Noul Samsung Galaxy S5 se va lansa in martie sau in aprilie si va avea o caracteristica inedita, ce i-ar putea conferi un avantaj esential in lupta cu rivalul iPhone 5s, dar si cu alte telefoane de top de pe piata. Informatia vine chiar de la Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile de la Samsung.
Hee a declarat pentru Bloomberg ca noul telefon va avea un design imbunatatit si va fi insotit de un ceas inteligent Galaxy Gear, mai finut si mai subtire decat prima varianta. Telefonul va veni cu un nou accesoriu wireless care reprezinta "o revolutie" fata de ceasul inteligent Galaxy Gear, sustine Lee Young Hee.
Noul varf de gama Galaxy S5 ar putea fi echipat cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului, dupa ce Apple a introdus senzorul de amprenta digitala la modelul iPhone 5s.
Lee a adaugat ca Samsung pregateste inca un accesoriu digital de purtat pentru acest an, fara a oferi alte detalii. Compania a inregistrat recent in Coreea de Sud un brevet pentru o pereche de ochelari care afiseaza informatii preluate de la un smartphone si permite utilizatorului sa preia apeluri telefonice, anunta Mediafax.
Cei de la Samsung spun ca Galaxy S4 nu s-a vandut foarte bine si pentru ca nu a venit cu schimbari majore de design. Asadar, la noul model ne putem astepta la inovatii serioase din partea coreenilor, care au inteles ca acesta este un punct important. Marginile din jurul ecranului ar trebui sa fie mai subtiri si este posibil sa vedem chiar si un telefon curbat, pentru ca astfel de gadgeturi vor fi in perioada urmatoare in lumina reflectoarelor.
Profitul Samsung a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pentru prima data din 2011, la 7,8 miliarde de dolari, dupa incetinirea vanzarilor si cresterea bonusurilor oferite angajatilor. Vanzarile de smartphone-uri ale companiei au fost afectate pe segmentul premium de lansarea noilor modele iPhone, in timp ce piata modelelor mai ieftine este aglomerata de marcile chineze, care ofera calitate similara la preturi mai mici.
Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ o treime din piata.