De obicei exista un singur lucru aproape sigur pe care-l putem anticipa inainte de lansarea unui smartphone Samsung: va folosi un ecran AMOLED. Ei bine, se pare caSamsung Galaxy S5 ar putea face exceptie, daca e sa credem zvonul lansat de chinezii de la Tencent.
Se pare ca Samsung va renunta la traditie in favoarea unui display de 5,25” HD LTPS, produs de Sharp. Acesta ar avea o densitate de 560 de pixeli per inch si ar fi capabil sa reproduca imagini la standardul 2K, scriu si cei de la PhoneArena.
Un sambure de adevar exista insa in spusele chinezilor, daca e sa ne amintim ca Samsung a avut ceva probleme cu productia display-urilor AMOLED pentru Galaxy S4. In 2013, unul dintre furnizori nu a fost in stare sa tina pasul cu ritmul de productie si a dereglat tot procesul de livrare a smartphone-urilor S4.
In conditiile date, ar fi mai usor pentru ei sa apeleze la un producator cu experienta, precum Sharp. Ar mai trebui sa reamintim si faptul ca Samsung detine 3% din actiunile companiei taiwaneze.
Si alegerea panelului LTPS (Low Temperature Polisilicon) pare logica, desi nimeni nu stie daca noul display va dota toate modelele Samsung Galaxy S5 sau va fi folosit doar pentru suplimentarea acestora in cazul unei cereri foarte mari.
Confirmarea (sau infirmarea) acestui zvon ar putea veni foarte curand, poate chiar la Consumer Electronics Show de la Las Vegas, unde Samsung tocmai a anuntat noile tablete Galaxy Note Pro si Galaxy Tab Pro.