu monitoriza) sunt activate cu usurinta in Internet Explorer 10. Do Not Track (Nu monitoriza) trimite un semnal la site-urile web ca preferi sa nu aiba informatii colectate despre vizita ta. SmartScreen Filter intra in actiune atunci cand un site pare suspect si probabil nu ar trebui sa descari aplicatii de pe acesta sau sa furnizezi informații personale sau despre contul tau

Un oras romanesc, locul 1 in lume la viteza Internetului

Un oras romanesc, locul 1 in lume la viteza Internetului
Conform topului mondial Net index, localitatea romaneasca are o medie a vitezei de download de 90,27 Mbps.
Perioada contorizata este 29 decembrie 2010 - 29 iunie 2013 si, pentru ca un oras sa intre in acest clasament, este nevoie sa contina cel putin 75.000 de adrese unice de IP .
Clasamentul mondial al oraselor in functie de viteza de download, primele 10:
1. Timisoara, Romania -> 90,27 Mbps
2. Vilnius, Lituania -> 54,30 Mbps
3. Central District, Hong-Kong -> 51,94 Mbps
4. Krasnoyarsk, Rusia -> 49,78 Mbps
5. Paris, Franta -> 43,74 Mbps
6. Helsinki, Finldanda -> 41,30 Mbps
7. Kowloon, Hong-Kong -> 40,48 Mbps
8. Taipei, Taiwan -> 39,96 Mbps
9. Taoyuan, Taiwan -> 38,77 Mbps
10. Den Haag, Olanda -> 35,91 Mbps
In acest top mondial al vitezei de descarcare, realizat de Net Index , se mai afla si alte orase din Romania:
- Constanta - pe locul 14 - cu 34,52 Mbps
- Cluj-Napoca - pe locul 16 - cu 34,13 Mbps
- Bucuresti - locul 18 - cu 33,59 Mbps
- Brasov - locul 29 - cu 30,68 Mbps
Timisoara
In ceea ce priveste topul tarilor cu conexiune mare la internet, primul loc este detinut de Hong-Kong, cu 48,61 Mbps. Urmeaza pe 2 Lituania, cu 28,18 Mbps, si Taiwan pe locul 3 cu 37,78 Mbps. Romania ocupa un loc 8 onorabil, cu 32,52 Mbps, deasupra Coreei de Sud si Suediei, care sunt pe locurile 9 si 10.

Google Reader s-a inchis. Cine profita?

Google Reader s-a inchis. Cine profita?
Anuntul facut de compania americana face loc pe piata, concurenta incercand sa-l ocupe.
Lansat in 2005 si ajuns, la un moment dat, la o foarte mare popularitate pe internet, serviciul RSS Google Reader s-a inchis. Decizia, anuntata inca din luna martie a acestui an, a fost cauzata de scaderea numarului de utilizatori, chiar daca printre cei ramasi se afla multi care "deplang disparitia lui", asa cum scrie in comunicatul oficial.

Google Reader, ca si alte servicii RSS (Really Simple Syndication), realiza un flux de stiri, adunand la un loc titluri de pe mai multe site-uri. Exista deja multe servicii asemanatoare care, fara sa arate ca se bucura de decizia Google, incearca sa umple locul liber.

Digg Reader este unul dintre aceste servicii, noutatea sau avantajul constand in faptul ca are si aplicatie pentru iOS. Feedly, aparut in urma cu doi ani, este un serviciu care a castigat jumatate de milion de utilizatori de la anuntul inchiderii Google Reader. Un al treilea serviciu este detinut chiar de gigantul media AOL, utilizatorii putandu-se loga la acesta chiar si cu user-ul si parola de la Google Reader.

Secretele longevitatii bateriei de telefon sau tableta

Secretele longevitatii bateriei de telefon sau tableta
Site-ul Gizmodo a publicat trei "reguli de aur" pentru ca acumulatorul smartphone-ului sau tabletei sa tina cat mai mult. Una dintre ele tine de temperatura ambientala.
Miturile despre viata bateriei au fost demontate intr-un material publicat pe site-ul Gizmodo, mai mult, au fost date noi "reguli de aur" pentru prelungirea vietii acesteia. Astfel, jurnalistul Eric Limer sustine ca durata de viata a acumulatorului smartphone-ului incepe sa scada dupa 300, maximum 500 de incarcari.

Un mit demontat este cel care "spune" ca prima incarcare a unui acumulator sa dureze 72 de ore pentru ca aceasta sa aiba viata lunga. De asemenea, nu se recomanda reincarcarea bateriei 100% pentru a se imbunatati "memoria" acesteia. Memoria acumulatorului exista, spun specialistii, dar doar la cei pe baza de nichel.

Eric Limer sustine bateriile litiu-ion trebuie tratate diferit, unul din tratamente referindu-se la faptul ca nu trebuie lasate sa se epuizeze dincolo de 50%. Incarcarea dupa epuizarea completa se recomanda o singura data pe luna.
Alte sfaturi:
- Faceti update la sistemul de operare.
- Reglati luminozitatea.
- Dezactivati serviciile de localizare.
- Blocati-va telefonul.
- Activati "Modul Avion" in zonele fara semnal sau cu semnal slab.
- Folositi-va telefonul regulat.

Aproape jumatate din smartphone-urile din Europa sunt Samsung

Aproape jumatate din smartphone-urile din Europa sunt Samsung
Terminalele companiei coreeene au ajutat Android sa ajunga la o cota de piata de 70%, cu 9 procente mai mult decat anul trecut.
Android are o cota de piata de aproape sase ori mai mare decat iOS in Europa (70,4% fata de 17,8%) si de mai bine de zece ori mai mare decat Windows (6,8%). Succesul sistemului de operare al celor de la Google se datoreaza in special numarului mare de smartphone-uri Samsung vandute pe batranul continent (aproape jumatate din totalul vanzarilor).

Soft-ul celor de la Google conduce si in Statele Unite cu o cota de 52%, nu foarte mare fata de iOS (41,9%). Chiar daca are cea mai mare crestere fata de anul trecut (aproape 0,9% fata de 0,1% in cazul Android), Windows ruleaza pe doar 4,6% dintre telefoanele inteligente vandute in America.

Daca in Europa Android isi datoreaza ascensiunea companiei Samsung, Apple se bucura de o atentie aproape la fel de mare ca a rivalului in Statele Unite datorita ofertelor companiei de telefonie mobila T-Mobile, a patra companie, ca cifra de afaceri, de acest fel dincolo de Atlantic. Pe de alta parte, Samsung ar trebui sa fie mai atenta la produsele concurentei, modelul Xperia Z bucurandu-se de o popularitate tot mai mare, cei care au cumparat acest terminal fiind in mare parte fosti utilizatori ai telefoanelor coreene.

luni, 1 iulie 2013

Vânzările lui Galaxy S4 dezamăgesc analiștii; Samsung pierde capital de piață echivalent cu valoarea companiei Sony

Nu o spunem noi, o spun analiştii: vânzările lui Samsung Galaxy S4 dezamăgesc, iar Samsung a pierdut la fel de mult capital de piaţă cât valorează Sony acum. Galaxy S4 este celebrul flagship cu ecran de 5 inch , acesta e cel mai reprezentativ telefon Samsung al acestui an.
 
Vânzările lui Galaxy S4 dezamăgesc analiștii; Samsung pierde capital de piață echivalent cu valoarea companiei Sony

Samsung Electronics a pierdut 25.3 miliarde de dolari în capital de piaţă doar luna trecută, pierderile depăşind valoarea de piață a companiei Sony (21 miliarde de dolari). Vânzările lui Galaxy S4 pot părea mari pentru omul de rând, dar pentru investitori ele au fost sub aşteptări. Handsetul a fost pus în vânzare pe 26 aprilie şi a atins 10 milioane de unităţi în doar o lună, dar se pare că nu a fost de ajuns.

De pe 26 aprilie şi până acum, Samsung a înregistrat un picaj al valorii companiei cu 10.8%, iar JPMorgan Chase & Co şi Morgan Stanley şi-au scăzut estimările de profit pentru compania asiatică. 15 analişti au tăiat deja şi din predicţiile cu privire la veniturile nete pe trimestrul 2. Oh Sang Woo, analist al Leading Investment & Securities din Seoul afirmă că un consumator de rând nu va cumpăra S4, deoarece nu vede schimbări mari faţă de predecesorul său... Sunteţi de acord?

Sony Xperia i1 Honami, in imagini pe Internet. Procesor absolut SF si camera foto generoasa

După gigantul Xperia Z Ultra, Sony pregăteşte un produs cu dimensiuni ceva mai rezonabile, dar cu specificaţii ce vor stârni cu siguranţă interesul pasionaţilor de modele smartphone high-end. Cu nume de cod Honami, noul Sony Xperia i1 este mai mare şi aparent mai bine dotat decât frăţiorul Xperia Z.
Sony Xperia i1: cameră foto de 20MP şi CPU la 2.3GHz

zoom inSony Xperia i1: cameră foto de 20MP şi CPU la 2.3GHz


Potrivit informaţiilor încă neconfirmate oficial, Xperia i1 dispune de ecran 1080p cu diagonală 5.4 inch şi are ca principal element de atracţie o cameră foto cu rezoluţie 20MP, însoţită blitz LED. Configuraţia este realizată în jurul unui chipset din seria Snapdragon 800, cu CPU quad-core la 2.3GHz. Sistemul de operareAndroid 4.2.2 Jelly Bean are la dispoziţie 2 GB memorie RAM şi este găzduit în memoria internă cu o capacitate de 32GB. Sub căpăcelul detaşabil vizibil pe una din laturile carcasei se ascunde un slot pentru card microSD şi cartelă microSIM.
Sony Xperia i1

zoom inSony Xperia i1


Lista dotărilor mai cuprinde conectivitate 4G LTE, Bluetooth 4.0, WiFi şi NFC, respectiv transmiţător infraroşu pentru utilizarea telefonului ca şi telecomandă.
În carcasa rezistentă la apă şi praf, Sony Xperia i1 ascunde un acumulator de 2700 mAh ce ar trebui să nu pună prea mari probleme la capitolul autonomie, chiar dacă chipset-ul instalat atinge o frecvenţă de funcţionare record.
Sony Xperia i1 - vedere din spate

zoom inSony Xperia i1 - vedere din spate


Fiind vorba de informaţii neoficiale, specificaţiile menţionate ar putea să nu reflecte întrutotul calităţile produsului final, mai ales în ceea ce priveşte rezoluţia camerei foto. Totuşi, ar fi interesant să vedem o alternativă Sony pentru telefoanele Galaxy S4 Zoom, sau Nokia EOS - succesorul modelului 808 PureView. Potrivit speculaţiilor, Sony ar putea prezenta noul Xperia i1 “Honami” în cadrul unui eveniment de presă programat pentru data de 4 iulie la Paris, sau mai târziu, cu ocazia expoziţie IFA Berlin din luna septembrie.

Divortul Apple de Samsung, deocamdata imposibil. Americanii nu gasesc furnizori

Divortul Apple de Samsung, deocamdata imposibil. Americanii nu gasesc furnizoriApple nu reuseste sa gaseasca firme care sa ofere componente de calitatea ceruta
Apple si Samsung se bat pentru primele doua pe piata smartphone-urilor si tabletelor, o rivalitate aprinsa care a generat numeroase litigii, in intreaga lume, privind drepturile de poprietate intelectuala pe diverse tehnologii. Ambele companii incearca sa obtina interdictii pe importul sau comercializarea produselor concurente in 30 de tari, potrivit Wall Street Jounal, citat de mediafax.
Cu toate acestea, Samsung este principalul furnizor de piese pentru Apple, producand microcipurile regasite in iPhone si iPad. Apple a reusit, in luna iunie, dupa mai multi ani de intarzieri cauzate de diverse probleme tehnice, sa incheie un acord cu Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC), unul dintre cei mai mari producatori de microcipuri la nivel mondial.
TSMC va incepe sa producaă procesoare pentru Apple de anul viitor, potrivit unui executiv al compainei taiwaneze. Acordul a fost intarziat de diverse probleme tehnice, TSMC nereusind, pana in prezent, sa respecte standardele Apple in ceea ce priveste viteza cipurilor si consumul de energie, potrivit mai multor oficiali ai companiei asiatice.
Cu toate acestea, Samsung va ramane si anul viitor principalul furnizor de microprocesoare al Apple, a afirmat unul dintre directorii TSMC. Apple este unul dintre cei mai mari clienti ai Samsung pentru microcipuri si cipuri de memoie.
Contactaţi de WSJ, reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze informatiile.
Apple a reusit sa reduca unele contracte cu Samsung. Compania nu mai echipeaza iPhone cu ecrane produse de grupul sud-coreean si a redus totodata achizitiile de display-uri pentru iPad, potrivit unor surse din industrie. Totodata, gigantul american a inceput sa diversifice reţeaua de furnizori de cipuri de memorie. 

Nokia "isi cumpara un viitor". Finlandezii fac o achizitie de 1,7 miliarde de euro

Nokia isi cumpara un viitor . Finlandezii fac o achizitie de 1,7 miliarde de euro
Compania Nokia isi consolideaza acum un parteneriat inceput in urma cu 6 ani
Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participatia de 50% detinuta de Siemens la producatorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format in urma cu sase ani de cele doua companii.
Grupul finlandez, care incearca sa redevina un jucator relevant pe piata smartphone-urilor, a devenit astfel actionarul unic al Nokia Siemens Networks (NSN), castigand accesul nemijlocit la lichiditatile generate de compania specializata in echipamente de retea, transmite Bloomberg, citat de mediafax.
Nokia va plati 1,2 miliarde euro pentru pachetul de 50% detinut de Siemens la NSN, iar diferenta de 500 milioane euro reprezinta un imprumut garantat de la Siemens, cu scadenta la un an de la incheierea tranzactiei, potrivit unui comunicat transmis luni de cele doua companii.
Sediul Nokia Siemens Networks va ramane in Finlanda, iar directorul general Rajeev Suri isi va pastra functia.
NSN a revenit pe profit anul trecut, iar performantele companiei au continuat sa se imbunatateasca. Grupul german Siemens a vrut sa iasa din parteneriat pentru a se concentra pe productia de echipamente destinate industriei energetice, sectorului sanatatii si proiectelor de infrastructura.
"Cu aceasta tranzactie, Nokia isi cumpara un viitor, indiferent ce se va intampla pe piata smartphone-urilor si a telefoanelor mobile clasice. Nokia Siemens are un viitor in lumea echipamentelor de retea, cu operatiuni efcientizate si locul al doilea pe o piata concentrata si stabila", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Sanford C. Bernstein, Londra.
Un analist finlandez considera ca preluarea NSN scade posibilitatea unei preluari a Nokia de către o companie concurenta. 

Anti-Glass, ochelarii care blocheaza filmarea cu Google Glass

Anti-Glass, ochelarii care blocheaza filmarea cu Google Glass
"Unealta" pentru cei care nu doresc sa fie filmati sau fotografiati de noul gadget a fost inventata de cercetatorii japonezi.
Deja interzis in mai multe locuri publice, noul gadget de la Google are si un "antidot" pentru fimarile fara persiune: o (alta) pereche de ochelari. Chiar daca nu arata foarte aspectuos, acest "antidot" isi face efectul imediat.

Perechea de ochelari, putin estetica, este dotata cu 11 LED-uri care emit o lumina asemanatoare cu cea infrarosie. Lumina nu este vizibila ochiului uman, dar in inregistrarea facuta cu Google Glass, fata celui care poarta acesti ochelari este stralucitoare.
Google va lansa nou gadget anul viitor la pretul de 1.500 de dolari, acesta fiind in teste in acest moment. "Exploratorii", cum sunt numiti cei care testeaza dispozitiviul, sunt in numar de 2.000 in intreaga lume, printre acestia aflandu-se si o tenismena care va filma cu ei meciurile pe care le disputa in turneul de la Wimbledon.

wibiya widget