aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

vineri, 27 septembrie 2013

Samsung, Oppo şi Huawei lucrează la un benchmark ultraperformant pentru terminale mobile

După ce Samsung a fost acuzată că ar măslui rezultatele din benchmark-ul AnTuTu, nu ştiu câtă încredere putem avea într-un benchmark creat de această companie. Iată totusi că Huawei, Oppo, Samsung şi alte câteva companii colaborează pentru a crea un benchmark ultrapeformant pentru terminalele mobile.
 
Samsung, Oppo şi Huawei lucrează la un benchmark ultraperformant pentru terminale mobile

Noua alianţă de companii se numeşte MobileBench şi a fost creată în urma unei întruniri dinShenzhen, China. Broadcom şi Spreadtrum se afla şi ele printre firmele implicate aici. MobileBench va crea două aplicaţii: MobileBench şi MobileBench-UX, pentru a evalua performanţele terminalelor mobile. MobileBench va fi o aplicaţie pentru mobil, care va monitoriza performanta RAM-ului, procesorului, memoriei şi altele, oferind o imagine asupra hardware-ului de pe terminal.

Acesta va primi o notă şi va fi comparat cu alte modele similare. MobileBench-UX va fi un software pentru PC, care va evalua performanţele UX atunci când terminalul e conectat via USB la PC. Alianţa va lansa şi o aplicaţie pentru consumatori, astfel încât ei să îşi testeze singuri telefoanele şi tabletele.

vineri, 20 septembrie 2013

Telefoanele care se repara singure. Inventia care ne va scapa de ecrane crapate si de zgarieturi

Telefoanele care se repara singure. Inventia care ne va scapa de ecrane crapate si de zgarieturi. VIDEOCum ar fi sa trantesti telefonul de la etajul 4 si sa il recuperezi in stare perfecta? Cercetatorii au gasit solutia.
Cand dai o suma marisoara pe un telefon sau pe un alt gadget, te doare sufletul de fiecare data cand apare o zgarietura pe carcasa. Apoi, ideea ca l-ai putea scapa pe jos, fapt care i-ar face tandari ecranul, iti trezeste fiori. Oamenii de stiinta nu stau, insa, degeaba si au creat un material care se repara singur ca prin minune. Nu degeaba ii zice "Polimer Terminator".
Tehnologia poate fi si profitabila. 
Materialul magic este un polimer, adica o substanta chimica destul de complexa. Acest polimer se repara ca prin minune atunci cand este taiat la jumatate. Iata o demonstratie:

Pentru aceasta descoperire, trebuie sa le multumim cercetatorilor spanioli. In spatele acestei demonstratii simple, se afla ani multi de calcule si studii realizate de oamenii de stiinta.
Datele experimentale au aratat ca plasticul rupt in doua isi revine la forma initiala in proportie de 97% dupa numai doua ore, fara ca din exterior sa intervina vreo substanta care sa catalizeze reactia. 
Polimerul Terminator se poate folosi in gadgeturi, la masini, dar si la o multime de dispozitive cu aplicabilitati in medicina, constructii sau tehnologie. O alta veste buna este ca polimerul Terminator este si destul de usor de produs, mai spun oamenii de stiinta.
Cercetatorii sunt increzatori in munca lor si spun ca aceasta tehnologie va putea fi folosita la scara larga nu peste mult timp. Lucrarea in care isi prezinta descoperirea a aparut in Materials Horizons, publicatie a Societatii Regale de Chimie.

SanDisk anunţă memorii rapide pentru tabletele cu Intel Atom

La fel ca harddisk-ul dintr-un PC, memoria internă a unei tablete va influenţa performanţele sale. SanDisk a anunţat un nou cip de memorie rapid, ce va putea fi integrat în viitoatele tablete cu chipset Intel Atom. iNAND Extreme este o combinaţie între memoria NAND şi controller-ul eMMC, oferită într-un pachet foarte compact, potrivit pentru dispozitive mobile. Cu viteze de 150 MB/s la citire şi 45 MB/s la scriere , cipurile ar trebui să ţină pasul cu noul val de chipset-uri performante.
SanDisk iNAND Extreme

Producătorul va oferi capacităţi de până la 128 GB, ce rivalizează cu capacităţile oferite de SSD-urile integrate în laptop-uri. Memoria de tip MLC (2 biţi per celulă) este construită pe 19 nm, iar modulele de 64 Gbit sunt dispuse în straturi în interiorul cipului. Pentru blocuri de memorie de 4K, iNAND Extreme de la SanDisk se laudă cu 4.000 IOPS la citire şi 800 IOPS la scriere. Aceste memorii vor ajunge în tabletele cu Windows 8 şi Android, motorizate de SoC-urile Intel Atom Bay Trail. Acestea nu sunt încâ disponibile pe piaţă, însă ne aşteptăm să le vedem până la finalul anului.

miercuri, 18 septembrie 2013

Samsung pregăteşte Galaxy Gear 2, înlocuitor pentru actualul model Galaxy Gear

Galaxy Gear, ceasul inteligent dezvoltat de Samsung şi propus ca accesoriu pentru telefonul mobil, va trece rapid la a doua generaţie, remediind multe din neajunsurile modelului actual. Potrivit zvonurilor, Galaxy Gear 2 a intrat în etapa de dezvoltare chiar din această lună, în pregătire pentru lansarea ce ar trebui să aibă loc în prima parte a anului viitor.
Samsung pregăteşte Galaxy Gear 2, înlocuitor pentru actualul model Galaxy Gear

Dezvăluit odată cu modelul smartphone Galaxy Note 3 şi prezentat ca accesoriu pentru acesta, Samsung Galaxy Gear a primit multe critici în ciuda pachetului interesant de dotări. Dintre acestea, merită amintită autonomia bateriei limitată la aproximativ 24 ore, funcţionalitatea redusă în lipsa unui smartphone şi problemele de compatibilitate cu modele de telefoane ce nu aparţin producătorului Samsung. Drept urmare, Galaxy Gear 2 este aşteptat să aducă îmbunătăţiri la capitolul autonomie şi compatibilitate, dar şi dotări care să permită extinderea funcţionalităţii, cum ar fi un receptor GPS.
Ţinând cont de rapiditatea cu care Samsung doreşte înlocuirea actualului model Galaxy Gear, devine tot mai clară intenţia producătorul coreean de a testa reacţia pieţei la un produs nou, folosind apoi criticile primite în scop constructiv, pentru a face din înlocuitorul Galaxy Gear 2 un produs cu şi mai multă priză la public. Dacă zvonurile actuale se adeveresc, ar trebui să putem admira noul smartwatch Galaxy Gear 2 la CES 2014, sau expoziţia Mobile World Congress programată pentru perioada 24-27 februarie.

Google a achiziţionat celebrul serviciu Bump

Aplicaţia Bump a fost unul dintre primele produse de succes din magazinul Google Play, posibilitatea simplă de transfer a pozelor, contactelor sau fişierelor printr-o singură mişcare atrăgând mulţi utilizatori. Compania producătoare nu a avut însă şi succes financiar, iar aceasta a ajuns acum în portofoliul Google.
Atunci când a fost lansată, aplicaţia Bump a surprins plăcut datorită ingeniosului mod de conectare şi transfer al fişierelor, indiferent dacă era vorba de Android sau iOS. Atingerea unui alt telefon sau al unui accesoriu a devenit ceva banal de când NFC a reînceput să fie luat în seamă, însă Bump a folosit o metodă mai interesantă şi mai puţin pretenţioasă. Cu ajutorul accelerometrului, acesta sesiza momentul atingerii şi, prin procesarea online a coordonatelor geografice, acesta descoperea care utilizatori şi-au atins telefoanele şi între cine trebuie să facă sincronizarea, după care avea loc transferul de date.
Un succes software care a atras câteva zeci de milioane de utilizatori, Bump nu a fost şi un succes financiar, iar lansarea aplicaţiei de partajare a imaginilor Flock nu a avut nici ea mai multe şanse de monetizare.  În consecinţă, compania a căutat o oportunitate financiară iar Google a decis că ideile sunt prea bune pentru a fi lăsate să moară şi a achiziţionat compania creatoare. Conform declaraţiilor, Bump şi Flock vor mai funcţiona în continuare, însă Google nu a precizat cât timp acestea vor mai fi active şi cum intenţionează să folosească tehnologiile din spatele lor. 

Nexus 5, surprins în noi imagini neoficiale

Deşi încă nu a fost anunţat oficial, înlocuitorul telefonului Nexus 4 ni se arată în noi imagini, afişând un design ce urmează îndeaproape aspectul tabletei Nexus 7 din a doua generaţie.
Produs tot de LG, Nexus 5 este livrat cu sistemul de operare Android 4.4, al cărui meniu de blocare a ecranului poate fi întrezărit pentru scurt timp în prezentarea video de mai jos:
Cât despre dotările oferite, lista neoficială a specificaţiilor menţionează un ecran de 5.2 inch cu rezoluţie 1080p şi procesor quad-core la 1.5GHz din seria Snapdragon 600, 2 GB memorie RAM, 16 sau 32 GB spaţiu de stocare intern, respectiv acumulator de 3000mAh. Camera foto obţine poze la rezoluţie 9MP şi include funcţie de filmare Full HD.
zoom in

zoom in
zoom in
Aşteptat pentru această toamnă, Nexus 5 ar putea fi prezentat către finalul lunii octombrie, odată cu noua versiune Android 4.4, cu nume de cod KitKat.

BlackBerry a anunţat Z30: BlackBerry OS 10.2, ecran de 5" şi Snapdragon S4 Pro

BlackBerry se află în cea mai neagră perioadă din istoria sa, însă compania nu a uitat promisiunea de a lansa noi terminale mobile până la finalul acestui an şi a anunţat astăzi Z30, cel mai mare şi cel mai puternic telefon lansat de companie până acum.
Zvonit încă din cursul verii sub numele de cod A10, noul BlackBerry Z30 este primul telefon care rulează versiunea 10.2 a noului sistem de operare BlackBerry OS 10. Telefonul este cel mai mare produs de canadieni până acum, acesta oferind un ecran cu o diagonală de 5”, panoul Super AMOLED şi o rezoluţie de 1280 x 720 pixeli, densitatea de 295ppi fiind suficientă dar nu şi impresionantă în comparaţie cu modelele de vârf contemporane care au trecut bariera de 400 ppi.
Platforma hardware este şi ea cea mai puternică folosită de BlackBerry până acum. În locul cipurilor Qualcomm MSM8960 sau Texas Instruments OMAP 4470, care au fost implementate în modelele Z10 şi Q10, BlackBerry a folosit acum Qualcomm MSM8960T, o platformă hardware superioară care oferă un nucleu dual-core Krait tactat la 1,7 GHz şi un procesor Adreno 320 .
BlackBerry Z30 oferă 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă, card MicroSD, conectivitate LTE, WiFi a/b/g/n, NFC şi o baterie, din păcate nedetaşabilă, cu o capacitate de 2880 mAh. Camerele foto par a fi cele folosite de modelul Z10, acestea folosind senzori cu rezoluţii de 8, respectiv 2 MP.
Compania afirmă că Z30 oferă un sistem de antene care permit o recepţie mai bună în medii problematice, iar actualizările software includ o procesare audio care promite îmbunătăţirea calităţii convorbirilor VoIP, setări de prioritate pentru mesajele din BlackBerry Hub şi îmbunătăţiri ale interfeţei sistemului de operare.
Compania nu a anunţat încă un preţ pentru acest model. BlackBerry Z30 va fi disponibil începând de săptămâna viitoare în Marea Britanie şi Orientul Mijlociu, celelalte regiuni urmând să-l primească până la finele anului.

ASUS prezintă noul PadFone Infinity, cu procesor Snapdragon 800 şi îmbunătăţiri de design

În cadrul unui eveniment oficial organizat în Taipei, ASUS a prezentat cu câteva ore în urma noul PadFone Infinity, într-o variantă actualizată faţă de modelul de la MWC. Cel mai important upgrade aici este cel de procesor, trecându-se la o nouă generaţie de Snapdragon.
 
ASUS prezintă noul PadFone Infinity, cu procesor Snapdragon 800 şi îmbunătăţiri de design

La interiorul acestui nou PadFone se afla un procesor quad core Snapdragon 800 de 2.2 GHz, dar primim în plus şi un slot microSD şi un microfon secundar pentru anularea zgomotului de fond. Memoria internă a fost scăzută la 16 şi 32 GB, având în vedere faptul că acum avem stocare externă la dispoziţie. Există mici modificări şi la nivel de design, cu finisaj premium al părţii metalice din spate.
 
PadFone Infinity, cu procesor Snapdragon 800

Imaginaţi-vă un spate de iPhone, dar şi mai arătos. Noul PadFone Infinity vine în două variante de culoare: negru titaniu şi alb platinum. Software-ul a primit şi el îmbunătăţiri la capitolul design, de la iconuri minimaliste la întreaga interfaţa. Terminalul rulează Android 4.2, iar ASUS a un accent deosebit şi pe noua camera a acestui PadFone.
 
Asus Pixel Master

În mare este aceeaşi cameră de 13 MP cu lentila F/2.0, dar primim şi o funcţie numităPixelMaster, care combina mai mulţi pixeli pentru a forma o fotografie mai clară de 3 MP. Acest concept aminteşte de oversampling-ul de pe terminalele Nokia. În rest, acest PadFone vine cu aceleaşi dotări că predecesorul său: ecran Super IPS de 5 inch, camera frontală de 2 MP şi baterie de 2400 mAh. Telefonul de sine stătător va costa 640 de dolari, iar dockul tabletă 240.

Primul telefon construit din materiale obtinute "etic" are comenzi record

Primul telefon construit din materiale obtinute  etic  are comenzi record
Terminalul Fairphone este facut din materiale obtinute din mine care nu sunt in conflict cu muncitorii.
Londra va fi gazda lansarii primului telefon fabricat din materiale obtinute etic, din mine cu angajati protejati de lege, din zone libere de conflicte. Fairphone va fi pus in vanzare de o companie din Danemarca.

Telefonul, dual SIM, are nu ecran de 4,3 inch, nu mai putin de 15.000 de oameni dorind sa-l aiba. Cumparatorii din Marea Britanie vor scoate din buzunar 272 de lire sterline si vor putea sa-l testeze chiar la London Design Festival care incepe miercuri in capitala Regatului Unit.

Sistemul de operare al Fairphone este un Android modificat special de Kwame Corporation, o firma britanica. Este foarte probabil ca aparatul sa aiba susces mai mare in tarile africane si asiatice, piete unde sunt la mare cautare facilitatile dual SIM.

Prestigio Multipad2 Prime Duo 8.0

REVIEW Prestigio Multipad2 Prime Duo 8.0
Prestigio ataca segmentul tabletelor de 8 inch cu noul sau Multipad2 Prime Duo 8.0. Producatorul acestei tablete se lauda ca dupa anul 2011 a reusit sa ajunga in top 3 branduri de Tablet PC din zona Rusiei si a  Europei Centrale si de Est. 

Dotari tehnice

Multipad2 Prime Duo vine dotata cu un procesor Dual Core ARM Cortex A9 Rockchip RK3066 la 1.6 Ghz, 1 GB memorie RAM si placa grafica Quad Core Mali 400 MP. Tableta dispune de un display LED IPS cu rezolutia 1024x768 si are o memorie interna de 16 GB ce se poate extinde cu ajutorul unui card micro SD de pana la 32 GB.
O optiune interesanta a acestui device este aceea ca ofera USB OTG, ceea ce inseamna ca puteti atasa, cu ajutorul cablului inclus in pachet, un hard extern sau alt tip de memorie ce se conecteaza prin USB. Tot la capitolul conectivitate, tableta este dotata si cu un port miniHDMI.
Versiunea de Android este 4.1.1. 
Tableta vine cu o camera principala de 5 MP si cu una secundara de 0,3 MP. Camera principala surprinde imagini de o calitate destul de buna pentru rezolutia de 5MP. In ceea ce priveste camera frontala, nu trebuie sa aveti asteptari mai mari decat faptul ca o puteti utiliza in conditii bune de iluminare pentru convorbiri pe Skype.
Producatorul ofera in pachet o husa foarte leganta si utila, confectionata din piele, ce asigura protectie suplimentara impotriva zgarieturilor si a loviturilor. Husa are un decupaj in dreptul camerei frontale pentru a facilita folosirea acesteia in cazul unui apel video, tableta fiind in acelasi timp protejata.

Design

Designul este unul simplu si elegant dupa cum se poate observa in imaginile de mai jos. Partea din spate are un capac metallic ce-i ofera un plus de eleganta si senzatia de rezistenta la socuri.
In lateral, in partea dreapta gasim butoanele de volum, iar in partea de sus butonul de power, un port micro USB, portul de incarcare, un slot pentru card microSD, mufa Jack pentru casti dar si un port mini HDMI. Faptul ca are incarcator separat si nu se poate incarca prin portul micro USB, este un mare dezavantaj, din puctul meu de vedere.
La capitolul conectivitate, putem aminti ca tableta dispune doar de conectivitate Wi-Fi (lipsesc Bluetooth si 3G), ceea ce reprezinta un alt dezavantaj.
Greutatea de numai 360 de grame, dimensiunile (154.8x204.2)  si grosimea de numai 8.5 mm fac din aceasta tableta un device foarte usor de transportat si de folosit in activitatile zilnice.

Bateria

Acumulatorul este unul Lithium Ion Polymer cu o capacitate de 4400 mAh, care se descurca acceptabil atat in conditii de utilizare intensa cat si in Standby, insa cred ca un acumulator cu o capacitate mai mare ar fi fost foarte util.

Benchmark

Rezultatele testelor realizate in Quadrant situeaza aceasta tableta pe un loc fruntas, depasind multe device-uri ale producatorilor consacrati:
Faptul ca specificatiile o pozitioneaza pe un loc fruntas in teste, este confirmat si de testele realizate in AnTuTu:
Testele de mai sus au sustinere in realitate, deoarece am testat mai multe jocuri pe acest device, acestea ruland mult mai fluent decat pe Galaxy Tab 2 10”. Acest lucru este posibil datorita puternicului procesor grafic Quad Core Mali 400 MP.
Trecerea intre ecrane si rularea meniurilor se realizeaza fara lag si este foarte fluenta. Tableta se decurca foarte bine chiar si la rularea unor aplicatii sau jocuri cu cerinte hardware ridicate.

Concluzie

Daca va puteti lipsi de optiunile 3G si Bluetooth, dar doriti o tableta care sa ruleze fluent foarte multe dintre aplicatiile disponibile in Google Play, sau filme in format HD, aceasta poate fi alegerea potrivita. Pachetul oferit de cei de la Prestigio pentru aceasta tableta este destul de complet incat sa va ofere aproape tot ce doriti de la un astfel de device.

Actiunile Apple au scazut cu 3,2%, dupa lansarea iPhone 5C. Compania pastreaza misterul privind precomenzile

Actiunile Apple au scazut cu 3,2%, dupa lansarea iPhone 5C. Compania pastreaza misterul privind precomenzile
Lansarea noului iPhone 5C a dus la scaderea cu 3,2% a actiunilor Apple. Motivul: compania nu a anuntat, cum facuse in alti ani, numarul precomenzilor primite pentru noul smartphone low-cost.
Anul trecut, Apple a anuntat ca in primele 24 de ore de la landsarea iPhone 5 a primit peste doua milioane de precomenzi, scrie incont .
Iar in anul 2011, dupa lansarea iPhone 4S, Apple a declarat ca a primit peste un milion de precomenzi.
Anul acesta insa, compania nu a oferit aceste cifre, iar lipsa informatiilor despre primul weekend de precomezi a dus la o devalorizare a actiunilor Apple, cu 3,2%.
Specialistii cred ca acesta poate fi un semn ca interesul pentru produsele iPhone incepe sa scada, mai ales din cauza preturilor destul de mari de pe unele piete, in special din China.
Startul pentru precomenzile la iPhone 5C a fost dat vineri, insa abia in acest weekend vor avea loc primele vanzari.

sâmbătă, 14 septembrie 2013

Intel promite că vom avea control avansat prin gesturi şi realitate augmentată pe PC din 2014

Camerele video 3D care vor oferi interactivitate avansată şi control prin gesturi vor fi integrate în viitoarea generaţie de Ultrabook-uri şi sisteme All in One în cursul anului viitor, a anunţat Intel, partenerii cu care va debuta tehnologia fiind Lenovo, ASUS, Dell şi HP.
Intel vorbeşte de această tehnologie de mai bine de doi ani, dar abia începând cu vara recent încheiată am aflat că aceasta a depăşit stadiul de concept şi va ajunge cândva pe Ultrabook-uri si PC-uri desktop.  La fel ca sistemul Kinect de la Microsoft, camerele video descrise de Intel vor avea capacităţi de analiză tridimensională a spaţiului din faţa lor, oferind astfel control avansat prin gesturi, dar şi opţiuni pentru recunoaşterea zâmbetelor sau a direcţiei în care priveşte utilizatorul.
Compania afirmă că rutinele software pentru recunoaşterea formelor sunt atât de avansate încât permit chiar şi scanarea 3D a unui obiect rotit în faţa ecranului. Cu ajutorul pachetului de dezvoltare software de la Intel, producătorii de software vor putea crea aplicaţii care să folosească aceste opţiuni pe care Intel le numeşte o evoluţie importantă a interacţiunii cu PC-ul.
Intel a anunţat în cadrul IDF 2013 că Lenovo, ASUS, Dell şi HP sunt primele companii care vor oferi sisteme care vor încorpora camere 3D bazate pe tehnologia sa, acestea urmând să fie discret amplasat în rama ecranelor. Compania a afirmat că aceste produse vor ajunge pe piaţă în a doua jumătate a anului viitor, odată cu noua generaţie de procesoare Broadwell, o versiune revizuită a actualului Haswell care promite o eficienţă energetică mai bună datorită trecerii la un proces de fabricaţie pe 14 nanometri.

Telefonul Nokia Lumia cu Android e real, a fost anulat între timp

Se pare că dacă tranzacţia dintre Microsoft şi Nokia nu avea loc în ultimele săptămâni am fi putut vedea un telefon Nokia Lumia cu Android la un moment dat. Cel puţin aşa afirmă New York Times, conform unor surse de încredere.
 
Telefonul Nokia Lumia cu Android e real, a fost anulat între timp

Aflăm că în trecutul apropiat au existat handseturi Lumia cu Android la bord, OS-ul funcţionând bine pe aceste terminale. Se pare că şi oficialii Microsoft ştiau că Nokia testează Android pe terminalele Lumia chiar şi în timpul negocierilor. Microsoft a clarificat situaţia, excluzând Android din ecuaţie, înainte ca el să devină măcar un proiect serios al finlandezilor.

Încă nu e clar dacă aceasta oprire a proiectului a avut loc în trecut sau atunci când a apărut perspectiva achiziţionării companiei de către Microsoft. De-a lungul timpului au existat şi dovezi cu privire la încercări de acest gen, precum o ofertă de job din noiembrie 2012, prin care Nokia cauta un inginer Linux. Evident, ar fi putut fi vorba de un inginer pentru MeeGo, o platformă de asemenea bazată pe Linux, dar poate că era vorba de Android până la urmă.

Înainte de a fi cumpărată de Microsoft Nokia avea obligaţia de a folosi Windows Phone doar până în 2014, putând trece apoi la Android, dar acum a picat orice urmă de apropiere de platforma Google. Noroc că există Newkia

LG Nexus 5 şi Android 4.4 KitKat ar putea fi lansate pe 14 octombrie

Toţi fanii Android au fost surprinşi de graba cu care Google a anunţat următorul release Android. În plus, ne-a mirat şi faptul că următoarea versiune e Android 4.4 şi nu 5.0, iar acum aflăm noi detalii despre această platformă.
 
LG Nexus 5 şi Android 4.4 KitKat ar putea fi lansate pe 14 octombrie

Se pare că atât LG Nexus 5, cât şi Android 4.4 KitKat ar fi pregătite pentru o lansare pe 14 octombrie. Deja Nexus 5 a ajuns la FCC şi a apărut pe web în imagini detaliate, deci ştim la ce să ne aşteptăm. Câteva surse diferite vorbesc despre data de 14 octombrie, deci tindem să credem că informaţia e reală. E interesant că până acum nu am avut nici o scăpare a funcţiilor lui Android 4.4, dar azi aflăm detalii minore, precum noi culori pentru text, noi accente şi suport pentru terminale mai vechi.
 
LG Nexus 5

Noi animaţii, API-uri, moduri de vizualizare pentru galerie şi un nou widget pentru notificări se afla la rândul lor pe listă. Nici o veste despre un nou Nexus 10 deocamdată, deşi ştim de existenţa sa de câteva luni. Vă reamintesc că Nexus 4 s-a lansat tot în octombrie, deci e plauzibilă teoria cu data de 14.

vineri, 13 septembrie 2013

Facebook va reda automat clipurile video deschise în aplicaţia pentru mobil

Administratorii reţelei de socializare pregătesc introducerea funcţiei auto-play în versiunea pentru tabletă şi smartphone a clientului Facebook, facilitând redarea automată a clipurilor video prezentate în news feed.
Oferită în cursul săptămânilor viitoare printr-un update software, noua funcţie se va activa atunci când derulăm lista de postări din News Feed, redând automat clipurile ce ajung în câmpul vizual. Pentru început, vor fi redate automat numai clipuri provenite de la prietenii din listă, paginile muzicienilor la care am dat Like şi alte surse verificate.
În News Feed redarea este făcută fără sunet,  astfel încât postările video să nu devină o sursă prea mare de disconfort. În schimb, dacă suntem interesaţi de clipul prezentat putem activa sunetul cu o simplă atingere pe ecran.
Cât despre rolul funcţiei auto-play la afişarea de spoturi publicitare, se pare că Facebook încearcă să trateze problema pe ocolite, restricţionând-o pe durata etapei iniţial doar la clipuri provenite din conturi personale şi unele surse verificate. Însă pentru termen mai lung administratorii reţelei  admit că explorează modalităţi pentru introducerea funcţiei auto-play ca opţiune în pachetele de publicitate. 

ASUS lansează Transformer Book T100, tableta Windows 8.1 cu noul procesor Intel Bay Trail

ASUS a lansat astăzi în cadrul conferinţelor Intel IDF 2013 un nou device, care surprinde prin preţul foarte accesibil pentru un terminal ce rulează Windows 8.1. E vorba despre ASUS Transformer Book T100, pe care îl vedeţi mai jos.
 
ASUS lansează Transformer Book T100, tableta Windows 8.1 cu noul procesor Intel Bay Trail

Această tabletă vine cu un display de 10 inch, cu rezoluţie de 1366 x 768 pixeli, panou IPS, procesor quad core Bay Trail T Atom şi baterie de 31 Wh. Terminalul rulează Windows 8.1 şi vine cu preţul de doar 349 de dolari, pentru versiunea de 32 GB, în vreme ce varianta de 64 GB costă puţin mai mult. La pachet cu acest device primim şi stocare în cloud via ASUS WebStorage, slot microSD şi după cum se vede în imagini tableta are şi un dock tastatură.
 
ASUS lansează Transformer Book T100, tableta Windows 8.1 cu noul procesor Intel Bay Trail

Dotările lui Transformer Book T100 includ şi 2 GB RAM, port micro USB, micro HDMI, USB 3.0, acesta din urmă pe dockul tastatură. Produsul va sosi în magazine pe 18 octombrie şi va avea carcasa fabricată din plastic, cu finisaj soft touch pentru dock şi vopsea metalizată pentru tabletă.

Cum ti-ai putea pierde degetul din cauza inovatiei prezentate de Apple la iPhone 5S

Cum ti-ai putea pierde degetul din cauza inovatiei prezentate de Apple la iPhone 5SNoul iPhone 5S ar putea duce la o crestere a criminalitatii, in mare parte din cauza inovatiei amprentei digitale, sustin expertii in probleme de securitate.
Mai multi experti in probleme de securitate au afirmat ca sistemul de amprente digitale, folosit si de iPhone 5S, nu este atat de sigur cum se spune .
Unul dintre acesti experti este de parere ca sistemul de amprente digitale poate duce la o crestere a criminalitatii, iar hotii ar putea deveni mult mai agresivi.
"Amprentele digitale pot fi copiate, iar pe masura ce tehnologia scanerelor este tot mai folosita, la fel si tehnologia copierii amprentelor digitale se va imbunatati.
Hotii din anumite regiuni au inteles ca pot forta o persoana sa-si deblocheze sistemul securizat. In cazuri extreme, acestia pot ajunge chiar si pana la taierea degetului victimei", a spus expertul.
Senzorul Touch ID incorporat in noul iPhone 5S functioneaza pe baza amprentei digitale a utilizatorului,.
"Amprentele nu sunt secrete, lasam copii ale lor peste tot pe unde mergem. Odata ce cineva pune mana pe o copie, senzorii pot fi pacaliti", a avertizat un alt expert.
Acesta a concluzionat spunand ca, in comparatie cu parolele clasice, amprentele nu pot fi schimbate.

joi, 12 septembrie 2013

Samsung anunţă imediat după Apple că va lansa un smartphone cu procesor 64 bit

Nici nu s-au răcit bine pupitrele de la prezentarea Apple şi deja Samsung a luat poziţie, afirmând că şi ei vor lansa terminale cu procesoare 64 bit. Vă reamintesc că Apple s-a lăudat marţi cu primul telefon cu CPU 64 bit, iPhone 5S.
 
Samsung anunţă imediat după Apple că va lansa un smartphone cu procesor 64 bit

Şeful secţiunii mobile business de la Samsung, Shin Jong-Kyun le-a spus celor de la Korea Times că deşi nu vor sosi imediat, următoarele smartphone-uri Samsung vor avea procesare 64 bit. Interesant e că Shin a afirmat că Samsung îşi va creşte eforturile de a cuceri piaţa chineză şi japoneză, pe fondul orientării Apple către acele zone. Se pare că dacă Samsung nu mai copiază produse Apple, ei copiază acum strategii...

În acest moment Samsung depăşeşte Apple în China la capitolul cota de piaţă, coreenii având vânzări de peste 15 milioane de smartphone-uri în trimestrul 2 în China. Apple a vândut doar 3.4 milioane de unităţi pe cea mai mare piaţa de telefonie din lume. Bătălia pentru China pare mai importantă decât cea pentru SUA, unde Apple va avea mereu atuul patriotismului.

Intel şi Google anunţă noi laptopuri Chromebook cu procesoare Haswell

Google a anunţat extinderea gamei de portabile Chromebook cu modele bazate pe procesoare Intel Core de generaţia a patra (Haswell), care îmbunătăţesc autonomia modelelor anterioare şi reduc temperaturile de funcţionare. Potrivit companiei, noua serie Chromebook va avea modele produse de Asus, Acer, HP şi Toshiba, cel din urmă venind cu un mini-PC bazat pe sistemul Chrome OS.


  Oferite la preţuri ce porneau de la 249 dolari, portabilele construite în jurul sistemului Chrome OS şi serviciile Cloud oferite de Google au prezentat o bună alternativă pentru laptopurile entry-level bazate pe Windows, fiind în general mai bine construite şi capabile să ofere o experienţă în utilizare mai plăcută pentru preţul plătit. Atraşi de OS-ul pus la dispoziţie în mod gratuit şi popularitatea crescândă în rândul utilizatorilor, Acer, HP şi Lenovo s-au alăturat cu modele proprii, diversificând şi mai mult oferta de produse. Mai mult, entuziasmul arătat de utilizatori a condus la crearea unei noi nişe de portabile premium. Botezat Chromebook Pixel şi oferit la un preţ ce porneşte de la 1299 dolari, acesta este de fapt un laptop cu hardware de ultimă generaţie similar celor bazate pe Windows, dar adresat fanilor Chrome OS.
Din păcate în afara platformei cu procesoare Intel Haswell, gama de portabile Chromebook pregătite pentru lansare în lunile următoare nu-şi dezvăluie specificaţiile complete. Însă ţinând cont de preţul la care a ajuns cel mai ieftin Chromebook din generaţia actuală - 199 dolari, putem aştepta ca noua generaţie să aibă preţuri de lansare apropiate celor practicate anul trecut, respectiv 250 dolaripentru o configuraţie cu dotări de bază.

Moment de cotitură pentru industrie: livrările de tablete le vor depăşi pe cele de PC-uri în 2013

Potrivit ultimelor predicţii furnizate de IDC,  sistemele PC desktop vor ajunge până în anul 2017 să reprezinte doar  5% din totalul dispozitivelor inteligente conectate la internet. În schimb, tabletele şi dispozitivele smartphone vor deveni practic omniprezente în viaţa de zi cu zi, contând pentru 16,5%, respectiv 70.1% din totalul dispozitivelor cu acces la internet.
Dar până atunci, finalul acestui an va marca un moment istoric pentru industria PC-urilor, ce vor fi depăşite prin volumul vânzărilor de dispozitivele încadrate în categoria tablete. Venită la capătul unui an 2013 în care PC-urile încă au reprezentat grosul livrărilor, inversarea de roluri va deveni permanentă până la finalul lui 2015.
Moment de cotitură pentru industrie: livrările de tablete le vor depăşi pe cele de PC-uri în 2013

Luată în întregul său, piaţa de dispozitive smart (PC-uri, tablete şi smartphone) va marca o creştere de 27.8% până la finalul acestui an, uşor mai mică decât cea de 30.3% atinsă în 2012. În schimb, piaţa PC-urilor luată separat va marca o scădere ce a fost reevaluată de IDC la -10% până la finalul lui 2013, rezultând un volum al livrărilor poziţionat sub cel al tabletelor.
Din perspectiva valorii atribuite produselor livrate, estimată pentru 2013 la 622.4 miliarde dolari, piaţa dispozitivelor smart creşte cu 10.6% în acest an, însă tendinţa generală de încetinire a pieţei va tempera creşterea anuală spre 3.1% în 2017. De vină par să fie dispozitivele smartphone şi tabletele low-cost, ajunse să ofere dotări ce le apropie tot mai mult de funcţionalitatea soluţiilor premium, erodând din cota de piaţă a celor din urmă. Ajunsă deja aproape de saturaţie, piaţa smartphone şi a tabletelor nu mai poate compensa în totalitate răspândirea dispozitivelor low-cost prim simpla creştere a volumului livrărilor. Cu 423.1 miliarde dolari din totalul livrărilor atribuiţi vânzării de tablete şi smartphone cu preţ sub 350 dolari şi un ritm de înlocuire a produselor vechi în continuă scădere, piaţa se apropie de o limită la care profitabilitatea nu mai poate fi crescută prin mijloace obişnuite, fiind nevoie de soluţii noi. Un exemplu a fost dat deja chiar de Apple cu programul rabla pentru iPhone, în care utilizatorii sunt încurajaţi să cedeze telefonul vechi în schimbul unui cupon de reducere folosit la achiziţionarea unui iPhone nou.






Pentru viitor, IDC prevede creşterea livrărilor în piaţa de dispozitive smart la 2 miliarde unităţi în anul 2015, respectiv valoare atribuită de 735.1 miliarde dolari. În schimb, orientarea utilizatorilor spre achiziţia de tablete şi smartphone accesibile, în detrimentul sistemelor PC mai costisitoare, va împinge de preţul mediu de achiziţie al dispozitivelor la 323 dolari în 2017, faţă de o medie de 462 dolari în 2012.

Sony actualizează seria Walkman WH cu două modele de căşti ce includ funcţie media player

Sony NWZ-WH303 şi NWZ-WH505 fac parte din seriaWalkman WH de căşti pentru pasionaţii de muzică, prevăzute cu funcţie media player. Ambele modele sunt echipate cu difuzoare audio performante ce suportă mai multe moduri de redare: dynamic, enhanced bass şi un mod pentru amplificarea frecvenţelor medii şi înalte.
Sony NWZ-WH303

În afară de purtarea pe urechi şi folosirea ca un set de căşti obişnuit, cele două modele Sony Walkman WH suportă şi audiţie în mod speaker, sunetul fiind redat în sistem surround ca printr-un set de boxe portabile. Pentru a asculta muzică folosind modul speaker este de ajuns să sprijinim căştile pe gât, după care rotim cupele  spre exterior.
Folosite împreună cu playerul media integrat, căştile pot reda muzică timp de 20 ore cu o singură încărcare a acumulatorului. Odată epuizat, acumulatorul câştigă câte o oră de autonomie pentru fiecare 3 minute în care este conectat la adaptorul AC.
Sony NWZ-WH505

Căştile Sony NWZ-WH303 dispun de difuzoare cu diametru 30 mm şi 4GB memorie internă , iar varianta premium Sony NWZ-WH505 plusează cu difuzoare de 40mm şi 16GB memorie internă. Modelul WH505 se poate lăuda cu un răspuns în frecvenţă de 5 - 25000Hz şi impedanţă 40 ohm, iar difuzoarele mai mici instalate pe modelul WH303 au impedanţă 30 ohm şi redau o plajă de frecvenţe cuprinsă între 30Hz şi 20000Hz.
În funcţie de preferinţe, căştile Sony Walkman WH pot fi achiziţionate în variantă albă sau neagră. Din păcate preţul de achiziţie nu este cunoscut momentan.

wibiya widget