aparate foto profesionale aparate foto profesionale

Translate

miercuri, 15 ianuarie 2014

Vestea pe care o asteptau toti: Winamp nu se mai inchide!

Vestea pe care o asteptau toti: Winamp nu se mai inchide!Cel mai iubit player de muzica a fost cumparat si va continua sa existe!
In noiembrie, vestea ca Winamp se inchide a cazut ca un trasnet peste fanii celui mai apreciat player audio din lume. Proprietarul AOL luase decizia de a pune punct la 15 ani dupa aparitia primei versiuni Winamp.
Astazi, fanii Winamp au primit o veste nesperata. Un radio online din Belgia, Radionomy, a anuntat ca a cumparat drepturile de la AOL. Belgienii au mai cumparat si alt program celebru, Shoutcast. “Winamp e numarul unu in topul playerelor audio din lume care pot oferi cele mai tari functii gratuite”, a declarat seful Radionomy, Alexandre Saboundijan.
Belgienii au si un obiectiv stabilit: “Rolul Winamp in evolutia media online e clar. Vrem sa facem din Winamp player-ul universal, vrem sa dezvoltam functii noi, atat pentru desktop si mobil cat si pentru masini, gadgetu-uri si device-uri conectate sau alte platforme”, a adaugat CEO-ul Radionomy. Desi suma oficiala nu a fost precizata, americanii de la TechCrunch spun ca belgienii ar fi platit intre 5 si 10 milioane de dolari cash si ar fi oferit un pachet de actiuni in schimbul Winamp si Shoutcast.

Moto X, telefonul facut in parteneriat de Google si Motorola, apare intr-o luna in Europa. Cat va costa

Moto X, telefonul facut in parteneriat de Google si Motorola, apare intr-o luna in Europa. Cat va costa
Motorola a anuntat ca modelul Motorola Moto X va fi lansat in Marea Britanie si in Europa in luna februarie.
Celebru pentru tehnologia de top de asistenta personala implementata de Google, Moto X vine cu specificatii tehnice de top.
Are un ecran de 4.7 inch HD, cu o rezolutie de 1270x720, procesorul grafic este un Qualcomm Snapdragon de 1.7 GHZ iar memoria RAM este de 2 GB.
Moto X este dotat cu ultimul sistem de operare de la Google, Android 4.4 Kit Kat si are o camera principala de 10 MP, pentru ca cea secundara sa aiba 2 MP.
Conform Cnet, modelul va vosta 380 de lire in Marea Britanie si 399 de euro in tarile in care moneda de circulatie este euro.

Pentru moment, nu exista informatii despre data aparitiei in Romania si pretul de pornire.

Calculatorul tau poate fi spionat de la distanta chiar daca nu e legat la Internet

Calculatorul tau poate fi spionat de la distanta chiar daca nu e legat la Internet
NSA din America e capabila sa faca asta. Si poate ca nu e si singura agentie care detine tehnologia in cauza.
Daca ti-ai taiat calculatorul de la net, asta nu inseamna ca nu poti fi spionat, potrivit unui articol publicat de celebrul New York Times. Agentia Nationala de Securitate din America (NSA) detine o "tehnologie secreta" bazata pe unde radio prin care poate sa iti acceseze calculatorul chiar daca nu esti conectat la Internet.
Toata povestea se bazeaza pe un dispozitiv de marimea unui stick USB pe care poate sa ti-l conecteze cineva la calculator sau care se poate gasi chiar in interiorul carcasei calculatorului, inca dinainte sa-l cumperi!
Deocamdata nu exista dovezi cum ca aceasta tehnologie a fost folosita, insa ea nu pare atat de iesita din comun daca ne gadim ce alte metode de lucru ale NSA au fost date publicitatii in ultima perioada.

luni, 13 ianuarie 2014

Nokia Normandy, un telefon cu Android, se va lansa luna viitoare. Cum arata

Nokia Normandy, un telefon cu Android, se va lansa luna viitoare. Cum arata
Intre timp, o noua fotografie cu telefonul a aparut pe Internet.
Nokia Normandy, un smartphone finlandez care nu are Windows Phone, ci Android, ar urma sa se lanseze luna viitoare la Mobile World Congress de la Barcelona.
Intre timp, smartphone-ul a aparut intr-o fotografie postata pe Twitter. 
Smartphone-ul ar urma sa aiba, potrivit zvonurilor, un cip Snapdragon 200 de la Qualcomm, ecran de 4 inch, camera de 5 MP si Android 4.4.1 KitKat, potrivit gsmarena. 
Pretul ar trebui sa fie unul mic, deoarece specificatiile sunt destul de jos.

Prietenii de pe Facebook te sterg din lista lor? O aplicatie te avertizeaza

Prietenii de pe Facebook te sterg din lista lor? O aplicatie te avertizeaza
Vei fi notificat imediat dupa ce o persoana iti da Delete din lista ei.
Nu e deloc placut sa afli ca cineva te sterge din lista de prieteni. Iar si mai grav este nici sa nu iti dai seama. Exista insa o extensie de Google Chrome si de Mozilla Firefox care va lansa o alerta sub forma de pop-up atunci cand cineva te elimina fara sa iti spuna inainte.
Extensia se numeste Unfriend Notify si se instaleaza din cateva clickuri. De acum inainte, vei stii cat de buni sunt prietenii tai :)

sâmbătă, 11 ianuarie 2014

Cel mai mare telefon din lume ar putea fi... Cube Talk 69, terminal octa core cu MIUI preinstalat

În ciuda faptului că producătorii de phableturi numesc terminalele de 6 inch telefoane, aceasta categorisire se termină undeva până în 7 inch totuşi. De la 7 inch în sus avem de-a face cu tablete care realizează şi apeluri telefonice. Fix la limita acestei categorii stă Cube Talk 69, cu diagonală de 6.95 inch.
 
Cel mai mare telefon din lume ar putea fi... Cube Talk 69, terminal octa core cu MIUI preinstalat

Unul dintre cele mai mari "telefoane" din lume, acest produs chinezesc vine cu MIUI preinstalat2 GB RAM şi un procesor octa core MediaTek de 2 GHz. Avantajul principal aici este preţul, de doar 247 de dolari. Terminalul vine cu 16 GB memorie internă, obţine 31.000 de puncte în AnTuTu şi integrează şi o cameră de 13 megapixeli.

Cube Talk 69 nu are încă o dată clară de lansare şi trebuie să aflaţi că ecranul său de 6.95 inch suporta o rezoluţie Full HD. Avem la dispoziţie şi un GPU Mali 450 de 700 MHz, iar terminalul este unul dual SIM. Şansele că produsul să ajungă în Europa sunt minime, cel puţin nu sub brandingul său iniţial.
 
Cel mai mare telefon din lume ar putea fi... Cube Talk 69, terminal octa core cu MIUI preinstalat

Sony, in discutii cu Microsoft. Compania ar putea crea telefoane cu Windows Phone

Sony, in discutii cu Microsoft. Compania ar putea crea telefoane cu Windows PhoneInformatia vine chiar de la seful Sony Mobile pentru Europa.
Seful Sony Mobile pentru Europa, Pierre Perron, le-a spus jurnalistilor de la TechRadar ca exista discutii cu Microsoft pentru crearea de produse cu Windows Phone. Concret, el a zis ca Sony discuta cu "alti parteneri, inclusiv Microsoft", pentru largirea gamei de produse a companiei.
Pe vremuri, Sony Ericsson avea parteneriate cu Windows Mobile, asa ca discutiile de acum nu sunt decat un efect logic al faptului ca japonezii se tem sa puna toate oale in cosul numit Android.
Au mai existat in ultima perioada zvonuri care spuneau ca cei de la Sony vor lansa un dispozitiv cu Windows Phone la jumatatea anului 2014, iar declaratiile sefului Sony Mobile Europa nu fac decat sa intareasca aceste speculatii.
Sony si Microsoft au o legatura stransa. Sa ne gandim doar ca seria de laptopuri VAIO foloseste Windows.

Cand Android si iOS se bat, chinezii castiga. Supertelefonul care poate revolutiona industria

Cand Android si iOS se bat, chinezii castiga. Supertelefonul care poate revolutiona industria
Pe Internet au aparut mai multe imagini cu Meizu MX3, un telefon care foloseste un sistem de operare posibil mai bun decat Android si iOS
Compania Canonical, aflata in spatele Ubuntu, isi cauta acum o luna un partener pentru a lansa pe piata primul smartphone cu sistemul de operare mobil Ubuntu. Daca ne uitam la cele mai noi fotografii cu Meizu MX3 aparute acum in presa din China, e posibil ca cei de la Canonical sa-si fi gasit partenerul.
Meizu MX3 este un smartphone care in aceste imagini, provenite de pe contul oficial de Weibo al Meizu, foloseste sistemul de operare Ubuntu, scrie gsmarena.
Meizu MX3 a fost lansat in luna octombrie 2013, insa in varianta cu Android 4.2 Jelly Bean. Telefonul are specificatii exceptionale: cip Exynos 5410 cu procesor in 8 nuclee, 4 dintre ele Cortex-A15 la 1,6 GHz si alte patru Cortex-A7 la 1,2 GHz, 2 GB de RAM, memorie interna intre 16 GB si 128 GB in functie de varianta si camera de 8 MP.
Date fiind aceste specificatii, si dat fiind faptul ca telefonul exista deja, nu ar fi prea complicat pentru cei de la Meizu sa bata palma cu Canonical si sa incerce sa revolutioneze industria de telefoane mobile.
Ca filozofie de companie, chinezii de la Meizu au fost mereu curajosi in ceea ce priveste inovatiile si au lansat telefoane cu specificatii de ultima ora. Asadar, asocierea dintre cele doua companii are sens.

Daca ai Gmail, le poti da mailuri prietenilor chiar daca nu le stii adresa de mail

Daca ai Gmail, le poti da mailuri prietenilor chiar daca nu le stii adresa de mailGoogle crede ca masura va ajuta oamenii sa comunice mai bine.
Google a facut o schimbare radicala pentru a le permite utilizatorilor sai sa le trimita prietenilor emailuri chiar daca nu le cunosc adresa. Din aceasta saptamana, atunci cand vei compune un mail, Gmail iti va sugera contacte de Google+ la care sa trimiti mailul, chiar daca nu ai adresele acelor persoane. Ele insa trebuie sa fie in reteaua ta de Google+.
De asemenea, ompania a anuntat ca utilizatorii care nu vor sa primeasca mailuri din partea contactelor din Google+ vor putea sa aleaga aceasta actiune si sa nu fie afectati de noile schimbari.
O veste buna este ca mailurile venite din partea contactelor de pe Google+ vor intra intr-un dosar special, iar daca decizi sa nu raspunzi pentru ca nu cunosti persoana, Gmail va bloca viitoarele mesaje din partea acesteia.
Un purtator de cuvant Google a anuntat ca in urmatoarele zile posesorii conturilor de Gmail vor primi un email, in care le vor fi explicate modificarile aduse serviciului.

HP pregăteşte un nou smartphone pentru săptămâna viitoare, un rival pentru Galaxy Note se pare

HP vrea să conteze mai mult pe piaţa terminalelor Android decât prin câteva modele de buget. Aparent acest uriaş producător de PC-uri ar intenţiona să lanseze un smartphone high end săptămâna viitoare, sub forma unui rival pentru Galaxy Note.
 
HP pregăteşte un nou smartphone pentru săptămâna viitoare, un rival pentru Galaxy Note se pare

El va costa în jur de 200 de dolari şi va fi disponibil la nivel internaţional. E vorba despre un device cu ecran de 5.5 inch, dar detaliile sunt destul de vagi în acest moment. Ce e clar eMeg Whitman, CEO HP a înţeles că firmă pe care o conduce produce PC-uri, iar în ziua de azi principalul PC al omului este smartphone-ul.

Mi se pare interesant faptul că în afară de Samsung nimeni nu a reuşit să aplice formatul lui Galaxy Note cu succes. Câteva companii din China au încercat dar au rămas anonime, ASUS a avut efortul numit FonePad Note FHD 6, iar acum şi HP îşi încearcă norocul. Oare acest model va sosi cu stylus sau fără, ştiut fiind faptul că HP nu e străină de colaborări cuWacom?

iPad Pro, tableta cu ecran 4K de 12.9 inch randată excelent de designer italieni

Având în spate un concept de iPhone 6 şi iPhone 6C de succes, italienii de la Set Solution au randat şi faimosul iPad Pro, tableta care va aduce Apple în zona diagonalelor mari. E vorba despre un device cu ecran 4K de 12.9 inch, iar mai multe detalii aflaţi din clipul de mai jos.
iPad Pro, tableta cu ecran 4K de 12.9 inch randată excelent de designer italieni (Video)

Terminalul păstrează în mare designul lui iPad Air, dar marginile sale sunt şi mai subţiri şi gadgetul măsoară doar 7 mm în grosime. Tableta vine cu senzor pentru amprente Touch ID şi camera cu bliţ True Tone în zona din spate. Zvonuri recente afirmau că Apple vrea să înlocuiască MacBook-urile cu diagonală mai mică cu tablete puternice de acest gen, deci iPad Pro e în pregătire.

Nu avem şi o listă de specificaţii asociata conceptului, dar îmi imaginez că primim un CPU 64 bit la interior, mai mult RAM decât pe iPad Air şi probabil noi aplicaţii că profită de ecranul 4K. Nu sunt sigur totuşi cât de multă nevoie e de o cameră cu blitz de calitate...

vineri, 10 ianuarie 2014

Meizu MX3 apare într-o serie de imagini în care rulează Ubuntu OS

Așa cum aflam acum câteva zile, compania Meizu a participat pentru prima dată în cadrul show-ului CES 2014.  Aceștia au avut un stand propriu, unde atracția principală a reprezentat-o flagship-ul Meizu MX3.
 
Meizu MX3 apare într-o serie de imagini în care rulează Ubuntu OS

Meizu MX3 este un terminal ce vine cu un display de 5.1 inch, cu rezoluție de 1800x1080 pixeli, un procesor octo-core Exynos, 2 GB RAM și Android 4.2. Deși cei de la Meizu au creat o interfață personalizată, denumită Flyme 3.0, se pare că iau în calcul și posibilitatea de a lansa telefonul cu sistemul de operare Ubuntu OS.
 
Meizu MX3 apare într-o serie de imagini în care rulează Ubuntu OS

Acest smartphone și-ar putea face apariția și la noi în această primăvară, iar posibilul preț va fi de aproximativ 373$. Așteptăm mai multe detalii despre disponibilitatea acestuia și prețul oficial în următoarea perioadă.
 
Meizu MX3 Ubuntu

CES 2014: Kodak lansează accesoriul Smart Lens pentru smartphone-uri

La CES 2014 nu au fost uitaţi şi pasionaţii de fotografie, Kodak lansând un accesoriu numit Smart Lens pentru camerele de pe smartphone-uri. Astfel de accesorii au apărut şi de la Sony şi Oppo în ultimul an, deci ne aşteptam la tot mai multe produse de acest gen.
 
Kodak lansează accesoriul Smart Lens pentru smartphone-uri

Smart Lens este un accesoriu long zoom care va transforma camera de pe telefonul mobil într-o cameră semiprofesionista. Numele complet al accesoriului este Kodak Pixpro Smart Lens, iar acesta va elimina limitările unui senzor de handset. Tot ce trebuie să faceţi este să conectaţi acest device la un telefon cu iOS sau Android şi veţi obţine o cameră long zoom.

Smart Lens Camera vine cu conectivitate wireless, o aplicaţie dedicată gratuită şi costă 199 de dolari în versiunea de bază numit SL10. Aceasta aduce zoom optic 10x, captură video 1080p şi lentila wide angle 28-280 mm, plus stabilizare optică. Există şi varianta SL25 de 299 dolari, cu zoom optic 25x şi lentilă ultra wide angle.

Nokia a anunţat disponibilitatea actualizării Black pentru terminalele Lumia

La aproape trei luni de la lansarea oficială a ultimei actualizări majore pentru platforma Windows Phone, Nokia a anunţat că actualizarea Black, care este bazată pe codul GDR3, a început să fie oferită pentru toată gama de terminale Lumia. Pe lângă optimizările şi îmbunătăţirile oferite direct de Microsoft, Nokia a adăugat o serie de actualizări pentru Glance Screen, camera foto şi altele.
În cadrul actualizării GDR3, Microsoft a adus o serie de noutăţi precum Driving Mode, posibilitatea blocării orientării automate a ecranului, opţiuni de particularizare a alertelor pentru mesagerie, email, Reminders şi Voice Mail şi o funcţie hotspot îmbunătăţită.
La aceste noi opţiuni, actualizarea Black de la Nokia adaugă şi ea câteva lucruri interesante. Glance Screen beneficiază acum de Night Mode şi oferă informaţii vizuale pentru calendar, email, mesaje text, Facebook, Twitter sau WhatsApss, precum şi alte notificări de sistem.
Terminalele Lumia compatibile vor beneficia acum şi de suport Bluetooth LE, suportul extins Bluetooth 4.0 urmând să asigure o mai bună compatibilitate cu perifericele şi accesoriile inteligente care devin tot mai dese.
Nu în ultimul rând, camera foto a primit şi ea o serie de îmbunătăţiri. Suportul RAW în format DNG pentru modelul Lumia 1020 este deja cunoscut din momentul când a fost anunţat împreună cu noul Lumia 1520, la această opţiune adăugându-se o serie de algoritmi mai buni de reducere a zgomotului şi ajustare a culorilor.
Pe lângă această actualizare, Nokia a lansat şi o serie de aplicaţii interesante. Cea mai utilă va fi probabil aplicaţia App Folder, care permite organizarea în directoare a programelor sau setărilor dorite. La acesta se adaugă Refocus, aplicaţia pentru captură foto multiplă care permite refocalizarea ulterioară a imaginilor, Beamer, un produs pentru partajarea de fişiere cu orice browser HTML5, şi StoryTeller, un manager avansat pentru imagini şi secvenţe video.
Nokia a anunţat că actualizarea va fi disponibilă mai întâi pe terminalele Lumia 1020 şi Lumia 925, aceasta urmând să ajungă în săptămânile următoare şi pe modelele 920, 820, 720, 625, 620 şi 520.

Prima schimbare facuta de Facebook in 2014. Ce vor vedea utilizatorii in viitor

Prima schimbare facuta de Facebook in 2014. Ce vor vedea utilizatorii in viitor
Facebook a inceput 2014 cu o noua schimbare pe pagina principala.
Inside Facebook, unul dintre site-urile care monitorizeaza activitatea si schimbarile facute de Facebook, noteaza ca in curand butonul de Following de pe pagina principala a fiecarui utilizator va fi schimbat cu mesajul "Pages and Public Figures".
Sursa citata noteaza ca aceasta schimbare a fost realizata pentru ca utilizatorii sa acceseze mai des sectiunea dedicata exclusiv vedetelor si paginilor carora le-au dat LIKE, dar pe care de multe ori nu le pot vedea pe News Feed.
Inca din luna martie a anului trecut, Facebook a anuntat ca va face mai multe schimbari pe parcurs.

joi, 9 ianuarie 2014

Laptop de gaming mult prea subţire, de la Gigabyte

La prima vedere, Gigabyte Aorus X7 ar putea fi considerat un ultrabook. În realitate, acesta este un laptop de gaming foarte performant. Cum a reuşit producătorul asiatic să construiscă o asemenea maşinărie? Vom încerca să aflăm în continuare.
În primul rând, portabilul de mai jos ne păcăleşte puţin perspectiva prin faptul că are un ecran cu diagonala de 17.3”. Fiind foarte lung, el pare în poze mai subţire decât este viaţa reală. Producătorul vorbeşte despre o grosime de 20 mm, aproape imposibil de obţinut de un portabil ce poate rula jocuri de ultimă generaţie. Carcasa este construită din aluminiu şi are patru zone de ventilaţie în partea din spate, absolut necesare în cazul componentelor performante.
Gigabyte Aorus X7 - un laptop de gaming foarte subţireGigabyte Aorus X7 - un laptop de gaming foarte subţire

Şi pentru că le-am amintit, să spunem că Gigabyte Aorus X7 integrează un procesor Intel Core i7-4700HQ şi o pereche de plăci video Nvidia GeForce GTX 675M. Alături de ele vom găsimaxim 32 GB RAM, o pereche de SSD-uri şi un HDD cu o capacitate maximă de 1 TB. Despre baterie nu vă putem spune nimic, însă cred că ea a fost ultima pe lista de priorităţi a producătorului. Aşa cum se cuvine unui portabil pentru jocuri, tastatura este iluminată şi are butoane cu funcţia anti-ghosting. Placa de reţea integrată foloseşte un chipset Killer, iar placa de reţea wireless suportă noul standard 802.11ac.
Gigabyte Aorus X7 - fante de răcire generoaseGigabyte Aorus X7 - fante de răcire generoase

Conform producătorului, Gigabyte Aorus X7 va ajunge pe piaţă în luna martie a acestui an.Preţul să va porni de la 2.100 $ şi poate ajunge la 2.800 $ în funcţie de configuraţie.
Gigabyte Aorus X7 - ecran cu diagonală de 17.3”Gigabyte Aorus X7 - ecran cu diagonală de 17.3”




Gigabyte Aorus X7 - un profil de 20 mmGigabyte Aorus X7 - un profil de 20 mm

Archos lansează propria gamă de produse smartwatch

Rezistente la apă, elegante şi cu preţuri ce pornesc de la numai 50 dolari, noile ceasuri inteligente de la Archos promit să atragă adepţi din toate categoriile de utilizatori, indiferent de bugetul disponibil sau tipul de smartphone folosit.
Compatibile cu dispozitive bazate pe iOS şi Android deopotrivă, noile produse Archos nu sunt legate de un brand anume şi nici nu încearcă să înlocuiască smartphone-ul din buzunar, după modelul urmat de Samsung cu accesoriul Galaxy Gear. În schimb, Archos mizează pe aducerea unui plus de valoare experienţei de zi cu zi la folosirea telefonulumobil. Spre exemplu, posesorul unui smartwatch Archos îl va putea folosi pentru a citi notificările declanşate pe telefonul mobil, mesaje email/SMS şi actualizări din reţelele de socializare, schimba melodiile aflate în redare şi interacţiona cu alte aplicaţii compatibile. Însă chiar dacă vom putea vedea numele apelantului pe ecranul accesoriului smartwatch, va trebui să întindem mâna după telefon pentru a prelua convorbirea. La fel şi cu partea de cameră foto, gadgetul servind cel mult pentru răsfoirea albumelor cu poze, nu şi obţinerea acestora.
Archos smartwatch - modelul cu preţ de 50 dolariArchos smartwatch - modelul cu preţ de 50 dolari

Cel mai ieftin dintre cele 3, modelul cu preţ de 50 dolari este un smartwatch cu o construcţie solidă, rezistent la uzură, apă şi praf. Produsul oferă ecran monocrom de 1.55 inch şi interfaţă non-capacitivă. Din păcate în afara modului ceas, lista funcţiilor avansate nu este deocamdată cunoscută. Aflăm totuşi că autonomia este una decentă, de aproximativ 2 săptămâni cu o singură încărcarea bateriei.
Pentru 100 dolari, modelul cu dotări de nivel mediu plusează cu un ecran color de 1.8 inch ce dispune de interfaţă touch capacitivă, similar celui întâlnit la playere iPod Nano. Pentru preţul plătit ne alegem şi cu un set de curele multicolore, care pot fi schimbate după bunul plac.
Archos smartwatch - modelul cu preţ de 100 dolariArchos smartwatch - modelul cu preţ de 100 dolari

Cu preţ de 130 dolari, top-ul de gamă al liniei smartwatch Archos este oferit în carcasă elegantă din aluminiu şi dispune de un ecran curbat de tip E-Ink. Ţinând cont de consumul de energie redus, specific aceste tehnologii, ne putem aştepta ca autonomia să fie la un nivel cel puţin mulţumitor.
Archos smartwatch - modelul cu preţ de 130 dolariArchos smartwatch - modelul cu preţ de 130 dolari

Archos va lansa noua sa linie de produse smartwatch în cursul acestei veri, însă nu toate cele trei modele vor fi disponibile de la bun început. Iniţial, vom putea cumpăra doar modelul entry-level cu preţ de 50 dolari, urmând ca variantele mai sofisticate să fie disponibile în lunile următoare.

Nokia A110 (Normandy) - telefonul cu Android, apare în AnTuTu; Rulează Android 4.4.1 KitKat

După ce ieri vedeam câteva imagini cu presupusul telefon Nokia cu Android la bord, cunoscut drept Normandy, iată că astăzi descoperim şi existenţa acestui device în benchmark-ul AnTuTu.
 
Telefonul Nokia cu Android apare în AnTuTu; Normandy rulează Android 4.4.1 KitKat

Cu această ocazie ni se confirmă şi specificaţiile terminalului, după cum aflaţi în rândurile următoare. Reţineţi că e posibil să fie vorba doar de un prototip, deci nu trebuie să ne entuziasmăm prea tare. Terminalul are o cameră de 5 megapixeli, rezoluţie a ecranului de 854 x 480 pixeli şi rulează Android 4.4.1 KitKat.

Aceste capturi de ecran au fost postate pe reţeaua de socializare chineză Weibo, iar handsetul este trecut cu numele de cod A110. El foloseşte un procesor Qualcomm Snapdragon de identitate necunoscută, iar din câte ştim noi el ar trebui să aibă un ecran de 4 inch şi două sloturi SIM. Un lucru e sigur: mai avem de aşteptat până ce acest model să devină realitate.

Galaxy S5 se lanseaza in curand si va fi SF. Detaliul inedit care ia fata Apple

Galaxy S5 se lanseaza in curand si va fi SF. Detaliul inedit care ia fata Apple
Tehnologia nu a mai fost folosita niciodata pe un telefon de serie!
Noul Samsung Galaxy S5 se va lansa in martie sau in aprilie si va avea o caracteristica inedita, ce i-ar putea conferi un avantaj esential in lupta cu rivalul iPhone 5s, dar si cu alte telefoane de top de pe piata. Informatia vine chiar de la Lee Young Hee, vicepresedinte executiv al diviziei mobile de la Samsung.
Hee a declarat pentru Bloomberg ca noul telefon va avea un design imbunatatit si va fi insotit de un ceas inteligent Galaxy Gear, mai finut si mai subtire decat prima varianta. Telefonul va veni cu un nou accesoriu wireless care reprezinta "o revolutie" fata de ceasul inteligent Galaxy Gear, sustine Lee Young Hee.
Noul varf de gama Galaxy S5 ar putea fi echipat cu o tehnologie de scanare a irisului utilizatorului, dupa ce Apple a introdus senzorul de amprenta digitala la modelul iPhone 5s.
Lee a adaugat ca Samsung pregateste inca un accesoriu digital de purtat pentru acest an, fara a oferi alte detalii. Compania a inregistrat recent in Coreea de Sud un brevet pentru o pereche de ochelari care afiseaza informatii preluate de la un smartphone si permite utilizatorului sa preia apeluri telefonice, anunta Mediafax.
Cei de la Samsung spun ca Galaxy S4 nu s-a vandut foarte bine si pentru ca nu a venit cu schimbari majore de design. Asadar, la noul model ne putem astepta la inovatii serioase din partea coreenilor, care au inteles ca acesta este un punct important. Marginile din jurul ecranului ar trebui sa fie mai subtiri si este posibil sa vedem chiar si un telefon curbat, pentru ca astfel de gadgeturi vor fi in perioada urmatoare in lumina reflectoarelor.
Profitul Samsung a scazut in ultimul trimestru al anului trecut pentru prima data din 2011, la 7,8 miliarde de dolari, dupa incetinirea vanzarilor si cresterea bonusurilor oferite angajatilor. Vanzarile de smartphone-uri ale companiei au fost afectate pe segmentul premium de lansarea noilor modele iPhone, in timp ce piata modelelor mai ieftine este aglomerata de marcile chineze, care ofera calitate similara la preturi mai mici.
Samsung este cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel global, cu aproximativ o treime din piata.

Viitorul iPhone 6 are numele de cod iPhone Air. Este extrem de subtire

Viitorul iPhone 6 are numele de cod iPhone Air. Este extrem de subtireUn blog din Coreea scrie ca Apple lucreaza intens la viitorul model, care va fi lansat cel mai probabil in partea a doua a anului.
Atunci cand s-a lansat, iPhone 3GS avea o grosime de 12 mm. Noul iPhone 5s masoara doar 7,6 mm. Site-ul Corean ET news anunta acum ca numele de cod pentru viitorul telefon al Apple este iPhone Air, datorita faptului ca este extrem de subtire.
Zvonul acesta sustine ca iPhone 6 ar urma sa masoare doar 6 mm grosime. El va fi insa mai mare. S-ar parea ca va exista un model care sa se apropie de 6 inch.
Cel mai devreme, lansarea lui iPhone 6 va avea loc in perioada mai-iunie.

Apple a pus ochii pe o firma romaneasca. Compania este urmarita atent de americani

Apple a pus ochii pe o firma romaneasca. Compania este urmarita atent de americani
Romanii au avut un profit de 2,4 milioane de dolari anul trecut
Un producator roman de jocuri video este considerat de Apple unul dintre dezvoltatorii "de urmarit" in 2014 pe App Store, magazinul online de aplicatii pentru iPhone si iPad, gigantul american utilizand chiar o imagine dintr-un joc al romanilor in prezentarea oficiala a tabletei iPad mini, anunta Mediafax.
"Duolingo (Statele Unite), Simogo (Suedia), Frogmind (Marea Britanie), Plain Vanilla Corp (Islanda), Atypical Games (Romania), Lemonista (China), BASE (Japonia) si Savage Interactive (Australia) s-au impus ca dezvoltatori de urmarit in 2014", se arata intr-un comunicat publicat de Apple, citat de Mediafax.
Atypical Games are sediul in orasul Mountain View, California (SUA), si este detinuta de Revo Solutions SRL Bucuresti, o firma infiintata in anul 2007 si contolata de Andrei George Lopata - 75% si Cristina Isabela Lopata - 25%.
Potrivit lui Andrei Lopata, care ocupa si pozitia de director general al Revo Solutions, afacerile Atypical Games au atins 2,4 milioane de dolari in 2013, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari.
"In cazul Revo Solutions, nu stiu exact care sunt cifrele pe 2013. Nu s-a inchis anul si abia pe la sfarsitul lunii vom avea cifrele. Aproximativ, vom avea o crestere de 100-120% fata de 2012. Pentru Atypical Games, lucrurile sunt mai clare. Cifra de afaceri a atins 2,4 milioane de dolari, iar profitul, dupa taxe, de 510 000 dolari", a declarat Lopata, citat de Mediafax.
El a precizat ca 30% din incasarile jocurilor descarcate de pe App Store revin Apple. "Restul devine venitul nostru", a spus Lopata.
Potrivit Ministerului Finantelor, Revo Solutions a incheiat anul 2012 cu afaceri de 7,74 milioane de lei, in crestere cu 64% fata de anul precedent, iar profitul net a crescut de la 815.120 lei la 2,28 milioane de lei.
Atypical Games are un singur angajat, in timp ce Revo Solutions numara aproximativ 70 de salariati, dintre care 50 activeaza in departamentul de testare a aplicatiilor (Quality Assurance), iar restul pe partea de dezvoltare pentru platformele Apple, Windows 8 si Android.
"Pentru 2014, partea de QA se va diminua semnificativ din lipsa contractelor externe. In schimb, departamentul de dezvoltare se va mari", a spus Lopata, fara sa detalieze.
Primul joc dezvoltat de Revo Solutions pentru platforma App Store se numeste "FAST - Fleet Air Superiority Tactics!", un simulator de avioane de vanatoare, si a fost lansat in iunie 2009.
"Pe 15 martie 2012, dupa ce a facut parte din lansarea celei de-a 3-a generatie ipad, un alt joc cu avioane de vanatoare, denumit Sky Gamblers: Air Supremacy, a fost lansat pe App Store. Un alt moment important a fost faptul ca anul acesta un alt simulator de zbor dezvoltat pentru iOS si OSX, Sky Gamblers: Storm Raiders, a fost premiat de Apple cu un Apple Design Award. Storm Raiders este situat in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si este bazat pe batalii reale din istorie. Storm Raiders este si primul joc pe care l-am publicat noi insine", a declarat directorul Business Development al Revo Solutions, Andrei Hanganu.
El a precizat ca, pana la lansarea Sky Gamblers: Storm Raiders, toate celelalte jocuri au fost lansate prin intermediul unor parteneriate cu firme externe specializate.
"O parte din partenerii nostri au fost SGN, Bulkypix, Namco Networks America si Microsoft", a spus Hanganu.
El a adaugat ca lista jocurilor publicate direct de Revo Solutions pe App Store va fi completata cu un nou titlu.
"Jocul va fi lansat joi, 9 ianuarie, se numeste Battle Supremacy si este un simulator de tancuri", a spus reprezentantul Revo Solutions.
Potrivit lui Hanganu, din lista Revo Solutions, seria de jocuri Sky Gamblers (Rise of Glory, Air Supremacy, Storm Raiders si Cold War) are cel mai mare numar de descarcari pe App Store.
"Storm Raiders este cel mai popular, cu 4.856.263 de descarcari, cu mentiunea ca foarte mult din aceasta cifra a fost realizata in timpul unei promotii realizate cu Apple, in care jocul a fost gratuit si promovat pe App Store pentru o saptamana", a spus Hanganu.
El a afirmat ca, in afara de Apple, Revo Solutions colaboreaza Microsoft (jocul Cold Alley: Dark Shadows), Google, Qualcomm, Sony Mobile, Facebook si nVidia.
Pentru anul 2013, Apple a anuntat ca magazinul de aplicatii App Store a generat vanzari de peste 10 miliarde de dolari, din care mai mult de 1 miliard de dolari doar in luna decembrie.
Utilizatorii App Store au efectuat in 2013 aproape 3 miliarde de descarcari de aplicatii.
App Store ofera peste un milion de aplicatii utilizatorilor de iPhone, iPad si iPod touch din 155 de tari, in 24 de categorii, de la ziare, reviste si software de business la jocuri, informatii din sport, sanatate sau turism.
Prezentarea oficiala a Ipad mini de pe site-ul Apple include o captura de ecran dintr-un joc al dezvoltatorului Atypical Games.

Samsung lucreaza la o aplicatie care sa poate stinge lumina si opri electrocasnicele din gospodarie

Samsung lucreaza la o aplicatie care sa poate stinge lumina si opri electrocasnicele din gospodarie
Sistemul Smart Home a fost prezentat de compania sud-coreeana la Consumer Electronics Show din Las Vegas.
Ceasul Galaxy Gear, telecomanda televizorului sau smartphone-ul ne vor ajuta sa oprim risipa curentului electric, foarte curand. Toate vor reusi sa stinga lumina si sa opreasca electrocasnicele la simpla comanda "going out".

Initial, sistemul dezvoltat de Samsung functioneaza doar pentru produsele companiei sud-coreene, dar oficialii sustin ca, foarte curand, acesta va putea fi disponibil si pentru produselor altor firme. Smart Home va face posibila si urmarirea locuintei cu ajutorul camerelor pe care le au dispozitivele din casa.

Prezentat la Consumer Electronics Show 2014 din Las Vegas, sistemul celor de la Samsung foloseste cloudingul. Sud-coreenii sunt recunoscuti pentru dispozitivele smart lansate pana acum, printre acestea fiind si un frigider cu ecran pe care, cu ajutorul semnalului Wi-Fi, utilizatorii pot afla diverse informatii. Costul frigiderului este de 3.499 de dolari.

Audi anunţă o tabletă cu Android pentru automobilele sale

La CES 2014 au participat şi reputaţi producători de automobile, printre care şi Audi, care nu s-a sfiit să prezinte propriile sale inovaţii din domeniul tech. În acest an a fost vorba şi de o tabletă, pe numele său Audi Smart Display, cu eran de 10.2 inch.
 
Audi anunţă o tabletă cu Android pentru automobilele sale

Audi şi Google, împreună cu alte câteva nume mari din industria auto şi tech fac parte dinOpen Automotive Alliance şi vom mai vedea proiecte de acest gen pe viitor. În ce priveşte tableta, ea vine cu procesor Nvidia Tegra 4, rezoluţie Full HD şi rulează Android cu un skin foarte arătos. Audi a pregătit şi o versiune specială a interfatei, cu gesturi multitouch speciale pentru şoferi şi recunoaştere a comenzilor vocale.

Terminalul suporta şi WiFi şi LTE (printr-un parteneriat cu AT&T) şi dispune de o carcasă din aluminiu protejată contra temperaturilor extreme. Tableta e destul de groasă, dar măcar e rezistentă, deşi probabil că nu va părăsi automobilul prea des. Planurile celor de la Audi nu se opresc aici, iar pe viitor ei au de gând să integreze procesoarele Tegra în sisteme electronice de la bordul vehiculelor lor.

Sharp prezintă primul televizor 8K pe care putem viziona filme 3D fără să avem nevoie de ochelari

Sharp a demonstrat la CES 2014 un televizor cu ecran ce măsoară 216 cm în diagonală, pe care sunt redate imagini incredibil de clare şi strălucitoare folosind rezoluţie7680x4320 pixeli. De parcă un televizor capabil să redeaimagini de 16 ori mai clare decât ce poate oferi televizorul Full HD de acasă nu ar fi suficient de impresionant,  Sharp a adăugat prototipului său şi suport 3D, implementat folosind o tehnologie ce nu necesită folosirea de ochelari 3D pentru obţinerea efectului dorit.
Sharp prezintă primul televizor 8K pe care putem viziona filme 3D fără să avem nevoie de ochelariSharp prezintă primul televizor 8K pe care putem viziona filme 3D fără să avem nevoie de ochelari

Conţinând imagini la claritate echivalentă unor poze de 33MP fiecare şi coloană sonoră cu 22.2 canale, clipurile video 8K necesită aproximativ de 50 ori mai multă lăţime de bandă decât cele Full HD obişnuite, suficient cât să facă aproape imposibilă implementarea unor canale TV 8K folosind tehnologiile actuale de comunicaţii prin cablu şi unde radio. Aflate încă la stadiu experimental, echipamentele de filmare şi televizoarele 8K au şi ele preţuri prohibitive, iar oferta de conţinut care să pună în valoare aceste ecrane este aproape inexistentă.
Cu toate acestea tehnologia evoluează, iar potrivit estimărilor  vom putea găsi în magazine televizoare 8K la preţuri accesibile undeva în preajma anului 2020. Din păcate în afara demonstraţiei oferite celor care au vizitat standul Sharp la CES 2014 compania nu a ataşat şi un preţ de vânzare prototipului său.

wibiya widget