Samsung a dezvaluit la CES 2014 intreaga sa linie de televizoare pentru 2014. Si este enorma, la propriu, daca ne uitam la “monstrii” cu diagonale de 105 sau 110 inci. Tot la targul de tehnologie de la Las Vegas, coreenii au anuntat ca-si vor extinde parteneriatele cu producatori precum Amazon, Netflix sau M-Go, pentru acces mai larg la productiile 4K, prin intermediul aplicatiilor din Smart Hub.
Cele mai interesante smart TV-uri lansate de Samsung sunt, cu siguranta, cele cu ecran curbat. La loc de cinste a stat un adevarat “Goliat”. Televizorul LED cu diagonala de 280 cm (105 inci) a facut senzatie, nu doar prin prisma marimii ci si prin formatul de imagine 21:9.
Pentru a oferi cea mai buna experienta utilizatorilor, Samsung a dezvoltat o curbura optima pentru vizualizarea de la 3-4 metri, dar si un capabil sa aduca imaginile SD la calitate de HD. De remarcat e si algoritmul Auto Depth Enhancer, capabil sa ofere profunzime ridicata prin ajustarea automata a contrastului. Astfel, se poate crea un efect 3D fara a fi necesar sa porti ochelarii speciali.
Varful de lance al coreenilor la Consumer Electronics Show 2014 e seria S9 de televizoare Ultra HD. Aceasta va fi extinsa cu doua noi dimensiuni ale ecranului, cu 280 cm respectiv  215 cm (85 inci). Sunt cele mai mari ecrane Ultra HD din lume, capabile sa redea o imagine cu o rezolutie de 4 ori mai mare decat cea High Definition.
Cealalta atractie de la standul Samsung a fost televizorul curbat Ultra HD de 105 inci (267 cm). Acesta e primul si cel mai mare televizor curbat UHD din lume. Pentru cei care vor totusi smart TV-uri de dimensiuni normale in living, coreenii au prezentat si seria U9000. Televizoarele cu ecrane curbate U9000 vor fi disponibile cu diagonale de 198 cm (78”), 165 cm (65”) si 140 cm (55”). Toate au rezolutie 4K si un camp de vizualizare mai larg.
Odata cu tv-urile, clientii vor primi in standard si box-ul Samsung One Connect, care contine porturile si cip-urile de procesare si va permite upgrade-ul fiecarui smartTV din serie doar prin schimbarea acesteia. In plus, televizoarele U9000 vor fi capabile de decodare H.265, HDCP 2.2 si vor avea conectivitate HDMI 2.0 si MHL 3.0.
Pentru cei care nu sunt inca gata sa faca trecerea la televizoarele curbate, Samsung a prezentat si seria U8550 cu ecran plat. Acestea au rezolutie HD si sunt capabile sa analizeze sursa semnalului si sa reduca artefactele, pentru o calitate mai buna.
Seria U8550 va fi disponibila in cinci dimensiuni ale ecranului: 198 cm (78”), 165 cm (65”), 152 cm (60”), 140 cm (55”) si 127 cm (50”). Televizoarele vor si foarte subtiri, cu o grosime de doar 2,54 cm si o rama de doar 7 mm.
Compania a anuntat si upgrade-ul platformei Smart Hub. Accesul se va face mai rapid gratie procesoarelor Quad-Core Plus, iar functia Multi-Link le va permite utilizatorilor sa urmareasca simultan imagini live si o aplicatie precum browserul web sau Youtube.
Si interfata Smart Hub a fost schimbata, prin adaugarea unui tab suplimentar pentru multimedia si a unui panel pentru jocuri. Detaliile referitoare la posibilitatile de gaming nu sunt deocamdata disponibile. Cei de la Cnet presupun ca ar putea fi vorba de o platforma bazata pe cloud sau de faptul ca procesoarele ar fi indeajuns de puternice incat sa permita jucarea  unor versiuni mai slabe ale titlurilor AAA.