aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

joi, 10 octombrie 2013

Microsoft i-a platit 100.000 dolari unui hacker dupa ce a gasit o eroare in Windows 8

Microsoft i-a platit 100.000 dolari unui hacker dupa ce a gasit o eroare in Windows 8
In timp ce Yahoo a oferit tricouri hackerilor care au reusit sa gaseasca erori in sistem, Microsoft a recompensat un tanar cu 100.000 de dolari pentru ceva similar.
VentureBeat.com scrie ca Microsoft i-a platit 100.000 de dolari unui hacker care a reusit sa gaseasca erori de securitate in Windows 8.1.
Hackerul fericit este James Forshaw, specializat in erori de Windows.
Katie Moussouris de la Microsoft a explicat de ce compania alege sa plateasca sume atat de mari: "Invatand aceste tipuri noi de atacuri ne putem proteja mult mai bine."

Quasar IV, telefonul care nu poate fi spart de hackeri, se va lansa in curand

Quasar IV, telefonul care nu poate fi spart de hackeri, se va lansa in curand
Smartphone-ul foloseste sistemul de operare Android si are criptare atat locala, cat si in cloud.
Quasar IV, un supertelefon "imposibil de spart de hackeri", cum a fost numit de presa americana de tehnologie, a intrat acum in productie si va fi pe piata anul viitor, undeva in perioada aprilie-iunie. Smartphone-ul produs de firma QSAlpha are sistemul de operare Android 4.3 si vine atat cu criptare locala, cat si in cloud.
Acest "telefon cifrat" are dotari pe masura renumelui. Vine cu un ecran HD de 5 inch la rezolutia de 1080p, iar inauntru gasim un cip Qualcomm Snapdragon 800 cu procesor quad-core la 2,3GHz, 3GB de RAM si 64 sau 126 GB de spatiu. Cei care il cumpara, primesc 128 de GB de spatiu in cloud. Telefonul va avea si slot microSD, scrie cnet.
Bateria lui Quasar IV va avea 3300mAh. Mai gasim NFC si Bluetooth 4,0.
La capitolul camere, telefonul a primit una principala de 13 MP de la Sony si o alta secundara de 8 MP.
In caz ca va intrebati, Quasar IV este si extrem de rezistent. El poate sta fara probleme in apa si rezista si la praf.

miercuri, 9 octombrie 2013

Noi detalii despre Nexus 5 - data lansării şi preţul estimativ

Au apărut câteva informaţii noi din Japonia despre viitorul smartphone Nexus 5. El va fi lansat pe data de 14 noiembrie, în două versiuni. Acestea vor avea memoria internă şi capacitatea bateriei diferite. Modelul de 16 GB va fi lansat cu un acumulator de 2.300 mAh, iar cel cu memorie dublă va avea un acumulator cu capacitatea de 3.000 mAh. Preţul lor în Japonia va fi de aproximativ 460 $ pentru versiunea de 16 GB şi de 520 $ pentru modelul cu 32 GB.
Preţurile menţionate mai sus sunt valabile pentru terminalul pus în vânzare de un magazin independent. Nexus 5 va fi mai ieftin în oferta oficială de la Google. Cât despre data lansării în Japonia, ea ar putea să fie diferită de cea a anunţului oficial. Sistemul de operare rulat de Nexus 5 va fi Android 4.4 KitKat.

Unul din cele mai importante smartphone-uri ce vor fi lansate la finalul acestui an este Nexus 5.Terminalul va fi produs de LG şi a apărut până acum în mai multe imagini, mai mult sau mai puţin oficiale. Azi află că Nexus 5 urmează să fie lansat la finalul acestei luni, mai precis pe 30 octombrie. El ar putea să introducă noul sistem de operare Android 4.4 KitKat. Alături de telefonul de la LG, Google ar putea să aibă pregătită şi tableta Nexus 10.

Din câte cunoaştem până acum, Nexus 5 va avea un ecran de 5” cu rezoluţie full HD. În carcasa neagră vom găsi un performant chipset Qualcomm Snapdragon 800 şi 2 GB RAM. Google va limita şi de data aceasta memoria internă la 16 GB, însă noi sperăm ca ea să poată fi extinsă cu ajutorul unui card microSD. Cât despre preţul terminalului o sursă apropiată proiectului a anunţat că el va fi la jumătatea celui cerut de Apple pentru iPhone 5S. Asta înseamnă că Nexus 5 ar putea fi lansat cu un preţ de 300-350 $ în Statele Unite, reprezentând astfel o opţiune foarte accesibilă pentru un terminal high end. Aşteptăm finalul acestei luni pentru a afla toate datele despre Nexus 5.



O imagine aproape oficială a terminalului creat de Google şi produs de LG

HTC One Max se lansează pe 15 octombrie, cu scanner de amprente la bord

Am tot auzit de HTC One Max în ultima vreme şi deşi ne aşteptam la un anunţ la IFA 2013 la începutul lunii trecute, iată-ne în octombrie fără vreo urmă de acest phablet pe piaţă. Ei bine, se pare că 15 octombrie ar fi noul deadline pe care trebuie să îl respecte terminalul.
 
HTC One Max se lansează pe 15 octombrie, cu scanner de amprente la bord

Wall Street Journal şi Engadget, două surse cu reputaţie în domeniul Tech/IT afirmă că pe 15 octombrie vom asista la anunţul oficial al mult aşteptatului HTC One Max. Asta înseamnă că săptămâna viitoare, marţi vom vedea cum arată un HTC One cu diagonală mai mare şi scanner de amprente în spate.

Ce vedeţi mai sus este invitaţia HTC la eveniment în versiunea taiwaneză. Ea are şi rol de teaser, afirmând că "un deget deschide o vedere de ansamblu", aluzie la scannerul de amprente. Mai aşteptăm la bordul acestui device un ecran de 5.7+ inch cu rezoluţie Full HD, procesor Snapdragon 800 şi 2 GB RAM, plus cameră Ultrapixel de pe One şi o nouă interfaţa HTC Sense.

Microsoft lansează Remote Desktop pentru iOS şi Android în această lună

Microsoft va prezenta în această lună soluţia Windows Server 2012 R2 şi odată cu ea va sosi şi Remote Desktop, o aplicaţie ce nu va poposi doar pe Windows sau Windows RT, ci şi pe OS X şi chiar Android şi iOS.
 
Microsoft lansează Remote Desktop pentru iOS şi Android în această lună

La ora actuală există câteva soluţii destul de bune de tip remote desktop pe Android şi iOS, dar niciuna oficială şi de un asemenea calibru. Versiunea iOS va suporta iOS 6 şi 7, iar pe Android va fi nevoie de la Gingerbread în sus. Mi se pare interesant că nu există nici o menţiune legată de o versiune Windows Phone 8 deocamdată.

Va fi interesant de văzut cum se compară softul Microsoft cu deja popularele Splashtop şi TeamViewer şi mai ales dacă aplicaţia va fi oferită contra cost sau gratuit. TeamViewer este disponibil gratuit apropo, iar Splashtop e mai degrabă destinat celor care vor să facă streaming de jocuri sau clpuri video.

Samsung Galaxy Round, telefonul cu ecran curbat, va fi lansat pe 10 octombrie

Samsung Galaxy Round, telefonul cu ecran curbat, va fi lansat pe 10 octombrieSamsung a anuntat lansarea noului sau model, Galaxy Round, un telefon cu ecranul curbat, pe 10 octombrie, in Coreea de Sud.
Engadget scrie ca ecranul OLED curbat al lui Galaxy Round va avea 5.7 inch si 1080p, corpul telefonului va avea un profil de 7.9 mm, iar greutatea va fi de 154g, sub Galaxy Note 3, un alt telefon lansat recent.
Galaxy Round va fi disponibil numai pe piata locala din Coreea de Sud, la un pret echivalent cu aproximativ 1.000 de dolari americani.
"Acest telefon este mult mai important decat pare. In urmatoarele 18 luni, am putea asista la lansarea unor dispozitive flexibile de catre Samsung, care ar schimba jocul", comenteaza pentru Bloomberg un analist din Hong Kong. In viziunea sa, un astfel de produs ar putea fi un smartphone cu dimensiunea de 5,5 inch care ar putea fi "despaturit" pentru a se transforma antr-o tableta.
Momentan, pe internet au aparut doar cateva fotografii si un videoclip demonstrativ cu Roll Effect, una dintre functiile pe care Galaxy Round le va avea.
Odata inclinat pe o parte, datorita sistemului Roll Effect, telefonul va afisa cele mai importante informatii de sistem, apeluri, mailuri, mesaje, starea bateriei si ora.

GTA V a spart 6 recorduri mondiale! OFICIAL: Cum a devenit cel mai tare joc din istorie:

GTA V a spart 6 recorduri mondiale! OFICIAL: Cum a devenit cel mai tare joc din istorie:Lansat pe 17 septembrie, jocul s-a vandut in 11 milioane de exemplare in primele 24 de ore de la lansare!
GTA V a batut 6 recorduri mondiale, inclusiv cel pentru produsul de entertainment cu cele mai mari vanzari in primele 24 de ore de la lansare si pentru cel mai rapid produs care atinge 1 miliard de dolari. Jocul s-a vandut in 11 milioane de exemplare in prima zi de la lansare. Productia celor de la Rockstar a atins vanzari 1 miliard de dolari dupa 3 zile, iar Cartea Recordurilor a consemnat aceste lucruri, scrie Guardian.
Jocul mai detine inca 4 recorduri: cel mai bine vandut joc video din istorie in 24 de ore, jocul de aventura cu cele mai mari vanzari in primele 24 de ore, jocul video care atinge cel mai repede pragul de 1 miliard de dolari la vanzari, si jocul video cu cea mai mare valoare bruta generata in 24 de ore.
Multe dintre aceste recorduri au fost detinute de seria Call of Duty de la Activision, care era pana acum punctul de referinta al industriei gratie Call of Duty 4: Modern Warfare in 2007. Urmatorul titlul, Call of Duty: Ghosts, se va lansa pe 5 noiembrie si vom vedea daca va reusi sa-i fure GTA-ului cateva dintre aceste recorduri.
GVA V a reusit vanda in 3 saptamani cat a vandut GTA IV in toata istoria sa.

luni, 7 octombrie 2013

Cand e cel mai bine sa-ti vinzi telefonul vechi?

Cand e cel mai bine sa-ti vinzi telefonul vechi?
Conform datelor stranse de pe site-ul eBay, telefoanele pierd, in medie, 12 euro din valoare in fiecare luna trecuta dupa primul trimestru de la lansare.
Se stie ca momentul cel mai bun in care se poate vinde, la un pret bun, un telefon folosit este acela de dupa lansarea modelului urmator. Cu toate acestea, conform datelor stranse de Gizmodo de la eBay, un terminal second hand primeste bani frumosi chiar in primele trei luni de la lansarea modelului mai nou.

Datele arata, de exemplu, ca vanzarile de iPhone 5 folosite s-au dublat imediat dupa lansare noilor modele 5S si 5C. Pretul mediu al unui iPhone 5 este, pe site-ul de licitatii online, putin peste 400 de dolari.

Preturile la modelul 5 au scazut cu 3,75% pe eBay, in timp ce terminalul 4S a pierdut 11,85% din pret. In ceea ce priveste competitia, oamenii de la Gizmodo sustin ca Samsung Galaxy S III se vinde la preturi cu 27,32% mai mici de la lansarea modelului S IV.

Inca o eroare descoperita pe iOS 7. Cum dispar toate iconitele de pe ecran

Inca o eroare descoperita pe iOS 7. Cum dispar toate iconitele de pe ecran
Cum de obicei lucrurile marunte iti mananca cel mai mult din timp, Apple inca mai are mult de munca la iOS7.
De cand a lansat noul iOS 7, specialistii de la Apple au fost nevoiti sa lucreze la repararea erorilor care le-au dat de furca utilizatorilor.

Pana in prezent au aparut doua update-uri, insa pe masura ce timpul trece si tot mai multi utilizatori renunta la iOS 6, bug-urile continua sa apara.

Ultimul, semnalat pe site-ul Geeky-Gadgets.com, este disparitia tuturor iconitelor de pe ecran, dupa ce un utilizator iese din aplicatia Zedge.

Sursa citata precizeaza ca singura cale de a reveni la "normal" este repornirea telefonului.

marți, 1 octombrie 2013

Sony Xperia Z1 mini, confirmat printr-un document oficial

Sony Xperia Z1 mini, confirmat printr-un document oficial. Poze si specificatii
Specificatiile telefonului se potrivesc destul de bine cu zvonurile care circulau pana in acest moment.
Operatorul japonez de telefonie NTT DoCoMo ar fi facut publica, din greseala, lista de specificatii a telefonului Sony Xperia Z1 f, despre care se crede ca are fi de fapt Sony Xperia Z1 mini . Sony Xperia Z1 a fost lansat oficial la targul de tehnologie IFA Berlin.
Smartphone-ul are cip Snapdragon 800 cu procesor quad-core la 2,2 GHz. Camera lui este de 20,7MP, intocmai ca modelul Xperia Z1. Diferentele dintre cele doua telefoane ar fi de dimensiune. 127x64,9x9.4 mm pentru Z1 mini, comparativ cu 144x74x8.5mm pentru telefonul Xperia Z1. Si bateria ar urma sa fie mai subtire, 2300 mAh fata de 3000 mAh. Aceasta nu se va simti atat de tare, pentru ca si ecranul e mai mic: 4,3 inch la 720p versus 5 inch la 1080p.
Deocamdata nu putem spune cu certitudine daca informatia aceasta este reala sau nu. Ca in cazul tuturor telefoanelor, zvonurile pot fi confirmate sau infirmate abia la lansarea oficiala.

Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa

După ce aflăm cu câteva luni în urmă că Mediatek a pregătit un procesor 8 corereal pentru lansare în trimestrul 4, iată că şi rivalii de la Allwinner vin cu o soluţie similară. Allwinner A80 Octa vine cu 8 core-uri şi foloseşte tehnologia ARM big.LITTLE.
 
Allwinner prezintă procesorul octa core Allwinner A80 Octa

Această tehnologie combina un set de core-uri de înaltă performanţa cu unele cu consum scăzut, care se ocupă de sarcinile de bază ale terminalului. Ideea este de a crea echilibru între performanta şi consum pe terminalele mobile. Allwinner afirma că atunci când este cazul un anumit device va folosi toate cele 8 core-uri ale procesorului, dar când o aplicaţie nu are nevoie de prea multă performanţă, vor fi folosite mai puţine.

Allwinner nu a dezvăluit prea multe detalii, precum frecventa procesorului, soluţia grafică asociată sau dacă avem de-a face cu o combinaţie între core-uri ARM Cortex A15 şi A7, precum cele de pe procesoarele 8 core Samsung şi Mediatek. Această companie este celebră pentru soluţiile low cost pe care le dezvolta în special pentru tablete şi foarte multe modele sub branding local au procesoare Allwinner la interior.

LG pregăteşte un phablet de 5.5 inch cu stylus şi preţ accesibil

Se pare că LG nu se mulţumeşte doar cu un nou phablet din seria Vu, ci doreşte să se propulseze şi în segmentul phableturilor low cost. Astfel, sud coreenii vor lansa un phablet de 5.5 inch cu stylus şi preţ mic.
 
LG pregăteşte un phablet de 5.5 inch cu stylus şi preţ accesibil

Se pare că noul terminal va fi numit LG G Pro Lite şi va costa în jur de 400 de dolari. Terminalul se vrea a fi un rival pentru Samsung Galaxy Grand şi Galaxy Mega, iar LG G Pro Lite vine ca o versiune ieftină de G Pro. Acesta era un terminal cu ecran de 5.5 inch, rezoluţie Full HD şi procesor Snapdragon 600.

LG G Pro Lite înlocuieşte ecranul 1080p cu unul qHD şi cei 2 GB RAM cu 1 GB RAM. De asemenea procesorul va fi înlocuit cu un dual core de 1 GHz de origine neprecizată, dar dacă ar fi să ghicesc, favoritul ar fi Snapdragon 400. Deja Galaxy Note 3 a început să fie găsit în magazine, iar pentru cei care nu şi-l permit nu strica o alternativă de acest gen.

Samsung investeşte 4 milioane de dolari într-o companie din domeniul încărcării wireless

Samsung a făcut o investiţie de 4 milioane de dolari într-o tehnologie ce părea futurista cu câţiva ani în urmă. E vorba despre încărcarea wireless a terminalelor mobile.
 
Samsung investeşte 4 milioane de dolari într-o companie din domeniul încărcării wireless

Investiţia a ajuns în conturile unui startup numit PowerbyProxi. Sistemul dezvoltat de această firmă permite încărcare mai multor terminale mobile cu ajutorul unui încărcător comun. E probabil vorba despre o "placă" cu suport pentru încărcare prin inducţie. PowerbyProxi face parte din alianţa de companii care sprijină standardul de încărcare fără fir Qi.

O ştire cu greutate în acest segment al încărcării fără fir a fost cea ca McDonald's sau Starbucks au început deja să includă încărcătoare wireless în mesele lor. Până acum Nokia este una dintre companiile implicate activ în dezvoltarea de handseturi cu suport pentru încărcare de nouă generaţie. Samsung vrea şi ea o cotă din nouă piaţă, se pare...

wibiya widget