In noiembrie, vestea ca Winamp se inchide a cazut ca un trasnet peste fanii celui mai apreciat player audio din lume. Proprietarul AOL luase decizia de a pune punct la 15 ani dupa aparitia primei versiuni Winamp.
Astazi, fanii Winamp au primit o veste nesperata. Un radio online din Belgia, Radionomy, a anuntat ca a cumparat drepturile de la AOL. Belgienii au mai cumparat si alt program celebru, Shoutcast. “Winamp e numarul unu in topul playerelor audio din lume care pot oferi cele mai tari functii gratuite”, a declarat seful Radionomy, Alexandre Saboundijan.
Belgienii au si un obiectiv stabilit: “Rolul Winamp in evolutia media online e clar. Vrem sa facem din Winamp player-ul universal, vrem sa dezvoltam functii noi, atat pentru desktop si mobil cat si pentru masini, gadgetu-uri si device-uri conectate sau alte platforme”, a adaugat CEO-ul Radionomy. Desi suma oficiala nu a fost precizata, americanii de la TechCrunch spun ca belgienii ar fi platit intre 5 si 10 milioane de dolari cash si ar fi oferit un pachet de actiuni in schimbul Winamp si Shoutcast.