Telefonul care realizeaza o holograma a persoanei cu care vorbesti va fi gata intr-un an, iar pe piata va ajunge in aproximativ 5 ani, se lauda compania poloneza Leia Display Systems. s-au realizat cu succes aparate interactive cu holograme 3D.
Pentru a putea suna in 3D, o persoana va sta in fata unei camere special adaptate pentru un asemenea tip de apel, care va avea doua lentile si un microfon. Cele doua imagini pe care lentilele le creeaza sunt combinate pentru a crea o versiune 3D si apoi sunt transmise prin internet persoanei apelate.
Un aparat-holograma va primi imaginea si o va reprezenta cu ajutorul unui proiector cu laser pe un "ecran" de vapori de apa, care ii va oferi imaginii a treia dimensiune.
"Hologramele noastre vor duce apelul video la un alt nivel", a declarat Marcin Panek, director executiv la compania Leia Display Systems, citat de Mediafax.
"Va fi ca si cum persoane iubite, prieteni si familia stau in fata ta in timp ce vorbesti cu ei din celalalt capat al lumii. In acest moment, hologramele noastre sunt create folosind aparate care sunt mai inalte de 1,80 metri, dar proiectam versiuni mai mici care pot fi puse pe o masa de cafea in sufragerie", a completat Marcin Panek.
Panek a precizat ca primele sisteme vor costa mii de lire sterline, dar, ca in orice progres tehnologic, pretul va scadea odata ce acestea vor deveni dispozitive comune.
De asemenea, Marcin Panek a mentionat ca, in urmatorii zece ani, oamenii vor putea viziona meciurile de fotbal cu ajutorul hologramelor.