ASUS a prezentat noile Zenfone, telefoane dual-SIM cu ecrane de 4, 5 si 5 inch si procesor Atom de la Intel. Toate acestea vin cu sistemul de operare Android 4.3 Jelly Bean, ce poate fi upgradat la Android 4.4, potrivit gsmarena.
Ele au fost prezentate la CES Las Vegas, targ de tehnologie care se desfasoara in aceasta saptamana.

ASUS Zenfone 5 

Smartphone-ul are un ecran IPS de 5 inch la rezolutia 720p ce poate fi folosit cu manusi sau cu un stylus. Zenfone 5 (foto sus) vine dotat cu un procesor dual-core Intel Atom Z2580, iar memoria este de 1 GB de RAM. Mai gasim o baterie de 2050mAh, 3G, Wi-Fi, Bluetooth 4.0 si microUSB. Telefonul are un spatiu de stocare de 4 GB ce poate fi extins printr-un card microSD.
Camera foto ne promite poze exceptionale chiar si atunci cand lumina este putina. Exista un senzor de 8 MP PixelMaster cu diafragma f/2.0. Cu ajutorul ei veti putea face inclusiv panorame sferice.

ASUS Zenfone 6

Seamana binisor la dotari cu Zenfone 5, insa ecranul este mai mare, masurand 6 inch. Rezolutia ramane insa neschimbata: 720p. De notat este faptul ca bateria, cum era si normal, este imbunatatita la 3240mAh.
Noul smartphone lansat de ASUS are acelasi procesor Atom Z2580, insa unele aparate au primit 2GB de RAM in loc de 1 GB. De asemenea, spatiul de stocare este de 8 GB sau 16 GB. Poate fi extins cu un card microSD.
Camera foto are tot 13MP cu diafragma f/2.0 si tehnologia PixelMaster. Gasim insa pe telefonul de 6 inch si tehnologia audio Sonic Master.

Asus Zenfone 4

Smartphone-ul este tot dual-SIM, insa ecranul este mai mic, de numai 4 inch. Ecranul are putin de suferit. Nu mai gasim tehnologia IPS, si vechea TN TFT, la care unghiurile de vizualizare sunt reduse.
Procesorul este doar Atom Z2520 dual-core la 1,2 GHz si avem 1 GB de RAM. Bateria a coborat si ea la 1,170mAh, iar camera are 5 MP.