Google si Facebook cauta de zor un nou sistem pentru a imbunatati sistemul de parolare care sa ajute userii - acest nou sistem ar urma sa implice niste butoane fizice ce ar urma sa fie introduse in calculatoare pentru a accesa site-urile.

Userii ar putea astfel sa acceseze site-urile preferate prin insertarea unui buton fizic in calculator, urmat de introducerea parolei. Acest buton fizic, care se pare ca ar contine un card criptografic ce contine informatii de securitate, nu ar fi mai mare decat un stick de memorie.

Sistemul le-ar permite userilor sa acceseze site-urile doar dupa introducerea combinatiei corecte. In ceea ce priveste dorinta de a exista o securitate mai buna pentru useri, inginerul in securitate de la Facebook, John Flynn, a declarat ca sunt cu ochii pe tehnologia de autentificare care apare si autentificarea hardware reprezinta una dintre variante.

Daca cei de la Microsoft inca studiaza aceasta tehnologie in timp ce Google si Facebook au demarat deja procesul pentru crearea unui nou sistem puternic de parolare.

Intre timp, expertii in computere considera ca sistemul de sugestie pentru parole ofera solutii mai bune pentru useri, mai ales dupa ce s-a constientizat ca exista multi oameni care folosesc parole simple precum 12345 sau password