aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

marți, 31 decembrie 2013

Samsung depune cerere pentru 3 brevete în această lună: servicii şi device-uri noi incluse

Suntem pe ultima sută de metri a lui 2013 şi Samsung a găsit timp pentru a breveta noi tehnologii. Sud-coreenii au depus cerere pentru 7 noi brevete la Autoritatea Americană a Brevetelor şi Trademark-urilor, dar nu vă aşteptaţi la evoluţii tehnologice spectaculoase aici.
 
Samsung depune cerere pentru 3 brevete în această lună: servicii şi device-uri noi incluse

Pe 20 decembrie, Samsung a depus cerere pentru un brevet pentru "T Turbowrite" şi "Rapid Mode", ambele cu referire la SSD-uri, telefoane mobile, camere digitale, playere media şi tablete, deci destul de vag. Sunt menţionate şi huse flip, ochelari 3D şi set top box-uri. Pe 17 decembrie Samsung cerea brevetarea lui "Showplace", "Panagon" şi "Infinitude", nume de cod asociate cu telefoane mobile, playere media, tablete, încărcătoare şi monitoare.

Acest nume sună mai degrabă a noi aplicaţii şi servicii, deci le vom urmări cu interes. Aceeaşi companie a brevetat şi un design nou special pentru aer condiţionat şi soluţii legate de finanţe şi economie. Vom vedea mai multe detalii despre servicii şi hardware nou la MWC 2014 probabil.

Aplicatia de Android care te conecteaza la internet fara semnal 3G sau Wi-Fi

Aplicatia de Android care te conecteaza la internet fara semnal 3G sau Wi-Fi
Conectivitatea la internet a incetat de multa vreme sa mai fie un simplu moft. Pentru foarte multi este o necesitate care, in anumite momente, te poate salva din situatii extrem de neplacute.
Be-Bound este o aplicatie lansata recent de catre Albert Szulman care promite sa ii tina conectati pe toti utilizatorii care nu au in preajma o retea Wi-Fi sau 3G.

Aplicatia foloseste retelele 2G, momentan lasate in urma de noile tehnologii, insa care acopera mult mai bine anumite zone unde 3G-ul, spre exemplu, nu ajunge.

Albert Szulman, CEO Be-Bound, a explicat pentru Gizmag ce inseamna de fapt aceasta aplicatie: “Am plecat de la o observatie simpla. Toata lumea are probleme de conectivitate, chiar si in zone acoperite, precum in tren sau la metrou.”

Astfel, Be-Bound conecteaza automat utilizatorii la orice retea 2G din zona, gratuit. Ganditi-va numai ca ati ramas cu masina in pana intr-o zona unde nu puteti cauta un numar de telefon pentru tractare auto. Nu ar fi buna o conexiune, fie ea si mai slaba, la internet?

Din fericire, aplicatia Be-Bound va fi prezenta in viitorul apropiat si pentru utilizatorii din Romania.

luni, 30 decembrie 2013

Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 ajunge la FCC, cu un pas mai aproape de lansare

Vom avea 2 luni de foc în perioada următoare, cu CES 2014 în ianuarie şi MWC 2014 în februarie şi o serie de lansări de terminale de la marii producători de tablete şi telefoane. Samsung are cel puţin un trio care va genera zeci de milioane de unităţi vândute şi e vorba aici doar de tablete! Printre ele se numără şi modelul Galaxy Tab Pro 8.4, care acum a ajuns la FCC.
 
Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 ajunge la FCC, cu un pas mai aproape de lansare

Astfel se confirmă şi existenţa sa şi se readuce în discuţie ideea de tableta cu ecran AMOLED, care a fost considerată atractivă la modele că Galaxy Tab 7.7. Noul Galaxy Tab, cel care a primit şi particula "Pro" în nume este cunoscut sub numele de cod Samsung SM-T320. E interesant că această tabletă de 8.4 inch este aproape de diagonala hitului de la LG, G Pad 8.3, deci poate că de această dată şi Samsung se inspiră de la LG şi nu doar viceversa.

De vreme ce avem de-a face cu un model Pro, mă aştepta ca acest Galaxy Tab să aibă dotări high end, poate chiar un CPU Snapdragon 805, rezoluţie la nivel Retina şi 32 GB spaţiu de stocare, plus 2 sau 3 GB RAM. Nici vorbă de stylus pe un model non Note de acest gen, deci probabil că vom avea selling point posibilitatea de a cumpăra o versiune cu SIM sau pur şi simplu un preţ accesibil şi un design subţire.

Aşa arată primul telefon cu ecran complet fără margini; Terminalul vine din China!

Deja ideea de edge to edge devine uşor învechită, odată cu apariţia unor modele de telefoane ca LG G2, care concretizează acest design. Următorul pas îl reprezintă un smartphone fără "edge", adică fără acea margine laterală a ecranului. Un astfel de handset descoperim în imaginea de mai jos.
 
Aşa arată primul telefon cu ecran complet fără margini; Terminalul vine din China!

Am mai văzut acest design sub formă de concepte pe web, cu marele dezavantaj al fragilităţii sticlei, atunci când este expusă la marginea telefonului. De vreme ce fotografia vine din China ne gândim că e vorba aici despre un smartphone Oppo, Vivo, Xiaomi sau Meizu, printre altele. Imaginea a fost postata pe serviciul de socializare Weibo şi aparent prezintă un smartphone Android care se afla în dezvoltare de 3 ani.

Remarcăm şi că în lipsa unor margini laterale proeminente, handsetul s-a extins mai mult decât de obicei în zona inferioară, fiind mai alungit în acea zona. Să fie acesta Oppo Find 7, care a primit deja atât de multe teasere? Să fie un viitor Xiaomi? Bănuiesc că vom afla în curând... Cum vi se pare un asemenea design?

Samsung Galaxy S5 ar putea veni cu 4 GB memorie RAM DDR4

Cei de la Samsung au anunțat de curând faptul că au reușit să dezvolte primul chip de memorie RAM LPDDR4 de 8 GB, pentru terminalele mobile. Fabricat în procesul tehnologic 20nm, 4 dintre aceste chipuri pot fi folosite împreună pentru a însuma un total de 4 GB de memorie LPDDR4.
 
Samsung Galaxy S5 ar putea veni cu 4 GB memorie RAM DDR4

Acest chip de memorie ar putea fi utilizat pe următoarele terminale flagship ale companiei Samsung, iar potrivit presei din Coreea, primul smartphone ce ar putea beneficia de 4GB RAM LPDDR4 ar putea fi chiar Samsung Galaxy S5.

Dacă aruncăm o privire asupra trecutului, putem observa că cei de la Samsung au anunțat în luna iulie un chip LPDDR3 de 4GB, chip care a fost folosit pentru Samsung Galaxy Note 3, două luni mai târziu.

Viitoarele iPhone-uri ar putea beneficia de o baterie ce se va încărca de la soare

Se pare că cei de la Apple au obținut de curând un brvet pentru tehnologia de încărcare a bateriilor cu energie primită de la soare, tehnologie pe care și Samsung a încercat să o obțină la un moment dat.
 
Următorul iPhone ar putea beneficia de o baterie ce se va încărca de la soare

Aceasta tehnologie de încărcare a bateriilor, împreună cu cea a display-urilor flexibile vor fi unele dintre tehnologiile care se vor regăsi pe toate smartphone-urile din viitor. Potrivit unor surse, compania Apple a obținut recent un brevet pentru tehnologia de încărcare a bateriilor cu energie solară.

Brevetul pentru această tehnologie a fost acordat în luna februarie 2013, de către USPTO, iar în luna noiembrie, cei de la Apple au aplicat pentru o modalitate de încărcare prin această tehnologie pentru MacBook și iPhone.

LG a confirmat că lucrează la un accesoriu inteligent

Cu mai bine de patru ani în urmă, LG lansa ceasul-telefon GD910. Un produs de nişă, el nu a reuşit să devină suficient de popular pentru a genera o întreagă linie de produse. Ajungem la finalul lui 2013 şi zvonurile despre ceasuri inteligente se înmulţesc de la o săptămână la alta. Producătorii au înţeles că ceasul nu trebuie să fie dispozitivul principal, ci un accesoriu ce te poate ajuta în interacţiunea cu un smartphone cu ecran mare. Se pare că pentru primăvara următoare, producătorul coreean pregăteşte două accesorii inteligente: un ceas numit G-Arch şi o brăţară G-Health.
Vechiul ceas-telefon LG GD910
Vechiul ceas-telefon LG GD910
Aşa cum era de aşteptat, LG nu a confirmat acest zvon. Oficialii companiei au declarat însă că lucrează la un accesoriu inteligent ce poate fi purtat de pasionaţii de tehnologie. Acesta poate fi oricare din cele două menţionate mai sus. Cu smartphone-uri foarte atractive pe piaţă, precum G2 sau Nexus 5, LG nu putea să-i lase pe Samsung şi Sony să acapareze piaţa ceasurilor inteligente. Ne aşteptăm ca ceasul G-Arch sau brăţara G-Health să fie anunţate la MWC 2014.

Vom avea Android in masina! Pe ce masini apare prima data

Vom avea Android in masina! Pe ce masini apare prima data 
 
Google si un producator important de masini colaboreaza pentru un nou sistem infotainment
Google ataca iOS cu toate fortele. Cea mai noua batalie se da acum pe teritoriul masinilor. Google colaboreaza cu Audi pentru un nou sistem infotainment bazat pe Android, conform The Wall Street Journal.
Parteneriatul celor doua companii va fi anuntat cel mai probabil saptamana viitoare la Las Vegas, in cadrul CES 2014. Noul sistem va face posibila integrarea aplicatiilor disponibile in acest moment dar pe smartphone-uri si tablete. Pentru inceput, Google si Audi si vor concentra in special pe aplicatiile de muzica, pentru navigare si de socializare.
Noul sistem de entertainmnet reprezinta replica Google la miscarea celor de la Apple care au anuntat in vara lui 2014 ca iOS 7 va putea fi folosit si ca sistem de infotainment in masina, integrand perfect functionalitatea unui iPhone, iPod sau iPad. De atunci, Apple a semnat mai multe parteneriate cu BMW, Mercedes, Ferrari, Honda, Nissan, Hyundai, Kia si Infiniti.
Parteneriatele Apple nu au mai lasat mult spatiu de manevra celor de la Google, care au fost nevoiti sa se indrepte prima data catre singurul producator de masini de lux (cu volum mare de vanzari) ramas disponibil). Google si Audi vor avea insa si doua atuuri. Spre deosebire de iOS, sistemul Android ce va fi disponibil pe noile Audi va rula pe componente hardware dedicate. In plus, Google va pune la bataie si experienta dobandita in urma testelor facute cu masinile capabile sa mearga fara sofer.
Vestea proasta e ca aceasta tehnologie ar putea debuta pe masini cel mai devreme peste 5 ani (intr-o estimare optimista), avand in vedere ciclul de reinnoire a tehnologiei de pe autovehicule, a normelor de siguranta si a testelor mult mai drastice pe care va trebui sa le treaca noul sistem infotainment. Tot la CES 2014 am putea vedea si alte tehnologii care vor fi integrate pe masini, cel mai probabil sisteme noi de avertizare sau aplicatii pentru infotainment.

sâmbătă, 14 decembrie 2013

NVIDIA Shield, buturuga mica ce ar putea rasturna PlayStation 4 si Xbox One

NVIDIA Shield, buturuga mica ce ar putea rasturna PlayStation 4 si Xbox OneGadgetul care promite o experienta de gaming aproape completa, permitand rularea jocurilor de pe PC, dar si a oricaror aplicatii Android, a fost prezentat oficial la Bucuresti
Ultimul an a fost intens pentru gamerii de toate tipurile, aducand pe piata produse precum PlayStation 4Xbox One sau NVIDIA Shield, care se intrec in dotari harware si in jocuri cu greutate. In ecuatia aceasta, NVIDIA Shield pare un outsider. E un gadget dubios ca structura si concept, care insa promite sa iti aduca cele mai bune experiente nu doar din zona Android, cat si din zona PC, permitandu-ti sa joci orice titlul prin streaming, fara lag.
In noiembrie, reprezentantii NVIDIA au venit la Bucuresti sa-si prezinte oficial gadgetul. Luciano Alibrandi, director de comunicare corporatista, si Ben Berraondo, PR Manager GeForce & Consumer Desktop Products NVIDIA, au vorbit despre avantajele gadgetului cu care se mandresc cel mai mult, dar si despre lansarile cu care isi vor surprinde fanii la targurile de tehnologie din primele luni ale lui 2014.
Shield a avut parte de review-uri pozitive din partea gamerilor, care au laudat modul in care a fost construit acest gadget. Pe ce s-a pus accent?
Ben Berraondo:
 Incercam sa o facem de marimea unei console. Am decis sa ne uitam la cele mai bune console de pe piata si sa sa incercam sa gasim solutia cea mai confortabila. Cu siguranta controllerul de Xbox 360 este unul dintre cele mai bune. Daca te uiti la amplasamentul butoanelor si la distributia greutatii la Shield, vezi ca gadgetul e creat cat se poate de economic. Desi e un dispozitiv greu, cu o multime de tehnologie inauntru, distributia greutatii e foarte echilibrata. S-a lucrat mult-mult la lucrurile de baza, precum pozitia fiecarui buton, am schimbat felul in care se simt butoanele pentru a face interactiunea cat mai naturala. 


Cei care au testat Shield s-au plans de faptul ca exista putine jocuri disponibile. Faceti ceva in sensul asta?Ben Berraondo: Avem o multime de jocuri adaptate la controller, in jur de 140, dar numarul lor se schimba mereu. Shield este ca un fel de dispozitiv Nexus pentru jocuri. Are Android in forma pura, are ecran touch retina, ruleaza absolut orice aplicatie din Google Play, are compatibilitate totala cu Facebook, Twitter si orice altceva la care te poti gandi. Unii oameni au inteles cum functioneaza Shield, altii n-au prea inteles conceptul gadgetului. Shield ruleaza jocuri Android, dar poti juca pe el si jocurile de pe PC daca ai o retea wireless. Se face streaming in timp real. Asta e probabil una dintre marile calitati ale Shield. E un dispozitiv Android high end. Fiind bazat pe Android, nu trebuie sa cumperi jocuri facute special pentru console. Una dintre marile probleme pe care le avea PlayStation Vita atunci cand s-a lansat a fost ca aveai nevoie de jocuri dedicate si trebuia sa cumperi jocuri noi. La Shield, jocurile sunt pe Android. Din punctul nostru de vedere, e cel mai bun dispozitiv Android pe care te poti juca. 
Care ar fi cele mai importante jocuri disponibil in momentul acesta?
Ben Berraondo:
 Avem multe titluri optimizate pentru Tegra in Google Play: The Hedgehog 4, Dead Trigger 2, Shadowgun THD. Exista si un magazin dedicat Shield conectat direct cu Android Play Store. Toate jocurile de acolo permit utilizarea controllerului si au imbunatatiri specifice pentru Tegra. Cateva titluri sunt Crazy Taxi, Alien vs. Predator, Real Boxing, Max Payne, GTA. Ecosistemul e destul de mare. In plus, sunt disponibile si jocurile pentru PC, prin streaming, ai acces la intreaga biblioteca de jocuri Steam, un lucru care e unic, care nu e disponibil pe niciun alt gadget. In special daca esti un gamer inrait, nu trebuie sa faci compromisuri si sa joci versiunea de mobil a jocului preferat. Cu Shield, poti face streaming direct de pe PC.
Personal, cum si la ce anume folositi Shield? Ben Berraondo: Shield e un dispozitiv flexibil, care creste pe masura ce creste numarul de utilizatori. Am descoperit persoane care il folosesc la cu totul alte lucruri, de exemplu mie imi plac jocurile retro, iar Shield e un gadget fantastic pentru a rula jocuri retro. Sunt o multime de aplicatii geniale care te ajuta. Folosesc mult si streamingul. Acasa, am doua fetite care folosesc frecvent televizorul. Inainte sa am copii, puteam folosi televizorul cand voiam, acum nu se mai intampla asta, trebuie sa folosesc un asa dispozitiv ca sa pot sa ma joc. In felul asta pot sa ma joc in timp ce stau in pat, este flexibil.
Cum functioneaza streamingul?Ben Berraondo: Ca sa faci streaming, trebuie doar sa conectezi dispozitivul la reteaua wireless. Alegi din meniu PC Games si se sincronizeaza automat cu PC-ul si poti accesa biblioteca Steam sau direct jocurile. Se face streaming direct. E posibil datorita multor factori, intre care arhitectura GeForce Kepler. O mare problema in trecut, la streamingul de pe PC, era lagul. Apasai pe un buton si se intampla ce trebuia sa se intample peste o secunda. Inginerii nostri au muncit mult ca sa nu existe lag. Si nu exista absolut niciun lag.
 Atunci cand se face streaming, routerul este un model special sau unul obisnuit?
Luciano Alibrandi: 
Este unul obisnuit, insa pentru ca se transfera tone de date, sunt cateva routere pe care le recomandam. Eu am incercat acasa pe un router standard si a mers foarte bine. Dar poate ca unele jocuri foarte solicitante ar fi avut poate-poate un pic de lag.
Ben Berraondo: Daca poti face streaming cu 7-8MB/s, e ok, si cei mai multi oameni au viteza asta. Eu am un router primit de la furnizorul de Internet si merge fara problema.
De ce si-a lua cineva Shield, in conditiile in care exista pe piata e adevarat, la un pret mai mare, PlayStation 4 si Xbox One?
Ben Berraondo:
 Sunt dispozitive foarte diferite pentru utilizatori foarte diferiti. Ca sa dau un exemplu prost, mi-am comandat PS4 si e pe drum. Tipul de utilizator care ar folosi Shield e foarte probabil sa aiba nu doar PC, ci si consola. Pe console nu e disponibil streamingul in modul in care il oferim noi.
Luciano Alibrandi: Shield nu e o consola. E ceva diferit. Ai acces la mii de jocuri, e o platforma deschisa, spre deosebire de consola, unde trebuie sa cumperi anumite jocuri. Un alt avantaj tine de portabilitate. Poti accesa jocuri standard Android optimizate pentru Tegra. Acoperim un spectru mare de jocuri. Apoi, pentru ca e un dispozitiv cu Android in forma pura, poti face o multime de alte lucruri pe el. Poti urmari filmulete timp de 20 de ore. Raspunsul e foarte simplu: continutul. Strategia e sa facem continutul cat se poate de accesibil. Cealalta parte a strategiei este ca lumea se muta in cloud. Toti se muta in cloud. GPU-urile sunt foarte bune la unele lucruri. Cand pui asa ceva pe un server, poti faci lucuri uimitoare.
Tegra conteaza deocamdata destul de putin in industria de telefoane mobile, in conditiile in care Snapdragon si Exynos fac legea. Cum planuiti sa schimbati asta?
Luciano Alibrandi:
 NVIDIA e destul de noua pe zona de mobile. Primul lucru pe care trebuie sa il facem este sa convingem piata. Acum multi ani incercam sa le spunem ca cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca este sa puna 3D pe telefoane. S-au uitat la noi si au ras. Am demonstrat, cu timpul, ca era buna strategia noastra de a revolutiona industria mobila cu focus pe GPU. Am creat un combo CPU-GPU. Qualcomm e o companie mare, centrata pe procesoare. Noi nu. Noi suntem cu mai multe. Noua ne-a lipsit ceva: modemul, si acum cativa ani am cumparat o companie, Icera. Am lansat Tegra 3 si a avut succes, stelele s-au aliniat, am fost la tinta si ca perioada de lansare. Apoi a venit Tegra 4, mai puternic, mai complicat, doar ca stelele nu s-au mai aliniat. Programul nostru nu s-a potrivit cu programul celorlalti. Am integrat modemul si am lansat Tegra 4i. Ne centram pe Tegra 4i si incercam lansam Logan. Logan va fi de 3 ori mai performant. Imaginati-va un Shield cu Logan. Shield are acum Tegra 4.
La inceputul lui 2014 vor fi mai multe targuri de tehnologie, intre care si CES Las Vegas. Va ajunge acolo si noul Tegra 5 Logan?
Luciano Alibrandi:
 Nu pot sa spun. Ce pot sa zic e ca dispozitivele cu Logan vor fi pe piata in piata in prima jumatate a anului 2014. Deocamdata mai avem de asteptat sa vedem cum va fi cu livrarile, pentru ca nu vrem sa anuntam ceva si produsul sa nu poata fi livrat, deoarece in cazul asta lumea va fi dezamagita. Vom vedea insa cateva lansari importante.
Dar primele ecrane cu G-Sync, tehnologie care permite sincronizarea dintre placa video si monitor, pentru a reduce lagul?
Luciano Alibrandi: 
Abia am anuntat G-Sync, va fi pe cele mai bune monitoare pe care le pot cumpara gamerii.
Ben Berraondo: Primele ecrane vor fi prezentate la CES si vor fi disponibile in primul trimestru al anului viitor. Philips a anuntat ca sustine G-Sync, ASUS a lansat deja ceva. Rezolutia este Full HD la primele, dar suporta si 4K. Inca nu am anuntat un pret. 

miercuri, 11 decembrie 2013

Tutorial: Root si decodare pentru Samsung Galaxy Mini, Ace, Gio, Pop, Fit


Cu acest tutorial veti putea face root si unlock (decodare) telefoanelor Samsung Galaxy Mini, Ace, Gio, Pop si Fit. Unlock fara root nu se poate deci sa nu sariti acesti pasi. De asemenea, riscul de brick este de 30% daca nu faceti exact cum este scris in tutorial deci CASCATI OCHII!!! Telefonul trebuie sa aibe firmware stock instalat pe el, sa nu fi fost instalat pe el custom rom-uri pe el, toate aplicatiile sa fie inchise din Task Manager iar cartela operatorului pe care telefonul este blocat sa fie in telefon. OK, sa incepem tutorialul.
1. Asigurati-va ca aveti ultimile drivere instalte pe PC (faceti update la Samsung KIES si tot ce trebuie). Dupa update nu uitati sa restartati PC-ul.
2. Download-ati SuperOneClick de aici si salvati-l pe partia C a HDD-ului dumneavoastra in nici un folder
3. Conectati telefonul la PC si root-ati-l. E foarte usor, porniti programul si apoi apasati pe root.
4. Dupa ce ati facut root download-ati programul Root Explorer 2.16.apk de aici si instalati-l pe telefon. Dupa ce il instalati porniti-l iar SuperUser va v-a intreba daca are permisia de a-l porni. Dati Allow. Apoi restartati-va telefonul
5. Inchideti GPS, bluetooth si Data Roming si porniti Airplane Mode
6. Dati Enable setarii USB Debugging si conectati telefonul la PC. KIES nu trebuie sa fie pornit.
7. Mergeti la Start->Run si scrieti cmd pentru cei cu XP sau pentru Vista/7 direct in search scrieti cmd si porniti
8. In fereastra aparuta scrieti “cd..” (2 puncte dupa cd)
9. Mai scrieti odata “cd..” (din nou, 2 puncte dupa cd). Fereastra ar trebui sa arate ca in poza de mai jos
10. Scrieti acum in fereastra “cd adb”
11. Acum scrieti “adb shell”. Ar trebui ca pe noul rand sa apara simbolul $. Daca v-a aparut totul decurge cum trebuie
12. Acum deblocati ecranul telefonului dumneavoastra. Odata ce veti scrie urmatoarea comanda (comanda este “su”) SuperUser va cere permisie si va trebui sa dati Allow. Daca va aparea acest lucru, dupa Allow scrieti exit (enter) si apoi close(enter). Va inchide fereastra. Refaceti tutorialul de la punctul 7. Daca ajungeti la acest punct si pe ecranul telefonului va aparea din nou cererea de permisie opriti tutorialul aici pentru ca va ve-ti brick-ui telefonul. Daca va aparea Unknown has been granted Superuser permissionsatunci puteti continua tutorialul.

13. Scrieti in cmd  comanda “cd /”. Totul ar trebui sa arate ca in imaginea de mai jos
14. Deschideti Root Explorer pe care l-ati intalat pe telefon si apasati botonul de sus “Mount R/W”. In stanga sus ar trebui sa apara “Mounted as r/w”
15. In cmd scrieti acum comanda “mkdir /efs”. Ar trebui sa arate ca in poza de mai jos

16. Scrieti comanda ” mount -o nosuid,ro,nodev -t vfat /dev/block/stl5 /efs” (spatiu inainte de mount)
17. Acum scrieti comanda ” cat /efs/mits/perso.txt” (spatiu inainte de cat)
18. Aceasta comanda va deschide fisierul perso.txt, fisierul unde se afla codul de 8 caractere care va debloca telefonul. Notati codul undeva si urmariti in continuare tutorialul
19. Dupa ce ati notat codul apasati inca odata Enter in cmd si va aparea din nou #
20. Acum tastati comanda ” umount /efs” (spatiu inainte de umount)
21. In Root Explorer apasati pe butonul de sus “Mount as R/O” si asigurati-va ca in stanga sus spare “Mounted as r/o”
22. In cmd scrieti acum exit si apoi apasati enter de 2 ori
23. Scoateti cablul USB din telefon, inchideti telefonul si scoateti bateria (exact in ordinea asta)
24. Scoateti SIM-ul si introduceti un SIM pe care telefonul este blocat
25. Puneti bateria la loc, porniti telefonul, va cere unlock code, scrieti codul pe care l-ati notat si gata, telefonul este deblocat

wibiya widget